Oταν λες του ''επέτρεψαν'' εννοείς οτι του πλήρωσαν πτυχιο, τύπο και ολα του τα έξοδα οσο σπουδαζε φυσικος, πιλοτος και μέχρι να βρει δουλεια?
Και αν δουλεύει σε ελληνικη εταρεια η αποσβεση θα αργήσει..
Ειμαι ειρωνικός γιατί ησουν δεικτικος προς το χιλιάρικο του στρατού..
Δεν εχουν την πολυτέλεια ολοι να φοιτουν δυο σχολές οπως εσυ και να πέφτει το χαρτζηλικι απο τους γονεις
Και μετα να απαξιώνουν το χιλιαρικάκι που βγαζουν οι αλλοι απο τα 20
Θιγεις πολλα θεματα , και ειναι ενδιαφερον να εκθεσουμε σκεψεις και προβληματισμους.
Οταν λεω του "επετρεψαν" εννοω οτι ΑΦΟΥ (ηταν ορος , ας το πουμε ετσι) τελειωσε το Πτυχιο του τοτε συνηγορησαν να του δωσουν καποια χρηματα για να παει στην Αμερικη και να τελειωσει την Σχολη (και αυτο γιατι ο αδελφος μου δεν ηθελε καν να παρακολουθησει το Φυσικο, για αυτο μπηκε αυτο το βετο). Δεν εκανε ταυτοχρονα 2 σχολες. Και για να ειμαι συγκεκριμενος, τελειωσε το Φυσικο σε 4 χρονια (22 ετων), και καπακι 1 ετος Μεταπτυχιακο (23 ετων) και καπακι 20 μηνες θητεια (25 ετων), και τελειωνοτας βρηκε δουλεια των 1100 ψωροευρω (βλεπεις το λεω και για τον αδελφο μου τα ψωροευρω γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙ μονο ετσι χαρακτηρζονται, οπως και ο ιδιος τα χαρακτηριζε), δουλεψε 5 χρονια, και πλεον οριακα στα 30 του και αφου ειχε κανει αιματηρες οικονομιες , πηγε στην Αμερικη , και σε συνδυασμο με καποιο ποσο που του εδωσαν οι γονεις μου, καποια δικα του λεφτα που δεν ηταν και λιγα σε 5 χρονια που εκανε το σκατο παξιμαδι, και καποια που του εδωσα εγω , πληρωσε την σχολη. Τον τυπο του αεροσκαφους το πληρωσε η εταιρεια που τον προσελάβε (εδω ειναι το μεγαλο ποσο, και οχι τοσο αυτα που μαζεψε ο ιδιος και εμεις). Οι θεσεις προκηρηχθηκαν τον τελευταιο μηνα της σχολης του , και εκανε αγωνα δρομου να προλαβει τις διοριες. Πλεον εδω και 13 χρονια που εργαζεται ως πιλοτος σε αυτη την ιδια πολλη μεγαλη αεροπορικη, κυβερνητης τα τελευταια 8 χρονια, ο μισθος του ειναι 10.000 δολλαρια το μηνα αφορολογητα ως κυβερνητης (χοντρικα μιλαμε για 120.000 δολαρια το χρονο). Φυσικα δεν ειναι σε ελληνικη εταιρια. Η αποσβεση εχει γινει πολλα πολλα χρονια πριν.
Μια μικρη ιστορια του πατερα μου για να καταληξουμε σε ενα συμπερασμα:
Ο πατερας μου ηταν και αυτος Καπετανιος, και ειχε κανει τελικα σοβαροτατο κουμαντο.
Ωντας ο πατερας μου Υποπλοιαρχος (ανυπαντρος) προκυρηχθηκαν θεσεις στην Εθνικη Τραπεζα, εδωσε εξετασεις και περασε, οποτε κανονισε να μην εχει ταξιδι και να παει να το δοκιμασει. Εμεινε στην στερια 4 μηνες , και πηγαινε στην Εθνικη Τραπεζα αυτους τους 4 μηνες. Ειδε οτι ο μισθος ηταν ψιχουλα κυριολεκτικα (καλα σε σχεση με του Υποπλοιαρχου ας μην καν το συζητησουμε), και παραιτηθηκε και ξαναγυρισε στα ταξιδια οπου και βγηκε στην συνταξη ως πλεον Αρχιπλοιαρχος σε Ναυτιλιακη. Η προσεγγιση του ηταν οτι με το μισθο της Τραπεζας δεν μπορεις να εχεις αξιωσεις στην ζωη. Ενα και ενα κανει 2, δεν βγαινουν αλλιως η αριθμητικη.
Συμπερασμα:
1) Eιχα απο τοτε προσλαμβανουσα για το τι σου παρεχει μια καλοπληρωμενη εργασια και τι μια με ψιχουλα, για το τι απαιτειται στην μια και τι στην αλλη περιπτωση . Βεβαια η καλοπληρωμενη θεση θελει να τραβηξεις κουπι, ενω οι πληρωμενες με ψιχουλα οπως της Εθνικης που ειναι ξαπλα ολη μερα δεν εχει στον ηλιο μοιρα. Αλλα οποιος επιλεγει την ξαπλα, πως εχει αξιωση να εχει μεγαλες αποδοχες. Ειναι τι δινεις και τι παιρνεις σε αυτη την ζωη. Για αυτο απαξιωνω το ψωροχιλιαρικο , γιατι αυτος που το επελεξε επελεξε με βαση την ξαπλα και οχι για να στρωσει κολο και να εχει μια ανετη ζωη.
2)"Δεν εχουν την πολυτέλεια ολοι να φοιτουν δυο σχολές ": Αν και ο πατερας μου οταν ηταν Υποπλοιαρχος, επελεγε την Εθνικη Τραπεζα, τοτε σιγουρα δεν θα ειχα και εγω την πολυτελεια να φοιτω οπως λες σε 2 σχολες. ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ! Ο ευκολος δρομος ειναι του χιλιαρικου , ο δυσκολος ειναι να σου βγαινει ο αδοξαστος. Ειμαστε οι επιλογες μας, ΕΠΙΛΕΧΤΑΙ!
Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα.