kontolagnos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 36.081
- Πόντοι
- 6.256
Τι είναι τα ημέρας-νυκτώς που κάνουν τη νύκτα μέρα?
Φωτοβολιδες λαμψης, που για οσο βρισκονται στον αερα, με την πολυ εντονη λαμψη τους φωτιζουν μεγαλο κοματι της γυρω περιοχης. Λεγοντε ετσι γιατι την ωρα που σκανε στον αερα μοιαζει να γινεται η νυχτα-μερα. Δεν διαρκουν ομως πολυ γιαυτο οταν ειναι για ερευνα και διασωση και παιζονται ζωες ριχνουν δυο-τρεις μαζεμενες.Τι είναι τα ημέρας-νυκτώς που κάνουν τη νύκτα μέρα?
Ναι αυτοι ειναι, εχω δει την Ελλη με <<ανωτατη ασφαλη>> 32,5 κομβους!!!!ωραιες ιστοριες, μπραβο,
να υποθεσω οτι οι ολυμπους στις S ειναι οι δυο αεριοστροβιλοι ρολς ροις που διαθετουν, κατι σαν κινητηρες αεροσκαφων και δινουν μεγαλη ταχυτητα με μεγαλη καταναλωση, δεκα τονοι την ωρα νομιζω,
επισης εχουν ενα περιεργο ηχο και διωχνουν τα ποντικια, τα ξερω σωστα?
32,5 κομβους
7-8 τονους την ωρα.
Αψογο....
Σειρα μου τωρα...
Φεβρουαριος '95,πλοίο σκοπούν Φ/Γ Knox και ειμαστε εξω από το Ναυπλιο αροδου...Ερχεται σημα διασωσης ,απο ΑΣ/ΚΕΠΙΧ ,αλιευτικο καπου στη Λημνο κοντα εξέπεμψε MAYDAY...
Φευγουμε 10 το βραδυ,πασει δυναμη με καιρο 8-9 μποφωρ..Εξω απο το Καβο-Ντορο ,ο καιρός εχει χειροτερεψει, μπαινουμε μεσα με κατασταση θαλασσας 11 και ανεμο 12!!
Η Φ/Γ να καταχτυπιεται,εχουνε σπασει πιατα,ποτηρια,τηλεορασεις εχουν φυγει απο τη στερεωση,το πληρωμα σε κατασταση συναγερμου,οσοι αντεχουν -κι εγω μαζι- στη γεφυρα με τον Κυβερνητη...Εχω βιντεο απο τα κυματα που ερχονται στη γεφυρα και το πλοιο μπαινει και βγαινει σχεδον ολο....
Πηγαιναμε ολο το βραδυ,ενα μπρος-δυο πισω,βγηκαμε απο το Καβο Ντορο "σπασμενοι",φτασαμε στη Λημνο,τους βρηκαμε να παραδερνουν πολυ νοτιοτερα,τους ρυμουλκησαμε και τελος...
Ολα τα λεφτα του κοσμου δεν αρκούν για να αντικαταστησουν την ευγνωμοσυνη των ψαραδων και τα λογια τους οταν μας παραθεσαν ενα γευμα γιαολο το πλοιο σε ενδειξη ελαχιστου "ευχαριστω"...
Τιμη και Δοξα στο ΠΝ και απο μενα...
ΥΓ: Αλβανε σκασε!
Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν πλέον ενεργά για να αποτρέψουν "θερμή" ελληνοτουρκική σύγκρουση: To αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, πλησίασε την τουρκική φρεγάτα Barbaros, κλάσης ΜΕΚΟ 200Τ, η οποία εισέβαλε στο δυτικό Αιγαίο και πλέει στις ακτές της Εύβοιας!
Κατι αρχιζει και δεν μου αρεσει φιλε.....Παλι εμπλεκομαστε σε πολιτικα παιχνιδια....
Κατι αρχιζει και δεν μου αρεσει φιλε.....Παλι εμπλεκομαστε σε πολιτικα παιχνιδια....