mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 4.583
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Φυσικά, εδώ να ξεκαθαρίσω στο φίλο Admiral οτι είμαστε με τους ενστολους, είναι μια ειδική κατηγορία του προσωπικού του δημοσίου που με τα καλά και τα στραβά τους δεν έχουν καμία σχέση με τους κρατικοδίαιτους τεμπελαράδες του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.
Να σου παραθέσω εδώ δυο κείμενα, που διάβασα σε άλλο φόρουμ, και ΕΞΗΓΟΥΝ τι θα μπορούσε να γίνει (από μεταρρυθμίσεις) στις ΕΔ, και μόνο σαν παραδείγματα τα αναφέρω γιατί υπάρχουν πολλά τέτοια, ΧΩΡΙΣ να μειωθούν οι απολαβές των στελεχών (αντίθετα, θα περίσσευαν λεφτά και για να αυξηθούν κι όλας).
Περιττό να σου πω ότι συμφωνώ με αυτές τις απόψεις:
[size=12pt]Πάντα είχα την απορία τι χρησιμεύουν οι στρατιωτικοί ιατροί στην Ελλάδα, εφόσον η τελευταία μάχη, εντός χώρας έγινε πριν 70 χρόνια.
Κ που υπερτερούν έναντι των "απλών" ιατρών;
Εδώ, υπάρχουν οι" γιατροί χωρίς σύνορα" που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε εμπόλεμες ζώνες, με ελάχιστα εφόδια κ με στοιχειώδεις ή καθόλου συνθήκες υγιεινής .
Οι δικοί μας στρατιωτικοί ιατροί απολαμβάνουν μισθό δημοσίου, πληρώνονται από τα 18 τους , παράλληλα ασκούν επάγγελμα στον ιδιωτικό τομέα κ βγαίνουν στη σύνταξη από τα 50-55 τους.
Υπάρχουν πολλές ειδικότητες, εντελώς άχρηστες, αφού ο πραγματικός στρατιωτικός ιατρός, πρέπει να έχει αποκλειστικά την ειδικότητα του γενικού χειρουργού.
Τι χρειάζονται οι ειδικότητες του ΩΡΛ, του παιδιάτρου, του ακτινολόγου κ του καρδιολόγου;.
Όπως... γιατί να απαγορεύεται η πρόσβαση του γενικού πληθυσμού στα στρατιωτικά νοσοκομεία;..
Εμείς δεν τα πληρώνουμε;
Από τα δικά μας λεφτά δεν χρηματοδοτούνται;.
Σας έχω το καλύτερο για το τέλος ...
Υπάρχει κι ο στρατιωτικός γυναικολόγος!!!!
Παιδιά, δεν είναι αστείο ..
Γκουγκλάρετε να βρείτε πόσοι υπάρχουν..
Ο ρόλος τους;.
Προφανώς για να ξεγεννούν με ασφάλεια τους εγκυμονούντες φαντάρους σε συνθήκες μάχης...[/size]
[size=12pt]Προφανώς έχεις δίκιο. Σε όλο το κείμενο σου.
Αλλά να ρωτήσω και κάτι ακόμα:
Τα "στρατιωτικά πρατήρια" (προμηθευτικοί συνεταιρισμοί) τι νόημα έχουν? Δεν υπάρχουν σουπερμάρκετ που έχουν (πια) και του πουλιού το γάλα σε όλη την επικράτεια από όπου οι... στρατιωτικές νοικοκυρές θα μπορούσαν ανετότατα να κάνουν τα ψώνια τους?
Κι αν για ειδικούς λόγους (δεν τους ξέρω, αλλά λέω: ΑΝ υπάρχουν) έπρεπε σε μερικούς απ' αυτούς τους υπαλλήλους (π.χ. φαροφύλακες) να χορηγείται έξτρα τροφή ή άλλα είδη "πρατηρίων", δεν θα μπορούσαν να τους δίνουν κουπόνια για τα μαγαζιά της περιοχής?
Θες κι άλλο?
Γιατί να έχουν δικές τους συγκοινωνίες? Θα έχεις δει λεωφορεία του στρατού (και του ναυτικού, και της αεροπορίας) που κάνουν δρομολόγια τα πρωϊνά και τα μεσημέρια, πηγαινοφέρνοντας "το στρατιωτικό προσωπικό" στους χώρους εργασίας του. Γιατί δεν αναλαμβάνει η ΕΘΕΛ ή ο ΟΑΣΑ να κάνει αυτά τα δρομολόγια?
Να σου πω εγώ τι νόημα έχουν όλα αυτά (που το ίδιο έχουν και τα νοσοκομεία τους):
Να μεγαλώνει το μαγαζί τους. Να είναι "πολλοί" οι δημόσιοι υπάλληλοι. Να υπάρχει μεγάλος τζίρος γύρω από την ύπαρξη τους και από τις υπηρεσίες που (υποτίθεται) προσφέρουν.
Γιατί αν η διαδρομή Περιστέρι-Πεντάγωνο γινόταν με λεωφορεία της ΕΘΕΛ οι 200-500 οδηγοί που τώρα κάνουν τα "στρατιωτικά" δρομολόγια θα έπρεπε να πάνε να δουλέψουν νταλίκα.
Κι αν πήγαιναν, ο προϋπολογισμός του καμμένου (και όλων των καμένων που έχουν κάτσει σ' αυτή την καρέκλα) αλλά ΚΥΡΙΩΣ ο προϋπολογισμός που πάει στα "στελέχη" του ΥΠ.ΕΘ.Α. για να τον διαχειρίζονται θα ήταν μικρότερος.
Και εδώ ισχύει το "πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε". Αν μειωνόταν ο προϋπολογισμός τους (με τέτοιες μεταρρυθμίσεις, όχι κόβοντας αεροπλάνα, πλοία, τανξ και μισθούς), θα μειωνόντουσαν και οι δυνατότητες και ευκαιρίες κάποιοι να κονομάνε απ' αυτά τα λεφτά.
Από τα λεφτά που πάνε στα τυριά των πρατηρίων, στα φάρμακα και τις γάζες των νοσοκομείων, και στα λάστιχα και τα ανταλλακτικά των λεωφορείων τους.[/size]