Νέα

Παραδείγματα ανθρώπων που έζησαν μέχρι το βαθύ γήρας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sonixxx11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 154
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.898
Πόντοι
456
Σεβαστή η άποψη αλλά δεν συμφωνώ.
Τι δε συμφωνείς;
Είδες τα στατιστικά;
82 λεει μεσο όρο.
Εσύ λες 90.
Ε το 82 έχει μεσα τα πάντα, από τροχαία μέχρι καρκίνους σε μικρή ηλικία, τα πάντα.
Αρα στην πραγματικοτητα 90 είναι.

Ο λόγος είναι ότι έχει ανέβει η ποιότητα ζωής, έχουμε εξασφαλισμένα τα αναγκαία κλπ., πράγματα ενδιαφέροντα να ασχολούμαστε, άρα είμαστε πιο χαλαροί και ζούμε παραπάνω. Φυσικά και η ιατρική βοηθάει σε ένα βαθμό δε λέω. Αν όμως έχεις άγχος και στεναχώρια δε σε σώζουν ούτε οι καλύτεροι γιατροί του κόσμου.

• Like
Αντιδράσεις: foobar

Mantw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2021
Like
1.881
Πόντοι
216
Άνοιξα αυτό το νημα που αφορά ηλικίες θανάτου ανθρώπων που έφτασαν μέχρι το βαθύ γήρας ουσιαστικά.

Το ερέθισμα για να ανοίξω αυτό το νήμα ήταν ότι πηγαίνω κατά διαστήματα σε ένα γήπεδο μπάσκετ κοντά σε μένα και πού κολλητά του βρίσκεται μια μεγάλη εκκλησία όπου γίνονται τα κλασικά μυστήρια γάμοι,κηδείες κλπ.

Μου έχει προξενήσει μεγάλη εντύπωση το εξής.Συνηθως όταν πάω και παίζω μπάσκετ με την παρέα πολλές φορές πετυχαίνω κηδείες αγνώστων βέβαια σε μένα ατόμων.
Από καθαρή περιέργεια κοιτάω ηλικίες θανόντων.

Παιδιά τον τελευταίο χρονο οι ηλικίες θανόντων ήταν από 90 έως 100 ετών.Ουδεις κάτω των 90.Ανδρες κυρίως.Πετυχα και έναν 102 ετών.Αθηνα μένω.

Μου φαίνεται πολύ περίεργο το προσδόκιμο ζωής να είναι τόσο υψηλό.Δεν το λέω αρνητικά αλλά μου προξενεί εντύπωση.

Οι ηλικίες των γονέων σας ποιες είναι ή πόσο ετών απεβίωσαν;

Προσωπικά το να φτάσεις σε τέτοιες ηλικίες(90-100) δεν το θεωρώ καλό.Πρωτον δεν μπορείς να χαρείς τίποτα στη ζωή.Σεξ δεν υπάρχει,μετά βίας κινησε εύκολα και γρηγορα,αρρώστιες κλπ.

Για να προλάβω τα τρολ δεν είμαι κοράκι.Κοινωνιολογικα το θέτω το ζήτημα.

Ευχαριστώ.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν πλήρως τις εμπειρίες της πραγματικής ζωής. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η κοινωνική απομόνωση, το άγχος ή η έλλειψη ευκαιριών για κοινωνική αλληλεπίδραση.

Επίσης, θεωρώ ότι η ηλικία δεν καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να βρούμε χαρά και νόημα, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Η εξισορρόπηση του χρόνου που περνάμε στο διαδίκτυο με άλλες δραστηριότητες μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο πλήρως και να απολαύσουμε τις εμπειρίες της πραγματικής ζωής.

Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη νόημα και χαρά σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να βρούμε τρόπους να παραμένουμε ενεργοί και να απολαμβάνουμε τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας.

OP
OP
S

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
796
Πόντοι
86
Τι δε συμφωνείς;
Είδες τα στατιστικά;
82 λεει μεσο όρο.
Εσύ λες 90.
Ε το 82 έχει μεσα τα πάντα, από τροχαία μέχρι καρκίνους σε μικρή ηλικία, τα πάντα.
Αρα στην πραγματικοτητα 90 είναι.

Ο λόγος είναι ότι έχει ανέβει η ποιότητα ζωής, έχουμε εξασφαλισμένα τα αναγκαία κλπ., πράγματα ενδιαφέροντα να ασχολούμαστε, άρα είμαστε πιο χαλαροί και ζούμε παραπάνω. Φυσικά και η ιατρική βοηθάει σε ένα βαθμό δε λέω. Αν όμως έχεις άγχος και στεναχώρια δε σε σώζουν ούτε οι καλύτεροι γιατροί του κόσμου.
Εννοούσα ότι παίζει ρόλο και η διατροφή.Αν πίνεις αναψυκτικά μια ζωή αν τρως γλυκά αν το ρίχνεις στα σουβλάκια συνεχώς ή είσαι πότης κλπ κάποια στιγμή αυτό θα σου αφαιρεί χρόνια ζωής συν ότι η υγεία σου θα φθίνει.Φυσικα μετράει και το άγχος και οι στεναχώριες.Αλλα όχι μονο αυτά.

Επίσης κάτι μυθολογικά στοιχεία που αναφέρθηκαν είναι άσχετα με το νήμα.

Εδώ μιλάμε για πραγματικές καταστάσεις ζωής.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.898
Πόντοι
456
Εννοούσα ότι παίζει ρόλο και η διατροφή.Αν πίνεις αναψυκτικά μια ζωή αν τρως γλυκά αν το ρίχνεις στα σουβλάκια συνεχώς ή είσαι πότης κλπ κάποια στιγμή αυτό θα σου αφαιρεί χρόνια ζωής συν ότι η υγεία σου θα φθίνει.Φυσικα μετράει και το άγχος και οι στεναχώριες.Αλλα όχι μονο αυτά.

Επίσης κάτι μυθολογικά στοιχεία που αναφέρθηκαν είναι άσχετα με το νήμα.

Εδώ μιλάμε για πραγματικές καταστάσεις ζωής.
Πούτσες μπλε είναι οι διατροφές και η υγιεινή ζωή.
Οι Ιάπωνες 2οι σε μέσο όρο είναι που καπνίζουν όλοι.

Το θέμα είναι όταν το ποτό γίνει αλκοολισμός. Το σουβλάκι γίνεις υπέρβαρος. Κλπ.
Γιατί τότε "σε χαλάνε". Δηλαδή γίνονται βάσανο αντί για απόλαυση.
Οπότε και ο οργανισμός σου σε σκοτώνει για να μη βασανίζεσαι.

Ακόμα και η υγιεινή ζωή μπορεί να γίνει βάσανο αν την κάνεις καταναγκαστικά και δε σου προσφέρει απόλαυση.
Γιαυτό ακούς ιστορίες, αθλούνταν έκανε έρανε και έπαθε καρκίνο στα 40.
Από τον καταναγκασμό και την πίεση τον έπαθε.

OP
OP
S

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
796
Πόντοι
86
Πούτσες μπλε είναι οι διατροφές και η υγιεινή ζωή.
Οι Ιάπωνες 2οι σε μέσο όρο είναι που καπνίζουν όλοι.

Το θέμα είναι όταν το ποτό γίνει αλκοολισμός. Το σουβλάκι γίνεις υπέρβαρος. Κλπ.
Γιατί τότε "σε χαλάνε". Δηλαδή γίνονται βάσανο αντί για απόλαυση.
Mα για αλλεπάλληλες καταχρήσεις μιλάμε.Ειναι αυτονόητο αυτό.

Το τσιγάρο σκοτώνει.Ειναι τόσο απλό.

Επειδή ξεφεύγουμε όμως πάλι αν θες να μιλήσεις για περιπτώσεις που γνωρίζεις υπερηλίκων άνω των 90 ετών πες...

Γιατί τα υπόλοιπα περί υγιεινής διατροφής έχουν συζητηθεί παλιότερα από άλλον νηματοθετη.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.898
Πόντοι
456
Mα για αλλεπάλληλες καταχρήσεις μιλάμε.Ειναι αυτονόητο αυτό.

Το τσιγάρο σκοτώνει.Ειναι τόσο απλό.
Πως είναι δεύτεροι οι Ιάπωνες σε μέσο όρο ζωής;
Πώς η Ελλάδα έχει 82 μέσο όρο ζωής ενώ είναι η πρώτη χώρα σε κάπνισμα παγκοσμίως;
Προπαγάνδα ειναι για το τσιγάρο.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.898
Πόντοι
456
Βασικά δεν είναι προπαγάνδα. Δεν το πα σωστά.
Είναι το κλασσικό στατιστικό σφάλμα "correlation does not equal causation"
Είδαν ότι πολλοί καπνιστές βγάζουν καρκίνο.
Ναι αλλά αυτό δεν αποδεικνύει αιτιότητα.
Δεν προκαλεί το τσιγάρο καρκίνο, αλλά άτομα που έχουν προδιάθεση για καρκίνο καταφεύγουν στο τσιγάρο ως φάρμακο για να μειώσουν το άγχος και άλλα ψυχολογικά.
Οπότε ναι τα ποσοστά καρκίνου μπορεί να είναι αυξημένα σε αυτούς, αλλά επειδή είχαν ήδη προδιάθεση.
Στην πραγματικότητα το κάπνισμα τους χάρισε δεκαετίες ζωής.

dertilis

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2008
Like
130
Πόντοι
0
Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.
- Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής
- Τι λες ρε παππού, ασφάλεια ζωής, τρελάθηκες, πόσο είσαι;
- 97 ετών, λέει ο παππούς.
Τρελαίνεται ο ασφαλιστής.
- Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνεις;
- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό
είναι να είμαστε ασφαλισμένοι.
Ο ασφαλιστής έχει τρελαθεί!
- Με τον πατέρα σου; Πόσο είναι εκείνος;
- Ε, 125 τον άλλο μήνα.
- Και τι θα κάνετε στο εξωτερικό;
- Να μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου.
Ο ασφαλιστής χτυπάει το κεφάλι του στο γραφείο.
- Τι λε ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;
- Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.
- Και τι θα κάνετε εκεί;
- Παντρεύεται και πάμε στο γάμο!
Ο ασφαλιστής έχει σκαρφαλώσει στο πρεβάζι και είναι έτοιμος να
φουντάρει.
- Και...γιατί παντρεύεται;
- Μαλακίες μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του!

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.634
Πόντοι
2.356
Σύμφωνα με τις Αγίες Γραφές, ο Μαθουσάλας, ο παππούς δηλαδή του Νώε, πέραν του ότι έζησε 969 χρόνια, απέκτησε το μοναχοπαίδι του τον Λαμέχ, (τον πατέρα του Νώε δηλαδή), στα 187 του χρόνια.

Είπα να το αναφέρω, μετά το ανέκδοτο στην προηγούμενη καταχώρηση του άλλου παίκτη.

:—)

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.634
Πόντοι
2.356
Έφτασε τα 94, βασανιζόταν εδώ και χρόνια από Αλτσχάιμερ.

mixas

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Like
210
Πόντοι
1
Σύμφωνα με τις Αγίες Γραφές, ο Μαθουσάλας, ο παππούς δηλαδή του Νώε, πέραν του ότι έζησε 969 χρόνια, απέκτησε το μοναχοπαίδι του τον Λαμέχ, (τον πατέρα του Νώε δηλαδή), στα 187 του χρόνια.

Είπα να το αναφέρω, μετά το ανέκδοτο στην προηγούμενη καταχώρηση του άλλου παίκτη.

:—)
Κάτι τέτοια διαβάζουν οι υπουργοί του Κούλη και δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ.

OP
OP
S

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
796
Πόντοι
86
Σε μια πλατεία της γειτονιάς μου πάντως πέτυχα 4 γεροντια.Ηλικιες από 90-93 όλοι τους.
Τους καλημερισα γιατί τους βλέπω συχνά και τους ρώτησα γιατί βγαίνουν έξω με τα 4Οαρια θερμοκρασίες καύσωνα κλπ.

Αντέχουμε μου απάντησαν.

Τί να πω..Έχω καταλήξει ότι οι παλιοί έχουν καλύτερη κράση και πιο γερά κόκκαλα από τις νεότερες γενιές.

Επίσης όλοι τους έκαναν χειρωνακτικές εργασίες πριν βγουν στη σύνταξη.
Αυτό σημαίνει ότι άθελά τους γυμναζαν το σώμα τους.
Και επειδή το σώμα έχει μνήμη αυτό λειτούργησε υπέρ τους μελλοντικά.

Πάντως και ο Κλιντ Ίστγουντ που είναι 94 όπως και ο ηθοποιός τζιν Χάκμαν στα 94 του επίσης δεν εγκαταλείπουν...

Τελευταία τροποποίηση:

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.634
Πόντοι
2.356
Σε μια πλατεία της γειτονιάς μου πάντως πέτυχα 4 γεροντια.Ηλικιες από 90-93 όλοι τους.
Τους καλημερισα γιατί τους βλέπω συχνά και τους ρώτησα γιατί βγαίνουν έξω με τα 4Οαρια θερμοκρασίες καύσωνα κλπ.

Αντέχουμε μου απάντησαν.

Τί να πω..Έχω καταλήξει ότι οι παλιοί έχουν καλύτερη κράση και πιο γερά κόκκαλα από τις νεότερες γενιές.

Λοιπόν, χωρίς να θέλω να γίνω περίεργος, θα ζητούσα ταυτότητες!:cheesy:

Οι γέροι όλο ψέμματα λένε για την ηλικία τους. Όταν είναι πια πολύ ηλικιωμένοι, προσθέτουν χρόνια για να κοκορευτούν, ακριβώς όπως ορισμένοι νεαρότεροι προσθέτουν εκατοστά, όταν αναφέρουν το μέγεθος του πούτσου τους.

Αρκετοί από τους ηλικιωμένους δεν είναι ούτως ή άλλως καν καλά στο μυαλό τους. Ούτε που ξέρουν, ούτε που θυμούνται.

OP
OP
S

sonixxx11

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
796
Πόντοι
86
Λοιπόν, χωρίς να θέλω να γίνω περίεργος, θα ζητούσα ταυτότητες!:cheesy:

Οι γέροι όλο ψέμματα λένε για την ηλικία τους. Όταν είναι πια πολύ ηλικιωμένοι, προσθέτουν χρόνια για να κοκορευτούν, ακριβώς όπως ορισμένοι νεαρότεροι προσθέτουν εκατοστά, όταν αναφέρουν το μέγεθος του πούτσου τους.

Αρκετοί από τους ηλικιωμένους δεν είναι ούτως ή άλλως καν καλά στο μυαλό τους. Ούτε που ξέρουν, ούτε που θυμούνται.
Μπα αλήθεια λένε γιατί τυγχάνει να ξέρω τα παιδιά τους.
Και δεν το κοκορευονται.Εγω επέμενα να μάθω.
Μάλιστα ο ένας μου είπε δεν με συμφέρει να πω ηλικία αν μπω νοσοκομείο σε περίπτωση που πάθω κάτι γιατί στους γέρους δεν δίνουν σημασία οι γιατροί τους θεωρούν τελειωμένη υπόθεση.

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.634
Πόντοι
2.356
Μπα αλήθεια λένε γιατί τυγχάνει να ξέρω τα παιδιά τους.
Και δεν το κοκορευονται.Εγω επέμενα να μάθω.
Μάλιστα ο ένας μου είπε δεν με συμφέρει να πω ηλικία αν μπω νοσοκομείο σε περίπτωση που πάθω κάτι γιατί στους γέρους δεν δίνουν σημασία οι γιατροί τους θεωρούν τελειωμένη υπόθεση.

Οκ, σε αυτήν την περίπτωση δεκτό. Ισχύει κιόλας. Ψαγμένος ο γέροντας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom