Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 352K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Geppetto33

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2009
Κριτικές
4
Like
473
Πόντοι
301
Συχνά αναφέρεται ως πλεονέκτημα των FMS ότι δεν υπάρχουν μεσάζοντες και παράνομες πληρωμές. Πράγματι, στο LOA απαγορεύεται να συμπεριληφθεί οποιαδήποτε επιπρόσθετη αμοιβή για διαμεσολάβηση ή προμήθεια πώλησης, ενώ υπάρχουν αυστηρές διατάξεις για παράνομες πληρωμές. Βέβαια, παρόμοιες προβλέψεις υπάρχουν σε όλες τις αμυντικές εμπορικές συμβάσεις, των χωρών της ΕΕ τουλάχιστον. Το Ελληνικό Δίκαιο και ο σχετικός Νόμος περί προμηθειών απαγορεύει επίσης ρητά όχι μόνο την οποιαδήποτε επιπρόσθετη αμοιβή διαμεσολάβησης αλλά γενικά τη χρήση οποιουδήποτε ενδιάμεσου ή μεσάζοντα κατά τη διαδικασία σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης. Πρακτικά όμως οι παραπάνω διατάξεις, τόσο στην περίπτωση των FMS όσο και των εμπορικών συμβάσεων, απαγορεύουν αλλά δεν μπορούν να αποτρέψουν την καταβολή μιας παράνομης πληρωμής μέσα από παράπλευρες συμβάσεις και τρόπους.

Ευχαριστώ πολύ. Neeeeeext??
οτι πεις ,προφανως δεν εχεις ιδεα απλα γουγλαρεις και κανεις τον εξυπνο :rockon::rockon::rockon::rockon::rockon::rockon::rockon::rockon:.fms για τα ελικοπτερα ας πουμε θα παραλαβει και θα πληρωσει το us navy και εμεις θα πληρωσουμε το us nav .καμια σχεση με την εταιρεια.στο αμερικα υπαρχει ενα σχετικο κρατος και οι αξιωματικοι δεν ειναι εδω σαν τους δικους μας πειναλες .η υπογραφει τους εχει βαρος φυλακη αμα γινει καποια λαμογια

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Ο Θάνος αγοράζει ελικόπτερα από τον γούγλη λες και παίρνει τσατσάρες από το eshop του χόντος.
Αν θέλεις πάρε μου και μένα δύο σε μπορντώ χρωματάκι ευχαριστώ.

Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω ελικόπτερο. Μακάρι όμως οι πολιτικοί μας να αγόραζαν με τις επίσημες τιμές. Τα οικονομικά της χώρας μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση ?????

• Like
Αντιδράσεις: txar

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω ελικόπτερο. Μακάρι όμως οι πολιτικοί μας να αγόραζαν με τις επίσημες τιμές. Τα οικονομικά της χώρας μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση ?????
νομίζω καταλήξαμε επαρκώς ότι δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Καλύτερα ρίξε μια ματιά στις νέες παραλαβές προϊόντων στο τζάμπο.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
Μέχρι και οι Ινδοί πήραν 24 ελικόπτερα για 756 εκ €.

Ανακεφαλαιώνουμε :
Νότια Κορέα 31 εκ / ελικόπτερο
Ινδία 31,5 ανά ελικόπτερο
Ελλάδα 66,4 εκ / ελικόπτερο.

Όσο το ψάχνεις τόσο επιβεβαιώνεται η κατάσταση.

Εμείς τα πήραμε με δερμάτινα καθίσματα και φουλ εξοπλισμό.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.121
Πόντοι
6.256

Νυχτερινός Ανεφοδιασμός Εν Πλω Στην ΤΠΚ "ΡΙΤΣΟΣ" Από Το ΠΓΥ "ΑΤΛΑΣ"​

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
ρε φίλε τι μου βάζεις τώρα εκεί πέρα?
το σαι της σικόρσκι με τιμή ελικοπτέρου στο νετ?
ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά και ξαναλέω ότι δεν έχω ιδέα επί του συγκεκριμένου....

αλλά
α. δεν μπορεί ούτε ως χαβαλές να γίνεται συζήτηση με τιμές ΟΣ από το ιστοσελίδα στο ίντερνετ.
β. τα 28 μύρια για κενό Ε/Π θα μπορούσαν άνετα να γίνουν Χ2 και βάλε με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά, ραντάρ, οπλισμό κλπ
γ. πάλι δεν απαντάς αν οι συμβάσεις περιλαμβάνουν υποστήριξη και για πόσο, ανταλλακτικά, εκπαίδευση κλπ που επίσης έχουν τεράστιο κόστος.

τέλος πάντων δεν συνεχίζω γιατί δεν έχει νόημα
Από τα 23 Εκ € μέχρι τα 31 και 31,5 που αγόρασαν η νότια Κορέα και η Ινδία είναι ο εξοπλισμός / configuration.
Μέχρι τα 66,4 που φτάσαμε εμείς τι λες να είναι ;

Εννοείς ότι οι υπόλοιπες χώρες αγοράζουν τα ελικόπτερα χωρίς εκπαίδευση / ανταλλακτικά ;
Θα σε απογοητεύσω αλλά η συντήρηση πτητικών μέσων είναι πολύ αυστηρή διαδικασία και χωρίς ανταλλακτικά δεν θα μπορέσουν να πετάξουν περισσότερο από μερικές εβδομάδες.
Τώρα για εκπαίδευση λες να έχουν πολλές χώρες εξομοιωτές και να αγόρασαν από κει την εκπαίδευση ;

Απο την εμπειρία μου ξέρω ότι οι κατασκευαστές σε νέο τύπο ειδικά, κάνουν την καλύτερη τιμή στην εκπαίδευση των πληρωμάτων και συμπεριλαμβάνεται στο κόστος του πακέτου απόκτησης νέου τύπου.
Μέχρι και εξομοιωτή δώρο μπορείς να διεκδικήσεις αν αγοράσεις αρκετά κομμάτια..... και οι πολιτικοί σου ενεργούν υπέρ της χώρας βεβαίως .....

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Μέχρι και οι Ινδοί πήραν 24 ελικόπτερα για 756 εκ €.

Ανακεφαλαιώνουμε :
Νότια Κορέα 31 εκ / ελικόπτερο
Ινδία 31,5 ανά ελικόπτερο
Ελλάδα 66,4 εκ / ελικόπτερο.

Όσο το ψάχνεις τόσο επιβεβαιώνεται η κατάσταση.

Εμείς τα πήραμε με δερμάτινα καθίσματα και φουλ εξοπλισμό.

Aπό το άρθρο που παρέθεσες. Καλό είναι να τα διαβάζεις πριν τα παραθέσεις.

Previously, the helicopters were to include weapons such as Lockheed Martin AGM-114 Hellfire missiles, BAE Systems Advanced Precision Kill Weapon System guided rockets and Mk54 torpedoes and crew-served guns, according to a FMS approval notice sent to the US Congress in 2019. The package was also to include multi-mode radars, sonobuoys and multi-spectral targeting systems.

However, that former notice valued the possible deal at $2.6 billion, much higher than the package now announced, so it is not clear what weapons and related equipment would be included in the final sale.

“The initial value of $905 million as announced by the US Navy today is for production of these aircraft. Additional follow-on work is required for unique modifications and systems, which is currently going through the bid and proposal process,” says Kane, noting Sikorsky is still negotiating with the US government. “Prices can vary depending on specific requirements, unique equipment, length and scale of support, training and logistics packages.”

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
νομίζω καταλήξαμε επαρκώς ότι δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς. Καλύτερα ρίξε μια ματιά στις νέες παραλαβές προϊόντων στο τζάμπο.
Εάν κάποιοι θέλετε να πιστεύετε, ότι στην Ελλάδα η μίζα τελείωσε με την καταδίκη του Τσοχατζόπουλου, και ότι οι επόμενοι «δεν έχουν λόγο να το κάνουν», μάλλον ξεχνάτε ότι κάποιος καημένος «δεν είχε χρήματα να ξεπληρώσει» το τηλεφωνικό κέντρο που παρέλαβε από γερμανική εταιρία.

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση αν λάβεις υπόψιν ότι οι αξιωματικοί μας αμείβονται με 1700€ τον μήνα.

Κάποιοι ξηγημένοι αξιωματικοί όταν υπηρετήσαμε παραδέχτηκαν την κατάσταση με τα εξοπλιστικά.

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Εάν κάποιοι θέλετε να πιστεύετε, ότι στην Ελλάδα η μίζα τελείωσε με την καταδίκη του Τσοχατζόπουλου, και ότι οι επόμενοι «δεν έχουν λόγο να το κάνουν», μάλλον ξεχνάτε ότι κάποιος καημένος «δεν είχε χρήματα να ξεπληρώσει» το τηλεφωνικό κέντρο που παρέλαβε από γερμανική εταιρία.

Είναι απαράδεκτη η κατάσταση αν λάβεις υπόψιν ότι οι αξιωματικοί μας αμείβονται με 1700€ τον μήνα.

Κάποιοι ξηγημένοι αξιωματικοί όταν υπηρετήσαμε παραδέχτηκαν την κατάσταση με τα εξοπλιστικά.
αν νομίζεις ότι θα λύσεις τον γρίφο της διαφθοράς στο google είσαι ανήλικος ή αφελής.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
αν νομίζεις ότι θα λύσεις τον γρίφο της διαφθοράς στο google είσαι ανήλικος ή αφελής.
Αφελής είναι οποίος πιστεύει ότι κάποια πράματα δεν έχουν λόγο να γίνονται ή ότι «οι δικοί μας δεν τα κάνουν αυτά».

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
δεν κάθομαι να απαριθμώ άλλο. συζητάμε ως γεροντάκια σε καφενείο επαρχιακού χωριού 200 κατοίκων που έχουν δει Ε/Π μόνο στα ΡΑΜΠΟ.
Kι αφού ο Ράμπο τα έριχνε με τόξο και βέλη ήταν σίγουρο ότι αγοράστηκαν με μίζες, γιαυτό και ήταν άοπλα και έπεφταν σαν μύγες.

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
το συνεχίζεις ρε φίλε, το συνεχίζεις το ρημάδι ενώ είναι φανερά δύο πράγματα
α. για τις συγκεκριμένες συμβάσεις που αναφέρεσαι δεν έχεις ιδέαν περί του περιεχομένου, τι περιλαμβάνουν κλπ (όπως κι εγώ δεν έχω - ξαναλέω για τρίτη φορά αλλά τουλάχιστον έχω επίγνωση της περί αυτού άγνοιάς μου)
β. δεν έχεις ιδέα του τι σημαίνουν συμβάσεις ΟΣ και γενικότερα περί αυτών.
ως εκ τούτου κάνουμε ξεκάθαρα - σιγά το καινούργιο θα μου πεις στο σάι και στη χώρα γενικότερα - συζήτηση ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.

να σου πω όμως δυο πραγματάκια να μαθαίνεις
α. ΟΣ που το τελικό configuration (avionics-radar, όπλα κλπ) είναι της τάξεως του 25% (όπως αναφέρεις πιο πάνω ) αυξημένο σε σχέση με το ΟΣ γυμνό, είναι αγορά της πούτσας για το θεαθήναι. ίσα για να λέμε ότι έχουμε.
ή απλά μπορεί πολλά από τα παραπάνω να περιλαμβάνονται σε άλλες συμβάσεις που έχουν συνάψει και που το άρθρο σου ξεχνά ή "ξεχνά" να αναφέρει.

β. ομοίως μπορεί να συμβαίνει για την εκπαίδευση, τα ανταλλακτικά και την τεχνική υποστήριξη.
μπορεί αυτοί να αγόρασαν ένα πολύ μικρό αρχικό πακέτο και να έχουν μια FOS για τη συνέχεια που δεν έχει υπολογιστεί, ενώ εμείς να έχουμε αγοράσει ένα πολύ μεγάλο αρχικό πακέτα και η FOS (αν υπάρχει) να περιλαμβάνεται στην αρχική σύμβαση.

είναι τόσα τα μπορεί που άκρη δεν βγαίνει παρά μόνο αν έχεις ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη σύμβαση σε βάθος (και ταυτόχρονα ξέρεις τι έχουν κάνει και οι άλλοι αγοραστές).

γ. α αριθμός των Ε/Π αλλάζει αρκετά το τελικό κόστος. κι όπως αναφέρεις αυτοί έχουν προμηθευτεί σαφώς περισσότερα γεγονός που αλλάζει τις αναλογίες και το κόστος ανά ελικόπτερο.

δεν κάθομαι να απαριθμώ άλλο. συζητάμε ως γεροντάκια σε καφενείο επαρχιακού χωριού 200 κατοίκων που έχουν δει Ε/Π μόνο στα ΡΑΜΠΟ.

χαιρετώ
Εφόσον λοιπόν έχεις άγνοια, μάλλον τοποθετείσαι απλά για να υποστηρίξεις την πολιτική ηγεσία.

Δεν το κάνεις όμως άμεσα, αλλά έμμεσα του στυλ: «για πες και σε μας που δεν ξέρουμε».

Η τακτική της υποβάθμισης συνομιλητή / επίπεδου της συζήτησης είναι κλασικό γνώρισμα όσων έχουν μια θέση, αλλά δεν έχουν τρόπο να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των άλλων.

Τώρα θα μου πεις σε όλα τα θέματα οι συγκεκριμένοι αντιδρούνε με τον ίδιο τρόπο, σε αυτό το θέμα γιατί να διαφέρουν ?

Χαιρετάς για δεύτερη φορά στο ίδιο θέμα :)

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
ρε φίλε κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια....
εγώ ΔΕΝ τοποθετήθηκα.
εγώ ΔΕΝ είπα ότι η αγορά ήταν καθ'όλα οκ και άμεμπτη ή το αντίθετο.
εγώ είπα πολλές φορές ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ.

εσύ είσαι αυτός που προφανέστατα πας να προσάψεις κάτι στην οποιαδήποτε ηγεσία (ιδέαν δεν έχω πότε υπογράφτηκε και από ποιον η σύμβαση).
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ
Σαν φορολογούμενος πολίτης(ιδιωτικού τομέα), έχω κάθε δικαίωμα να έχω άποψη για το πως και που διαθέτουν κάποιοι τα χρήματα μου.

Αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, απορώ γιατί συμμετέχεις στο θέμα.

«Μαλακισμένα» : επιβεβαιώνεις ότι υποβαθμίσεις το site χωρίς να έχεις απόδειξη ότι τα δεδομένα είναι λανθασμένα, μόνο για να επιβάλλεις την άποψη σου, ακόμη και αν αυτή είναι ότι ο άλλος κάνει λάθος.

Μην θυμώνεις ρε φίλε για μια κουβέντα που κάνεις με έναν άγνωστο στο Ίντερνετ, υπάρχουν πιο σημαντικά πράματα για να ανησυχούμε στη ζωή.

(είχες χαιρετήσει νομίζω).....

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Χαχαχαχαχχαχαχαχ
Καλή η προσπάθεια. Μάλλον με μπερδεύεις με άλλους και πιστεύεις ότι μπορείς να δουλέψει και σε μένα !
:confused: μια γνώμη ρώτησα. Καλά άμα ντρέπεσαι άστο.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.649
Πόντοι
1.706
Σαν φορολογούμενος πολίτης(ιδιωτικού τομέα), έχω κάθε δικαίωμα να έχω άποψη για το πως και που διαθέτουν κάποιοι τα χρήματα μου.

Αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, απορώ γιατί συμμετέχεις στο θέμα.

«Μαλακισμένα» : επιβεβαιώνεις ότι υποβαθμίσεις το site χωρίς να έχεις απόδειξη ότι τα δεδομένα είναι λανθασμένα, μόνο για να επιβάλλεις την άποψη σου, ακόμη και αν αυτή είναι ότι ο άλλος κάνει λάθος.

Μην θυμώνεις ρε φίλε για μια κουβέντα που κάνεις με έναν άγνωστο στο Ίντερνετ, υπάρχουν πιο σημαντικά πράματα για να ανησυχούμε στη ζωή.

(είχες χαιρετήσει νομίζω).....
Είσαι δηλαδή του ιδιωτικού τομέα και ακόμα δεν έμαθες την άποψη σου για θέματα που ΔΕΝ γνωρίζεις να την κρατάς για την πάρτη σου?
Εκτός και αν είσαι όντως του ιδιωτικού και εκπροσωπείς κανένα ανταγωνιστή της σικορσκυ.
Εκεί.......

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Like
473
Πόντοι
26
:confused: μια γνώμη ρώτησα. Καλά άμα ντρέπεσαι άστο.
Το γεγονός ότι δεν έβαλες καν ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης, φανέρωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις σου. Τελικά όντως μερικοί εδώ μπαίνετε μόνο για να τσακώνεστε και να προσπαθείτε να χαλάσετε τη διάθεση αγνώστων. Είναι και το μπου μια διέξοδος δεν λέω !

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Το γεγονός ότι δεν έβαλες καν ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης, φανέρωσε ξεκάθαρα τις προθέσεις σου. Τελικά όντως μερικοί εδώ μπαίνετε μόνο για να τσακώνεστε και να προσπαθείτε να χαλάσετε τη διάθεση αγνώστων. Είναι και το μπου μια διέξοδος δεν λέω !
για πες και τι σημαίνει η απουσία ερωτηματικού ρε Θανούλη :confused:
για τσακωμούς ξέχασέ το είμαστε φίλοι εδώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom