Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 353K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Είσαι δηλαδή του ιδιωτικού τομέα και ακόμα δεν έμαθες την άποψη σου για θέματα που ΔΕΝ γνωρίζεις να την κρατάς για την πάρτη σου?
Εκτός και αν είσαι όντως του ιδιωτικού και εκπροσωπείς κανένα ανταγωνιστή της σικορσκυ.
Εκεί.......

Ύπαρχουν επαγγέλματα, που ο προϊστάμενος παροτρύνει τους υφιστάμενους να λένε την άποψη τους ακόμη και αν πιστεύουν ότι κάνουν λάθος.

Το λεγόμενο CRM (ολοκληρωμένη αξιοποίηση πληρώματος) ξεκίνησε να εφαρμόζεται μετά από συμβάντα που οδήγησαν σε ατυχήματα.

Κάποιοι είστε σε επαγγέλματα που είτε δεν έχει εφαρμογή, είτε έχετε μείνει στην εποχή που το λάθος ενός, έπαιρνε στον λαιμό του ολόκληρη την ομάδα γιατί κάνεις από τους χαμηλόβαθμους δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την κρίση του υψηλόβαθμου.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.651
Πόντοι
1.706
Ύπαρχουν επαγγέλματα, που ο προϊστάμενος παροτρύνει τους υφιστάμενους να λένε την άποψη τους ακόμη και αν πιστεύουν ότι κάνουν λάθος.

Το λεγόμενο CRM (ολοκληρωμένη αξιοποίηση πληρώματος) ξεκίνησε να εφαρμόζεται μετά από συμβάντα που οδήγησαν σε ατυχήματα.

Κάποιοι είστε σε επαγγέλματα που είτε δεν έχει εφαρμογή, είτε έχετε μείνει στην εποχή που το λάθος ενός, έπαιρνε στον λαιμό του ολόκληρη την ομάδα γιατί κάνεις από τους χαμηλόβαθμους δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την κρίση του υψηλόβαθμου.
Ξεχνάς ότι γράφεις σε νήμα που αφορά το ΠΝ όπου εκεί επικρατεί η διαταγή του ανώτερου.
Σε ότι αφορά όμως αυτό που έγραψες, ο προιστάμενος ζητεί και την άποψη της καθαρίστριας για ενα κάποιο τεχνικό θέμα? Ή μήπως του λογιστηρίου?

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706

έλα ρε αεροσυνοδός και εσύ? έχει άλλον έναν εδώ

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Ξεχνάς ότι γράφεις σε νήμα που αφορά το ΠΝ όπου εκεί επικρατεί η διαταγή του ανώτερου.
Σε ότι αφορά όμως αυτό που έγραψες, ο προιστάμενος ζητεί και την άποψη της καθαρίστριας για ενα κάποιο τεχνικό θέμα? Ή μήπως του λογιστηρίου?
αυτό που γράφει αφορά στη συνεργασία κυβερνήτη συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο αεροσκάφους.
Εγώ τον συμπαθώ τον Θανούλη πάντως είναι καλό παιδί αν και τα κάνει σαλάτα στη σκέψη.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Θα σου πω πραγματική ιστορία :

Ένας πιλότος διηγήθηκε, ότι σε ακροβατικό σμήνος, ο leader τους έβαλε σε έναν ελιγμό έχοντας ξεχάσει το φορτίο που είχανε και την πυκνότητα του αέρα (θερμοκρασία / υγρασία). Μόλις λοιπόν βρεθήκανε ανάποδα, τα αεροσκάφη είχαν έλλειμα ενέργειας και παραλίγο να χτυπούσαν μεταξύ τους.

Στην ερώτηση : μα καλά ο leader ξέχασε το φορτίο, κάνεις από τους υπόλοιπους δεν του το θυμίσατε ;

Εκεί κόλλησε για λίγο το μυαλό του(όπως είπες απαγορεύεται να αμφισβητήσεις διαταγή ανώτερου)..... και απάντησε :

Σε έναν σχηματισμό δεν υπάρχει δημοκρατία......

Απώλεια ανθρωπίνων ζωών/ ωρών εκπαίδευσης και επένδυση σε ανθρώπινο παράγοντα/ κόστος αεροσκαφών..... επειδή ένας άνθρωπος έκανε λάθος.

Αν είσαι στον ιδιωτικό τομέα φίλε μου, μάλλον είχες λάθος αφεντικά.

Τελευταία τροποποίηση:

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
αυτό που γράφει αφορά στη συνεργασία κυβερνήτη συγκυβερνήτη στο πιλοτήριο αεροσκάφους.
Εγώ τον συμπαθώ τον Θανούλη πάντως είναι καλό παιδί αν και τα κάνει σαλάτα στη σκέψη.
Αυτό εφαρμόζεται σε πολλούς τομείς ακόμη και στην ιατρική επιστήμη, ψάξτο καλύτερα ;)

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.651
Πόντοι
1.706

Ένας συνάδελφος μου είπε ότι σε ακροβατικό σμήνος, ο leader τους έβαλε σε έναν ελιγμό έχοντας ξεχάσει το φορτίο που είχανε και την πυκνότητα του αέρα (θερμοκρασία / υγρασία). Μόλις λοιπόν βρεθήκανε ανάποδα, τα αεροσκάφη ψόφησαν από ενέργεια και παραλίγο να χτυπούσαν μεταξύ τους.

Στην ερώτηση : μα καλά ο leader ξέχασε το φορτίο, κάνεις από τους υπόλοιπους δεν του το θυμίσατε ;

Εκεί κόλλησε για λίγο το μυαλό του(όπως είπες απαγορεύεται να αμφισβητήσεις διαταγή ανώτερου)..... και απάντησε :

Σε έναν σχηματισμό δεν υπάρχει δημοκρατία......

Απώλεια ανθρωπίνων ζωών/ ωρών εκπαίδευσης και επένδυση σε ανθρώπινο παράγοντα/ κόστος αεροσκαφών..... επειδή ένας άνθρωπος έκανε λάθος.

Αν είσαι στον ιδιωτικό τομέα φίλε μου, μάλλον είχες λάθος αφεντικά.
Ε αφού επιμένεις να πετάς την μπάλα στην εξέδρα....
Είχα, που λες, σωστό αφεντικό και παράλληλα είχα και δική μου επιχείρηση με εργαζόμενους.
Το αφεντικό και με ρωτούσε και μου είχε επιτρέψει να εκφράζομαι, ΟΜΩΣ σε αυτά που ήταν του αντικειμένου μου και των σπουδών μου.
Στα υπόλοιπα............δεν υπήρχα.
Στην δε δική μου κάθε άποψη σεβαστή αλλά η τσέπη μου έχει πρώτη δίκιο αφού αυτή θα πληρώσει.

Σε όλα αυτά που γράφεις το παρουσιάζεις σαν να είσαι υπτάμενος με βάση το "Ένας συνάδελφος μου είπε ότι σε ακροβατικό σμήνος,".
Μάλιστα, ας είμεθα καλοί ανθρώποι και ας σε πιστέψουμε.
Έχεις περάσει και από το ανάλογο τμήμα αγορών/προμηθείων που κάνει παρόμοιες αγορές?
Αν ναι, σεβαστή η άποψη σου και σόρρυ για την ταλαιπωρία κιόλας.
Αν όχι, ε τότε κάνε μια αίτηση, δούλεψε και μετά πες μας γιατί οι τιμές αλλάζουν ανά περίπτωση.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Ε αφού επιμένεις να πετάς την μπάλα στην εξέδρα....
Είχα, που λες, σωστό αφεντικό και παράλληλα είχα και δική μου επιχείρηση με εργαζόμενους.
Το αφεντικό και με ρωτούσε και μου είχε επιτρέψει να εκφράζομαι, ΟΜΩΣ σε αυτά που ήταν του αντικειμένου μου και των σπουδών μου.
Στα υπόλοιπα............δεν υπήρχα.
Στην δε δική μου κάθε άποψη σεβαστή αλλά η τσέπη μου έχει πρώτη δίκιο αφού αυτή θα πληρώσει.

Σε όλα αυτά που γράφεις το παρουσιάζεις σαν να είσαι υπτάμενος με βάση το "Ένας συνάδελφος μου είπε ότι σε ακροβατικό σμήνος,".
Μάλιστα, ας είμεθα καλοί ανθρώποι και ας σε πιστέψουμε.
Έχεις περάσει και από το ανάλογο τμήμα αγορών/προμηθείων που κάνει παρόμοιες αγορές?
Αν ναι, σεβαστή η άποψη σου και σόρρυ για την ταλαιπωρία κιόλας.
Αν όχι, ε τότε κάνε μια αίτηση, δούλεψε και μετά πες μας γιατί οι τιμές αλλάζουν ανά περίπτωση.
Δεν πετάω την μπάλα στην εξέδρα, το παράδειγμα ήταν για να δεις ποια είναι η νοοτροπία του στρατού γενικότερα μιας και ανέφερες ότι στο ΠΝ αποφασίζει ο υψηλόβαθμος.

Και για να απαντήσω στο ερώτημα σου αν το αφεντικό πρέπει να ρωτήσει την καθαρίστρια η τον λογιστή για τεχνικό θέμα.

Πιστεύεις ότι οι αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα γίνονται πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών;

Εννοώ την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων;

Αυτοί έχουν τον τελικό λόγο για την επιλογή ή οι πολιτικοί που οι περισσότεροι δεν έχουν υπηρετήσει μια μέρα στη ζωή τους ;

Αν πιστεύεις ότι γίνεται με γνώμονα τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας, ώστε να παρέχουν ιδανικό επίπεδο ασφάλειας και υπεροχή με βάση τα συστήματα των γειτονικών χωρών, άντε να βάλουμε και τις υποχρεώσεις μας στο ΝΑΤΟ, σεβαστή η άποψη σου.
Επέτρεψε μου όμως να έχω διαφορετική άποψη, όχι μόνο εγώ, αλλά και κάποιοι αξιωματικοί στον ΕΣ.

Τελικά πολύ τυχεροί οι Τσοχατζόπουλοι, Παπαντωνίου κλπ..... από σύμπτωση τα συμφέροντα της χώρας συνέπεσαν με τα συμφέροντα τους..... άδικα τους κατηγόρησαν ότι ζημιώθηκε το Ελληνικό δημόσιο ...... είναι ψέματα ότι υπήρξαν πιέσεις να παραληφθεί ελαττωματικός εξοπλισμός !!!

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Πιστεύεις ότι οι αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα γίνονται πάντα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών;

Εννοώ την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων;
Ρε Θάνο, όταν γράφεις πολλά και συνεχώς, είναι μοιραίο να εκτίθεσαι χειρότερα.

Γιατί το συνεχίζεις αγόρι μου? Εδώ δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά, την αλφαβήτα.

Την εισήγηση εξοπλισμών την κάνει η ΓΔΑΕΕ που σημαίνει Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Όχι η ανώτατη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΓΔΑΕΕ με τη σειρά της συγκροτείται από τις ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες:
α) Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ)
β) Διεύθυνση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και Διασφάλισης Ποιότητας (ΔΑΩΔΠ)
γ) Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών (ΔΑΕΤΕ)
δ) Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
ε) Γραφείο Προληπτικού Ελέγχου
στ) Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υποστήριξης.
ζ) Αυτοτελές Γραφείο Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Προμηθειών
η) Γραμματεία

κάνε μια χάρη στον εαυτό σου. Άλλαξε νήμα.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Ρε Θάνο, όταν γράφεις πολλά και συνεχώς, είναι μοιραίο να εκτίθεσαι χειρότερα.

Γιατί το συνεχίζεις αγόρι μου? Εδώ δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά, την αλφαβήτα.

Την εισήγηση εξοπλισμών την κάνει η ΓΔΑΕΕ που σημαίνει Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Όχι η ανώτατη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΓΔΑΕΕ με τη σειρά της συγκροτείται από τις ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες:
α) Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ)
β) Διεύθυνση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και Διασφάλισης Ποιότητας (ΔΑΩΔΠ)
γ) Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών (ΔΑΕΤΕ)
δ) Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
ε) Γραφείο Προληπτικού Ελέγχου
στ) Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υποστήριξης.
ζ) Αυτοτελές Γραφείο Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Προμηθειών
η) Γραμματεία

κάνε μια χάρη στον εαυτό σου. Άλλαξε νήμα.
Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις αυτό που έγραψα.

Διεύθυνση, Διεύθυνση, Γραφείο, Γραφείο.

Αυτοί που θα βρίσκονται αν χρειαστεί ο εξοπλισμός ;

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τύπε μου, πήρες ένα άρθρο που έγραφε ότι η συμφωνία για 24 ελικόπτερα θα φτάσει στα 2,6 δις και το παρέθεσες, αλλά επειδή δεν μπήκες καν στον κόπο να το διαβάσεις, στάθηκες στον τίτλο που σε βόλευε καλύτερα μιας και έγραφε για 905 εκατομμύρια, αλλά όπως αποδείχθηκε για "γυμνά" και έκανες και μια ωραία διαίρεση για να παρουσιάσεις ως γεγονός χαμηλή τιμή ανά Ε/Π. Δείγμα ότι το θέμα δεν το κατέχεις και επιμένεις. Γράφεις σεντόνια για να το καλύψεις, που απλά δείχνουν μεγαλύτερη άγνοια.
Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζεις. Καλά το ότι είσαι αξιωματικός δεν το συζητάμε καν.

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
BTW,
Όταν κάνεις copy paste, μην πειράζεις το κείμενο για να φαίνεσαι «γραμματιζούμενος», δεν μας κάνει να φαινόμαστε πιο «αναλφάβητοι» :)

Θάνο είσαι χαζός και με κούρασες. Χαιρετώ.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Τύπε μου, πήρες ένα άρθρο που έγραφε ότι η συμφωνία για 24 ελικόπτερα θα φτάσει στα 2,6 δις και το παρέθεσες, αλλά επειδή δεν μπήκες καν στον κόπο να το διαβάσεις, στάθηκες στον τίτλο που σε βόλευε καλύτερα μιας και έγραφε για 905 εκατομμύρια, αλλά όπως αποδείχθηκε για "γυμνά" και έκανες και μια ωραία διαίρεση για να παρουσιάσεις ως γεγονός χαμηλή τιμή ανά Ε/Π. Δείγμα ότι το θέμα δεν το κατέχεις και επιμένεις. Γράφεις σεντόνια για να το καλύψεις, που απλά δείχνουν μεγαλύτερη άγνοια.
Δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζεις. Καλά το ότι είσαι αξιωματικός δεν το συζητάμε καν.

Το :

However, that former notice valued the possible deal at $2.6 billion, much higher than the package now announced, so it is not clear what weapons and related equipment would be included in the final sale.

Μάλλον ανάποδα το κατάλαβες φίλε: Το αρχικό πιθανό(possible) κόστος είχε εκτιμηθεί στα 2,6 δις.

Δεν είναι λογικό να έχει πέσει η τιμή κατόπιν διαπραγματεύσεων ; (Γράφει πουθενά ότι τα 2,6 Δις ήταν για τον ίδιο αριθμό ελικοπτέρων ;)

Δεν βλέπω να λέει ότι θα καταλήξει η συμφωνία να είναι 2,6 Δις όπως υπερβολικά αναφέρεις. Αφήνει να εννοηθεί ότι θα αυξηθεί μελλοντικά(από τα 31 μέχρι τα 64 έχουν περιθώριο φυσικά !).

Μην είσαι ανυπόμονος. Το ξανασυζητάμε αν διαρρεύσει η τελική τιμή και περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το :

However, that former notice valued the possible deal at $2.6 billion, much higher than the package now announced, so it is not clear what weapons and related equipment would be included in the final sale.

Μάλλον ανάποδα το κατάλαβες φίλε: Το αρχικό πιθανό(possible) κόστος είχε εκτιμηθεί στα 2,6 δις.

Δεν είναι λογικό να έχει πέσει η τιμή κατόπιν διαπραγματεύσεων ; (Γράφει πουθενά ότι τα 2,6 Δις ήταν για τον ίδιο αριθμό ελικοπτέρων ;)

Δεν βλέπω να λέει ότι θα καταλήξει η συμφωνία να είναι 2,6 Δις όπως υπερβολικά αναφέρεις. Αφήνει να εννοηθεί ότι θα αυξηθεί μελλοντικά(από τα 31 μέχρι τα 64 έχουν περιθώριο φυσικά !).

Μην είσαι ανυπόμονος. Το ξανασυζητάμε αν διαρρεύσει η τελική τιμή και περισσότερες πληροφορίες για τον εξοπλισμό.
Eγω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εσύ είσαι ο ανυπόμονος που έκανες τιμολογήσεις, συγκρίσεις και έβγαλες και συμπεράσματα αγνοώντας τι περιλαμβάνει η κάθε σύμβαση.
Να ξαναβάλουμε το κειμενάκι. Άντε να τονίσουμε και τα οφθαλμοφανή.

Previously, the helicopters were to include weapons such as Lockheed Martin AGM-114 Hellfire missiles, BAE Systems Advanced Precision Kill Weapon System guided rockets and Mk54 torpedoes and crew-served guns, according to a FMS approval notice sent to the US Congress in 2019. The package was also to include multi-mode radars, sonobuoys and multi-spectral targeting systems.

The initial value of $905 million as announced by the US Navy today is for production of these aircraft. Additional follow-on work is required for unique modifications and systems, which is currently going through the bid and proposal process,” says Kane, noting Sikorsky is still negotiating with the US government. “Prices can vary depending on specific requirements, unique equipment, length and scale of support, training and logistics packages.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Δικαίωμα σου να έχεις την γνώμη σου φίλε μου. Είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη αγορά θα ξανασυζητηθεί στο μέλλον και όχι με την καλή έννοια.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Να σου απαντήσω με δικά σου λόγια.
Mέχρι τότε δεν έχω καμία γνώμη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom