Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 352K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
να ρωτήσω και εγώ κάτι φίλε μου...
η Ελλάδα έχει να πολεμήσει επίσημα σε πόλεμο 70 χρόνια
μπορεί να μου πεις σε ποιον πολεμο κέρδισατε εσείς οι τιμημένοι αξιωματικοι
ειδικά οι ανώτεροι τα παρασημα σας?
έχω μια πολυ μεγάλη απορία
Θα σου απαντησω αργοτερα γιατι εχω κοσμο....

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
Θα σου απαντησω αργοτερα γιατι εχω κοσμο....
περιμένω με πραγματικό ενδειαφέρον και χωρις εμπάθεια
πάντως σκέψου τι θα μου απαντήσεις...

παλιά δεν λέγανε
ο στρατος πολεμά τις μάχες
η αεροπορία τις κερδίζει
και το ναυτικό πάει.. στις δεξειώσεις

πλάκα κάνω φίλε προσφερετε οι στρατιωτικοι αλλά ξεχνάτε ότι το 60% του αμυντικου προυπολογισμου
πάει σε μισθους και συντηρήσεις κτιρίων και ξέρουμε όλοι πως είναι τα στρατόπεδα.εριπεία όλα...

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
περιμένω με πραγματικό ενδειαφέρον και χωρις εμπάθεια
πάντως σκέψου τι θα μου απαντήσεις...

παλιά δεν λέγανε
ο στρατος πολεμά τις μάχες
η αεροπορία τις κερδίζει
και το ναυτικό πάει.. στις δεξειώσεις

πλάκα κάνω φίλε προσφερετε οι στρατιωτικοι αλλά ξεχνάτε ότι το 60% του αμυντικου προυπολογισμου
πάει σε μισθους και συντηρήσεις κτιρίων και ξέρουμε όλοι πως είναι τα στρατόπεδα.εριπεία όλα...

Το χειροτερο ειναι η κοροιδια του να σου δινουν αυτα τα λιγα ευρω το μηνα για τα εξοδα σου σαν φανταρος. Κοψτε το ρε παιδια, μην μας κοροιδευετε.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.307
Πόντοι
5.097
Το χειροτερο ειναι η κοροιδια του να σου δινουν αυτα τα λιγα ευρω το μηνα για τα εξοδα σου σαν φανταρος. Κοψτε το ρε παιδια, μην μας κοροιδευετε.
τι ειπες τωρα 980 δρχ ηταν τοτε και εγω επερνα 1040δρχ και θελανε και τα ρεστα  :2funny:
3 πακετα τσιγαρα ητανε παλι καλα που μου ειχαν κοψει μισθο απο το σπιτι.
πλακα στην πλακα αν σκεφτεις παιδια απο απορες οικογενειες πως τα βγαζανε περα

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
  Πηγαινε στο Πολεμικο Μουσειο και στο Γραφειο Ιστοριας να σου απαντησουν,ωστε να ενημερωθεις για την διαδρομη του Ελληνικου στρατευματος τα τελευταια 70 χρονια.Καποια δειγματικα... θα σου αναφερω εγω, προχειρα...Κορεα 1951 με απαραμιλλο θαρρος και τολμη αλλα και με απωλειες,....Βαλκανια(στις ειρηνευτικες δυναμεις του ΝΑΤΟ), Ι974 παρα πολλοι Ελληνες στην Κυπρο ,...1991 ναυτικες δυναμεις στο Περσικο Κολπο με συμμετοχη στις επιχειρησεις(αναγνωρισεις,περιπολιες κ.λ.π).Και πολλα αλλα ακομη..φροντισε αν εισαι Ελλην,να ενημερωθεις.   Μετα τιμης Ο Παιχτουρας

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
  Πηγαινε στο Πολεμικο Μουσειο και στο Γραφειο Ιστοριας να σου απαντησουν,ωστε να ενημερωθεις για την διαδρομη του Ελληνικου στρατευματος τα τελευταια 70 χρονια.Καποια δειγματικα... θα σου αναφερω εγω, προχειρα...Κορεα 1951 με απαραμιλλο θαρρος και τολμη αλλα και με απωλειες,....Βαλκανια(στις ειρηνευτικες δυναμεις του ΝΑΤΟ), Ι974 παρα πολλοι Ελληνες στην Κυπρο ,...1991 ναυτικες δυναμεις στο Περσικο Κολπο με συμμετοχη στις επιχειρησεις(αναγνωρισεις,περιπολιες κ.λ.π).Και πολλα αλλα ακομη..φροντισε αν εισαι Ελλην,να ενημερωθεις.   Μετα τιμης Ο Παιχτουρας

Κακως προεκυψε η Κορεα, ο Περσικος κολπος,τα Βαλκανια και οι ειρηνευτικες δυναμεις κτλ. Μονη εξαιρεση η Κυπρος. Ξερεις ποσο κοστισαν στον ελληνα φορολογουμενο? Αλλα ο φανταρος εκει, 7-8 ευρω το μηνα αν θυμαμαι καλα. "Ο στρατος φροντιζει για ολες σου τις αναγκες, δεν χρειαζεσαι χρηματα"...τι καραγκιοζηδες....

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Κακως προεκυψε η Κορεα, ο Περσικος κολπος,τα Βαλκανια και οι ειρηνευτικες δυναμεις κτλ. Μονη εξαιρεση η Κυπρος. Ξερεις ποσο κοστισαν στον ελληνα φορολογουμενο? Αλλα ο φανταρος εκει, 7-8 ευρω το μηνα αν θυμαμαι καλα. "Ο στρατος φροντιζει για ολες σου τις αναγκες, δεν χρειαζεσαι χρηματα"...τι καραγκιοζηδες....
  ''Πασα γη Πατρις των γενναιων''. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
φίλε κάνεις λάθος
κυρηξε πολεμο η ελλάδα στην τουρκία για την κύπρο σε ποιον κόσμο? Άσε αυτους που σκοτώθηκαν μην ξεχνάς ότι οι
περισσότεροι σκοτώθηκαν απο΄φιλικά πυρα ή κάνω λάθος? τα μεταγωγικά ποιος τα κατεριψε?  
Από αυτους που πήγαν κορεα πόσοι υπηρέτησαν πρώτη γραμμή?
Μήπως ήταν στις  δυνάμεις υποστήριξεις?
Αλλά και πόσοι απο αυτους είναι στο στράτυεμα τώρα μετά απο εξήντα χρόνια
στο περσικο δεν κάνατε περιπολίες στην ερυθρά θάλασσα?
Στα βαλκάνια πολεμάτε ή συμμετέχετε σε ειρηνευτική αποστολή
Μήπως πρέπει ΕΣΥ να πας φίλε μου στο Πολεμικο Μουσειο και στο Γραφειο Ιστοριας  
Γιατί απο΄Ιστορία μάλλον είσαι...άσχετος (σαν παίχτη ΄και reviwer η αλήθεια έιναι ότι σε εκτιμώ αλλά άλλο συζητάμε εδω)

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
  ''Πασα γη Πατρις των γενναιων''. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ.

Δεν πληρωνει ο Ευριπιδης μερικα εκατομυρια ευρω καθε μερα για να στελνουμε στρατο σαν μελος του ΝΑΤΟ σε αλλες χωρες για να κανουν οι Αμερικανοι την δουλεια τους. Γι'αυτο ασε τον Ευριπιδη ησυχο και κοιτα ποιο ειναι το συμφερον του Ελληνα πολιτη.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
φίλε κάνεις λάθος
κυρηξε πολεμο η ελλάδα στην τουρκία για την κύπρο σε ποιον κόσμο? Άσε αυτους που σκοτώθηκαν μην ξεχνάς ότι οι
περισσότεροι σκοτώθηκαν απο΄φιλικά πυρα ή κάνω λάθος? τα μεταγωγικά ποιος τα κατεριψε?  
Γιατί απο΄Ιστορία μάλλον είσαι...άσχετος (σαν παίχτη ΄και reviwer η αλήθεια έιναι ότι σε εκτιμώ αλλά άλλο συζητάμε εδω)
  Μετα το δευτερο Παγκοσμιο πολεμο.. οι Ελληνες εχουν πολεμησει και στην πρωτη γραμμη μαλιστα σε καποιες περιοχες που εσταλησαν και δεν υπαρχει λογος να το συνεχισω.Ανηκω στην ενδοξη και τιμημενη οικογενεια των Ελληνων αεροπορων και φροντισε να μαθεις τουλαχιστον απο τις εφημεριδες μεχρι προσφατως(δυο-τρια χρονια)το απαραμιλλο θαρρος και τολμη που αναχαιτιζουν τους μαθητες τους(τουρκους πιλοτους)οποτε παραβιαζουν το εναεριο χωρο μας και να εισαι ενημερος οτι εχουμε ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΕΙΣ.. στην προσπαθεια που κανανε να σωσουν τις περουσιες σας.. απο την φωτια.Μην το ανοιγεις το στομα σου αν δεν σκεφτεις πρωτα καποια πραγματα.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16

τοση ωρα ελεγα να μην εμπλακω γιατι δεν προκειται να μεταπεισω κανεναν που εχει διαφορετικα βιωματα απο μενα.αλλα ειναι προκλητικο να λες ενα σωρο παπαρολογιες οταν δεν εχεις καμια γνωση η επαφη με την πραγματικοτητα

ΚΟΡΕΑ (Νοέμβριος 1950 –Μάιος 1958)

Την 25η Ιουνίου του 1950 η Νότιος Κορέα δέχτηκε επίθεση από τις δυνάμεις τις Βορείου Κορέας και αργότερα από τις δυνάμεις της Κίνας.
Η ενέργεια αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την επέμβαση των Ηνωμένων Εθνών με την αποστολή Διεθνούς δύναμης με σκοπό την αναχαίτιση της εχθρικής δράσεως με ένοπλη αντίδραση και την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με την από 29η Ιουνίου 1950 πρόσκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς τα κράτη – μέλη, για παροχή στρατιωτικής βοήθειας ανταποκρίθηκαν και διέθεσαν μάχιμες μονάδες Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας η Αιθιοπία, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κολομβία, το Λουξεμβούργο, η Μεγάλη Βρετανία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Αφρική, η Ολλανδία, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία και οι Φιλιππίνες, ενώ Υγειονομικές μονάδες διέθεσαν η Δανία, οι Ινδίες, η Ιταλία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Οι ανωτέρω δυνάμεις τέθηκαν υπό Αμερικανική Διοίκηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Ελλάδα, σαν κράτος μέλος του ΟΗΕ ανταποκρίθηκε αμέσως και απέστειλε τον Νοέμβριο του 1950 το Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδος (ΕΚΣΕ).
Το αρχικό Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδος, το οποίο απεστάλη στην Κορέα την περίοδο 8 Νοεμβρίου 1950 μέχρι και 22 Αυγούστου 1951, αποτελούνταν από τη Διοίκηση με το Επιτελείο της και το Τάγμα του ΕΚΣΕ, συνολικής δύναμης 851 ανδρών με 63 οχήματα.

Ακολούθως, από  23 Αυγούστου 1951 μέχρι Δεκέμβριο 1953, η Ελληνική δύναμη αυξήθηκε στους 1063 άνδρες, ενώ μετά την επίτευξη εκεχειρίας από Ιανουάριο 1954 μέχρι Μάιο 1955 στους 2163 άνδρες.

Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα τον Απρίλιο του 1955 μειώθηκε στους 850 άνδρες, ενώ από Ιούλιο 1955 μέχρι Δεκέμβριο 1955 στους 191 άνδρες. Τελικά από Ιανουάριο 1956 μέχρι Μάιο 1958 παρέμεινε στην Κορέα αντιπροσωπευτικό τμήμα αποτελούμενο από 1 Αξιωματικό και 9 Οπλίτες.

Αντίστοιχα, στις 13 Οκτωβρίου 1950, συγκροτήθηκε το 13ο Σμήνος Μεταφορών με 9 μεταγωγικά Α/Φ C-47D Dakota/Skytrain. Στις 11 Νοεμβρίου το 13ο Σ.Μ. απογειώθηκε για Κορέα ακολουθώντας το δρομολόγιο Ελευσίνα - Κύπρος - Σαουδική Αραβία - Πακιστάν - Ινδία - Ταϊλάνδη - Ινδοκίνα - Φιλιππίνες - Οκινάουα και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Itazuki στο Kyushu της Ιαπωνίας την 1η Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά την άφιξή του το σμήνος διατέθηκαν στην 21η Μοίρα της 374 Πτέρυγας Μεταφορών, λόγω της αναγκαίας άμεσης συμμετοχής του στις επιχειρήσεις.

Οι αποστολές που ανέλαβε το σμήνος ήταν: μεταφορές υλικών και εφοδίων σε προκεχωρημένες περιοχές του μετώπου, μεταφορές προσωπικού, τραυματιών, αιχμαλώτων και νεκρών, ρίψεις πυρομαχικών και εφοδίων σε προκεχωρημένα ή εγκλωβισθέντα τμήματα και μεταφορά ταχυδρομείου. Επιπλέον, εκτέλεσε αποστολές νυκτερινής αναγνώρισης βαθιά στο εχθρικό έδαφος, πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές του εχθρού για εκφώνηση ανακοινώσεων προπαγάνδας και νυκτερινής υποστήριξης μαχόμενων τμημάτων με φωτιστικά. Οι επιχειρήσεις γινόταν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια ημέρας και νύκτας.

Περί τα τέλη Μαρτίου του 1955 διατάχθηκε η επάνοδος του σμήνους στην Ελλάδα και στις 8 Μαΐου αναχώρησε και μετά σειρά ενδιάμεσων σταθμών έφτασε στην Ελλάδα στις 23 Μαΐου 1955.

Στατιστικά, το σμήνος εκτέλεσε 2.916 πολεμικές αποστολές σε 13.777 ώρες πτήσης κατά τις οποίες μετέφερε 70.568 επιβάτες, 9.243 τραυματίες, 11.104.550 λίμπρες υλικών και πραγματοποίησε ρίψεις εφοδίων βάρους 17.000 λιμπρών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων απωλέσθηκαν 15  Αξιωματικοί και 168 Οπλίτες του Στρατού Ξηράς και 12 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ οι τραυματισθέντες ανήλθαν σε 33 Αξιωματικούς και 577 Οπλίτες. Επίσης απωλέσθηκαν 4 από τα 9 διατιθέμενα αεροσκάφη.

Συγκεκριμενα στην κορεα ο Ελληνικος στρατος ηταν 100% μαχιμος και σε πολλες περιπτωσεις εδειξε εξαιρετικη ικανοτητα και γενναιοτητα.μεχρι και ξενη ταινια της δεκαετιας του 60 υπαρχει για τον ηρωισμο των Ελληνων.οσον αφορα στις "ειρηνευτικες" αποστολες δεν εχεις την παραμικρη ιδεα του πως ειναι και αν εχουν περασει κινδυνους.Με παππου αξιωματικο που συμμετειχε στον πολεμο της κορεας και πατερα αξιωματικο στον περσικο να μου επιτρεψεις να ξερω κατι παραπανω.κατι τελευταιο το οτι λες αυτα που λες χωρις να ξερεις, δειχνει τεραστια εμπαθεια

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
Δεν απαντάς σε αυτό που σε ρώτάω?
ΔΕΝ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ
ΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ  ΠΟΛΕΜΟΣ? ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ...ΤΑ ΤΡΕΛΑ
ΜΕ ΦΩΤΟΠΟΛΥΒΟΛΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΣ...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486

Δηλαδη πρεπει να πληρωνονται καλα αστυνομικοι-στρατιωτικοι-βουλευτες-δικαστικοι, και ολοι οι αλλοι στην πεινα?
Μισθοι ευρωπης για μερικους, μισθοι ελλαδας για τους υπολοιπους? Γιατι αλλα παιδια δεν εγραψαν πολυ καλα για να μπουν στα πανεπιστημια? Ειναι τα μορια στις πανελληνιες κριτηριο να βαθμολογεις εναν ανθρωπο ποσα λεφτα αξιζει να παιρνει? Αν πραγματικα το πιστευεις αυτο τοτε λυπαμαι για λογαριασμο σου. Και γιατι να ανεβουν τα ορια ηλικιας για συνταξη για μας, και εσεις να βγαινετε στα 45? Μαλακες ειναι ολοι οι αλλοι? Ποσα χρονια θα πληρωνει το κρατος εσας για τις συνταξεις και ποσα χρονια καποιον που βγηκα στα 65? Και γιατι εγω εφαγα 12 μηνες φανταρος χωρις να πληρωνομαι, ενω ο αστυνομικος δεν υπηρετησε και μαλιστα πληρωνεται στην σχολη? Εγω γιατι να μην πληρωθω για 12 μηνες στο μπουρδελο τον ΕΣ? Και ενα μυστικο: οι αξιωματικοι στην ΠΦ λενε στα γκομενακια οτι ειναι τσολιαδες για να ψαρωσουν....ενω τσολιαδες ειναι οι φανταροι που βαρανε σκοπια σε ακινησια με θερμοκρασιες κατω απο το 0 τον χειμωνα. Για να καταλαβετε τι μαλακια δερνει μερικους....
Απαντάω και στους δυο σας αν και δεν ειμαι υποχρεωμένος να δικαιολογώ τα της δουλειάς μου:
1)Παράσημα:Ποιος σου είπε ότι τα σηματάκια αυτά αντικατοπτρίζουν τη συμμετοχή μας σε πολέμους?Τιμητικά τα παίρνουμε,όπως σου απαντησε και ο Παικτουρας,πλην όμως υπάρχει και το αρχαίο ρητό "ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ"..Σου λέει κάτι?Γι'αυτό έχω τα παράσημα,γιατί είμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ετοιμος..Να πολεμήσω ΓΙΑ ΣΕΝΑ,που μπορεί να εχεις ηδη φύγει για την ΕΛΒΕΤΙΑ-δεν αναφερομαι προσωπικά σε σενα-.
2)Μισθοι: Ποιος σε πληροφόρησε φίλε ,ότι οι μισθοί μας είναι ίδιοι με των Δικαστικών-Βουλευτών?Πλάκα μου κάνεις προφανώς γι'αυτό και δε συνεχίζω...Απλώς θα σου αναφέρω ότι στα 20 χρόνια υπηρεσίας ,εχω γράψει ΠΑΝΩ από 5 χρόνια συνολικά σε βάρδιες,ταξίδια,επιφυλακές,ένδον ΧΩΡΙΣ Προσθετη αποζημίωση που τυχόν παιρνεις -και με το δικιο σου εσυ-...
3)Συνταξη στα 48 και οχι 45:Κάνε εσυ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ στα Υποβρύχια-όχι 10 ΧΡΟΝΙΑ που κανουν οι υποβρύχιοι και αν δεν πάθεις νευρικό κλονισμό έλα να με φτύσεις!Τρέχα για σχοινάκια 20 μέρες το μήνα,κάνε 24ωρες στους Θαλαμους Επιχειρησεων χωρίς ανακυκλούμενο αέρα,κάτσε readyness επι 20ημερο ΣΥΝΕΧΩΣ,να κοιμασαι στην καρέκλα με τη αντι-G φόρμα,τράβα 10g κάθε φορά που καυλώνουν οι απέναντι....Να πω κι άλλα για τα 48 χρόνια?????
Για τα γκομενακια δε σχολιαζω,το θεωρώ χαβαλέ,όπως χαβαλέ θεωρώ και το σχόλιο πιο πάνω με την πολυτελή μου βίλα!!!!
Και κάτι τελευταίο:Ειμαι περηφανος για τη δουλειά μου και κανείς δεν μπορει να μου την απαξιώσει.Κάτι ανθρωπάκια που γίνονται πολιτικοί μου Προιστάμενοι προσπαθούν,αλλά είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ....

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
τοση ωρα ελεγα να μην εμπλακω γιατι δεν προκειται να μεταπεισω κανεναν που εχει διαφορετικα βιωματα απο μενα.αλλα ειναι προκλητικο να λες ενα σωρο παπαρολογιες οταν δεν εχεις καμια γνωση η επαφη με την πραγματικοτητα

Συγκεκριμενα στην κορεα ο Ελληνικος στρατος ηταν 100% μαχιμος και σε πολλες περιπτωσεις εδειξε εξαιρετικη ικανοτητα και γενναιοτητα.μεχρι και ξενη ταινια της δεκαετιας του 60 υπαρχει για τον ηρωισμο των Ελληνων.οσον αφορα στις "ειρηνευτικες" αποστολες δεν εχεις την παραμικρη ιδεα του πως ειναι και αν εχουν περασει κινδυνους.Με παππου αξιωματικο που συμμετειχε στον πολεμο της κορεας και πατερα αξιωματικο στον περσικο να μου επιτρεψεις να ξερω κατι παραπανω.κατι τελευταιο το οτι λες αυτα που λες χωρις να ξερεις, δειχνει τεραστια εμπαθεια
  Να εισαι παντα καλα....με τετοιους Ελληνες.. η Πατριδα και ο Ελληνισμος θα ειναι παντα στην πρωτη θεση στις συν-ειδησεις του κοσμου.

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16
Απαντάω και στους δυο σας αν και δεν ειμαι υποχρεωμένος να δικαιολογώ τα της δουλειάς μου:
1)Παράσημα:Ποιος σου είπε ότι τα σηματάκια αυτά αντικατοπτρίζουν τη συμμετοχή μας σε πολέμους?Τιμητικά τα παίρνουμε,όπως σου απαντησε και ο Παικτουρας,πλην όμως υπάρχει και το αρχαίο ρητό "ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ"..Σου λέει κάτι?Γι'αυτό έχω τα παράσημα,γιατί είμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ετοιμος..Να πολεμήσω ΓΙΑ ΣΕΝΑ,που μπορεί να εχεις ηδη φύγει για την ΕΛΒΕΤΙΑ-δεν αναφερομαι προσωπικά σε σενα-.
2)Μισθοι: Ποιος σε πληροφόρησε φίλε ,ότι οι μισθοί μας είναι ίδιοι με των Δικαστικών-Βουλευτών?Πλάκα μου κάνεις προφανώς γι'αυτό και δε συνεχίζω...Απλώς θα σου αναφέρω ότι στα 20 χρόνια υπηρεσίας ,εχω γράψει ΠΑΝΩ από 5 χρόνια συνολικά σε βάρδιες,ταξίδια,επιφυλακές,ένδον ΧΩΡΙΣ Προσθετη αποζημίωση που τυχόν παιρνεις -και με το δικιο σου εσυ-...
3)Συνταξη στα 48 και οχι 45:Κάνε εσυ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ στα Υποβρύχια-όχι 10 ΧΡΟΝΙΑ που κανουν οι υποβρύχιοι και αν δεν πάθεις νευρικό κλονισμό έλα να με φτύσεις!Τρέχα για σχοινάκια 20 μέρες το μήνα,κάνε 24ωρες στους Θαλαμους Επιχειρησεων χωρίς ανακυκλούμενο αέρα,κάτσε readyness επι 20ημερο ΣΥΝΕΧΩΣ,να κοιμασαι στην καρέκλα με τη αντι-G φόρμα,τράβα 10g κάθε φορά που καυλώνουν οι απέναντι....Να πω κι άλλα για τα 48 χρόνια?????
Για τα γκομενακια δε σχολιαζω,το θεωρώ χαβαλέ,όπως χαβαλέ θεωρώ και το σχόλιο πιο πάνω με την πολυτελή μου βίλα!!!!
Και κάτι τελευταίο:Ειμαι περηφανος για τη δουλειά μου και κανείς δεν μπορει να μου την απαξιώσει.Κάτι ανθρωπάκια που γίνονται πολιτικοί μου Προιστάμενοι προσπαθούν,αλλά είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ....
τουλαχιστον υπαρχουν ακομα Αξιωματικοι στον στρατο και οχι δημοσιοι υπαλληλοι οπως θελουν να τον καταντησουν

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
καταρχήν μιλας για τον πατέρα σου όχι για την δική σου πείρα, και δεν έχεις κανένα βίωμα όποτε μάλον θα μου επιτρψεις
να σου πω ότι κάνεις λάθος αλλά ακόμα και έτσι πόσο κινδυνεψε ο πατέρας σου
ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ
ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ? ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ?
και εγώ όταν βγαίνω από το σπιτι μου και ταξειδέυω κινδυνευω δεν παίρνω παράσημα όμως γι'αυτο...
καμία εμπάθεια φίλε κάνεις λάθος λίγα έχω πει, αν αρχιζα με αυτά ζησει θα εβλεπες

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
τουλαχιστον υπαρχουν ακομα Αξιωματικοι στον στρατο και οχι δημοσιοι υπαλληλοι οπως θελουν να τον καταντησουν
είναι πολοι λίγοι...
αληθεια εικονικά φίλα πορειάς δεν έχετε πάρει ποτέ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom