Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 352K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
και για να συνεχίσω...

λέω ναί..

- οι στρατιωτικοί να αμείβονται καλύτερα, οι πιλότοι να λαμβάνουν πτητικό επίδομα, οι αλεξιπτωτιστές το επίδομα επικινδυνότητας, οι ναρκαλιευτές το σχετικό κλπ...
- να υπάρχουν τα θέρετρα των αξιωματικών (ΚΑΑΥ) αλλά να λειτουργούν με δαπάνες των Μετοχικών Ταμείων (ας αυξηθούν λίγο οι κρατήσεις υπέρ αυτών που επιβάλλονται σε κάθε συναλλαγή με στρατιωτική υπηρεσία) και χωρίς την απασχόληση προσωπικού και ειδικά εφέδρων (έτσι για να πάψουν να υπα΄ρχουν και λουφαδόρικα κωλοφάνταρα)..
- να καταβάλονται κανονικά τα έξοδα κίνησης όταν και όποτε αυτό απαιτηθεί γαι υπηρεσιακες μετακινήσεις..
τα στρατιωτικά νοσοκομεία να λειτουργούν μόνο για σκοπούς του στρατεύματος...
- οι πτήσεις των μέσων μεταφοράς της ΠΑ να αφορούν αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικό προσωπικό...

αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι

- να καταβάλλονται πλασματικά φύλλα πορείας
- να θεωρείται η υπηρεσία στην Ελευσίνα, στο Τατόι και στο Ελληνικό σαν παραμεθόριος και τα χρόνια να υπολογίζονται διπλα συντάξιμα.το καταλαβαινω για την Σκύρο, για τον Εβρο, για τα πλοία αλλά στο Ελληνικό ρε γαμώτο ???????
- να φεύγουν σε αποστρατεία αξιωματικοί στα 48 τους χρόνια είτε γιατί το θέλουν είτε "λόγω προαγωγής νεωτέρου". όλοι είναι χρήσιμοι.κάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν διοικητικές δουλειές και να αποδεσμεύσουν νεώτερους...
- να αποστρατεύονται στα 48 χρόναι και να επιστρέφουν ώς έφεδροι, μπλοκάροντας την ιεραρχία. εφόσον είναι απαραίτητος τι σκατά τον αποστρατεύεις ρε μαλάκα υπουργέ  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
"Εσύ αγαπητέ ανώνυμε που θα δουλεύεις μέχρι τα 65, πήγες ποτέ σου να σβήσεις φωτιές και να κινδυνεύσεις να καείς, να ασκηθείς με -10 βαθμούς θερμοκρασία στον Έβρο ή στην Πάρνηθα, να βοηθήσεις το κοινωνικό σύνολο σε πλημμύρες ή τέλος πάντων να αποχαιρετήσεις τη γυναίκα και τα 3 παιδιά σου την ημέρα των ΙΜΙΩΝ, χωρίς να ξέρεις αν θα τους ξαναδείς;
Δεν με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις, καλή ή κακή – κατά τη γνώμη σου. Εάν όμως νομίζεις ότι εμείς οι ένστολοι ζήσαμε «αρχοντικά» και αποστρατευόμενοι ζούμε «υπέροχα», σε καλώ να δώσεις ειλικρινές απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:
α. Δούλεψες ποτέ σου από τις 07:30 της Δευτέρας π.χ. μέχρι τις 15:00 της Τρίτης και πια η απολαβή σου; Εγώ δούλεψα πολλές φορές, χωρίς να πάρω μία.
β. Δούλεψες ποτέ σου από τις 09:00 του Σαββάτου μέχρι τις 09:00 της Κυριακής και πια η απολαβή σου; Εγώ δούλεψα πολλές φορές, χωρίς να πάρω μία, γιατί το Σάββατο δεν είναι αργία.
γ. Δούλεψες ποτέ σου από τις 09:00 της Κυριακής μέχρι τις 15:00 της Δευτέρας και πια η απολαβή σου; Εγώ δούλεψα πολλές φορές, και πήρα 15 – 20 ευρώ αποζημίωση, και αυτή τα τελευταία χρόνια.
δ. Συνταξιοδοτούμενος θα πάρεις περισσότερα χρήματα από εργαζόμενος, ενώ εγώ πήρα σύνταξη με μείωση περίπου 20% του μισθού μου στην ενέργεια λόγω επιδοματικής πολιτικής.
ε. Εσύ διατηρείς τα, ενδεχόμενα, δικαιώματά σου και σαν συνταξιούχος π.χ. δωρεάν μετακίνηση εφόρου ζωής εάν δουλεύεις στα μέσα μεταφοράς. Εγώ δεν είχα και ούτε έχω κάποια σοβαρή ανταπόδοση.
Προσωπικά, ήθελα να δουλέψω περισσότερο. Συνταξιοδοτήθηκα στα 53 μου χρόνια, αφού γύρισα όλη την Ελλάδα και κάποια στιγμή πλήρωνα σπίτι στη Μυτιλήνη, σπίτι στη Δράμα και σπίτι στην Κοζάνη (για τα δύο μου παιδιά που σπούδαζαν). Όσο ανέβαινα στην Ιεραρχία δούλευα όλο και περισσότερο, ενώ εσύ, φαντάζομαι, θα δουλεύεις όλο και λιγότερο, με όλο και περισσότερες ανέσεις.
Ειλικρινά δεν έχω τίποτα μαζί σου, όμως όλοι μάς αφήνουν ανυπεράσπιστους στην προπαγάνδα του «δεν προσφέρουμε τίποτα», παραβλέποντας ότι προσφέρουμε «ασφάλεια» σε σένα και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, χωρίς να μπορούμε να διεκδικήσουμε απολύτως τίποτα, αρκούμενοι στα ψίχουλα και τα κόκαλα που μας πετάνε.."

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Παμε τωρα στο ''συναφι''(οπως το αποκαλεσες) των στρατιωτικων... μονο και μονο που ειναι το μοναδικο ''συναφι'' διχως μεχρι σημερα να εχει συνδικαλισμο οπως τα υπολοιπα....χωρις να το προχωρησω αλλο, αυτο τα λεει ολα,αν εισαι σκεπτομενος ανθρωπος.Οι ανθρωποι.. αυτου του ''συναφιου''.. για ψιχουλα και με αντιξοες συνθηκες για την οικογενεια τους.. ειναι καθημερινα επι των επαλξεων, διχως να τους σκεφτεται κανεις και διχως την Προστασια κανενος..αν με αντιλαμβανεσαι τι θελω να εννοησω με το τελευταιο...Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

δεν αντιλέγω.. το θέμα όμως του συνδικαλισμού είναι ένα κεφάλαιο που δεν μπορεί να ανοίξει.. για τον απλούστατο λόγο ότι η στρατιωτική ιεραρχία στηρίζεται αποκλειστικά στην ΥΠΑΚΟΗ στις εντολές του ανωτέρου και όχι στην ΣΥΖΗΤΗΣΗ του.. πουθενά στον κόσμο όπου υπάρχει οργανωμένος στρατός δεν υπάρχει συνδικαλισμός...

και ναί όντως είναι απροστάτευτοι... οφείλουμε να τους τιμούμε και να τους προστατεύσουμε ... αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους λέμε και τα στραβά που εντοπίζουμε...

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
"Τα πιο επικίνδυνα ψέματα είναι οι ελαφρώς παραποιημένες αλήθειες" Έλεγε ο Τζωρτζ Λίχτενμπεργκ.
«Πιο επικίνδυνες και απ τις ελαφρώς παραποιημένες αλήθειες, είναι οι ΜΙΣΕΣ αλήθειες»  προσθέτω εγώ

Γιατί το έριξα στην «φιλοσοφία»?
Οι αφορμές είναι καθημερινές. Τελευταίο έναυσμα αποτελούν τόσο οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανεργίας, όσο και σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν τους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτούς δηλαδή που φυλάνε Θερμοπύλες, σε καθημερινή βάση για να μπορούν τα εγχώρια τρωκτικά να το ρίχνουν στο φαγοπότι του εθνικού πλούτου μέχρι σκασμού.

Τόσο από τον Υπουργό όσο και από τους «ερευνητές» του τύπου ειπώθηκαν ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ειπώθηκαν ΜΙΣΕΣ.
Και γίνομαι σαφής

Μισή Αλήθεια πρώτη είναι ότι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνει ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ. Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση ο πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ αρθρογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης, αναπαράγει την είδηση γράφοντας «Οι στρατιωτικοί παίρνουν, λέει, «πάγια οδοιπορικά»! Πάγια; Από πού; Αν δεν ταξιδεύουν γιατί να πάρουν οδοιπορικά;»

ΝΑΙ κύριοι τα οδοιπορικά είναι πλασματικά, διότι έρχονται ως εξευτελιστικό αντίτιμο των ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ που πραγματοποιούν οι Έλληνες στρατιωτικοί την ώρα που οι κηφήνες του δημοσίου αν ποτέ κληθούν να ρίξουν καμία ώρα παραπάνω ύπνου στο γραφείο τους, αντί για το κρεβάτι του σπιτιού τους επαναστατούν.
Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσα χρήματα παίρνει ένας οποιοδήποτε στρατιωτικός για τις αμέτρητες υπηρεσίες που κάνει σε στρατόπεδα, πλοία, σκηνές, βουνά και λαγκάδια, ΕΚΤΟΣ κανονικού ωραρίου , σε ώρες δηλαδή που οι κηφήνες και τα τρωκτικά είτε μασάνε μέχρι σκασμού, είτε κοιμούνται , είτε τα σπάνε σε κλαμπ και μπουζούκια? ΤΙΠΟΤΑ είναι η απάντηση

Τα πλασματικά λοιπόν οδοιπορικά έρχονται ως «καθρεφτάκι σε ιθαγενή» που το σύστημα νομίζει πως είναι ηλίθιος και τον κοροϊδεύει…

Εδώ θα ήθελα να θυμίσω στον πρωθυπουργό , να ανατρέξει στις οικονομικές μελέτες που είχαν γίνει με εντολή του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην δεκαετία του ’80 και είχαν ως αντικείμενο να καθοριστεί το κατά πόσο οι αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών ανταποκρίνονται στο πραγματικό έργο το οποίο προσφέρουν. Μελέτες που έμειναν στα συρτάρια μόλις έδειξαν πως μόνο για την αντικειμενική αποζημίωση των εκτός ωραρίου ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ με τους όρους υπερωριών που ίσχυαν απ το εργατικό δίκαιο για τους λοιπούς εργαζόμενους, έπρεπε να πέσει έξω ο προϋπολογισμός της χώρας.
Για να καταλάβετε γι τι μεγέθη μιλάμε, το 1981 ο Ανδρέας έδωσε στους στρατιωτικούς ένα επίδομα 25.000 δραχμών , το οποίο είχε τεράστια «αγοραστική δύναμη» τότε (Αλήθεια με πόσα σημερινά ευρώ ισοδυναμούν 25.000 δρχ του 1981 ???) το οποίο ωχριούσε μπροστά στο ποσό που έδειξε η μετέπειτα μελέτη ότι αντιστοιχεί στις ουδέποτε πληρωμένες πραγματικές υπερωρίες…

Μισή Αλήθεια δεύτερη είναι ότι υπάρχουν στρατιωτικοί οι οποίοι έχουν βγει στην σύνταξη σε ηλικίες γύρω στα 50. Αλήθεια μεν, αλλά τραγικά ΜΙΣΗ. Ένας Έλληνας αξιωματικός «γύρω» στην ηλικία των 50 «παίζει» ανάμεσα σε τρείς βαθμούς ιεραρχίας. Αντισυνταγματάρχης (στα 50-), συνταγματάρχης ή ταξίαρχος (στα 50+).Επίσης όσο οι βαθμοί «μεγαλώνουν» ιεραρχικά, τόσο λιγοστεύουν οι διαθέσιμες θέσεις. Πρόσφατα μάλιστα είδα άρθρα «ειδικών δημοσιογραφίσκων» που αμφιβάλλω αν έχουν υπηρετήσει την θητεία τους που αναρωτιούνται «τι τους θέλουμε τόσους ταξιάρχους» υπονοώντας πως οι θέσεις πρέπει να λιγοστέψουν κι άλλο. ΔΕΝ θα φέρω αντίλογο ως προς το αν οι θέσεις για κάθε βαθμό είναι αυτές που πρέπει η όχι. Θα αναφέρω όμως έναν «κανονισμό» που σκόπιμα αποκρύπτουν ο οποίος είναι και η βασική αιτία συνταξιοδότησης 50ρηδων.
Πρώτα να διευκρινίσω πως ακόμα και για τους αξιωματικούς ΙΔΙΟΥ βαθμού υπάρχει «δευτερεύουσα» ΕΠΙΣΗΜΗ ιεραρχία με βάση την «παλαιότητά» τους στο στράτευμα.
Τι λέει λοιπόν ο κανονισμός? Ότι αν οι υποψήφιοι να καταλάβουν μια θέση ανώτερου βαθμού είναι περισσότεροι του ενός και την θέση ΔΕΝ την καταλάβει ο παλαιότερος απ αυτούς τότε όλοι οι «παρακαμφθέντες» ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ»
Αν μεταξύ 10 συνταγματαρχών που κρίνονται μια θέση ταξιάρχου, την θέση την καταλάβει ο 5ος από αυτούς σε παλαιότητα γιατί τον σπρώχνουν τα εκάστοτε κομματικά κυβερνητικά λαμόγια , τότε οι τέσσερεις πρώτοι ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ???

Αν πάρετε στα χέρια σας τον πίνακα των 50άρηδων συνταξιούχων του στρατού θα δείτε ότι το 90% ανήκουν ή στην παραπάνω κατηγορία ή είναι σακατεμένοι από τραυματισμούς και ασκήσεις
ΠΡΙΝ λοιπόν αρχίσει να ανακοινώνει ο κάθε βολεμένος υπουργός τις ανοησίες του οφείλει να κάνει μελέτη για τα ΑΙΤΙΑ που οδηγούν στο φαινόμενο με τις πρόωρες αποστρατείες. Αίτια που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλείψουν γιατί αν δεχθούμε πως καταργείται ο παραπάνω κανονισμός, είτε θα γεμίσουμε ανώτατους αξιωματικούς είτε θα εκλείψει κάθε έννοια αξιολόγησης (η οποία φυσικά στην πράξη είναι κομματική για τους ανώτατους) και θα εξαντλούν την ιεραρχία ΟΛΟΙ …!!!

Ας πάμε στην τρίτη μισή αλήθεια που βγήκε στο φως από τους ημιμαθείς ειδήμονες. Δεν είναι άλλη απ το γεγονός ότι κατά την αποστρατεία τους , οι στρατιωτικοί δηλώνουν πλασματικό τόπο κατοικίας μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την τελευταία μονάδα τους για να πάρουν αυξημένο επίδομα οικοσκευής. Ενώ δηλαδή θα μείνει στην Αθήνα και αποστρατεύεται από τη Ρόδο, δηλώνει ότι θα μείνει στο Σουφλί…
Έτσι είναι. Με την μόνη διαφορά ότι για όσα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να συντηρούν ΤΡΙΑ και ΤΕΣΣΕΡΑ σπίτια ΔΕΝ αναρωτήθηκε κανείς πως τα βγάζουν πέρα. Μιλάω γι αυτούς που υπηρετούν στου διαόλου τη μάνα, την στιγμή που η γυναίκα τους δουλεύει στου διαόλου τον πατέρα, και το παιδί τους σπουδάζει στου διαόλου την αδελφή. (Και αν έχουν και 2ο τέκνο αυτό σπουδάζει στου διαόλου τον μπατζανάκη…)

Αναρωτήθηκε κανείς πόσοι είναι αυτοί? Αναρωτήθηκε κανείς πως επιβιώνουν με μισθούς πείνας? Παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν οργώσει για δεκαετίες την Ελλάδα, το επίδομα της τελευταίας μετακόμισης τους μάρανε

Το ότι την μισή τους ζωή (μπορεί και παραπάνω) την περνάνε ΜΑΚΡΙΑ απ τον πραγματικό τόπο συμφερόντων και κατοικίας τους το πληρώνει κανείς?
Οι δημοσιογραφίσκοι της κρατικής τηλεόρασης έκαναν λίγα νυχτερινά με τις φωτιές της Αττικής, και το συλλογικό τους όργανο απαίτησε ξεδιάντροπα ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!! Οι κόπροι του κοινοβουλίου παίρνουν ειδικά επιδόματα αν προέρχονται από επαρχία, και οι παντός είδους κρατικοδίαιτοι κηφήνες δεν το κουνάνε ρούπι απ τη βάση τους αν δεν τους τα «στάξουν»…
Η χώρα που κατά δήλωση μοίραζε τριχίλιαρα σε μαϊμού πυρόπληκτους, η χώρα που αποδέχεται τις μαϊμού δηλώσεις των κλεφταράδων ιατρών του Κολωνακίου και των τρωκτικών του κρατικού πλούτου ενοχλήθηκε από την τελευταία δήλωση τόπου κατοικίας μιας ομάδας ανθρώπων που την υπηρετούν συνειδητά μια ζωή για να το ρίχνουν στο φαγοπότι τα λαμόγια με την ησυχία τους

Μα και καλά , τις αλήθειες να μην τις λέμε?

Να τις λέτε κύριοι, αλλά να απαιτείτε και δίκαιες διορθώσεις.
Να ζητάτε κατάργηση πλαστών οδοιπορικών, κατάργηση «νεαρών» συνταξιούχων και αυστηρό έλεγχο επιδομάτων αλλά να ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Αν δεν αντέχει να δώσει το κράτος αυτά που ΑΞΙΖΟΥΝ, ας δώσει αυτά που αντικειμενικά ΠΡΕΠΕΙ βάσει του εργατικού δικαίου που ισχύει για όλους πλην των στρατιωτικών και ας κόψει όσα καταγγέλλετε

Και το κυριότερο. Να τις λέτε τις αλήθειες κύριοι αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ.."
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ.....Φίλε ΤΕΡΑΣ...

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Καταργηθηκε...το να αποστρατευεσαι και να επιστρεφεις σαν εφεδρος και σωστα καταργηθηκε.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Καταργηθηκε...το να αποστρατευεσαι και να επιστρεφεις σαν εφεδρος και σωστα καταργηθηκε.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

θες να σου αναφέρω μία λίστα 14 ονομάτων που έχω πρόχειρα τώρα και που υπρετούν σαν έφεδροι?

να σου αναφέρω και μία λίστα καμμιά δεκαριά που έχουν κάνει αίτηση να παραμείνουν ώς έφεδροι..

υπόψιν δε δεν είμαι στρατιωτικός ούτε δημοσιογράφος...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Αν δεν αντέχει να δώσει το κράτος αυτά που ΑΞΙΖΟΥΝ, ας δώσει αυτά που αντικειμενικά ΠΡΕΠΕΙ βάσει του εργατικού δικαίου που ισχύει για όλους πλην των στρατιωτικών και ας κόψει όσα καταγγέλλετε

αυτό συνοψίζει τα λεγομενα μου φίλε ναύτη...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.307
Πόντοι
5.097
αγαπητε ναυαρχε η αληθεια ειναι καπου στην μεση εχεται καποια ασχημα οι στρατιωτικοι αλλα εχεται και πολλα πλεονεκτηματα.
οσο για τους μισθους πεινας κοιτα λιγο την αγορα εργασιας και που κυμαινονται και θα καταλαβεις.
φιλικα μιλαω και οχι κακοπροαιρετα

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
αγαπητε ναυαρχε η αληθεια ειναι καπου στην μεση εχεται καποια ασχημα οι στρατιωτικοι αλλα εχεται και πολλα πλεονεκτηματα.
οσο για τους μισθους πεινας κοιτα λιγο την αγορα εργασιας και που κυμαινονται και θα καταλαβεις.
φιλικα μιλαω και οχι κακοπροαιρετα
Κι εγω καλοπροαίρετα σου απαντώ,ότι τα προνόμια κάθε επαγγέλματος τα σταθμίζεις και αποφασίζεις.Α,πρέπει να έχεις και από 18000-19500 μόρια για να μπεις στο Στρατό..Με ότι θυσίες αυτό συνεπάγεται....

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
είναι αλήθεια ότι οι στρατιωτικές εν γένει σχολές έχουν πολύ ζήτηση τα τελευταία χρόνια.. ίσως λόγω άμμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης (όποια και να είναι αυτή)

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16
ολα τα στραβα ειχαμε ο στρατος μας φταει..φταει τοσο που ακομα και το εφαπαξ θα φορολογειται πλεον, τα δεδουλευμενα τους.τα μεγαλα συμφεροντα ομως κανεις δεν τα αγγιζει.....προφανως θα βγει σε συλλαλητηρια και θα κανει απεργιες ο Ελληνικος στρατος?

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
θες να σου αναφέρω μία λίστα 14 ονομάτων που έχω πρόχειρα τώρα και που υπρετούν σαν έφεδροι?

να σου αναφέρω και μία λίστα καμμιά δεκαριά που έχουν κάνει αίτηση να παραμείνουν ώς έφεδροι..

υπόψιν δε δεν είμαι στρατιωτικός ούτε δημοσιογράφος...
 Ο νομος(αφηνω ενα μικρο παραθυρο, να μην εχει ψηφηστει ακομα).. να μην επιστρεφεις στο στρατευμα ,εφοσον εφυγες με δικη σου θεληση ,ειναι φρεσκος και προφανως οσοι συναδελφοι μου... εχουν κανει αιτησεις ειναι ανημερωτοι.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
να ρωτήσω και εγώ κάτι φίλε μου...
η Ελλάδα έχει να πολεμήσει επίσημα σε πόλεμο 70 χρόνια
μπορεί να μου πεις σε ποιον πολεμο κέρδισατε εσείς οι τιμημένοι αξιωματικοι
ειδικά οι ανώτεροι τα παρασημα σας?
έχω μια πολυ μεγάλη απορία

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
ολα τα στραβα ειχαμε ο στρατος μα φταει..φταει τοσο που ακομα και το εφαπαξ θα φορολογειται πλεον, τα δεδουλευμενα τους.τα μεγαλα συμφεροντα ομως κανεις δεν τα αγγιζει.....προφανως θα βγει σε συλλαλητηρια και θα κανει απεργιες ο Ελληνικος στρατος?

τα μεγάλα συμφέροντα έχουν προ πολλού εγκαταλείψει την ελλαδα φίλε... έχουν μετακομίσει εκεί που δεν μπορείς να τους πιάσεις... δυστυχώς όμως στην Ελλάδα έχουν μείνει πολλά μικροσυμφέροντα τα οποία δυστυχώς λυμαίνονται τον τόπο (και δεν μιλω για τους στρατιωτικούς οπότε σπαμάρω)...

και ακόμη χειρότερα αυτά τα μικροσυμφέροντα έχουν το προνόμιο της απεργάις, συλλαλητηριου, κλεισίματος δρόμων, επηρεασμού πολιτικών, εκμαυλισμού συνειδήσεων...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
η Ελλάδα έχει να πολεμήσει επίσημα σε πόλεμο 50 χρόνια

τα παράσημα δίνονατιο πλέον σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας ή λόγω συμμετοχής σε ειδικές υπηρεσίες του στρατεύματος (πχ ΝΑΤΟ κλπ) ή συμμετοχής σε αποστολές εκτός ελλάδος...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
 Ο νομος(αφηνω ενα μικρο παραθυρο, να μην εχει ψηφηστει ακομα).. να μην επιστρεφεις στο στρατευμα ,εφοσον εφυγες με δικη σου θεληση ,ειναι φρεσκος και προφανως οσοι συναδελφοι μου... εχουν κανει αιτησεις ειναι ανημερωτοι.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

μιλώ για ανθρώπους οι οποίοι αποστρατευτήκανε ώς συμπληρώσαντες τα 35 χρόνια ευδοκίμου υπηρεσίας

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Κι εγω καλοπροαίρετα σου απαντώ,ότι τα προνόμια κάθε επαγγέλματος τα σταθμίζεις και αποφασίζεις.Α,πρέπει να έχεις και από 18000-19500 μόρια για να μπεις στο Στρατό..Με ότι θυσίες αυτό συνεπάγεται....

Δηλαδη πρεπει να πληρωνονται καλα αστυνομικοι-στρατιωτικοι-βουλευτες-δικαστικοι, και ολοι οι αλλοι στην πεινα?
Μισθοι ευρωπης για μερικους, μισθοι ελλαδας για τους υπολοιπους? Γιατι αλλα παιδια δεν εγραψαν πολυ καλα για να μπουν στα πανεπιστημια? Ειναι τα μορια στις πανελληνιες κριτηριο να βαθμολογεις εναν ανθρωπο ποσα λεφτα αξιζει να παιρνει? Αν πραγματικα το πιστευεις αυτο τοτε λυπαμαι για λογαριασμο σου. Και γιατι να ανεβουν τα ορια ηλικιας για συνταξη για μας, και εσεις να βγαινετε στα 45? Μαλακες ειναι ολοι οι αλλοι? Ποσα χρονια θα πληρωνει το κρατος εσας για τις συνταξεις και ποσα χρονια καποιον που βγηκα στα 65? Και γιατι εγω εφαγα 12 μηνες φανταρος χωρις να πληρωνομαι, ενω ο αστυνομικος δεν υπηρετησε και μαλιστα πληρωνεται στην σχολη? Εγω γιατι να μην πληρωθω για 12 μηνες στο μπουρδελο τον ΕΣ? Και ενα μυστικο: οι αξιωματικοι στην ΠΦ λενε στα γκομενακια οτι ειναι τσολιαδες για να ψαρωσουν....ενω τσολιαδες ειναι οι φανταροι που βαρανε σκοπια σε ακινησια με θερμοκρασιες κατω απο το 0 τον χειμωνα. Για να καταλαβετε τι μαλακια δερνει μερικους....

monkey_for_nothing

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2009
Like
23
Πόντοι
16
η Ελλάδα έχει να πολεμήσει επίσημα σε πόλεμο 70 χρόνια
πια παρασημα ειδες εσυ? τον στρατο τον θυμαται ο κοσμος μονο σε κρισεις, κατα τ' αλλα μονο τον απαξιωνει.αλλα οταν χρειαστει ξερει οτι δεν εχει να κανει με ελληνικη αστυνομια ή ικα...

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
έχουν την ίδια αξία αξία δηλαδη τα χρόνια υπηρεσίας σε καιρό ειρήνης, με αυτους που πολέμησαν έχασαν τα πάντα
και  θυσιαστηκαν  για την πατρίδα?

μήπως ανεβαίνει και ό μισθός με τα παράσημα λέω μήπως?

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
πια παρασημα ειδες εσυ? τον στρατο τον θυμαται ο κοσμος μονο σε κρισεις, κατα τ' αλλα μονο τον απαξιωνει.αλλα οταν χρειαστει ξερει οτι δεν εχει να κανει με ελληνικη αστυνομια ή ικα...
φίλε άσε...είστε χειρότεροι
στα δυσκολα έκανες και έσυ το λογίδιο περί Λεωνίδα και θερμοπυλών...
τον άκουσα και εγώ αυτό το λόγο σε πληροφορω...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom