Νέα

ποινες με αναστολη..τι ειναι ποτε παραγραφονται..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 244
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Με αφορμη την ερωτηση που ειχε κανει καποιος συναγωνιστης πριν λιγες μερες αλλα επειδη γενικα και γω τοχα απορια ρωτησα ενα φιλο δικηγορο να μου εξηγησει..απ οτι μου ειπε οι ποινες με αναστολη ισχυουν για 3 η 5 χρονια και μετα παρελευεση 8 ετιας απο την καταδικη διαγραφονται εντελως απο το ποινικο μητρωο και το γενικης και το δικαστικης χρησης..ομως προσοχη..μπορει το ποινικο μητρωο και η ποινη να παραγραφεται ομως ο φακελος στην ασφαλεια και στα δικαστηρια παραμενει εσαει..και ετσι ο προτερος εντιμος βιος χανεται ακομα και οταν ποαραγραφει η ποινη..βεβαια ολοι εμεις που μπαινουμε στο σαιτ ειμαστε καλα παιδια  :grin: οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχουμε..απλα ως Ελληνες πολιτες εχουμε υποχρεωση να ξερουμε τα βασικα νομικα..
Τιποτα δεν διαγραφεται απο το ποινικο μητρωο πριν γινεις 80 ετων.
Φακελος στην ασφαλεια γιατι να υπαρχει? Για 500.000 μηνυσεις το χρονο θα φτιαχνονται και αναλογοι φακελοι? Ουτε κατα διανοια. ποιος σου τα ειπε αυτα?

Επισκέπτης
Φακελος στην ασφαλεια γιατι να υπαρχει? Για 500.000 μηνυσεις το χρονο θα φτιαχνονται και αναλογοι φακελοι? Ουτε κατα διανοια. ποιος σου τα ειπε αυτα?
μου τα ειπε φιλος ποινικολογος..αν συλληφθεις και σου παρουν αποτυπωματα ο φακελος δεν σβηνει ποτε ακομα και αν αθωωθεις..το ποινικο μητρρωο σβηνει μονο να ειναι με αναστολη η ποινη..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
μου τα ειπε φιλος ποινικολογος..αν συλληφθεις και σου παρουν αποτυπωματα δεν σβηνει ποτε ακομα και αν αθωωθεις..το ποινικο μητρρωο σβηνει μονο να ειναι με αναστολη η ποινη..
Το ότι παραμενουν στοιχεια στη σημανση αν σημανθείς με αποτυπωματα ειναι αληθες.
Οσο για το πονικο μητρωο, δεν σβηνει. Οχι. Αναληθές.

Επισκέπτης
Το ότι παραμενουν στοιχεια στη σημανση αν σημανθείς με αποτυπωματα ειναι αληθες.
θα σε παρακαλουσα αμα δεν ξερεις να μην επιμενεις..ρωτησα ποινικολογο.. δες κι εδω  

OP
OP
ΧΑΝΙΩΤΗΣ1981
Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
173
Πόντοι
16

και αν σε βγαλουν και φωτογραφιες? :grin:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
τυπα ακομα και αν σημανθεις ως χρυσαυγιτης? :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ούτε αν υπάρξει ακύρωση από τον Άρειο Πάγο; Έχω την εντύπωση πως τότε σβήνει.
Αν υπαρξει ακυρωση, δεν υπαρχει καν ποινη τοτε. Εδω λεμε να διαγραφει λογω παροδου χρονου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
θα σε παρακαλουσα αμα δεν ξερεις να μην επιμενεις..ρωτησα ποινικολογο.. δες κι εδω  
Ωπα, τι εννοεις? Τα "γενικης χρησης" και τα "δικαστικης χρησης"? Πασο. Δεν καταλαβα.

Υ.Γ. Εμεις παντως στα δικαστηρια οταν ζηταμε μητρωα, βλεπουμε μεσα ανασταλεισες ποινες μεχρι και 40 χρονια πριν. Αλλά εσυ εννοεις προφανως τα "τύπου Β" που λεμε.

kolotripidakias

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
1
κοιτα κατι ανησυχιες ρε που εχει ο κοσμος εδω και 5 χρονια  :grin: :grin:

ουτε που μας ενοιαζε πριν 5 χρονια ποτε παραγραφονται οι ποινες, ποτε ασπριζει το μητρωο, τι σημαινει με αναστολη  :grin: :grin:

και τωρα καθε 2 μερες εχουμε και ερωτημα  :grin: :grin:

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
12
Πόντοι
16
Αν υπαρξει ακυρωση, δεν υπαρχει καν ποινη τοτε.

Α μπράβο αυτό εννοούσα. Έχω τύχει σε ανάλογη περίπτωση, να έχει "γραφτεί" το μητρώο και να έρθει αργότερα η ακύρωση από τον Άρειο Πάγο.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
κοιτα κατι ανησυχιες ρε που εχει ο κοσμος εδω και 5 χρονια  :grin: :grin:

ουτε που μας ενοιαζε πριν 5 χρονια ποτε παραγραφονται οι ποινες, ποτε ασπριζει το μητρωο, τι σημαινει με αναστολη  :grin: :grin:

και τωρα καθε 2 μερες εχουμε και ερωτημα  :grin: :grin:
τυπε πολλοι το εχουν γυρισει στην παρανομια
δεν θυμασαι τον τυπο καρατζων που ψαχνοταν για μπουκες και ρωτουσε πληροφοριες για το πως ειναι οι φυλακες :S

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom