Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν εχει και τοσο μεγαλη αναγκη τα 3 μυρια του οπαπ
αλλα σκεψου με τις ΄΄μαγκιες΄΄ και τη νοοτροπια που κουβαλαει ο Μελισαν
τι κακο θα κανει γενικα στο ελληνικο ποδοσφαιρο και ολα αυτα γιατι ;
Για να δειξει σε καποιους οτι αυτος ειναι τω ρα το αφεντικο;
Θεωρω οτι αυτοι οι καποιοι σιγουρα τον γραφουν στα αρχιδια τους και να
εισαι σιγουρος πως τον περιμενουν στη γωνια για να τον ξεσκισουν οταν
ανεβει η αεκ .
Για το αν έχει η όχι ΤΩΡΑ τα 2-3 εκ ευρώ δε το συζητάω. Για το μέλλον δεν είμαι και τόσο σίγουρος; Εσύ;
Για το Μελισσάν, μα γι αυτό το γράφω 1 μήνα τώρα.
Έτσι εύκολα ξεσκίζεις τον Μελισσάν;
Και μια και σε πέτυχα επειδή εσύ έγραψες για το σκάνδαλο της ΑΕΚ το 85 και ζητούσες να το εξηγήσουμε και πως δεν είμαστε και η καθαρότερη ομάδα (σε σύγκριση με τον ΟΣΦΠ να υποθέσω) τσάκο 3 σκάνδαλα του ΟΣΦΠ για τη ποδοσφαιρική χρονια 1979 ΜΟΝΟ. Η σειρά σου να μας πεις γιατί ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΣΦΠ
Την περίοδο 1978- 79 την 12η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον Απόλλωνα. Πριν από αυτό το παιχνίδι ο Αθ. Οικονόμου, παίκτης του Απόλλωνα, κατήγγειλε τα εξής (Απογευματινή, 26-4-1979): "Χτες μου τηλεφώνησε στις 5 κάποιος άγνωστος στο σπίτι της πεθεράς μου, Πατησίων 314, λέγοντας ότι είναι φίλος του Κυράστα. Μου είπε ότι, αφού θα χάσει έτσι κι αλλιώς ο Απόλλων, είναι ευκαιρία 'να τα πάρω'.Μου πρόσφερε 150.000 δραχμές με την υποχρέωση, μόλις μπω στο γήπεδο, να κάνω σύνθημα σηκώνοντας τη φανέλα μου και στη συνέχεια να παραχωρήσω πέναλτι. Τα χρήματα θα τα έπαιρνα σε δύο δόσεις. Το πρωί ο άγνωστος τηλεφώνησε στη γυναίκα μου και της είπε ότι κάτω από το χαλάκι της πόρτας υπήρχαν σε ένα φάκελο 70.000 δραχμές.Τα χρήματα αυτά παραδόθηκαν στο ΙΣΤ' Αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας".
Ο Οικονόμου και η σύζυγος του κατέθεσαν εγγράφως τα συμβάντα στο τμήμα, ενώ ο Απόλλων κίνησε τη διαδικασία καταγγελίας της δωροδοκίας.
Την 23η αγωνιστική είχαμε νέο σκάνδαλο μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τα Γιάννενα 1- 0.Διαβάστε τι έγραψε σχετικά η εφημερίδα Απογευματινή στις 12-5-1979:
"Ο ΠΑΣ Γιάννενα κατέθεσε κασέτα στον εισαγγελέα της πόλης με ''στοιχεία απόπειρας δωροδοκίας'' του τερματοφύλακα Λίσα έναντι 600.000 δραχμές.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιος Γιώργος ακούγεται στην κασέτα να λέει στον Λίσα στα ισπανικά να αφήσει κάποιον ερυθρόλευκο παίκτη να σημειώσει γκολ. Σημειώνουμε ότι ο Λίσα βγήκε από τη 16αδα την τελευταία στιγμή".
Την 32η αγωνιστική ήταν η συνάντηση Ρόδου - Ολυμπιακού. Ο Γ. Παγωτέλης γράφει χαρακτηριστικά στο περιοδικό Παγκόσμιοι ότι αυτό το ματς αποτέλεσε το μαύρο στίγμα στην καριέρα του Ζλατάνου, που χάρισε τη νίκη με 4- 3 στον Ολυμπιακό. Το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ότι στο 67' το σκορ ήταν 3-1 υπέρ της ροδίτικης ομάδας. Στη συνέχεια όμως ο Ολυμπιακός πέτυχε 3 γκολ μέσα σε 20 λεπτά και έφυγε νικητής.
Προσέξτε τώρα τη συνέχεια. Στις 21-6-1979 η Απογευματινή έγραψε ότι η ιαχή πουλημένοι - πουλημένοι στιγματίζει από χτες το απόγευμα έντονα το εθνικό μας πρωτάθλημα, που πλησιάζει στη λήξη του,ενώ στις 7-7-1979 η Ρόδος τιμώρησε τρείς παίκτες της (Δοξάκης, Παπαοικονόμου και Σκαρτάδος) για μειωμένη απόδοση στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε πραγματικός χαμός και τελικά ο ερυθρόλευκος παράγοντας Λ. Θεοδωρακάκης παραπέμφθηκε μετά από καταγγελία του Δοξάκη ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει πριν από τα ματς. Φυσικά το θέμα θάφτηκε.
Διαβάστε τώρα τι είπαν στην εφημερίδα Βραδινή (17-7-1979) δύο από τους κατηγορούμενους παίκτες της ροδίτικης ομάδας.Ο τρίτος, ο Σκαρτάδος , πήγε μετά από μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό.
Παπαοικονόμου: Κάποιος άγνωστος τηλεφώνησε στον Δράκο για να έχει μειωμένη απόδοση. Αυτός ενημέρωσε τον πρόεδρο κ. Λαμπάδη ο οποίος του υπεσχέθη πριμ 50.000 δρχ. Την άλλη μέρα όμως ο πρόεδρος της Ρόδου του είπε ότι ειδοποίησε τον Ολυμπιακό να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση γιατί τα γνώριζαν όλα.
Δοξάκης: Πήγα στο ξενοδοχείο όπου έμεναν οι παίκτες του Ολυμπιακού μαζί με τον Μίχο. Εκεί παράγοντας του Ολυμπιακού μου ζήτησε να βοηθήσουμε την πειραϊκή ομάδα. Εγώ του είπα ότι δεν κάνω τέτοια πράγματα και ότι θα παίξω για την ομάδα μου, την οποία δεν ήταν δυνατόν να προδώσω. Μάλιστα του ανέφερα ότι μας δίνουν και άλλοι πριμ, του είπα ότι δίνει και η ΑΕΚ, αλλά εγώ θα παίξω για τη Ρόδο..Η Ρόδος τιμώρησε 5 παίκτες της και στο δ.σ. ακούστηκε από τον πρόεδρό της η περίφημη φράση "Μην τα σκαλίζετε βρωμάνε".Μέλος του συμβουλίου της ροδίτικης ομάδας κατήγγειλε ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού Σάββας Θεωδορίδης του είπε "Αν δεν κάτσει η Ρόδος να χάσει θα την ρίξει ο Ολυμπιακός στη Β' Εθνική".Ρε άντε να χαθείτε μέχρι και τον άμοιρο Σάββα μπλέξατε......
Η ΔΑΕ στέλνει 2 ανθρώπους της στη Ρόδο να ερευνήσουν το θέμα όμως τελικά δεν πηγαίνουν καθώς το σπίτι του ενός παίρνει φωτιά...Μην μου πείτε ότι παέι το μυαλό σας στο πονηρό...Είχε αφήσει το μάτι της κουζίνας ανοιχτό......
Τελικά συστήνεται ειδική τετραμελής επιτροπή από την Ρόδο που ερευνά την υπόθεση.Αφού μερίμνησαν και δεν άφησαν κάποιο μάτι ανοιχτό στην κουζίνα ερεύνησαν το θέμα και έβγαλαν το πόρισμα που έλεγε ότι παράγοντες του Ολυμπιακού πλησίασαν παίκτες της Ρόδου και τους προσέφεραν χρήματα για να έχουν μειωμένη απόδοση.Επίσης το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής ανέφερε ότι ο παράγοντας του Ολυμπιακού Θεωδορακάκης πλησίασε παίκτη της Ρόδου για αυτό το λόγο ενώ υπήρχαν και ενυπόγραφες δηλώσεις του παίκτη της Ρόδου Χριστοδούλου σχετικά με όσα του είπε ο παράγοντας του Ολυμπιακού σχετικά με την προσφορά του αλλά και ότι θα έρθει σε επαφή με τον Σκαρτάδο.Τέλος στο πόρισμα υπήρχαν αναλυτικά όλες οι επαφές ποιοί συμμετείχαν με ποιους ήρθαν σε επαφή και τι ακριβώς έγινε.