Νέα

Ψυχολόγος και ανάγκη επικοινωνιας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα panagos7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
καταρχην να μαθεις οτι οι ψυχολογοι δεν ειναι γιατροι.

Οι ψυχιατροι ειναι γιατροι.

Τεραστια διαφορά.

Ουτε καν .
Ψυχολογους ειχα δυο φιλους.
Δεν συνταγογραφουσαν φαρμακα.
Δεν ηξεραν απο χημεια.
Ουσιαστικα ειναι εμπειροτεχνες που οι συμβουλες τους μπορει να σε βοηθησουν μπορει και οχι. Μπορει περισσοτερο να σε βοηθησει μια σχέση, ενας φιλος, ενας συγγενης.
Ο ψυχιατρος εχει τελειώσει ιατρικη. Ξερει απο νευρικες συναψεις και νευροδιαβιβαστες και ορμονες πολυ καλυτερα. Σου γραφει φάρμακα που αποδεδειγμενα εχουν θετικη επιδραση σε μεγαλο ποσοστο των συμπτωματων σου. Αν δεν ειχαν δοκιμαστεί σε πολυετείς μελετες δεν θα ειχαν παρει αδεια να κυκλοφορουν με την ένδειξη φαρμακα, οπως πχ τα ομοιοπαθητικά που τους απαγορευτηκε να εχουν σημανση ως φαρμακα διοτι ειναι απλα εμπειρικα σκευασματα που περισσοτερο ως πλασιμπο εχουν επιδραση.
δηλαδή σύμφωνα με ότι έχουν διαβάσει από το πανεπιστήμιο και σύμφωνα με προηγούμενες εμπειρίες προσωπικές και επαγγελματικές μέσα από τη συζήτηση σου προτείνουν κάποιες λύσεις που ίσως δεν έχεις σκεφτεί εσύ ή δεν τις έχεις υλοποιηση. Σε αυτό για φίλους συγγενείς συμφωνώ αρκεί οι σχέσεις σου με αυτούς να μην είναι επιφανειακες αλλά ποιο ουσιαστικές...

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
Οι ψυχολογοι εχουν διαλυσει πολλες οικογενειες. Πηγαινουν οι γκομενες λογω καποιας αγχωδους διαταραχης η αισθηματων μη ικανοποιησης απο την ζωη με υποχρεωσεις και και οι ψυχολογοι με καποιο μαγικο τροπο ριχνουν την ευθυνη στον αντρα και πειθονται οτι η ζωη τους θα γινει καλυτερη αν τον χωρισουν και τον τρεχουν μια ζωη στα δικαστηρια... οι γκομενες θελουν να ακουσουν οτι καποιος φταιει και οι ψυχολογοι τις βοηθανε να ριξουν τις ευθυνες σε αλλους.

Οι "ψυχολογοι" φιλες και οι "ψυχολογοι" απο το cosmopolitan οντως αυτα λενε. Οι ψυχολογοι οι επαγγελματιες με πτυχιο δεν λενε αυτα. Ειναι προβλημα να εχουμε αποψη για τα παντα μονο και μονο για να προκαλεσουμε εντυπωση. Ολοι εχουμε γινει επαγγελματιες σε ολα, ξερουμε απο ιατρικη, μηχανολογια, ηλεκτρολογια, επιχειρηματηκοτητα, διοικηση, γνωριζουμε ολο τον ποινικο κωδικα και να ασκουμε την δικηγορια, κρινουμε τους εκπαιδευτικους, τους αστυνομικους, τους πυροσβεστες. Εχουμε τοσες απυθμενες γνωσεις για τα παντα αλλα αυτη η χωρα παραμενει στα σκατα... Γιατι?

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Οι "ψυχολογοι" φιλες και οι "ψυχολογοι" απο το cosmopolitan οντως αυτα λενε. Οι ψυχολογοι οι επαγγελματιες με πτυχιο δεν λενε αυτα. Ειναι προβλημα να εχουμε αποψη για τα παντα μονο και μονο για να προκαλεσουμε εντυπωση. Ολοι εχουμε γινει επαγγελματιες σε ολα, ξερουμε απο ιατρικη, μηχανολογια, ηλεκτρολογια, επιχειρηματηκοτητα, διοικηση, γνωριζουμε ολο τον ποινικο κωδικα και να ασκουμε την δικηγορια, κρινουμε τους εκπαιδευτικους, τους αστυνομικους, τους πυροσβεστες. Εχουμε τοσες απυθμενες γνωσεις για τα παντα αλλα αυτη η χωρα παραμενει στα σκατα... Γιατι?
είμαστε από όλα στην Ελλάδα μάλλον σαν το. Πιτογυρο

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
δηλαδή σύμφωνα με ότι έχουν διαβάσει από το πανεπιστήμιο και σύμφωνα με προηγούμενες εμπειρίες προσωπικές και επαγγελματικές μέσα από τη συζήτηση σου προτείνουν κάποιες λύσεις που ίσως δεν έχεις σκεφτεί εσύ ή δεν τις έχεις υλοποιηση. Σε αυτό για φίλους συγγενείς συμφωνώ αρκεί οι σχέσεις σου με αυτούς να μην είναι επιφανειακες αλλά ποιο ουσιαστικές...

Το προβλημα με τους φιλους ή τους συγγενεις ειναι οτι ειτε που θα σου πουν αυτο που θες να ακουσεις εσυ, ειτε που θα σου πουν το αντιθετο και ενδεχωμενος να χαλασεις τις σχεσεις σου μαζι τους. Ο ειδικος, ειτε ψυχολογος, ειτε ψυχιατρος θα σε ακουσει και θα σε βαλει σε μια διαδικασια να βρεις εσυ την λυση στο προβλημα σου. Ουσιαστικα με αργα βηματα σου καθαριζει το μυαλο απο περιττες πληροφοριες. Δεν σε συμβουλευει. Σου δειχνει την κατευθυνση. Αν εσυ αντιδρασεις με αυτο που σου δειχνει κανει 2 με 3 βηματα πισω και προσπαθει να σε ξαναπροσεγγισει λιγο διαφορετικα.

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Το προβλημα με τους φιλους ή τους συγγενεις ειναι οτι ειτε που θα σου πουν αυτο που θες να ακουσεις εσυ, ειτε που θα σου πουν το αντιθετο και ενδεχωμενος να χαλασεις τις σχεσεις σου μαζι τους. Ο ειδικος, ειτε ψυχολογος, ειτε ψυχιατρος θα σε ακουσει και θα σε βαλει σε μια διαδικασια να βρεις εσυ την λυση στο προβλημα σου. Ουσιαστικα με αργα βηματα σου καθαριζει το μυαλο απο περιττες πληροφοριες. Δεν σε συμβουλευει. Σου δειχνει την κατευθυνση. Αν εσυ αντιδρασεις με αυτο που σου δειχνει κανει 2 με 3 βηματα πισω και προσπαθει να σε ξαναπροσεγγισει λιγο διαφορετικα.
συμφωνώ όταν πήγα και μίλησα από κοντά με μια κοπέλα ψυχολόγο πριν αρκετά χρόνια μου λέει εδώ δε δίνω συμβουλές όλα σωστά είναι ανάλογα το πως νιώθεις έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό φίλε. Και βασικά νομίζω ότι μέσα από το διάλογο ξεγυμνωνει το χαρακτήρα τη προσωπικότητα σου και τα πιστεύω σου στα θέματα στη ζωή. Τώρα είδα ότι γράφουν και σε ένα τετράδιο κάποια πράγματα τώρα δε ξέρω τι γραφουν. Νομίζω ότι σε κάποιες φάσεις ψυχοθεραπειας σου λέει να γράφεις και εσύ τι αναζητάς στη ζωή σου κτλ

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Το να σου λένε γενικά οι άνθρωποι αυτό που θες να ακουσεις και να σου χαϊδεύουν τα αυτιά είναι το μόνο εύκολο. Το θέμα είναι να δεις εσύ τα πράγματα τα λάθη σου τα σωστά καθαρά και να προχωρήσεις

koolis

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
182
Πόντοι
1
..καλά μια τάση επιφανειακής προσέγγισης, κατά τη γνώμη μου,την έχουν αυτοί του τύπου cosmopolitan που λες, σπουδασμένοι κάποιοι και απ'αυτούς. Αλλά το πιο προβλέψιμο-κουραστικό σε αυτούς που προβάλλονται, είναι ότι όλα ανάγονται και πηγάζουν από την παιδική ηλικία. Μπορεί να είναι άκρως επιστημονικό, αλλά εγώ έτσι το εκλαμβάνω. Κατά τ'άλλα, αφού είμαστε στη χώρα του γαμάω χωρίς να γαμάω..

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
συμφωνώ όταν πήγα και μίλησα από κοντά με μια κοπέλα ψυχολόγο πριν αρκετά χρόνια μου λέει εδώ δε δίνω συμβουλές όλα σωστά είναι ανάλογα το πως νιώθεις έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό φίλε. Και βασικά νομίζω ότι μέσα από το διάλογο ξεγυμνωνει το χαρακτήρα τη προσωπικότητα σου και τα πιστεύω σου στα θέματα στη ζωή. Τώρα είδα ότι γράφουν και σε ένα τετράδιο κάποια πράγματα τώρα δε ξέρω τι γραφουν. Νομίζω ότι σε κάποιες φάσεις ψυχοθεραπειας σου λέει να γράφεις και εσύ τι αναζητάς στη ζωή σου κτλ

Διαφορα πραγματα για σενα γραφει στο τετραδιο για πολλους λογους. Καταρχην δεν εισαι ο μοναδικος πελατης/ασθενης. Δεν γινεται να θυμαται τα προβληματα σου. Δευτερον γραφει στοιχεια του χαρακτηρα σου αρνητικα και θετικα και πως εσυ τα βλεπεις. Τα θετικα σου μπορει να τα βλεπεις σαν αρνητικα και τα αρνητικα σαν θετικα. Μετα απο αρκετες συνεδριες με διαφορους απο μεριας σου μονολογους στα παραθετει και εξεταζει αν συνεχιζεις να τα βλεπεις ετσι ή εχεις αρχισει να τα βλεπεις διαφορετικα. Εαν πας σε ψυχολογο και μετα απο μερικες συνεδριες τα θετικα σου συνεχιζεις να τα βλεπεις ως αρνητικα, ειτε χαρακτηρα ειτε εμφανιση ειτε π.χ εισαι διευθυντης με τα αρχιδια σου σε μια πολυεθνικη αλλα θεωρεις τον εαυτο σου οτι δεν ειναι σωστος εργατης ή αχρηστος τοτε σε παραπεμπε σε ψυχιατρο. Ο ψυχιατρος οπως ειπαν και αλλοι ειναι ο ειδικος για να συνταγογραφησει φαρμακα εφοσσον κριθει απαραιτητο. Επισης για να μην μηδενιζουμε την ειδικοτητα του ψυχιατρου υπαρχουν εξετασεις αιματος, κυριως σε ορμονες και πρωτεινες οι οποιες, ελλειψη τους ή το αντιθετο αλλαζουν την συμπεριφορα του χαρακτηρα μας. Για παραδειγμα οσοι εχουν χαμηλη σεροτονινη συνηθως πασχουν και απο καταθλιψη. Η τεστοστερονη χαμηλη ή ψηλη εχει αντικτυπο στην ψυχολογια μας οπως τα οιστρογονα στις γυναικες. Ο θυρεοειδης επιρρεαζει μερος της ψυχολογιας ή της προσωπικοτητας μας. Εκει ο ψυχιατρος ξερει πως να δρασει. Αν τα συμπτωματα ειναι τελειως διαφορετικα που δεν εχουν σχεση με την ψυχολογια μας, καλη η κακη, ωστε να χρειαστουμε βοηθεια απο ψυχολογο και ειναι κυριως σωματικα οπως κοπωση ή αλλη παραγοντες και υπαρχουν ορμονικες διαταραχες καταλληλος ειναι ο ενδοκρινολογος.

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Διαφορα πραγματα για σενα γραφει στο τετραδιο για πολλους λογους. Καταρχην δεν εισαι ο μοναδικος πελατης/ασθενης. Δεν γινεται να θυμαται τα προβληματα σου. Δευτερον γραφει στοιχεια του χαρακτηρα σου αρνητικα και θετικα και πως εσυ τα βλεπεις. Τα θετικα σου μπορει να τα βλεπεις σαν αρνητικα και τα αρνητικα σαν θετικα. Μετα απο αρκετες συνεδριες με διαφορους απο μεριας σου μονολογους στα παραθετει και εξεταζει αν συνεχιζεις να τα βλεπεις ετσι ή εχεις αρχισει να τα βλεπεις διαφορετικα. Εαν πας σε ψυχολογο και μετα απο μερικες συνεδριες τα θετικα σου συνεχιζεις να τα βλεπεις ως αρνητικα, ειτε χαρακτηρα ειτε εμφανιση ειτε π.χ εισαι διευθυντης με τα αρχιδια σου σε μια πολυεθνικη αλλα θεωρεις τον εαυτο σου οτι δεν ειναι σωστος εργατης ή αχρηστος τοτε σε παραπεμπε σε ψυχιατρο. Ο ψυχιατρος οπως ειπαν και αλλοι ειναι ο ειδικος για να συνταγογραφησει φαρμακα εφοσσον κριθει απαραιτητο. Επισης για να μην μηδενιζουμε την ειδικοτητα του ψυχιατρου υπαρχουν εξετασεις αιματος, κυριως σε ορμονες και πρωτεινες οι οποιες, ελλειψη τους ή το αντιθετο αλλαζουν την συμπεριφορα του χαρακτηρα μας. Για παραδειγμα οσοι εχουν χαμηλη σεροτονινη συνηθως πασχουν και απο καταθλιψη. Η τεστοστερονη χαμηλη ή ψηλη εχει αντικτυπο στην ψυχολογια μας οπως τα οιστρογονα στις γυναικες. Ο θυρεοειδης επιρρεαζει μερος της ψυχολογιας ή της προσωπικοτητας μας. Εκει ο ψυχιατρος ξερει πως να δρασει. Αν τα συμπτωματα ειναι τελειως διαφορετικα που δεν εχουν σχεση με την ψυχολογια μας, καλη η κακη, ωστε να χρειαστουμε βοηθεια απο ψυχολογο και ειναι κυριως σωματικα οπως κοπωση ή αλλη παραγοντες και υπαρχουν ορμονικες διαταραχες καταλληλος ειναι ο ενδοκρινολογος.
πω πω δε τα ξερά όλα αυτά ωραια

Νικ Ο Ντικ

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2015
Κριτικές
2
Like
83
Πόντοι
6
..καλά μια τάση επιφανειακής προσέγγισης, κατά τη γνώμη μου,την έχουν αυτοί του τύπου cosmopolitan που λες, σπουδασμένοι κάποιοι και απ'αυτούς.

Του τυπου cosmopolitan εννοω μονο τις μαλακισμενες και καλα ψυχολογους του εκει site. Ψυχολογος επαγγελματιας που θα πεις στην ασθενη να παει να χωρισει τον αντρα της και να τον τρεχει δικαστηριο δεν υπαρχει. Ψυχολογοι οι οποιοι εχουν τασεις επιφανειακης προσεγγισης ως προς το προβλημα του καθε ασθενη υπαρχουν οπως υπαρχουν καλοι και κακοι ταριφες ή μπατσου και δεν ειναι ολοι στο ιδιο τσουβαλι...

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206

Ρε τύπε μήπως όντως να το κοίταζες το θέμα με τον ψυχίατρο; Όλοι στο λένε εξάλλου.

Με το συμπάθειο πάντα...

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Του τυπου cosmopolitan εννοω μονο τις μαλακισμενες και καλα ψυχολογους του εκει site. Ψυχολογος επαγγελματιας που θα πεις στην ασθενη να παει να χωρισει τον αντρα της και να τον τρεχει δικαστηριο δεν υπαρχει. Ψυχολογοι οι οποιοι εχουν τασεις επιφανειακης προσεγγισης ως προς το προβλημα του καθε ασθενη υπαρχουν οπως υπαρχουν καλοι και κακοι ταριφες ή μπατσου και δεν ειναι ολοι στο ιδιο τσουβαλι...
συγχαρητήρια αγαπητέ βλέπω έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Ασφαλώς και δε θα σου πει ο ψυχολόγος τι να κάνεις αυτό το αποφασίζεις ο ίδιος. Και εγώ της είπα κάνω αγοραίο σεξ δε μου πε κοψτο κοψτο κακό κακό παιδί. Χάχα απλά μου πε ότι βλέπω δεν έχεις ανάγκη αυτό όσον αναφορά το ψυχοσυναισθημςτικο σου σύμφωνα με αυτά που της είπα αλλά το χεις ανάγκη όσον αναφορά το βιολογικό σου ρόλο σαν άνδρας κτλ

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
Καλησπέρα ανοίγω αυτό το θέμα για να μου πείτε αν έχετε πάει σε ψυχολόγο και αν και με ποιον τρόπο σας βοήθησε?πιστεύετε ότι παίζει ρόλο ο ψυχολόγος είναι άντρας η γυναίκα για να σας κατανοήσει καλύτερα? Ευχαριστώ
πες μας εδω  τι  εχεις να  βοηθησουμε εμεις .
οι  ψυχολογοι  ειναι μακραν ασχετοι και  μυρωδιαδες και ενδιαφερονται  μονο να κανουν  πολλες συνεδριες  για να  κονομησουν .
οι περισσοτεροι  δε .. ειναι φλωρακια ,παιδακια του σαλονιου χωρις ουτε ενα ενσημο απο  τη ζωη ..

ανοιξε μας  τη καρδια σου ...

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
Χαχαχα δε βρίσκω γκόμενα αλλά με έχουν πει καλό γαμια αρκετές στη φάση του αγοραίου σεξ. Είμαι σοβαρά γιατρέ? Να πάω στο φόρουμ με τις ελεεινιδες????

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
πες μας εδω  τι  εχεις να  βοηθησουμε εμεις .
οι  ψυχολογοι  ειναι μακραν ασχετοι και  μυρωδιαδες και ενδιαφερονται  μονο να κανουν  πολλες συνεδριες  για να  κονομησουν .
οι περισσοτεροι  δε .. ειναι φλωρακια ,παιδακια του σαλονιου χωρις ουτε ενα ενσημο απο  τη ζωη ..

ανοιξε μας  τη καρδια σου ...
πλάκα. Πλάκα το 35 ρι το περνούν και άλλοι άλλες 40 με 50 με τα διπλά σχεδόν περνεις κοπέλα από δω μέσα σε ξςνοδοχειο

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
Χαχαχα δε βρίσκω γκόμενα αλλά με έχουν πει καλό γαμια αρκετές στη φάση του αγοραίου σεξ. Είμαι σοβαρά γιατρέ? Να πάω στο φόρουμ με τις ελεεινιδες????
δεν εισαι  ο πρωτος  ουτε ο τελευταιος ..
λογω δουλειας  τυγχανει να  γνωριζω καθημερινα πολυ κοσμο ...
σε πληροφορω η αγαμια παει  συννεφο ...
να βαλεις  λιγο θρασος στον τομεα επικοινωνια με τις γυναικες ..  δε ξερω αν διαβασες το σκηνικο μου με τις γκομενες και  τον ανεμιστηρα ..

OP
OP
panagos7

panagos7

Πορνοστάρ
Εγγρ.
5 Δεκ 2014
Κριτικές
52
Like
7.681
Πόντοι
8.816
δεν εισαι  ο πρωτος  ουτε ο τελευταιος ..
λογω δουλειας  τυγχανει να  γνωριζω καθημερινα πολυ κοσμο ...
σε πληροφορω η αγαμια παει  συννεφο ...
να βαλεις  λιγο θρασος στον τομεα επικοινωνια με τις γυναικες ..  δε ξερω αν διαβασες το σκηνικο μου με τις γκομενες και  τον ανεμιστηρα ..
όχι δε το διάβασα. Καλά η αγαμια ζει και βασιλεύει γνωστό αυτο.τοσο από τη πλευρά των ανδρών από τη πλευρά των γυναικών δε ξέρω τι γίνεται αυτές έχουν επιλογές.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom