You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ραδιοερασιτεχνισμός
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Wolf21
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 30
- Εμφανίσεις 1K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Wolf21
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2018
- Κριτικές
- 4
- Like
- 601
- Πόντοι
- 21
Είναι πολλοί.Ιδίως στην Air Band πάρα πολλοί.Κυρίως planespotters.Να κάνω άλλη μια χαζή ερώτηση.
Ποιος ασχολείται ακόμη με ράδιο; Και ποιος ο λόγος ενασχόλησης με ραδιοερασιτεχνισμό;
Στην πόλη μου έχουν ακόμη σύλλογο...
marios_ath
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2020
- Like
- 16
- Πόντοι
- 0
Καλή φάση είναι φίλε !
Αξίζει υπάρχουν και λίστες Με τους αναμεταδότες και τους υπό τόνους τους ψάξτο λίγο.. Βέβαια για να Πατήσεις το press πρέπει να έχεις άδεια Ραδιοερασιτέχνη.
Αν χρειαστείς κάποια διευκρίνηση όσον αφορά την χρήση τους η τον Προγραμματισμό τους στείλε pm
Αξίζει υπάρχουν και λίστες Με τους αναμεταδότες και τους υπό τόνους τους ψάξτο λίγο.. Βέβαια για να Πατήσεις το press πρέπει να έχεις άδεια Ραδιοερασιτέχνη.
Αν χρειαστείς κάποια διευκρίνηση όσον αφορά την χρήση τους η τον Προγραμματισμό τους στείλε pm
Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 882
- Πόντοι
- 86
Ρίξε μια ματιά εδώ, ίσως βρεις άκρη ή έλθεις σε επαφή για περαιτέρω:Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα τέτοιο,αν είναι ας μεταφερθεί.
Ασχολειται κανείς με το ραδιοερασιτεχνισμό;
Εγώ τώρα πήρα ένα πομποδέκτη Quansheng UV-K6.Είναι κάτι το οποίο ήθελα πάντα και το αμελούσα!!!Τώρα διαβάζω να δώσω εξετάσεις για την άδεια ραδιοερασιτέχνη.
RFNews | SV1RVP
rfnews.gr
trimis
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 29 Ιουν 2010
- Κριτικές
- 6
- Like
- 15.031
- Πόντοι
- 2.526
Το νού σας
Ασύρματοι σαν αυτούς που εξερράγησαν στον Λίβανο είχαν βρεθεί την Ελλάδα - ΤΑ ΝΕΑ
Η εταιρεία ανέφερε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.
www.tanea.gr
Da Korax
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 27
- Πόντοι
- 1
Αν και έχω ελαχιστη εμπειρία με τον ρ/ε λογο μικρης ηλικίας και μολις 4 χρόνια κάτοχος πτυχιου εχω καταλαβει τα εξης
1. Οι πλειοψηφια των ρ/ε ειναι δεινοσαυροι ανω των 55 ετων με οτι αυτο συνεπαγετε για το πως βλεπουν τους νεοτερους.
τεραστιες γνωσεις απο τους παλιους αλλα κολλημενα μυαλια.
2. Που και που υπαρχουν καποιοι που συνομιλουν στα v/u στην αθηνα αλλα ολη η πραγματικη μαγεια του χομπι ειναι στα HF
3. Οτι ισχυει στο Νο1 ισχυει και για τους συλλογους ειδικά στον μεγαλυττερο την ΕΡΕ και ενω ειχα προτασεις να γινω με μελος σε δυο τρεις δεν εχω την διαθεση να μπλεξω.
Οι ομάδες σύλλογοι της επαρχιας πιστευω κανουν καλυτερη δουλεια και προσελκυουν και περισσοτερες νεους (νεους οχι μονο απαραιτητα ηλικια αλλα νεους αδειουχους).
4. Ρ/ε και εθελοντες πολιτικης προστασιας ειναι εκρηκτικο μειγμα (ειμαι και τα δυο) οπου εχουν μπερδεψει το ενα "χομπι" με το αλλο με τεραστια επαρση και μονιμη ενασχοληση με το "εγω/εμει" τις φωτογραφιες και τις βραβευσεις. Φυσικα υπαρχουν λαμπρες εξαιρεσεις αλλα ελαχιστες
5. Αν και οι περισσοτεροι ξεκινησαμε με κινεζιες μαπαφενγκ (baofeng) αν θες να ασχοληθεις πιο σοβαρα επιβαλετε να πας σε λιγο καλυτερους φθηνους yaesu ft4x κλπ
6. καναλια στο Youtube ελληνικα δεν υπαρχουν πολλα αλλα υπαρχουν πολλα Blogspot.
Θα σου βαλω καποια που ακολουθω (blog και youtube) αν θες να τσεκαρεις τπτ παραπανω
To rfnews που εβαλε ο μυστης πιο πανω ειναι πολυ καλο επίσης στις ιστοσελιδες των συλλογων θα βρεις και πληροφορες για κατασκευες/ιστορικα κλπ
Ο 2Μδης στο διαδίκτυο... 2Μδης 2Μδης
saveitforparts (δεν εχει πολλα ρ/ε βιντεο αλλα δειχνει πραγματακια με δορυφορους κλπ)
1. Οι πλειοψηφια των ρ/ε ειναι δεινοσαυροι ανω των 55 ετων με οτι αυτο συνεπαγετε για το πως βλεπουν τους νεοτερους.
τεραστιες γνωσεις απο τους παλιους αλλα κολλημενα μυαλια.
2. Που και που υπαρχουν καποιοι που συνομιλουν στα v/u στην αθηνα αλλα ολη η πραγματικη μαγεια του χομπι ειναι στα HF
3. Οτι ισχυει στο Νο1 ισχυει και για τους συλλογους ειδικά στον μεγαλυττερο την ΕΡΕ και ενω ειχα προτασεις να γινω με μελος σε δυο τρεις δεν εχω την διαθεση να μπλεξω.
Οι ομάδες σύλλογοι της επαρχιας πιστευω κανουν καλυτερη δουλεια και προσελκυουν και περισσοτερες νεους (νεους οχι μονο απαραιτητα ηλικια αλλα νεους αδειουχους).
4. Ρ/ε και εθελοντες πολιτικης προστασιας ειναι εκρηκτικο μειγμα (ειμαι και τα δυο) οπου εχουν μπερδεψει το ενα "χομπι" με το αλλο με τεραστια επαρση και μονιμη ενασχοληση με το "εγω/εμει" τις φωτογραφιες και τις βραβευσεις. Φυσικα υπαρχουν λαμπρες εξαιρεσεις αλλα ελαχιστες
5. Αν και οι περισσοτεροι ξεκινησαμε με κινεζιες μαπαφενγκ (baofeng) αν θες να ασχοληθεις πιο σοβαρα επιβαλετε να πας σε λιγο καλυτερους φθηνους yaesu ft4x κλπ
6. καναλια στο Youtube ελληνικα δεν υπαρχουν πολλα αλλα υπαρχουν πολλα Blogspot.
Θα σου βαλω καποια που ακολουθω (blog και youtube) αν θες να τσεκαρεις τπτ παραπανω
To rfnews που εβαλε ο μυστης πιο πανω ειναι πολυ καλο επίσης στις ιστοσελιδες των συλλογων θα βρεις και πληροφορες για κατασκευες/ιστορικα κλπ
Ραδιοερασιτέχνης SV1AHH - Πολύδωρος Σταυρόπουλος
Amateur Radio SV1AHH * Operator: Polydoros Stavropoulos * QTH: Nikea, Greece * IARU Region: 1 * ITU Zone: 28 * DXCC Zone: 236 * CQ Zone: 20 * Locator: KM17TX * QSL only via: e-QSL, LotW, Clublog.org, Hamlog.online, QRZCQ.com, QRZ.com or Direct * NO BUREAU * Member of the 5th Ocean Club **** MSc...
sv1ahh.blogspot.com
sv3auw
Ραδιοερασιτεχνικό blog για κεραίες και ιδιοκατασκευές πομποδεκτών χαμηλής ισχύος
sv3auw.blogspot.com
SV1GRN
Ραδιο-κεντρικό blog. Γύρω από την τέχνη των ερασιτεχνικών ασύρματων επικοινωνιών (ραδιοερασιτεχνισμού), κυρίως του QRP (qrp = ισχύς εξόδου όσο πατάει η γάτα), του SWL κλπ. Ημερολόγιο σταθμού και μέσο έκφρασης των ενδιαφερόντων και σκέψεων του γράφοντος.
sv1grn.blogspot.com
Amateur Radio interest of SV1CDY
Amateur Radio interest of SV1CDY. Ενδιαφέροντα με αφορμή την ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα ... μόνο!
sv1cdy.blogspot.com
FreeBytes
Στο FreeBytes ειδικευόμαστε απόλυτα στις ασύρματες επικοινωνίες. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία ασύρματων πομποδεκτών, δεκτών, κεραιών και αξεσουάρ για εγκαταστάσεις ραδιοερασιτεχνικών και επαγγελματικών σταθμών. Το προσωπικό μας διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για να απαντήσει σε όλα...
www.youtube.com
Ham Radio Crash Course
My name is Josh, I'm a dad living in Southern California with my wife and two sons. I'm an engineer and radio amateur. I've created the Ham Radio Crash Course to get people involved in radio and keep learning! P.O Box 5101 Cerritos, Ca. 90703-5101
www.youtube.com
Mike-M0MSN
Ham Radio - based in the UK building antenna and radio repairs, you know Amateur stuff and little CB too. (hollyend01 now Mike-M0MSN)
www.youtube.com
Ham Radio 2.0
I help people Grow with Amateur Radio Hi, my name is Jason Johnston, callsign KC5HWB, and I've created this channel to talk about everything that is new in Ham Radio. I review new radios, new products and new modes for the modern ham operator. I have been a licensed ham radio operator since...
www.youtube.com
KB9VBR Antennas
Hi I'm Michael‚ KB9VBR‚ and I'm on a mission to inspire and educate the amateur radio community. I've been a ham radio operator since 1999‚ so my interests are varied and run deep. But most of all‚ ham radio is more than a hobby; it's a lifestyle that I enjoy and love to share with others. My...
www.youtube.com
Amateur Radio VK3YE
Videos about electronics and amateur radio from the shack of VK3YE.
www.youtube.com
Ham Radio Tube
Hi! I'm Mike, K8MRD. On Ham Radio Tube, we focus on Portable Amateur Radio, along with Gear Reviews, Antennas, Batteries, Solar, and so much more. Thanks for watching. I hope you stick around and give us a Subscribe!
www.youtube.com
w2aew
Mostly videos on hobby electronics, test & measurement, ham radio, and other stuff. The site is mainly geared towards the hobbyist. Be sure to let me know if there's a similar topic that you'd like to see a video on! With big thanks to long-time subscriber Dino (KL0S), I've now got an index to...
www.youtube.com
Off-Grid Ham Radio OH8STN
Hello Operators This is Julian, a Ham Radio Operator and US Expat living in Finland. The channel focuses on portable, off-grid, grid down power and practical ham radio communications for preparedness. The goal is teaching operators to use portable power, HF radios and data mode communications...
www.youtube.com
Δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα τέτοιο,αν είναι ας μεταφερθεί.
Ασχολειται κανείς με το ραδιοερασιτεχνισμό;
Εγώ τώρα πήρα ένα πομποδέκτη Quansheng UV-K6.Είναι κάτι το οποίο ήθελα πάντα και το αμελούσα!!!Τώρα διαβάζω να δώσω εξετάσεις για την άδεια ραδιοερασιτέχνη.
Wolf21
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2018
- Κριτικές
- 4
- Like
- 601
- Πόντοι
- 21
1)Κι εγώ κοντά σε ηλικία είμαι αν και αρχάριος!!!Δοκίμασα και μίλησα κάποιες φορές.Παρόλο που δεν έχω call sign δε με αντιμετώπισαν αρνητικά.Ένας μπάρμπας μόνο πέταξε τη μαλακία "έχουμε και τους πειρατές τώρα στις συχνότητες",αλλά του απάντησε ο άλλος εξίσου μπάρμπας "Εντάξει κι εμείς έτσι ξεκινήσαμε πριν 40 χρόνια!
2)Θα πάω και στις HF σιγά σιγά.Άλλωστε ο στόχος μου αυτός ήταν.Απλώς ξεκινάς από τα ρηχά για να πας στα βαθιά
3)Στο σύλλογο Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών θα παρακολουθήσω μαθήματα και θα εγγραφώ αναγκαστικά.Εντάξει δε χρειάζεται να συμμετέχεις.
2)Θα πάω και στις HF σιγά σιγά.Άλλωστε ο στόχος μου αυτός ήταν.Απλώς ξεκινάς από τα ρηχά για να πας στα βαθιά
3)Στο σύλλογο Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών θα παρακολουθήσω μαθήματα και θα εγγραφώ αναγκαστικά.Εντάξει δε χρειάζεται να συμμετέχεις.
Da Korax
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 27
- Πόντοι
- 1
Καλα ξηγηθηκε ο δευτερος μπαρμπας!Αυτα που έκαναν στο παρελθον αυτοι δεν συγκρινονται με το απλα να μιλας χωρις διακριτικο..1)Κι εγώ κοντά σε ηλικία είμαι αν και αρχάριος!!!Δοκίμασα και μίλησα κάποιες φορές.Παρόλο που δεν έχω call sign δε με αντιμετώπισαν αρνητικά.Ένας μπάρμπας μόνο πέταξε τη μαλακία "έχουμε και τους πειρατές τώρα στις συχνότητες",αλλά του απάντησε ο άλλος εξίσου μπάρμπας "Εντάξει κι εμείς έτσι ξεκινήσαμε πριν 40 χρόνια!
1000 φόρες κάποιος χωρις παράσημο παρα να βάζεις ενισχυτες στα Cb και να εκπεμπεις στα 100-400 watt! (οχι δεν ειναι τα ιδια παρασημα με αυτά που κολάς εδω!)
Αν λες τον σύλλογο που ειναι στην Σπυρου Πάτση μου φαινεται ο πιο νορμαλ απο όλλους και αν το παρω απόφαση μαλλον εκει θα πάω.
Εν το μεταξυ το χομπι έχει απείρα πραγματα να ασχοληθείς έγω εχω βάλει στο μάτι τα SOTA/POTA (Parks/Summits On The Air)
Έγω εχω μονο φορητα μέχρις στιγμης (10 κινεζικα απο τα βαθη της κινας και δυο Polmar/TYT)και 2 sdr που πιο πολυ χρησιμοποιω για ληψη .
Κέραια εχω μια discone ευρίας ληψης και εκπομπης μονο στα 2m/70 cm και καααποια στιγμη θα παρω τον alinco 735 v/u και μετα πάμε στα βραχεα οταν βρω σπιτι για να ξερω τι κεραια να βαλω και που.
Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 882
- Πόντοι
- 86
Και μια είδηση που μπορεί να ενδιαφέρει όχι μόνον τον νηματοθέτη αλλά και άλλους ραδιοερασιτέχνες.
Επίσης, όποιος δεν την έχει, μπορεί να αποθηκεύσει και την διεύθυνση του ιστότοπου για γενικότερη αναφορά σε σχέση με το χόμπι του.
Επίσης, όποιος δεν την έχει, μπορεί να αποθηκεύσει και την διεύθυνση του ιστότοπου για γενικότερη αναφορά σε σχέση με το χόμπι του.
ICOM Responds to Reports of Exploding Radios in Lebanon
ICOM Responds to Reports of Exploding Radios in Lebanon
Icom addressed reports of its V-82 radios being involved in Lebanon explosions, suggesting counterfeit or discontinued models with modified batteries. The company emphasized strict distribution controls and Japanese manufacturing standards.
www.dxzone.com
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 253
- Εμφανίσεις
- 13K
- Απαντήσεις
- 359
- Εμφανίσεις
- 27K