Νέα

Θράσος.... από τους οικονομικούς μετανάστες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 233
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
γιανα ανοιξει ο αλλοδαπος μαγαζι πρεπει οταν κανει εναρξη εργασιων στην εφορια να δειξει βιβλιαριο που να εχει καταθεση σε τραπεζα στην ελλαδα 60 χιλιαδες ευρω.ξερετε πολλους φτωχους να χουν 60 χιλιαρικα?

Από αυτό να συμπεράνω ότι τα μαγαζάκια είναι όλα Α.Ε.? Ή ισχύει κάτι ειδικά για τους μετανάστες?

Δεν ξέρω, ρωτάω.

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
Από αυτό να συμπεράνω ότι τα μαγαζάκια είναι όλα Α.Ε.? Ή ισχύει κάτι ειδικά για τους μετανάστες?

Δεν ξέρω, ρωτάω.
για να ανοιξει μη κοινοτικος μαγαζι πρεπει κανοντας εναρξη επαγγελματος ως μαγαζι να προσκομισει βιβλιαριο τραπεζης που να δειχνει οτι εχει καταθεσεις στην ελλαδα 60 χιλιαδες ευρω.επαναλαμβανω μη κοινοτικος.ο κοινοτικος εχει ιδια δικαιωματα με τον ελληνα(κοινοτικος=βουλγαρος,ρουμανος,πολωνος κλπ)
υπαρχουν βεβαια και καποιες νομικες τρυπες οπου καποιοι τριτοκοσμικοι ανοιγουν μαγαζια επικαλουμενοι οτι ειναι πολιτικοι προσφυγες και ετσι δε χρειαζεται να χουν τα 60 χιλιαρικα οπως και καποιοι ρωσσοι που το παιζουν ρωσσοποντιοι η αλβανοι που το παιζουν βορειοηπειρωτες.αυτοι λογικα εξαιρουνται απο το να χουν τα 60 χιλιαρικα

Επισκέπτης
Οι λαχειοπωλες δεν χρειαζονται αδεια (υπαρχει και καποιο διαταγμα πανω σε αυτο) και εκτος αυτου εκτελουν εργο για το κρατος

Απο που νομιζεις εσυ οτι πληρωνωνται αρκετα απο τα οργανα του κρατους ?

Οι λαχειοπωλες φιλε μου εκτελουν εργο για το κρατος
αφου ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΛΑ Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα λαχεια του κρατους και μετα παιδευονται να μαζεψουν τα χρηματα τους συν το μικρο ποσοστο που τους αναλογει (11%)
Θα σου απαντησω πανω στην δικη σου λογικη...στην λογικη ενος ατομου που επιχαιρει για τις μπαφλες πανω σε αυτους που του χαλανε την πιατσα...την οποια πιατσα κατεχει ετσιθελικα,οταν δεν ψαχνει να βρει διαμερισμα σε Κατοχικες τιμες.

Εμενα δεν με ενδιαφερει το αν εσυ εχεις προβληματα στην δουλεια σου,γιατι καθε δουλεια εχει τα προβληματα και τους κινδυνους της.

Ουτε το αν δεν βγαζεις αρκετα και πρεπει,οπως αφηνεις να εννοηθει,να κανει κατι το Κρατος για αυτο.

Αυτη ειναι η δουλεια σου λοιπον,καντην και μην μας ζαλιζεις με τον κινδυνο να χασεις τα λεφτα σου λες και πρεπει εμεις να ανυσηχουμε για αυτο.Ελευθερος επαγγελματιας εισαι,για την παρτη σου δουλευεις.

Και η"γρια Βασω"που αναφερεις(μαλλον ειναι η γρια στην εισοδο του Μετρο απο την πλευρα της Εθνικης Τραπεζας)να μαζεψει το οδοφραγμα των 5-6 μετρων που εχει απλωσει ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ και να μην βριζολογαει γιατι δεν της εχουμε και εναν χωροφυλακα με το οπλο παρα ποδα.

Και κατι ακομη,επειδη κινουμαι στο κεντρο και γνωριζω ατομα(εχω και ενα φιλαρακι σε πρακτορειο)και αναγνωριζω συμπεριφορες και λογικες:Το εισοδημα σου ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙΣ στην εφορια?Γιατι οι περισσοτεροι λαχειοπωλες ειναι ηλικιωμενοι που συμπληρωνουν την συνταξη τους και ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ τα λιγα η πολλα που βγαζουν.

Ξαναλεμε,εγω την δικια σου λογικη ακολουθησα...

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Τι προβλημα εχετε ρε με τους μεταναστες?Οταν πηγεναν οι γονεις μας στην Γερμανια ηταν καλα?Που μας εδωσαν να φαμε?Οταν χιλιαδες Ελληναραδες πηγεναν να σπουδασουν εξω κ εκαναν οτι τους καπνιζε κ τοτε ηταν καλα?Τωρα σας φταινε μερικοι κακομοιρηδες που ψαχνουν τροπο να ζησουν?Τουλάχιστον οι ελληνες δεν θα επρεπε να ειμαστε ρετσιστες γιατι υπηρξαμε κ εμεις μεταναστες κ μαλιστα λαθρομεταναστες.Να ευχομαστε ολοι να μην χρειαστει να ξαναγινουμε.Κοπροσκυλα ρατσιστες!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Τι προβλημα εχετε ρε με τους μεταναστες?Οταν πηγεναν οι γονεις μας στην Γερμανια ηταν καλα?Που μας εδωσαν να φαμε?Οταν χιλιαδες Ελληναραδες πηγεναν να σπουδασουν εξω κ εκαναν οτι τους καπνιζε κ τοτε ηταν καλα?Τωρα σας φταινε μερικοι κακομοιρηδες που ψαχνουν τροπο να ζησουν?Τουλάχιστον οι ελληνες δεν θα επρεπε να ειμαστε ρετσιστες γιατι υπηρξαμε κ εμεις μεταναστες κ μαλιστα λαθρομεταναστες.Να ευχομαστε ολοι να μην χρειαστει να ξαναγινουμε.Κοπροσκυλα ρατσιστες!!!

φίλε μου άμα τον φας στη μάπα το ρατσισμό τότε καταλαβαίνεις πόσο απεχθής συμπεριφορά είναι...Να σε υποβιβάζει ο άλλος για κάτι που δεν έκανες...

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Εγω το ξερω φιλε μου σε μερικους χαζους κ ανεγκεφαλους προσπαθω να το δωσω να το καταλαβουν!Προφανως κ εσυ το εχεις περασει.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εγω το ξερω φιλε μου σε μερικους χαζους κ ανεγκεφαλους προσπαθω να το δωσω να το καταλαβουν!Προφανως κ εσυ το εχεις περασει.

ευτυχώς όχι. Όμως έχω προσπαθήσει να φανταστώ πως θα ήταν. Δε θα μου άρεσε καθόλου...

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Oι μεταναστες δε φταινε!
Το μπουρδελο κρατος που εχουμε ευθυνεται..........
Αν τα λεφτα που επαιρναν απο την Ε.Ε για τους μεταναστες γινοντουσαν οικοι φιλοξενιας οπως προβλεπεται ολα θα ηταν πολυ καλυτερα..αλλα  πηγαν στις τσεπες των νομιμων κλεφτων-απατεωνων.

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Γιαυτο εγω λεω αντι να τους αντιπαθουμε να κοιταξουμε να τους βοηθησουμε λιγο.Δεν λεω σιγουρα θα υπαρχουν κ κακοι μεταναστες αλλα Ελληνες κακοι δεν υπαρχουν?Φοβαμαι πως δυστηχως θα υπαρξει κ 2η γενια Ελληνων μεταναστων προς τα εξω γιαυτο ας σκεφτουμε λιγο πως μπορει να ειναι το να εισαι ξενος.Τεσπα.Πολλα ειπα.Να σται καλα!!!

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
χα, χα stekas Α.Ε. μου αρέσει, θυμάσαι βλέπω τις επιχειρηματικές ιδέες μου για εξαγωγές ελλεηνίδων....μπράβο σου.  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Λοιπόν, δεν διάβασες τα προηγούμενα, εννοούσα τους Αφγανούς που σφάζουν πρόβατα σε πολυκατοικίες, σε αντιδιαστολή με τους Έλληνες στο εξωτερικό που δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο.  

στεκα (και οι λοιποι που τα υποστηριζουν αυτα) γνωριζετε/εχετε υπαρξει μεταναστης στο εξωτερικο? και να ναι οι συνθηκες των ελληνων που σας ειχαν μεταφερθει απο το εξωτερικο ηταν καλες? ποσο καιρο θα βαυκαλιζεστε πια με την "υπεροχη" των ελληναραδων?

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Γιαυτο εγω λεω αντι να τους αντιπαθουμε να κοιταξουμε να τους βοηθησουμε λιγο.Δεν λεω σιγουρα θα υπαρχουν κ κακοι μεταναστες αλλα Ελληνες κακοι δεν υπαρχουν?Φοβαμαι πως δυστηχως θα υπαρξει κ 2η γενια Ελληνων μεταναστων προς τα εξω γιαυτο ας σκεφτουμε λιγο πως μπορει να ειναι το να εισαι ξενος.Τεσπα.Πολλα ειπα.Να σται καλα!!!

Φιλε οποιος Ελληνας σεβεται τον εαυτο του πρωτα απο'ολα θα φυγει εξω!
Να σου πω και οσους Αλβανους ειχα πριν χρονια στο σχολειο κλπ οι περισσοτεροι εχουν φυγει Αμερικη η' αλλου.
Ακομα αν η Ελλαδα ειναι Ευρωπαικη χωρα εγω ειμαι ο πουτιν αστροναυτης!

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
όχι Ευρωπαϊκή δεν είναι, σταυροδρόμι είναι μόνο που τα φανάρια της είναι απορυθμισμένα και έτσι όλα συγκρούονται κάτι σα λούνα πάρκ ενα πράμα εδώ μέσα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
ζω για τη μερα που θα γινει η αλβανια και ολες οι αλλες ανατολικοσοβιετοχωρες μελη της ευρωπαικης ενωσης και θα τους τρωτε στη μαπα νομιμα και θα σας κοιτανε επι ισοις οροις :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ζω για τη μερα που θα γινει η αλβανια και ολες οι αλλες ανατολικοσοβιετοχωρες μελη της ευρωπαικης ενωσης και θα τους τρωτε στη μαπα νομιμα και θα σας κοιτανε επι ισοις οροις :2funny:

ε Ρουμανία και Βουλγαρία σάμπως δεν είναι?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
στεκα (και οι λοιποι που τα υποστηριζουν αυτα) γνωριζετε/εχετε υπαρξει μεταναστης στο εξωτερικο? και να ναι οι συνθηκες των ελληνων που σας ειχαν μεταφερθει απο το εξωτερικο ηταν καλες? ποσο καιρο θα βαυκαλιζεστε πια με την "υπεροχη" των ελληναραδων?

κατ αρχήν νίτσα όλοι οι έλληνες που έφυγαν μετανάστες (στις αρχές του 20ου αιώνα και την δεκαετία 50-60) πήγαν με επίσημες προσκλήσεις στις χώρες υποδοχής τους (Αμερική, Γερμανία Βέλγιο Αυστραλία) και δεν πήγαν παράνομα. Βέβαια τότε οι καιροί ήταν διαφορετικοί. Επίσης σε κάθε τόπο σεβάστηκαν την κουλτούρα του, αφομοιώθηκαν χωρίς παράλληλα να ξεχάσουν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) τον τόπο τους, διατήρησαν στενές επαφές με την χώρα μας. Επίσης διατήρησαν και μεγάλο μέρος των παραδόσεων τους, μέχρι το σημείο όμως που να μην έρχονται σε κραυγαλέα αντίθεση με την κουλτούρα τους νόμους και τις συνθήκες του τόπου στον οποίον πήγαν. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επιβάλλουν ήθη και έθιμα, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία που δεν στολίζεται δένδρο τα χριστούγεννα διότι προσβάλεται η ηθική των μουσουλμάνων.

Φυσικά και οι συνθήκες που ζούσαν στην αρχή δεν ήταν και ότι καλύτερο, αλλά γκασταρμπάιτερς ήταν... παρόλα αυτά δεν διανοήθηκαν, ούτε να κλέψουν,. ούτε να δολοφονήσουν και σεβόντουσαν τους νόμους της χώρας που εγκαταστάθηκαν από τους ντόπιους (τουλάχιστον η πλειονότητα τους σε ποσοστό που να αφορά όλους)

αντίθετα οι εδώ κατά κύριο λόγο παράνομοι μετανάστες, ήρθαν απρόσκλητοι (συνήθως λαθραία), δεν ενοούν να αφομοιωθούν, δεν εννοούν να εγκαταλείψουν συνήθειες οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις συνήθειες του τόπου μας (ειδικά οι μουσουλμάνοι) και επιπλέον ΑΠΑΙΤΟΥΝ... δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους, μεγάλο ποσοστό από αυτούς είναι οικογενειάρχες (ακόμη και χωρίς να έχουν οικογένεια) αλλά υπάρχει ένα ποσοστό από αυτούς που δυστυχώς είναι διψήφιο το οποίο προκαλεί αναστάτωση.. Επίσης ο κατεξοχην τεμπέλης Ελληνας (στον τόπο του μόνον) βλεπει να μειώνεται η δυνατότητα απασχόλησης του, ακόμη και σε δουλειές που δεν τις θέλει και αρχίζει να φωνάζει..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
τερατακι εχεις υπαρξει μεταναστης? εχεις ζησει με ελληνες μεταναστες?
σιγα που σεβαστηκανε τις κουλτουρες και δεν κλεψανε και δε δολοφονησανε......

οι ανθρωποι που φυγανε απο την ελλαδα εκεινη την περιοδο ηταν ημιαγριοι λογω των πολιτικων οικονομικων και κοινωνικων συνθηκων εδω....σιγα μην πηγανε με το σαβουαρ βιβρ παραμασχαλα......

εμενα παντως οι δικοι μου λαθρομεταναστες ηταν :2funny:
και γνωριζω τρελες ιστοριες για αμερικη και καναδα :) για αλλου δε μπορω να μιλησω......

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
τερατακι εχεις υπαρξει μεταναστης? εχεις ζησει με ελληνες μεταναστες?
σιγα που σεβαστηκανε τις κουλτουρες και δεν κλεψανε και δε δολοφονησανε......

οι ανθρωποι που φυγανε απο την ελλαδα εκεινη την περιοδο ηταν ημιαγριοι λογω των πολιτικων οικονομικων και κοινωνικων συνθηκων εδω....σιγα μην πηγανε με το σαβουαρ βιβρ παραμασχαλα......

εμενα παντως οι δικοι μου λαθρομεταναστες ηταν :2funny:
και γνωριζω τρελες ιστοριες για αμερικη και καναδα :) για αλλου δε μπορω να μιλησω......

εχω υπάρξει.. δύο χρόναι Ελβετία.. δύο χρόνια Νιγηρία... (αντίθεση που σκοτώνει)

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Μαλλον ξερεις για μερικους μονο Ελληνες μεταναστες.Αν ψαξεις καλυτερα η αν ρωτησεις ακομα καλυτερα θα δεις οτι υπηρχαν κ Ελληνες απατεωνες μεταναστες που δεν εκαναν ποτε στην ζωη τους τιποτα.Μην βλεπουμε τα πραγματα μονο απο την μια πλευρα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μαλλον ξερεις για μερικους μονο Ελληνες μεταναστες.Αν ψαξεις καλυτερα η αν ρωτησεις ακομα καλυτερα θα δεις οτι υπηρχαν κ Ελληνες απατεωνες μεταναστες που δεν εκαναν ποτε στην ζωη τους τιποτα.Μην βλεπουμε τα πραγματα μονο απο την μια πλευρα.

ακριβως..........ξερω για ελληνες μεταναστες που το 60 κλεβανε απο τα εργοσαστασια στα οποια δουλευανε και τους μπαγλαρωσανε και για ελληνες που ειχαν συνεργασια με την ιταλικη μαφια στην αμερικη.....

πιστευεετε οτι στο εξωτερικο μας υποδεχτηκαν με ανοιχτες αγκαλες?? ακομα και ως "προσκεκλημενοι" εχετε την αισθηση οτι μας καλοδεχτηκαν??

τερατακι δεν πιανεσαι :P και μενα ο θειος μου που μεταναστατευσε ελβετια (μενει ακομα) δεν εχει ιδεα για το τι τραβηξε ο αδερφος του αμερικη ;) ;) εννοω δεν μπορει να το συνειδητοποιησει......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom