Νέα

Πως να πάρω τα λεφτά μου από εργοδότη;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Μηνύματα
18.641
Κριτικές
76
Like
8.404
Πόντοι
2.786
Ανασφάλιστος ήμουν. Είπε στην αρχή ότι θα μου κόλαγε ένσημα αργότερα. Δεν μπορώ να επικαλεστώ ότι είπε θα μου έβαζε ένσημα αλλά δεν το έκανε; Τα αρχεία κλήσης στο κινητό που με έπαιρνε τηλέφωνο κάνουν για αποδείξεις;
Ξέχνα τα και πήγαινε παρακάτω.

Και την επόμενη φορά, ασφαλισμένος. Το πάθημα να γίνει μάθημα.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.067
Κριτικές
10
Like
13.062
Πόντοι
3.846
Κράξτον στα social media για να χάσει πελατεία. Δε θα πάρεις έτσι τα λεφτά σου πίσω, αλλά θα τον πονέσεις (αν υποθέσουμε ότι θα το διαβάσει κανείς επίδοξος πελάτης).

Πήγαινε στον ΕΦΚΑ και κάνε καταγγελία ή στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Εδώ μας γαμάνε με συμφωνητικά και υπογραφές, σε εσένα θα χαριστούν;
Το ξέρω ότι υπάρχει ανεργία και τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά πριν κάνεις συνεργασία καλύτερα είναι να ρωτάς για τον άλλο στο χώρο. Λεφτά με το λόγο τιμής μόνο από άτομα που τα εμπιστεύεσαι.
 

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Μηνύματα
15.443
Like
13.797
Πόντοι
3.656
Μιάς που η ομάδα του bou έχει λύσει πολλές υποθέσεις, είπα να την εμπιστευτώ για ένα θέμα που έχω τον τελευταίο καιρό.
Γνώρισα έναν μάστορα εγκατaστ;aσεις αλουμινίου, πόρτες και τέτοια πράγματα. Το μεροκάματο ήταν 40 που το είπε μόνος του ο μάστορας. Δηλαδή δεν έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης. Στην αρχή ήταν όλα καλά πληρωνόμουν μια φορά την εβδομάδα. Μετά μια ημέρα την πληρωμής ήταν να πάρω 320. Μου είπε ότι δεν έχει τώρα και θα μου τα δώσει την Δευτέρα. Μετά η Δευτέρα έγινε Σάββατο και το Σάββατο έγινε η άλλη Δευτέρα και η άλλη Δευτέρα έγινε το Σάββατο. Εντωμεταξύ πόσες μέρες έκανα και άλλα μεροκάματα και έφτασε να μου χρωστάει 640. Μου έδωσε 250. Είχαμε υπόλοιπο 390. Στην συνέχεια πήρα άδεια λίγες μέρες για ένα οικογενειακό θέμα και επέστρεψα και έκανα άλλα 4 μεροκάματα. Το τελευταίο ήταν Σάββατο και περίμενα να μου έδινε κάτι αλλά μου έδωσε το μακρύτερο από τα 3. Μου είπε θα σε πάρω από Δευτέρα για πότε ξαναέχουμε δουλειά. Με έγραψε στα αρχίδια του 10 μέρες και τον πήρα εγώ. Ήταν λίγες μέρες πρίν τα Χριστούγεννα και είπε θα πάμε για δουλειά μεθαύριο και θα σου δώσω κιόλας κάτι γιατί είναι και Χριστούγεννα. Πήγαμε τελικά για δουλειά 23 του μήνα και στο σχόλασμα μου είπε δεν έχω τώρα αλλά θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο να έρθεις κάπου να σου δώσω. Περίμενα την άλλη μέρα όσο πήρε εσάς τόσο πήρε και εμένα και του έκανα εγώ τηλεφώνημα 6μισι το απόγευμα. Μου είπε είμαι στην δουλειά θα σε πάρω σε λίγο. Δεν με πήρε. Τον ξαναπήρα την άλλη μέρα ανήμερα στις 25 έκανε ότι έχει κορονοιό είπε ότι έχει κλείσει ο λαιμός του και έκανε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Τον ξαναπήρα μετά από λίγες μέρες και είπε ότι βγήκε αρνητικό το τέστ και είπε ότι θα κάνει και το δεύτερο αύριο για επιβεβαίωση και θα με πάρει αν δεν μπορεί ο ίδιος να μου τα στείλει με κανέναν άλλον. Πάλι δεν με πήρε και από τότε τον παίρνω 3 μέρες τηλέφωνο χτυπάει και το κλείνει.
Νομίζω ότι με έχει γράψει λίγο στα αρχίδια του. Τι με συμβουλεύει η ομάδα εδώ; Δεν θέλω να μπλέξω με καταγγελίες αλλά αν συνεχιστεί ακόμα δεν έχω επιλογή.
Τύπε για αρχή σε κοροιδεύει ξεκάθαρα και όσο το αφήνεις και ξανα πηγαίνεις για μεροκάματα τόσο θα σε βάζει μέσα στο τέλος θα σου δίνει ένα μεροκάματο και θα σου χρωστάει 3. Τέτοιοι ντεμέκ απατεώνες κακοπληρωτές στην αγορά εργασίες υπάρχουν χιλιάδες και όλοι έχουν ένα κοινό : Βρήσκουν και τα κάνουν.

Όσο για καταγγελία ξέχασε το για 2 λόγους : Η επιθερώτηση εργασίας δεν δέχεται διότι δεν υπάρχει σύμβαση...οπότε ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει...εσύ λες 40 ευρώ μεροκάματο αυτός λέει 28...άντε να βρεις άκρη?

Το ΙΚΑ επίσης είναι ακόμα μεγαλύτερο μπλέξιμο καθώς όχι απλά δεν υπάρχει σύμβαση αλλά με τη θέληση σου έχεις συμετάσχει στο ''έγκλημα''....μόνο αν σε πιάσουν να δουλέυεις εκείνη την ώρα και τότε ακόμα έχεις και εσύ κυρώσεις.

Με λίγα λόγια και τα λεφτά να σου δώσει να μην ξαναδουλέψεις για αυτόν γιατί θα σε τρέχει συνέχεια.
 

chris drs

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Μηνύματα
4.833
Κριτικές
30
Like
20.803
Πόντοι
8.815
εισαι ανασφαλιστος,αρα δε φαινεσαι πουθενα και ψαχνεις λεφτα που σου χρωσταει ο εργοδοτης σου? πες αντιο στα λεφτα και προσεχε την επομενη φορα.
 

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Μηνύματα
2.447
Κριτικές
1
Like
530
Πόντοι
96
Τι με συμβουλεύει η ομάδα εδώ;

ξεχνας τα λεφτα και προχωρας παρακατω σε αλλον εργοδοτη ... ειναι μικρο το ποσο και δεν σε συμφερει (δεν εχεις και καμια γραπτη συμβαση να επικαλεστεις) να τον κυνηγησεις με καταγγελιες ή δικαστικα ... και οχι κραξιμο σε σοσιαλ μεντια ... θα βρεις χειροτερο μπελα ... ενημερωνεις μονο προφορικα αλλους εργαζομενους στις οικοδομες οτι δεν πληρωνει στην ωρα του τα συμφωνηθεντα ωστε να τον αποφευγουν

και ελπιζω να σου γινει μαθημα ... την επομενη φορα μονο με γραπτη συμβαση εργασιας ωστε να εισαι καπως κατοχυρωμενος για πληρωμες και ενσημα ή εαν προτιμας μαυρα με το μεροκαματο στο χερι καθε μερα ... εαν δεν σε πληρωνει στο τελος της ημερας δεν ξαναπατας
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.704
Κριτικές
1
Like
4.482
Πόντοι
1.706
Απο καπου θα περιμενει κι αυτος. Ητανε και μερες χρονιαρες με πολλα εξοδα και ισως να μην εχει λεφτα. Μαλλον θα τα παρεις, απλα πρεπει να κανεις λιγη υπομονη. Προσπαθησε να εισαι ηρεμος και ευγενικος, γιατι το αντιθετο ειναι πιο πιθανο να λειτουργησει εναντιον σου παρα υπερ σου.
Σωστη αποψη αν απευθυνεσαι ομως σε λογικους ανθρωπους
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.704
Κριτικές
1
Like
4.482
Πόντοι
1.706
Ναι αλλά δεν λέει ξεκάθαρα. Από αύριο σε αύριο και με γράφει στα αρχίδια του.
Ειναι σκατά η φάση. Να περιμενεις να παρεις τα λεφτά σου κ να ακους μόνο λόγια.
Χριστούγεννα ειναι και για τον εργαζόμενο ,οχι μονο για τον εργοδότη.
Ειναι δυνατόν να μην εχει ουτε ενα ευρω να σου δώσει?
Εστω τα μισα?

Αυτη η αδιαφορία κ η ανευθυνοτητα την ωρα της πληρωμης ειναι εκνευριστική.

Μου ετυχε κ εμενα εδω στην γερμανια ,αλλα επειδη εχω αποδειξεις κ ενα τυπικο συμβολαιο τα παιρνω εστω κ λιγα λιγα.
Δλδ ηταν να παρω 1050€ κ μου δινει 150€ τον μήνα. Πιστευω με εκδικειται επειδη του χωθηκα , δεν ειχα υπομονη να φερθω ευγενικα.
Τωρα εβαλα μυαλο. Στα μαυρα ενα μεροκαματο μονο, τελος βαρδιας κ πληρωμή ,αλλιως δεν ξαναπαω. Αυριο το ιδιο κοκ

Αυτη ομως ειναι η ελληνικη κωλονοοτροπία. Το βλεπω κ σε γνωστούς μου. Εναν φίλο τον χρωστάνε 2.000€ απο προπερσι κ τον κοροιδευουν. Ολο μετα κ μετα, του λεγαν πηγαινε την τάδε ωρα στην ταδε καφετερια θα σου αφησω την συμφωνημενη δόση. Πηγαινε αυτος ματαια. Δεν φτανει που δεν τον πληρωναν, τον κοροιδευαν κιολας. Στο τέλος τον απειλησαν κιολας ,λεγοντας του, μην κλεινεις την πόρτα μας, μπορει να μας ξαναχρειαστεις.
Τετοιες πορτες μονο για κλεισιμο ειναι.

Πολλα ειπα.

Στην θέση σου,ετσι οπως εγινε, θα το αφηνα για μετα τα φώτα. Θα τον επαιρνα ενα τελικο τηλεφωνο, και θα του ελεγα ξεκαθαρα, γιατι δεν με πληρωνεις? Εγω δεν ειμαι ανθρωπος? Δεν εχω αναγκες? Ολο αυριο κ μεθαυριο. Εγω δεν σου ελεγα ομως αυριο κ μεθαυριο οταν με φωναζες για δουλεια που με χρειαζοσουν.
Τι ακριβως συμβαινει? Ξεκαθαρα.
Μηπως δεν θελεις να με πληρωσεις? Αν ναι γιατι? Αλλιως δωσ μου μια συγκεκριμενη ημερα να τελειωνουμε. Εγω αυτα του ειπα γραπτως σε μηνυμα.
Αν δεν απανταει ,παρε τηλεφωνο απο το κινητο φιλου σου. Και ρωτα τον ευθεως γιατι δεν σου απανταει.

Ολα αυτα τα λες ευγενικα. Αν δεν βγαλεις ακρη ,τοτε τα ξαναλεμε
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.704
Κριτικές
1
Like
4.482
Πόντοι
1.706
Οι καλύτεροι δικηγόροι της Τιφλίδας τύπε, αλλά έρχονται και Ελλάδα αν θες. Εγγύηση όχι αστεία :confused:

1015_96b0d1ea-134d-4a48-a512-60befe7bdee4.jpg
Δεν διαφωνω ,αλλα το ποσόν ειναι μικρο, δεν φτανει για ολους
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.704
Κριτικές
1
Like
4.482
Πόντοι
1.706
Τον τύπο τον γνώρισα σε μια οικοδομή που πήγα για μεροκάματο. Περίπου τρίμηνο συνεργαζόμαστε. Ξέρω την περιοχή που μένει και έχω περάσει να δω κινήσεις εκεί. Παρκάρει το αμάξι στο ίδιο σημείο πάντα αλλά κανένα κουδούνι εκεί δεν γράφει το όνομά του. Έβαλα μια φίλη στην εφορία να βρεί στοιχεία γι αυτόν και με το όνομα του βρήκε κάτι άλλους ξέμπαρκους σε άλλες πόλεις. Λέτε να μου έχει πει ψεύτικο όνομα ο τύπος;
Κατι χωρις παρεξηγηση. Μηπως ειναι γεροδεμενος ενω εσυ οχι κ αποφευγεις συγκρουση?
Πες το, παιζει ρόλο.

Μιλας για αθηνα ή καπου αλλου? Που?

Δεν μπορεις να την εχεις στημενη ,να δεις που παει μετα το παρκαρισμα?

Εγω δεν μπορουσα ούτε να κοιμηθω. Οχι για τα λεφτα αλλα για το γαμώτο
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.067
Κριτικές
10
Like
13.062
Πόντοι
3.846
Είχα κάνει δουλειά με συμφωνητικό ,είχα κόψει το τιμολόγιο και μου χρώσταγαν το 60% της αμοιβής για 1 χρόνο (μεσολάβησε η πρώτη καραντίνα που μου έλεγαν ότι είναι κλειστά). Από το λογιστήριο της εταιρείας είχαμε φτάσει στο "θα σε πάρω το μεσημέρι, περίμενε ως το τέλος της εβδομάδας, θα σε πάρω σε μισή ώρα" και τελικά τους απείλησα ότι θα τους πάρει τηλέφωνο ο δικηγόρος μου. Με πλήρωσαν την ίδια μέρα.
 

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Μηνύματα
6.016
Κριτικές
23
Like
7.620
Πόντοι
3.346
Μιάς που η ομάδα του bou έχει λύσει πολλές υποθέσεις, είπα να την εμπιστευτώ για ένα θέμα που έχω τον τελευταίο καιρό.
Γνώρισα έναν μάστορα εγκατaστ;aσεις αλουμινίου, πόρτες και τέτοια πράγματα. Το μεροκάματο ήταν 40 που το είπε μόνος του ο μάστορας. Δηλαδή δεν έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης. Στην αρχή ήταν όλα καλά πληρωνόμουν μια φορά την εβδομάδα. Μετά μια ημέρα την πληρωμής ήταν να πάρω 320. Μου είπε ότι δεν έχει τώρα και θα μου τα δώσει την Δευτέρα. Μετά η Δευτέρα έγινε Σάββατο και το Σάββατο έγινε η άλλη Δευτέρα και η άλλη Δευτέρα έγινε το Σάββατο. Εντωμεταξύ πόσες μέρες έκανα και άλλα μεροκάματα και έφτασε να μου χρωστάει 640. Μου έδωσε 250. Είχαμε υπόλοιπο 390. Στην συνέχεια πήρα άδεια λίγες μέρες για ένα οικογενειακό θέμα και επέστρεψα και έκανα άλλα 4 μεροκάματα. Το τελευταίο ήταν Σάββατο και περίμενα να μου έδινε κάτι αλλά μου έδωσε το μακρύτερο από τα 3. Μου είπε θα σε πάρω από Δευτέρα για πότε ξαναέχουμε δουλειά. Με έγραψε στα αρχίδια του 10 μέρες και τον πήρα εγώ. Ήταν λίγες μέρες πρίν τα Χριστούγεννα και είπε θα πάμε για δουλειά μεθαύριο και θα σου δώσω κιόλας κάτι γιατί είναι και Χριστούγεννα. Πήγαμε τελικά για δουλειά 23 του μήνα και στο σχόλασμα μου είπε δεν έχω τώρα αλλά θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο να έρθεις κάπου να σου δώσω. Περίμενα την άλλη μέρα όσο πήρε εσάς τόσο πήρε και εμένα και του έκανα εγώ τηλεφώνημα 6μισι το απόγευμα. Μου είπε είμαι στην δουλειά θα σε πάρω σε λίγο. Δεν με πήρε. Τον ξαναπήρα την άλλη μέρα ανήμερα στις 25 έκανε ότι έχει κορονοιό είπε ότι έχει κλείσει ο λαιμός του και έκανε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Τον ξαναπήρα μετά από λίγες μέρες και είπε ότι βγήκε αρνητικό το τέστ και είπε ότι θα κάνει και το δεύτερο αύριο για επιβεβαίωση και θα με πάρει αν δεν μπορεί ο ίδιος να μου τα στείλει με κανέναν άλλον. Πάλι δεν με πήρε και από τότε τον παίρνω 3 μέρες τηλέφωνο χτυπάει και το κλείνει.
Νομίζω ότι με έχει γράψει λίγο στα αρχίδια του. Τι με συμβουλεύει η ομάδα εδώ; Δεν θέλω να μπλέξω με καταγγελίες αλλά αν συνεχιστεί ακόμα δεν έχω επιλογή.
Τυπε καλα τα μαυρα..αλλα εχουν κι αυτα θεματα που πρεπει να σκεφτεις πριν πας να δουλεψεις ετσι.
Εκ πειρας σου λεω..οτι αυτος μπορει στην ακρη να εχει πολλα λεφτα..και απλα να εκμεταλευεται την κατασταση και πιθανων να το εχει κανει και σε αλλους αυτο πριν απο εσενα. Το θεμα μας ομως δεν ειναι αυτος,αλλα εσυ και πως θα παρεις τα λεφτα που δουλεψες.
Εδω υπαρχει ενα θεματακι νομικα..γιατι ειναι σαν να μην δουλεψες..και δεν ξερω αν με μαρτυρες οτι δουλευες σε αυτον μπορει να γινει κατι.
Λυσεις..για να παρεις τα λεφτα σου ειναι να τον κοπανησεις για τα καλα..αλλα μετα θα μπλεξεις με αστυνομιες και τετοια και θα σε μπυοζουριασουν σιγουρα για ξυλοδαρμο.
Αλλη λυση εναι οι απειλες..εαν και εφοσον παιρνει συνεχεια ανασφαλιστα ατομα..να του πεις οτι θα τον καταγγηλεις αν δεν σε δωσει τα λεφτα.. δεν ξερω πετυχαινει καμια φορα.
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
12.047
Κριτικές
4
Like
16.708
Πόντοι
3.936
Μιάς που η ομάδα του bou έχει λύσει πολλές υποθέσεις, είπα να την εμπιστευτώ για ένα θέμα που έχω τον τελευταίο καιρό.
Γνώρισα έναν μάστορα εγκατaστ;aσεις αλουμινίου, πόρτες και τέτοια πράγματα. Το μεροκάματο ήταν 40 που το είπε μόνος του ο μάστορας. Δηλαδή δεν έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης. Στην αρχή ήταν όλα καλά πληρωνόμουν μια φορά την εβδομάδα. Μετά μια ημέρα την πληρωμής ήταν να πάρω 320. Μου είπε ότι δεν έχει τώρα και θα μου τα δώσει την Δευτέρα. Μετά η Δευτέρα έγινε Σάββατο και το Σάββατο έγινε η άλλη Δευτέρα και η άλλη Δευτέρα έγινε το Σάββατο. Εντωμεταξύ πόσες μέρες έκανα και άλλα μεροκάματα και έφτασε να μου χρωστάει 640. Μου έδωσε 250. Είχαμε υπόλοιπο 390. Στην συνέχεια πήρα άδεια λίγες μέρες για ένα οικογενειακό θέμα και επέστρεψα και έκανα άλλα 4 μεροκάματα. Το τελευταίο ήταν Σάββατο και περίμενα να μου έδινε κάτι αλλά μου έδωσε το μακρύτερο από τα 3. Μου είπε θα σε πάρω από Δευτέρα για πότε ξαναέχουμε δουλειά. Με έγραψε στα αρχίδια του 10 μέρες και τον πήρα εγώ. Ήταν λίγες μέρες πρίν τα Χριστούγεννα και είπε θα πάμε για δουλειά μεθαύριο και θα σου δώσω κιόλας κάτι γιατί είναι και Χριστούγεννα. Πήγαμε τελικά για δουλειά 23 του μήνα και στο σχόλασμα μου είπε δεν έχω τώρα αλλά θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο να έρθεις κάπου να σου δώσω. Περίμενα την άλλη μέρα όσο πήρε εσάς τόσο πήρε και εμένα και του έκανα εγώ τηλεφώνημα 6μισι το απόγευμα. Μου είπε είμαι στην δουλειά θα σε πάρω σε λίγο. Δεν με πήρε. Τον ξαναπήρα την άλλη μέρα ανήμερα στις 25 έκανε ότι έχει κορονοιό είπε ότι έχει κλείσει ο λαιμός του και έκανε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Τον ξαναπήρα μετά από λίγες μέρες και είπε ότι βγήκε αρνητικό το τέστ και είπε ότι θα κάνει και το δεύτερο αύριο για επιβεβαίωση και θα με πάρει αν δεν μπορεί ο ίδιος να μου τα στείλει με κανέναν άλλον. Πάλι δεν με πήρε και από τότε τον παίρνω 3 μέρες τηλέφωνο χτυπάει και το κλείνει.
Νομίζω ότι με έχει γράψει λίγο στα αρχίδια του. Τι με συμβουλεύει η ομάδα εδώ; Δεν θέλω να μπλέξω με καταγγελίες αλλά αν συνεχιστεί ακόμα δεν έχω επιλογή.
Δώσε τόπο στην οργή, χάρισε τα....
 

pacwman

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Νοε 2005
Μηνύματα
382
Κριτικές
104
Like
570
Πόντοι
6.280
Φιλε , σου προτεινω να εχεις ενα σημειωμα με τον υπολογισμο του χρεους και να επικοινωνησεις μαζι του ηρεμα και πολιτισμενα , να τον ενημερωσεις για το ακριβες ποσο που σου οφειλει και να του ζητησεις να δεσμευθει (καλυτερα γραπτως) ποτε θα στα δωσει .
Επισης θα τον ενημερωσεις οτι αν δεν στα δωσει θα ζητησεις βοηθεια ειδικου (λογιστη - δικηγορου) και θα ακολουθησεις τις συμβουλες του.
Μονο και μονο το προστιμο στον ΕΦΚΑ για ανασφαλιστη εργασια ειναι 10 χιλιαρικα.
αν εχεις sms η e-mail απο τον τυπο φυλαξε τα για αποδεικτικα στοιχεια αν δεν εχεις κανε τις επικοινωνιες σου με sms , email η επσιτολη συστημενη.
 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.704
Κριτικές
1
Like
4.482
Πόντοι
1.706
Αν στο τελος τελος δεν γινει τιποτα. Εγω θα του εσκαγα τα λαστιχα και τα τεσσερα. Με ειδικα καρφιά.
Μπορει να μην πηρα τα λεφτα αλλα θα χασει κ αυτος ισο ποσόν.
Μετα κανα τριμηνο ,που θα ξεχνιοταν , θα το ξαναεκανα.
3 φορες συνολικα. Και παντα αργα την νύχτα.
Ετσι θα ενοιωθα μια ικανοποιηση.

Κανα μηνα μετα την τελευταια φορά θα του αφηνα ενα μηνυμα στον υαλοκαθαριστηρα.

Την λεξη "κάρμα" μονο με μια φατσουλα.
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.183
Like
34.533
Πόντοι
9.931
Αν στο τελος τελος δεν γινει τιποτα. Εγω θα του εσκαγα τα λαστιχα και τα τεσσερα. Με ειδικα καρφιά.
Μπορει να μην πηρα τα λεφτα αλλα θα χασει κ αυτος ισο ποσόν.
Μετα κανα τριμηνο ,που θα ξεχνιοταν , θα το ξαναεκανα.
3 φορες συνολικα. Και παντα αργα την νύχτα.
Ετσι θα ενοιωθα μια ικανοποιηση.

Κανα μηνα μετα την τελευταια φορά θα του αφηνα ενα μηνυμα στον υαλοκαθαριστηρα.

Την λεξη "κάρμα" μονο με μια φατσουλα.
Αυτο σκεφτηκα και εγω, λεφτα δεν βλέπω να παίρνει, ας κόψει καθε επικοινωνία μαζι του και μετα απο ενα μηνα ας σκισει και τα τέσσερα λάστιχα στο αυτοκινητο. Αν δεν ξερει που μένεις τον παίρνεις και ενα τηλέφωνο απο καρτοτηλεφωνο και βαζεις καποιον αλλο να του πει "Αυτο για να μάθεις να πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου" λογικά αυτος θα εχει δαγκώσει και αλλους οποτε δεν θα ξερει ποιος του έκανε την ζημια.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
Παιδια μικροχρεη μεταξυ ιδιωτων, για διαφορες αιτιες, συμβαινουν καθημερινα διπλα μας. Ειτε απο μεροκαματα, ειτε απο ενοικια, ειτε απο δανεικα και αγυριστα, κλπ
Η βασικη αρχη ειναι ευγενεια και αν προκειται για μεγαλο ποσο, τοτε κλιμακωνεις την ενταση σου με την παροδο του χρονου και αναλογα το ποσο. Δεν ξεκινας τσαμπουκαδες για μερικες εκατονταδες ευρω απο τις πρωτες εβδομαδες.
Εξ αλλου μιλαμε για ανθρωπο που τον πληρωνε κανονικα για πολλες εβδομαδες, επομενως δεν ειναι ενας απατεωνας που εκανε αρπαχτη και την εκανε νυχτα.
Εγω στη θεση σου θα εκανα μια καλη ερευνα για το ατομο του. Αν διαπιστωνα οτι το εχει παγια τακτικη και το κανει συχνα και σε πολλους, τοτε θα θεωρουσα το ποσο χαμενο (θα ελεγα πες οτι με πληρωνε 30-35 ευρω μεροκαματο αντι για 40). Αν δε συνεβαινε κατι τετοιο, θα ενοχλουσα ακομα 2-3 φορες και θα τον αφηνα να ψηθει. Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν επιστρεψει χρωστουμενα ακομα και χρονια μετα. Αυτος που χρωστα δεν ξεχναει ποτε, αυτο ειναι νομος.
Κατι μπορει να του ετυχε. Δωσε λιγο χρονο και σε λιγες εβδομαδες αν δεν στα εχει δωσει σιγουρα θα εχεις καλυτερη εικονα του τι παιζει.
Το βασικοτερο οπως σου ειπα ειναι να εισαι ευγενικος, τουλαχιστον για καποιον καιρο. Με τσαμπουκα δεν προκειται να κερδισεις κατι. Σκεψου μονο το σεναριο να εχει καποιο σοβαρο προβλημα ο ανθρωπος και να ντρεπεται να σου το πει. Ποση ανακουφιση θα νιωσεις οταν τελικα σε πληρωσει και εσυ θα εχεις σταθει κυριος ολο αυτο το διαστημα.
Οι τσαμπουκαδες ειναι η ευκολη λυση, οχι ομως και η σωστη, τουλαχιστον σε πολλες περιπτωσεις. Και εσυ δεν ξερεις αν η περιπτωση σου ειναι τετοια η οχι
 
Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
16 Νοε 2021
Μηνύματα
948
Like
2.719
Πόντοι
446
Τυπε φερσου με ψυχραιμια , ανατιναξε το αυτοκινητο του ή απηγαγε καποιο μελος της οικογενειας του ή βαλε αλβανους ποινικους να του τα ζητησουν με ευγενεια . Εχε απο κοντα και ενα ποινικολογο καλου κακου αν χρειαστει κ μιλα απο πακιστανικα κινητα μονο
 

ichat198

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
271
Like
698
Πόντοι
81
Πες του ότι θα τον καταγγείλεις για ριβεντζ πορν
 

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Μηνύματα
23.074
Κριτικές
123
Like
50.925
Πόντοι
27.261
@kiriakoboy επειδη ειναι σημαντικο αυτο που ζητας σου ξαναστελνω εδω, αλλα και γιατι εχουμε αλλαξει και 3-4 κουβεντες μεσω πμ.
σου προτεινω να πας απο επιθεωρηση με οτι αποδεικτικα εχεις, να τους πεις το προβλημα σου και να ζητησεις βοηθεια. δεν εχεις να χασεις κατι, ισα ισα θα μαθεις κατι επιπλεον που ισως δε γνωριζεις.
στην τελικη πεστους οτι σου ειπε ψεμματα για την ασφαλιση και εσυ δεν το ηξερες απο την αρχη, οτι θα δουλευεις ανασφαλιστος τελικα.
εμενα με κυνηγαγαν για να με πληρωσουν σε μια παλια δουλεια που τους εστειλα εξωδικο και τους πηρα ενα μηνιατικο παραπανω για σπασιμο στο τελος.
με τσαμπουκαδες δε θα βγαλεις ακρη και μπορεις να βρεις και κανα μπελα απο το πουθενα.
αν ηταν νυχτα θα ηταν αλλιως η φαση.
ξεκινα απο εκει λοιπον και το βλεπεις στην πορεια συμφωνα με αυτα που θα σου πουν.
 
Τελευταία τροποποίηση:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
35.348
Κριτικές
62
Like
45.011
Πόντοι
9.297
Μιάς που η ομάδα του bou έχει λύσει πολλές υποθέσεις, είπα να την εμπιστευτώ για ένα θέμα που έχω τον τελευταίο καιρό.
Γνώρισα έναν μάστορα εγκατaστ;aσεις αλουμινίου, πόρτες και τέτοια πράγματα. Το μεροκάματο ήταν 40 που το είπε μόνος του ο μάστορας. Δηλαδή δεν έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης. Στην αρχή ήταν όλα καλά πληρωνόμουν μια φορά την εβδομάδα. Μετά μια ημέρα την πληρωμής ήταν να πάρω 320. Μου είπε ότι δεν έχει τώρα και θα μου τα δώσει την Δευτέρα. Μετά η Δευτέρα έγινε Σάββατο και το Σάββατο έγινε η άλλη Δευτέρα και η άλλη Δευτέρα έγινε το Σάββατο. Εντωμεταξύ πόσες μέρες έκανα και άλλα μεροκάματα και έφτασε να μου χρωστάει 640. Μου έδωσε 250. Είχαμε υπόλοιπο 390. Στην συνέχεια πήρα άδεια λίγες μέρες για ένα οικογενειακό θέμα και επέστρεψα και έκανα άλλα 4 μεροκάματα. Το τελευταίο ήταν Σάββατο και περίμενα να μου έδινε κάτι αλλά μου έδωσε το μακρύτερο από τα 3. Μου είπε θα σε πάρω από Δευτέρα για πότε ξαναέχουμε δουλειά. Με έγραψε στα αρχίδια του 10 μέρες και τον πήρα εγώ. Ήταν λίγες μέρες πρίν τα Χριστούγεννα και είπε θα πάμε για δουλειά μεθαύριο και θα σου δώσω κιόλας κάτι γιατί είναι και Χριστούγεννα. Πήγαμε τελικά για δουλειά 23 του μήνα και στο σχόλασμα μου είπε δεν έχω τώρα αλλά θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο να έρθεις κάπου να σου δώσω. Περίμενα την άλλη μέρα όσο πήρε εσάς τόσο πήρε και εμένα και του έκανα εγώ τηλεφώνημα 6μισι το απόγευμα. Μου είπε είμαι στην δουλειά θα σε πάρω σε λίγο. Δεν με πήρε. Τον ξαναπήρα την άλλη μέρα ανήμερα στις 25 έκανε ότι έχει κορονοιό είπε ότι έχει κλείσει ο λαιμός του και έκανε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει. Τον ξαναπήρα μετά από λίγες μέρες και είπε ότι βγήκε αρνητικό το τέστ και είπε ότι θα κάνει και το δεύτερο αύριο για επιβεβαίωση και θα με πάρει αν δεν μπορεί ο ίδιος να μου τα στείλει με κανέναν άλλον. Πάλι δεν με πήρε και από τότε τον παίρνω 3 μέρες τηλέφωνο χτυπάει και το κλείνει.
Νομίζω ότι με έχει γράψει λίγο στα αρχίδια του. Τι με συμβουλεύει η ομάδα εδώ; Δεν θέλω να μπλέξω με καταγγελίες αλλά αν συνεχιστεί ακόμα δεν έχω επιλογή.
Ξεκινας με το μαλακο αλλα αν δεις οτι δεν βγαινει ακρη εντεινεις την πιεση....παντως αν υπαρχει οικονομικη δυσκολια εκ μερους του αφεντικου << ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος>>.... και το παιχνιδι χοντραινει κι αλλο με δικηγορους.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom