Νέα

Θράσος.... από τους οικονομικούς μετανάστες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 233
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
τερατακι δεν πιανεσαι :P και μενα ο θειος μου που μεταναστατευσε ελβετια (μενει ακομα) δεν εχει ιδεα για το τι τραβηξε ο αδερφος του αμερικη ;) ;) εννοω δεν μπορει να το συνειδητοποιησει......

τι να κάνω ρε νίτσα... όπου ζείς εκεί πατρίς.. πάντως την Ελβετία δεν την άντεχα με τίποτε.. πολύ ξενέρωτοι άνθρωποι.. καλοκουρντισμένα ρολόγια.. και πολύ αστυνόμευση ρε παιδάκι μου.. δεν έχει πολλούς αστυνομικούς δεν χρειάζονται .. κάθε ελβετός είναι και ένας χωροφύλακας..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
τι να κάνω ρε νίτσα... όπου ζείς εκεί πατρίς.. πάντως την Ελβετία δεν την άντεχα με τίποτε.. πολύ ξενέρωτοι άνθρωποι.. καλοκουρντισμένα ρολόγια.. και πολύ αστυνόμευση ρε παιδάκι μου.. δεν έχει πολλούς αστυνομικούς δεν χρειάζονται .. κάθε ελβετός είναι και ένας χωροφύλακας..

δεν ξερω...ο θειος μου δεν την αλλαζει με τιποτα......αλλα εκεινος ειναι ουτως ή αλλως χαμηλων τονων και του κατσε ταμαμ........εγω οταν ειχα παει παντως μαρεσαν παρα πολυ οι ανθρωποι.....τι να σου πω.....τους περιμενα ξενερωτους αλλα καμια σχεση :P :P

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
δεν ξερω...ο θειος μου δεν την αλλαζει με τιποτα......αλλα εκεινος ειναι ουτως ή αλλως χαμηλων τονων και του κατσε ταμαμ........εγω οταν ειχα παει παντως μαρεσαν παρα πολυ οι ανθρωποι.....τι να σου πω.....τους περιμενα ξενερωτους αλλα καμια σχεση :P :P

ρε μπας και έκανες παρέα με έλληνες ή ιταλούς? ή μήπως γαλλοελβετούς γιατί αυτοί τρώγονται κάπως..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
ρε μπας και έκανες παρέα με έλληνες ή ιταλούς? ή μήπως γαλλοελβετούς γιατί αυτοί τρώγονται κάπως..

οχι..........γερμανοελβετους :P

ελληνας ηταν μονο ο θειος μου........φαντασου οτι τα ξαδερφια μου δε μιλανε ελληνικα καν :2funny:

το συγκροτημα με τους δυο ελβετους (Ζευγαρι ειναι) που τραγουδανε ρεμπετικα το εχεις δει????? τελειοι!!!!

γνωρισα παρα πολλους ελβετους που μαθαινουν ελληνικα, ελληνικους χορους και τετοια.........ισως γιαυτο να τακιμιασαμε καλα :P παντως και εξω βραδυ που βγηκα μια χαρα ηταν.......τι να σου πω........μπορει να ετυχε........

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
οχι..........γερμανοελβετους :P

ελληνας ηταν μονο ο θειος μου........φαντασου οτι τα ξαδερφια μου δε μιλανε ελληνικα καν :2funny:

το συγκροτημα με τους δυο ελβετους (Ζευγαρι ειναι) που τραγουδανε ρεμπετικα το εχεις δει????? τελειοι!!!!

γνωρισα παρα πολλους ελβετους που μαθαινουν ελληνικα, ελληνικους χορους και τετοια.........ισως γιαυτο να τακιμιασαμε καλα :P παντως και εξω βραδυ που βγηκα μια χαρα ηταν.......τι να σου πω........μπορει να ετυχε........

μπά μάλλον εκπολιτισίκανε από την εποχή που ήμουν εγώ εκεί (1981-1983)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
αααααα παιζει........εγω ημουνα περσι :2funny:

καλά φρέσκια είσαι... λοιπόν 1981 Μάρτιος .. περπατούσα στην Ζυρίχη στην Limmatstrasse δίπλα στο ποτάμι στον δρόμο με τα μπαράκαι.. τότε ήταν της μόδας οι πάνκ.. βλέπω τρείς από δαύτους κάτι γομάρια θεώρατα (εγώ είμαι 1.92).. τρώγανε χάμπουργκερ.. για μια στιγμή το ένα ζώο πετάει το χαρτί στον δρόμο.. εμφανίζεται ένας παπούς περίπου 85 και αρχίζει να τον ψέλνει στα γερμανικά (δεν κατα΄φερα να μάθω).. οπα λέω θα του χώσει καμμία το ζώο και θα τον μαζεύουμε τον παπού.. και που να τους κάνεις κουμάντο (παρόλου που τότε ήμουν 25 χρόνων).. βλέπω το ζώο γυρνάει πίσω και μαζεύει το χαρτί..  :new_shocked: :new_shocked:

το άλλο βράδυ βρήκα έναν έλληνα και του το είπα.. και μου απαντά.. αν τολμούσε ας το έκανε.. ο μπάτσος που είναι κρυμμένος σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας θα του είχε ανοίξει το κεφάλι με το γκλόπ θα τον πήγαινε μέσα και θα έτρωγε και 5 χρόνια στην στενή..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
μπατσοι γουρουνια δολοφονοι εχω να πω εγω :2funny:

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
Τι προβλημα εχετε ρε με τους μεταναστες?Οταν πηγεναν οι γονεις μας στην Γερμανια ηταν καλα?Που μας εδωσαν να φαμε?Οταν χιλιαδες Ελληναραδες πηγεναν να σπουδασουν εξω κ εκαναν οτι τους καπνιζε κ τοτε ηταν καλα?Τωρα σας φταινε μερικοι κακομοιρηδες που ψαχνουν τροπο να ζησουν?Τουλάχιστον οι ελληνες δεν θα επρεπε να ειμαστε ρετσιστες γιατι υπηρξαμε κ εμεις μεταναστες κ μαλιστα λαθρομεταναστες.Να ευχομαστε ολοι να μην χρειαστει να ξαναγινουμε.Κοπροσκυλα ρατσιστες!!!
στην γερμανια αγαπητε πηγαν οι ελληνες κατοπιν προσκλησεως.το γερμανικο κρατος αναλογα τις αναγκες του ελεγε ποσους θελει,σε τι ειδικοτητες και τι ηλικιες.και κατι ακομα ο μεταναστης επρεπε να ειναι υγιης 100%/υπηρχαν ατομα που ειχαν απορριφθει απο την επιτροπη των γερμανων γιατρων που τους εξεταζε πριν φυγουν για γερμανια μονο και μονο γιατι ειχαν ενα χαλασμενο δοντι.αυτη ειναι η πραγματικοτητα.κανεις ελληνας δε πηγε λαθραιος γιατι αυτα ειναι κρατη που σεβονται τους πολιτες τους και τους θεσμους τους.δεν ειναι κρατη που υπουργοι εχουν μεταναστες χωρις ενσημα για να τους φτιαχνουν το εξοχικο η κρατη που καποιοι υπερασπιζονται με παθος τους λαθρομεταναστες απλα γιατι δε θα κολλησουν ενσημα σε αυτους που θα παρουν να τους φτιαξουν το επομενο κατασκευαστικο εργο η την επομενη πολυκατοικια τους

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Παντως η λεξη μεταναστης δε μου αρεσει καθολου.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
στην γερμανια αγαπητε πηγαν οι ελληνες κατοπιν προσκλησεως.το γερμανικο κρατος αναλογα τις αναγκες του ελεγε ποσους θελει,σε τι ειδικοτητες και τι ηλικιες.και κατι ακομα ο μεταναστης επρεπε να ειναι υγιης 100%/υπηρχαν ατομα που ειχαν απορριφθει απο την επιτροπη των γερμανων γιατρων που τους εξεταζε πριν φυγουν για γερμανια μονο και μονο γιατι ειχαν ενα χαλασμενο δοντι.αυτη ειναι η πραγματικοτητα.κανεις ελληνας δε πηγε λαθραιος γιατι αυτα ειναι κρατη που σεβονται τους πολιτες τους και τους θεσμους τους.δεν ειναι κρατη που υπουργοι εχουν μεταναστες χωρις ενσημα για να τους φτιαχνουν το εξοχικο η κρατη που καποιοι υπερασπιζονται με παθος τους λαθρομεταναστες απλα γιατι δε θα κολλησουν ενσημα σε αυτους που θα παρουν να τους φτιαξουν το επομενο κατασκευαστικο εργο η την επομενη πολυκατοικια τους

αυτα ειναι θεμα διοικησης του κρατους οχι θεμα των μεταναστατων.........απο τη στιγμη που η ιδια η χωρα ειναι μπουρδελο δε φταινε οι μεταναστες για αυτο.......ας ειχε το κρατος τη στοιχειωδη αντιληψη στους ορους που θα επρεπε να πληροι ενας μεταναστης........τωρα ειναι αργα :)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για αυτό ο μετανάστης είναι "καλοδεχούμενος" ΜΟΝΟ όσον αφορά τα πολιτιστικά ( θρησκεία, "παραδόσεις" κλπ.). Για τις πραγματικές υλικές συνθήκες της ζωής του κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αυτα ειναι θεμα διοικησης του κρατους οχι θεμα των μεταναστατων.........απο τη στιγμη που η ιδια η χωρα ειναι μπουρδελο δε φταινε οι μεταναστες για αυτο.......ας ειχε το κρατος τη στοιχειωδη αντιληψη στους ορους που θα επρεπε να πληροι ενας μεταναστης........τωρα ειναι αργα :)

άμα όμως το κράτος πάει να γίνει σωστό, διαμαρύρονται μερικοί...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Για αυτό ο μετανάστης είναι "καλοδεχούμενος" ΜΟΝΟ όσον αφορά τα πολιτιστικά ( θρησκεία, "παραδόσεις" κλπ.). Για τις πραγματικές υλικές συνθήκες της ζωής του κανείς δεν ενδιαφέρεται.

εγω παντως αδιαφορω για τα πολιτισμικα του στοιχεια εφοσον δεν αποτελουν προβλημα.........οχι και να σφαζουμε αρνια στην ταρατσα :P

μου ειναι αδιαφορο το αν θα ειναι χριστιανος μουσουλμανος βουδιστης χορτοφαγος ή παμφαγος.....ας κανει ο,τι θελει.....

άμα όμως το κράτος πάει να γίνει σωστό, διαμαρύρονται μερικοί...

για δωσε ενα παραδειγμα οπου το κρατος προσπαθησε να γινει σωστο χωρις επιτυχια?

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Γνωριζετε τι γινεται στην πατρα με τους αφγανους........?
Η εξαθλιωση μιλαμε............δε φταινε ομως αυτοι αλλα το κρατος που ειναι για τον πουτσο.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
εγω παντως αδιαφορω για τα πολιτισμικα του στοιχεια εφοσον δεν αποτελουν προβλημα.........οχι και να σφαζουμε αρνια στην ταρατσα :P

μου ειναι αδιαφορο το αν θα ειναι χριστιανος μουσουλμανος βουδιστης χορτοφαγος ή παμφαγος.....ας κανει ο,τι θελει.....

ναι να κάνει ότι θέλει να μην εμποδίζει όμως να κάνω και ότι θέλω εγώ...

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
σε αυτο που λες συμφωνω.εκεινο που δε καταλαβαινω ειναι πως γινεται ολοι στην ελλαδα που υπερασπιζονται με παθος τους λαθρομεταναστες(οχι τους νομιμους)να τυχαινει να μενουν σε  κατι ψυχικα,φιλοθεη,κηφισια...και παραλληλα να ειναι κατασκευαστες,μεγαλοεργολαβοι,βιομηχανοι κλπ.
φαινεται το μεγαλο κεφαλαιο εξανθρωπιστηκε. :2funny:

Επισκέπτης
Τους θελουν φτηνους ΒΑΣΙΚΑ.
Τα υπολοιπα,ο ετσι,ο αλλιως,τα πακια με τις σαγιοναρες και οι μαυροι με τις κελεμπιες κλπ.ειναι επιχρισματα...για να στηριζουν το ΒΑΣΙΚΟ...να ειναι φτηνος.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

για δωσε ενα παραδειγμα οπου το κρατος προσπαθησε να γινει σωστο χωρις επιτυχια?

Άσε τι κάνεις εσύ. Για την κρατική πολιτική μιλάω. Και τους διάφορους φορείς και οργανώσεις κλπ κλπ. Οι μετανάστες είναι φτηνή εργατική δύναμη. Σου λέει έχε τους εδώ, δόσε τους και την ψευθαίσθηση ότι έχουν ότι και στην πατρίδα, τους, φτιάξε τους κάνα τζαμί και όλα εντάξει.

Ο μετανάστης όμως προκαλεί δύο προβλήματα σημαντικά. Πρώτον ρίχνει πολύ την τιμή της εργατική δύναμης ( χαλάει την πιάτσα) δεύτερον στέλνει πολύ χρήμα έξω από τη χώρα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
ναι να κάνει ότι θέλει να μην εμποδίζει όμως να κάνω και ότι θέλω εγώ...

τι θες να κανεις πουλακι μου και σε μποδισανε??? πες μου να καθαρισω εγω :P

εμενα παντως δε με εχουν εμποδισει σε κατι......και εχω και φιλους και συναδελφους μεταναστες και η δουλεια μου ειναι μεσα στο περιβοητο "γκετο" της αθηνας και προβλημα ουδεποτε ειχα ουτε νιωθω οτι ειμαι σε γκετο......αντιθετως εβλεπα εναν ελληναρα μπαστουνοβλαχο που κοροιδευε προχτες κατι μουσουλμανους που ειχαν βγει στο πεζοδρομιο και προσευχονταν λεγοντας "τι εγινε? λαικη εχουμε? παζαρι? χαχαχα".....ευγε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom