Νέα

Έναρξη επιχείρησης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xjimakos24x
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
X

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
367
Πόντοι
21
το κόστος για να ανοίξεις βιβλία είναι καθαρά θέμα λογιστή
Από την ημέρα που θα κάνεις έναρξη θα πρέπει να πληρώνεις περίπου 280 τον μήνα τον ΕΦΚΑ (κατώτερη κλίμακα) και θα πρέπει να δίνεις έσοδα / έξοδα σε λογιστή . Έδρα να δηλώσεις το σπίτι σου (αυτό φυσικά θα στο επιβεβαιώσει ο λογιστής σου αν δικαιούσαι). Θα περνάς και το ρεύμα του σπιτιού σου, το τηλέφωνο σου (προϋπόθεση να είναι στο όνομά σου) κλπ στα μηνιαία έξοδα.

Τώρα τι λεπτομέρειες χρειάζονται επιπλέον σχετικά με την γραφειοκρατεία δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αν θες να μου στείλεις ΦΕΚ κλπ ώστε να σου δώσω κάποια γνώμη από πλευράς μηχανικών τι θα χρειαστείς.

με εκτίμηση !
Φίλε μου σε ευχαριστώ..ότι είναι θα σου πω .

OP
OP
X

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
367
Πόντοι
21
OP
OP
X

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
367
Πόντοι
21
Αυτές οι μεταφορικές συνήθως δεν είχαν δικά τους φορτηγά ; Μάλλον θα έγινε και εδω όπως με τους ντελιβεράδες που παλιά τα μηχανάκια ηταν συνήθως του γυράδικου , και πλέον τα περισσότερα αν όχι όλα είναι των ντελιβεράδων.
Έχουν δικά τους φορτηγά σωστά.. έχουν πάρει κ άλλες δουλειές οπότε θέλουν οδηγούς με δικά τους φορτηγά. Τους πληρώνουν με το δρομολόγιο, δηλαδή 120ε το δρομολόγιο π. χ.

OP
OP
X

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
367
Πόντοι
21
Αδερφέ, τις απαντήσεις στο τεχνοκρατικό/λογιστικό κομμάτι, τις πήρες και, είναι πάνω κάτω, σωστές. Αυτό που δν αναφέρθηκε, είναι το κομμάτι "αντέχεται η ρουφιάνα η δουλειά"... και, εκεί, δεν ξέρω αν έχεις πλήρη εικόνα του τι σημαίνει αυτό.
Μιλάς για μεταφορική, άρα για υπεργολαβικά συμβόλαια με κάποιον απο τους βασικούς ομίλους super market, ή κάποιον σαν τον Αντζουλάτο, που τρέχει ως προμηθευτής σε μικρότερες αλυσίδες, ή, σε τελική πιθανότητα, σε Αθηναϊκή, Ολυμπιακή, 3Ε, ή Pepsico.
Σε όλες τις περιπτώσεις, το πρόβλημα βρίσκεται στο πότε ακριβώς θα πρέπει να κάνεις τις παραδόσεις. Με μικρή εξαίρεση, υπο προϋποθέσεις, τις Αθηναϊκή, Ολυμπιακή, 3Ε και Pepsico, στο 90 και βάλε τοις εκατό των δρομολογίων σου, θα πρέπει να είσαι στον προορισμό σου πρίν απο τις 6:30 το πρωί. Δουλεύω σε super market, και κάνω παραλαβή τρείς φορές την εβδομάδα. Οι οδηγοί, είτε του ομίλου, είτε εξωτερικοί, σαν τη δική σου πιθανή περίπτωση, φτάνουν γύρω στις 6 αν δεν έχουν άλλες στάσεις πριν απο εμάς, μέχρι, το αργότερο στις 7... το οποίο σημαίνει οτι έχουν φορτώσει απο Μάνδρα ή Οινόφυτα, το αργότερο στις 5... το οποίο με τη σειρά του σημαίνει, οτι έχουν φτάσει εκεί στις 4... και ούτω καθεξής. Αν αντέχεις να ξυπνάς στις 2 τη νύχτα, να φεύγεις στις 2:30 απο το σπίτι σου, και να γυρίζεις πίσω στις 11 ή 12 το μεσημέρι (υπολόγισε οτι θα πρέπει να επιστρέψεις να αφήσεις παλέττες, κενά, επιστροφές και τιμολόγια στο τέλος της βάρδιας) τότε βούρ. Αν πάλι δεν αντέχεις, τα λεφτά, ακόμα και αν είναι πολλά, μάλλον δεν θα σε δελεάσουν για πολύ καιρό.
Το ξέρω φίλε μου..και εγώ οδηγός σε εταιρεία είμαι και γενικά όλες μου οι δουλειές οδηγος ήταν ξέρω και τα σκατα της δουλειάς.. έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τις παραδόσεις...

OP
OP
X

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
367
Πόντοι
21
Κοίταξε, ψυχοφθόρο δεν είναι το ωράριο. Για να υπάρχει στόλος σε ΑΒ, Μασούτη Μετρό, Σκλαβενίτη Lidl κτλ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ανταπεξέρχονται το ζόρι, όσι το καταφέρνουν. Είναι στα πόρια του απάνθρωπου, ειδικά αν δεν έχεις την οποιαδήποτε προηγούμενη επαφή με τέτοια ωράρια, ναι. Αλλά...
Το πραγματικά ψυχοφθόρο, είναι το status που θα έχεις, σαν εξωτερικός συνεργάτης οδηγός... ότι μαλακία γίνει, απο κακοφορτωμένη παλέτα που δυαλύεται όταν πας να την κουνήσεις, μέχρι και λάθος στο πιστωτικό τιμολόγιο επιστροφών, θα το χρεωθείς εσύ, αν δεν μπορείς να αποδείξεις οτι δεν ήταν δικό σου λάθος.
Και, υπ'όψιν, οι ευθρωπαλέτα κοστίζει. Όχι απαγορευτικά πολύ, αλλά αν υπολογίσεις οτι μπορεί να στην χρεώσουν και ένα δεκάρικο το κομμάτι (την χρεώνουν παραπάνω, αλλά βάζω μια εύκολη τιμή για παράδειγμα) και βγείς δέκα παλέτες μείον... χάνεις 100 ευρώ μπάμ.
Σωστός!!

OP
OP
X

xjimakos24x

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2017
Like
367
Πόντοι
21
Με το leasing σε βαν έχει ασχοληθεί κανείς να δώσει πληροφορίες??

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.898
Πόντοι
456
Στο άλλο θέμα :
Ναι κάθε λογιστής σου δίνει εικόνα της επιχείρησης Έσοδα / έξοδα τζίρο κλπ
Όμως διαφορετικό προσωπικό όγκο εργασίας έχει σε ένα κατάστημα με 150 τιμολόγια αγορών και 25Ζ τον μήνα και άλλο με 10 τιμολόγια των 1000€ τον μήνα. Το mydata πάει αυτόματα κάθε μέρα και κάνεις διαβίβαση όταν βγάζεις Ζ ή κάνεις διαβίβαση τιμολογίων αν έχεις ψηφιακή τιμολόγηση στον υπολογιστή σου / tablet / κινητό. Κλείνεις την ημέρα σου και στέλνεις την ημερήσια αναφορά στο mydata. Την επιβεβαίωση κάνει ο λογιστής κάθε μέρας. Θα σου επαναλάβω : Το ετήσιο κόστος του λογιστή εξαρτάται από τον όγκο που του δίνεις. Για αυτό και συνήθως κάνουμε μια ετήσια συμφωνία από την αρχή.
Αν εσύ έχεις λογιστή που παίρνει 250€ τον χρόνο, να μου τον συστήσεις και εμένα ... Ευχαρίστως να μου κάνει όλη την δουλειά που έχω με αυτά τα λεφτά !

Ελπίζω να σε κάλυψα!
Δεν μιλαει για τον χρονο αλλα για τον μηνα :headbang:
Σε αυτη την δουλεια και με εναν πελατη επι της ουσιας ενα ποσο 30-50€ τον μηνα θα παει ο λογιστης.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.681
Πόντοι
3.656
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει :
Εάν ήταν επαγγελματίας οδηγός (για να πάρει φορτηγό ψυγείο σημαίνει πως έχει επαγγελματικό δίπλωμα Γ+ κατηγορίας) που λογικά τον έχουν ασφαλίσει σαν υπάλληλο στο ΤΣΑ, σωστά ? Εφόσον κάνει έναρξη επιχείρησης με ΚΑΔ τότε μπορεί να του πιάσουν τα υφιστάμενα ένσημα και να πάει κατευθείαν στην κλίμακα ελεύθερων επαγγελματιών. Ακόμα και σαν υπάλληλος, είναι υπάλληλος ειδικής κατηγορίας και επαγγελματικής κατάρτισης (για αυτό σου ανέφερα το παράδειγμα με τον Φαρμακοποιό).

Εσύ είπες : "ένσημα" άρα κάπου είχες ΙΚΑ και κατόπιν ξεκίνησες ελεύθερος επαγγελματίας ΚΑΔ με ... Λογικό είναι να πας από τα 150άρια (περίοδος χάριτος ονομάζεται) τα πρώτα 5 έτη. Δεν ήσουν σε συναφή ΚΑΔ προφανώς και δεν είχες "επαγγελματική κατηγορία συναφή". Τέλος πάντων δεν έχω διάθεση να "διυλίσω τον κώνωπα και να καταπιώ την κάμηλο". Ας ξεκινήσει με την περίοδο χάριτος ο συναγωνιστής!

Στο άλλο θέμα :
Ναι κάθε λογιστής σου δίνει εικόνα της επιχείρησης Έσοδα / έξοδα τζίρο κλπ
Όμως διαφορετικό προσωπικό όγκο εργασίας έχει σε ένα κατάστημα με 150 τιμολόγια αγορών και 25Ζ τον μήνα και άλλο με 10 τιμολόγια των 1000€ τον μήνα. Το mydata πάει αυτόματα κάθε μέρα και κάνεις διαβίβαση όταν βγάζεις Ζ ή κάνεις διαβίβαση τιμολογίων αν έχεις ψηφιακή τιμολόγηση στον υπολογιστή σου / tablet / κινητό. Κλείνεις την ημέρα σου και στέλνεις την ημερήσια αναφορά στο mydata. Την επιβεβαίωση κάνει ο λογιστής κάθε μέρας. Θα σου επαναλάβω : Το ετήσιο κόστος του λογιστή εξαρτάται από τον όγκο που του δίνεις. Για αυτό και συνήθως κάνουμε μια ετήσια συμφωνία από την αρχή.
Αν εσύ έχεις λογιστή που παίρνει 250€ τον χρόνο, να μου τον συστήσεις και εμένα ... Ευχαρίστως να μου κάνει όλη την δουλειά που έχω με αυτά τα λεφτά !

Ελπίζω να σε κάλυψα

Για το πρώτο με κάλυψες...ναι δεν ξέρω για τις ειδικές κατηγορίες....ήμουν μισθωτός και μετά έκανα έναρξη (στο ίδιο αντικείμενο) αλλά δεν είχα κάποια ειδική κατηγορία.

Για τα υπόλοιπα...δεν με κατάλαβες ρε τύπε.....250 με 300 ευρώ το ΜΗΝΑ εννοώ...πιο χρόνο???

Αυτό ακριβός σου λέω και εγώ....ανάλογα με τον όγκο δουλειάς...αλλά ακόμα και 10 τιμολόγια το μήνα να του ανεβάζεις στο mydata (αυτός θα κόβει χειρόγραφα?) δεν αξίζουν τα 50 ευρώ....

Αν μου έπαιρναν 250 ευρώ το χρόνο θα του έκανα συμβόλαιο εφόρου ζωής :confused:

kammenos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Like
134
Πόντοι
1
Leasing με pickup μπορώ να σου πω :
Συμφέρει και το περνάς στα έξοδα ! Είναι πιο ακριβό το μίσθωμα από ένα "δάνειο" (κτήση) αλλά είναι πιο οικονομικό αν έχεις δώσει προκαταβολή ! Υπάρχουν 2- 3 εταιρείες με επαγγελματικά. Προσοχή στα χιλιόμετρα. Κάνε συμβόλαιο με απεριόριστα.

όμως για leasing σε νέα επιχείρηση δεν ξέρω αν γίνεται.

Λογικά παρόμοια κατάσταση είναι και τα VAN!

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Like
1.837
Πόντοι
206
Ρε μύστες καλησπέρα...
Έχω μια ξαδέρφη που δουλεύει σε μεγάλη μεταφορική της Αθήνας... Μου είπε ότι θέλουν άτομα με δικό τους φορτηγό ψυγείο (βαν ή μεγάλο φορτηγό) για να μεταφερουν σε σούπερ μάρκετ τα προϊόντα τους.
Το σκέφτομαι εδώ κ μέρες σοβαρά η αλήθεια είναι..
Κοιτάω στο car.gr για ενοικίαση βαν ψυγείου τι τιμές παίζουν κλπ... Είναι κανείς εδώ μέσα που το έχει κάνει αυτό?? Θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας και τι κόστος έχει να ανοίξω βιβλία κλπ...
Ευχαριστώ και καλά γαμησια...
Ώρα εργασίας 03:00 το πρωί
Δρομολόγια θα σου φύγει ο πάτος
Κέρδη , με 1.60€ το πετρέλαιο δεν ξέρω αν θα βάλεις μπουκιά στο στόμα σου, για το όχημα που θα οδηγάς… service κτλ κτλ κτλ

Λογιστής ανάλογα τι βιβλία κρατάει

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.166
Πόντοι
456
Μιλάς για δρομολόγια σε super market... το van δε νομίζω να σου φτάνει για τον όγκο που θα μεταφέρεις, εκτός και αν μιλάμε για κανέναν Πήγασσο, ή για εξωτερικούς οδηγούς Algida. Σε οτιδήποτε άλλο, το van απλά δεν φτάνει.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.681
Πόντοι
3.656
Υπάρχουν εταιρείες (μην κανω διαφήμιση με λίγο ψάξιμο τις βρίσκεις) που δίνουν επαγγελματικά χωρίς προκαταβολή (με μια μικρή εγγύηση) και δίνουν και σε νεοσύστατες εταιρείες....ειδικά αν είσαι επαγγελματίας οδηγός...και τους πας και το συμβόλαιο με τον πελάτη που θες να κάνεις

δεν παίζει να μην το πάρεις....

kammenos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Like
134
Πόντοι
1
Για το πρώτο με κάλυψες...ναι δεν ξέρω για τις ειδικές κατηγορίες....ήμουν μισθωτός και μετά έκανα έναρξη (στο ίδιο αντικείμενο) αλλά δεν είχα κάποια ειδική κατηγορία.

Για τα υπόλοιπα...δεν με κατάλαβες ρε τύπε.....250 με 300 ευρώ το ΜΗΝΑ εννοώ...πιο χρόνο???

Αυτό ακριβός σου λέω και εγώ....ανάλογα με τον όγκο δουλειάς...αλλά ακόμα και 10 τιμολόγια το μήνα να του ανεβάζεις στο mydata (αυτός θα κόβει χειρόγραφα?) δεν αξίζουν τα 50 ευρώ....

Αν μου έπαιρναν 250 ευρώ το χρόνο θα του έκανα συμβόλαιο εφόρου ζωής :confused:

Σιγά 250€ τον μήνα !!! Σας βρίσκουν κορόιδα ? 700€ + ΦΠΑ ετησίως με 2 προσωπικές επιχειρήσεις (κοινό ΑΦΜ διαφορετικό πεδίο ενασχόλησης - περίπου 200 τιμολόγια τον χρόνο έσοδα έξοδα) ! 1250 με ΦΠΑ παίρνουν σε καταστήματα ....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.681
Πόντοι
3.656
Σιγά 250€ τον μήνα !!! Σας βρίσκουν κορόιδα ? 700€ + ΦΠΑ ετησίως με 2 προσωπικές επιχειρήσεις (κοινό ΑΦΜ διαφορετικό πεδίο ενασχόλησης - περίπου 200 τιμολόγια τον χρόνο έσοδα έξοδα) ! 1250 με ΦΠΑ παίρνουν σε καταστήματα ....
700ε το χρόνο για ΙΚΕ και με μισθοδοσία?

Στην Αθήνα????

Που τα βρίσκεις αυτά ρε τύπε? εγώ όταν έψαχνα μου έλεγαν τα λογιστικά γραφεία έχουμε τόση δουλειά που για λιγότερα απο 250 δεν αξίζει να ασχοληθώ.....

kammenos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Like
134
Πόντοι
1
Ώρα εργασίας 03:00 το πρωί
Δρομολόγια θα σου φύγει ο πάτος
Κέρδη , με 1.60€ το πετρέλαιο δεν ξέρω αν θα βάλεις μπουκιά στο στόμα σου, για το όχημα που θα οδηγάς… service κτλ κτλ κτλ

Λογιστής ανάλογα τι βιβλία κρατάει
Β κατηγορίας βιβλία έχει !

Τότε συμφέρει το leasing αν μπορεί να το πάρει ! Έχεις δίκιο !

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.531
Πόντοι
4.546
Απορια: Ο οδηγος για σουπερ μαρκετ ασχολειται και με φορτωμα -ξεφορτωμα η μονο με τιμονι;
Νομίζω εξαρτάται αν ο οδηγός είναι εταιρικός ή εξωτερικός συνεργάτης. Στην πρώτη περίπτωση έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο στο τιμόνι, ενώ στη δεύτερη τα κάνει όλα. Αλλά έτσι και αλλιώς στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε οπότε μία η άλλη έρχαται.

ALX79

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Νοε 2022
Like
1.837
Πόντοι
206
Απορια: Ο οδηγος για σουπερ μαρκετ ασχολειται και με φορτωμα -ξεφορτωμα η μονο με τιμονι;
Ανάλογος το deal…

Ειχα φίλο που δούλευε στον Λιναρδακη με δικό του φορτηγό 814, έπαιρνε νομίζω ή 120 ή 150€ / μέρα

Ξεκίναγε 06:00 και τελείωνε 20:00, βλέπεις 30 τιμολόγια του έδινε

Για μένα δεν αξίζει με 1.6€ το πετρέλαιο, βάλε ΤΕΒΕ , βάλε λογιστή , βάλε προκαταβολή φόρου , βάλε περαίωση , βάλε service , λάστιχα , ασφάλεια , τέλη κυκλοφορίας , φόρο εισοδήματος , μηχανικές βλάβες (πετρέλαιο…)

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.166
Πόντοι
456

Νομίζω εξαρτάται αν ο οδηγός είναι εταιρικός ή εξωτερικός συνεργάτης. Στην πρώτη περίπτωση έχω την εντύπωση ότι είναι μόνο στο τιμόνι, ενώ στη δεύτερη τα κάνει όλα. Αλλά έτσι και αλλιώς στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε οπότε μία η άλλη έρχαται.
Η απάντηση είναι "και ναι και όχι". Αν εξαιρέσουμε κάποια cash and carry ή κάποια μεγάλα super market, όπως το Σκλαβενίτη στο ποτάμι, ή κανένα Mega AB, που έχουν ειδικό χώρο για να παρκάρει το φορτηγό και να αναλάβουν οι αποθηκάριοι το άδειασμα, ο οδηγός, συνήθως με κάποιο χειροκίνητο, ή ηλεκτρικό παλετοφόρο, κατεβάζει τις παλέτες, (ή τα compactainers, τα λένε και ρολί κάποιοι) για να τα παραλάβουν οι υπάλληλοι. Υπ'όψιν, αν δεν έχεις ξαναπιάσει χειροκίνητο παλετοφόρο, και δεν τον σεβαστείς, θα γίνεις ρόμπα στην καλύτερη, και θα τραβάς τα μαλιά σου στη χειρότερη. Η καλύτερη είναι να γελάνε οι αποθηκάριοι που σκίζεσαι να κουνήσεις την παλέτα και δε μπορείς. Η χειρότερη είναι να σου γείρει και να γαμηθεί ότι έχει πάνω της. Ναι, το έχω δεί να γίνεται, πάνω απο μία φορά. Μία μάλιστα, κόντεψα να σπάσω το χέρι μου, και γαμοσταύριζα τον οδηγό για κανένα δεκαπενθήμερο μετά.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.505
Πόντοι
8.846
700ε το χρόνο για ΙΚΕ και με μισθοδοσία?

Στην Αθήνα????

Που τα βρίσκεις αυτά ρε τύπε? εγώ όταν έψαχνα μου έλεγαν τα λογιστικά γραφεία έχουμε τόση δουλειά που για λιγότερα απο 250 δεν αξίζει να ασχοληθώ.....
σωστός

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Απαντήσεις
115
Εμφανίσεις
14K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom