Νέα

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από χουλιγκάνια

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Οι τεμπέληδες είναι ο κανόνας στο δημόσιο. Κι αυτό δεν αλλάζει όσα και να δηλώνουν γιατροί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.
Είναι γενίκευση αυτό. Απλά. Σαφώς και υπάρχουν ακόμα τεμπέληδες αλλά έχει φτιάξει η κατάσταση αρκετά.Δεν είμαστε πριν 30 χρόνια που για ένα χαρτί έπρεπε να πας σε 3 γραφεία που δεν ήξεραν και τι τους γίνεται πολλές φορές.

Σπαμάρω όμως και δεν χρειάζεται. Ο καθένας έχει τη γνώμη του.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Για να μην κάτσω να σου φέρω παραδείγματα...όχι ενός υπαλλήλου αλλά υπηρεσιών σε συνεργασία επαγγελματική και όχι απλής εξυπηρέτησης....

Να σου πω γιατί βλέπω λάθος στην λογική σου : Το δημόσιο δεν θα έπρεπε να έχει...έτσι και αλλιώς υπάλλήλους και να ψάχνει να τους δώσει κάτι να κάνει....αλλά να έχει ανάγκες και να τις καλύπτει έχοντας τους υπαλλήλους που χρειάζονται. Αν όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά να μειωθούν τα γραφεία όχι να λέμε ευχαριστώ που δεν πάμε σε 3 ορόφους για 1 υπογραφή. Που γίνεται ακόμα ειδικά στις ΔΟΥ.

Τώρα για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας....δεν βγήκε η ρετσινιά στους δ.υ. από το πουθενά...και όποιος έχει την παραμικρή εμπειρία για το πως λειτουργεί κάτι που απαιτεί συνεργασία πάνω από 2 άτομα....του πέφτουν τα μαλλιά όταν αντιμετωπίζει την βαριεστημάρα, το ''δεν είναι δική μου δουλειά΄', το ''σχολάω σε μισή ώρα (και να είναι 13.00)", το ''ο προιστάμενος είναι σε άδεια έλα από την άλλη βδομάδα'', τις εσκεμένα λάθος πληροφορίες για να σε ξεφορτωθούν και άλλα πολλά τέτοια.

Μην μας περνάνε και για μαλάκες.
Μιας και είπες για ΔΟΥ σου θυμίζω ότι πλέον τα πιο πολλά τα κάνεις ηλεκτρονικά μόνος σου ή βάζεις ένα λογιστή με 30 ευρώ...

Μια μεταβίβαση αυτοκινήτου που παλιά ήθελες να πας στο υπουργείο και να φτιάχνεις χαρτιά πλέον γίνεται με λίγα κλικ...Πας στο κεπ παίρνεις την άδεια και τέλος...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.037
Πόντοι
3.656
Μιας και είπες για ΔΟΥ σου θυμίζω ότι πλέον τα πιο πολλά τα κάνεις ηλεκτρονικά μόνος σου ή βάζεις ένα λογιστή με 30 ευρώ...

Μια μεταβίβαση αυτοκινήτου που παλιά ήθελες να πας στο υπουργείο και να φτιάχνεις χαρτιά πλέον γίνεται με λίγα κλικ...Πας στο κεπ παίρνεις την άδεια και τέλος...
Αυτό για το λογιστή με 30 ευρώ δεν το σχολιάζω καν....να πληρώσω για μια δημόσια υπηρεσία.....ντάξει :confused:

ναι με το gov.gr έχουν αυτοματοποιηθεί πολλά πράγματα πλέον αληθές

τότε γιατί δεν μειώθηκε ο αριθμός των δ.υ? δηλαδή αυτοί που πριν δούλευαν για αυτά που κάνει το gov.gr τώρα τι κάνουν?

και το κυριότερο....αφού ελευθερώθηκε χρόνος γιατί δεν τους έχουν μεταφέρει σε υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζεται προσωπικό και για να διεκπεραιωθεί μια υπόθεση ακόμα κάνει 6 μήνες?

Υπήρχε περίπτωση σε μια ιδιωτική εταιρεία να πληρώσει ο διαχειριστής 20 εκατομμύρια για να αγοράσει μια υπηρεσία όπως το gov.gr (τυχαίο νούμερο) και να κρατήσει τους υπαλλήλους στις ίδιες θέσεις να μην κάνουν τίποτα?

Αυτό εννοώ.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.442
Πόντοι
12.756
Αυτό για το λογιστή με 30 ευρώ δεν το σχολιάζω καν....να πληρώσω για μια δημόσια υπηρεσία.....ντάξει :confused:

ναι με το gov.gr έχουν αυτοματοποιηθεί πολλά πράγματα πλέον αληθές

τότε γιατί δεν μειώθηκε ο αριθμός των δ.υ? δηλαδή αυτοί που πριν δούλευαν για αυτά που κάνει το gov.gr τώρα τι κάνουν?

και το κυριότερο....αφού ελευθερώθηκε χρόνος γιατί δεν τους έχουν μεταφέρει σε υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζεται προσωπικό και για να διεκπεραιωθεί μια υπόθεση ακόμα κάνει 6 μήνες?

Υπήρχε περίπτωση σε μια ιδιωτική εταιρεία να πληρώσει ο διαχειριστής 20 εκατομμύρια για να αγοράσει μια υπηρεσία όπως το gov.gr (τυχαίο νούμερο) και να κρατήσει τους υπαλλήλους στις ίδιες θέσεις να μην κάνουν τίποτα?

Αυτό εννοώ.
τα εχω πει αυτα καιρο τυπε .. δεν πηρα απαντηση

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.755
Πόντοι
2.356
Είναι γενίκευση αυτό. Απλά. Σαφώς και υπάρχουν ακόμα τεμπέληδες αλλά έχει φτιάξει η κατάσταση αρκετά.Δεν είμαστε πριν 30 χρόνια που για ένα χαρτί έπρεπε να πας σε 3 γραφεία που δεν ήξεραν και τι τους γίνεται πολλές φορές.

Σπαμάρω όμως και δεν χρειάζεται. Ο καθένας έχει τη γνώμη του.
Δυστυχώς δεν είναι. Μπορώ να σου γράψω τόμους για όσα έχω ζήσει, ειδικά σε υπηρεσιες τριών υπουργείων που εμπλέκονται στη δουλειά μου. Η μονιμότητα είναι σοβαρό πρόβλημα, γιατί καλύπτει τους ασυνείδητους. Το ευτύχημα, κάποιες επισκέψεις έχουν καταργηθεί και γίνονται ηλεκτρονικά οι διαδικασιες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όποιον είναι αναγκασμένος να συναλλάσσεται συχνά μαζί του. Αυτό είναι από τα ελάχιστα θετικά του Μητσοτάκη.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Γιατί δεν το σχολιάζεις ? Ενας που θέλει να πάει σε μια ΔΟΥ αλλά δεν έχει χρόνο ή είναι ηλικιωμένος και δεν ξέρει πληρώνει ένα λογικό ποσό και ξεμπερδεύει. Λόγω του gov αυτό γίνεται πολύ πιο γρήγορα πλέον.

Πρόσφατα χρειάστηκα 4 χαρτιά ας το πούμε από 4 υπηρεσίες και μέσω κεπ σε λιγότερο από 3 εβδομάδες ήταν όλα έτοιμα. Παλιότερα θα ήθελα ολόκληρη ταλαιπωρία.

Για το άλλο που λες μαζί σου, να τους πας κάπου που είναι υποστελεχωμενα αλλά το όλο θέμα όπως είπες είναι να περιοριστεί η φυσική παρουσία.

Όλους αυτούς όμως που έχουν 20 χρόνια υπηρεσία τι τους κάνεις ? Δεν γίνεται να απορροφηθούν όλοι...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.037
Πόντοι
3.656
τα εχω πει αυτα καιρο τυπε .. δεν πηρα απαντηση
ε η απάντηση είναι αυτή που ξέρουμε όλοι

αφού μπήκαν στο δημόσιο τελείωσε....το ζήτημα δεν είναι πως θα κάνουν (αν κάνουν) μια δουλειά

αλλά πως θα συνεχίσουν να πληρώνονται.

αφού είναι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν από την ΔΟΥ να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες που υπάρχει ανάγκη...και....ξέρω απίστευτο θα ακουστεί ε?????? να περάσουν και καινούρια εκπαίδευση ώστε να βοηθήσουν και σε άλλες υπηρεσίες που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Είναι ολόκληρη συζήτηση η μονιμότητα παιδιά, υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ και κατά.

Από τη μία σε κάνει τεμπέλη (κάποιους) από την άλλη επειδή δεν ανησυχείς μη σε απολύσουν κάνεις καλά τη δουλειά σου. Σχετικά είναι όλα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.037
Πόντοι
3.656
Όλους αυτούς όμως που έχουν 20 χρόνια υπηρεσία τι τους κάνεις ? Δεν γίνεται να απορροφηθούν όλοι...
Εαν δεν θέλουν να τους απολύσουν θα μπορούσαν αντί να τους πληρώνουν για να κάθονται να τους πληρώνουν για να παρέχουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα και να βοηθήσουν νεοσύστατες και αδύναμες οικονομικά επιχειρήσεις.

Αλλά για ρώτα τους αν θέλουν να δουλέψουν πραγματικά και θα πάρεις την απάντηση σου.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Έχω πάει σε υπηρεσία και μου είπε ο υπάλληλος τώρα θα φάω το πορτοκάλι μου, ελάτε αργότερα ή αύριο αν δεν μπορείτε να περιμένετε.
Το ίδιο μπορεί να σου πει ένας δικηγόρος που επειδή βαριέται σου λέει είναι σε σύσκεψη δεν μπορεί να σε δει τώρα ή ένας μάστορας που επειδή βαριέται να σου κάνει μερεμέτι δεν απαντάει στο τηλέφωνο. :hi:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.037
Πόντοι
3.656
Ναι και μπορείς να πας στον επόμενο και αυτός απλά θα χάσει τα λεφτά του.

Στη δου τι θα κάνεις θα πας στην επόμενη? :confused:

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Ναι και μπορείς να πας στον επόμενο και αυτός απλά θα χάσει τα λεφτά του.

Στη δου τι θα κάνεις θα πας στην επόμενη? :confused:
Πλέον είναι ηλεκτρονικά τα περισσότερα γι αυτό λέω ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Για δημόσιο υπάλληλο λεω!
Απλά σου λέω ότι τεμπέληδες υπάρχουν παντού.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.037
Πόντοι
3.656
Πλέον είναι ηλεκτρονικά τα περισσότερα γι αυτό λέω ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση.
τύπε ότι επιχείρημα και να σου φέρω...ή πρόταση όπως αυτό που σου είπα παραπάνω με τον ιδιωτικό τομέα

η απάντηση σου είναι μια ''πλέον με τα ηλεκτρονικά έχει βελιωθεί η κατάσταση''

ωραία αφού είναι όλα ηλεκτρονικά να μην ξανάπληρώσω φόρους μέχρι να απολυθεί το 30% των δ.υ. για να μην πληρώνουμε τζάμπα.

έχουμε φύγει από αυτό άλλο λέμε τώρα

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.755
Πόντοι
2.356
Έχω πάει σε υπηρεσία και μου είπε ο υπάλληλος τώρα θα φάω το πορτοκάλι μου, ελάτε αργότερα ή αύριο αν δεν μπορείτε να περιμένετε.
Από τέτοια.... Σε γραφείο δύο ατόμων, χρειάζομαι βεβαίωση για εξαγωγή ευπαθών προϊόντων και βλεπω έναν να διαβάζει εφημερίδα. Το άλλο γραφείο άδειο. Του λέω τι χρειάζομαι και μου λέει την άλλη εβδομάδα. "Ο συνάδερφος έχει άδεια" και μου δείχνει το άδειο γραφείο. Μα αφού έχετε την ίδια ειδικότητα γιατί δε μου τη δίνετε εσείς, ρωτάω με όση ευγένεια μπορώ.
"Α, δεν είμαι εγώ για τις βεβαιώσεις" η ατάκα θεσμός.
Καλά κι άμα λείπει ο συνάδερφος κλείνει η υπηρεσία, επιμένω σαν κλασσικός Έλληνας μαλάκας που περιμένει εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.
"Τα παράπονά σου στον προϊστάμενο" η απάντηση του ξυσταρχιδη βαρυμαγκα που συνέχισε να διαβάζει την εφημερίδα του. Κι οι Αυστριακοί να περιμένουν μάταια το φορτίο και να μην καταλαβαίνουν ποιο είναι το πρόβλημα.
Και τι να τους πεις;

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
Επειδή σπαμάραμε αρκετά...

Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι όλα είναι ρόδινα. Υπάρχει παθογένεια στο δημόσιο η οποία όμως χάρη στο gov κυρίως αρχίζει να φτιάχνει.

Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι εξυπηρετούν μια χαρά και κάνουν τη δουλειά τους όπως και υπάρχουν αρκετοί κοπρίτες που έχουν βολευτεί και ξύνονται.

Με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα χρόνια θα μειωθεί το δημόσιο και θα γίνουν με όλα ηλεκτρονικά κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όπως είναι σε πολλές χώρες εδώ και παααρα πολλά χρόνια (βλ Εσθονία)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.037
Πόντοι
3.656
Από τέτοια.... Σε γραφείο δύο ατόμων, χρειάζομαι βεβαίωση για εξαγωγή ευπαθών προϊόντων και βλεπω έναν να διαβάζει εφημερίδα. Το άλλο γραφείο άδειο. Του λέω τι χρειάζομαι και μου λέει την άλλη εβδομάδα. "Ο συνάδερφος έχει άδεια" και μου δείχνει το άδειο γραφείο. Μα αφού έχετε την ίδια ειδικότητα γιατί δε μου τη δίνετε εσείς, ρωτάω με όση ευγένεια μπορώ.
"Α, δεν είμαι εγώ για τις βεβαιώσεις" η ατάκα θεσμός.
Καλά κι άμα λείπει ο συνάδερφος κλείνει η υπηρεσία, επιμένω σαν κλασσικός Έλληνας μαλάκας που περιμένει εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.
"Τα παράπονά σου στον προϊστάμενο" η απάντηση του ξυσταρχιδη βαρυμαγκα που συνέχισε να διαβάζει την εφημερίδα του. Κι οι Αυστριακοί να περιμένουν μάταια το φορτίο και να μην καταλαβαίνουν ποιο είναι το πρόβλημα.
Και τι να τους πεις;
Ακριβώς αυτό.

Ενώ αν είχες να κάνεις με μια ιδιωτική εταιρεία ο βαρύμαγκας όχι μόνο δε θα διάβαζε εφημερίδα αλλά αν άκουγε την λέξη προϊστάμενος θα είχε χέσει τα παντελόνια 3 φορές.

αλλά στο δημόσιο ο προιστάμενος είναι πιο κηφήνας από τον υφιστάμενο

FlashDance

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Ιουν 2022
Κριτικές
4
Like
7.256
Πόντοι
1.336
Επειδή κάποιοι έχουν/είχαν αρνητική εμπειρία με ένα δημόσιο υπάλληλο ή μια υπηρεσία δεν σημαίνει ότι είναι η πλειοψηφία έτσι.

Παλιότερα ήταν πολύ χειρότερη η κατάσταση αλλά πλέον μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνεις από γραφείο σε γραφείο . Επίσης όταν ο κάθε ελληναράς πίθηκος θέλει να εξυπηρετηθεί ΤΩΡΑ γιατί πληρώνει φόρους αυτός (ενώ εμείς δεν πληρώνουμε) όταν βλέπει ότι υπάρχει 1 άτομο για 100 πολίτες τότε βέβαια φταίει ο υπάλληλος που ξύνεται και δεν είναι ο φλας...

Κάτι άλλο σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα...Πως γίνεται ρε παιδιά όλοι οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι,οι ιδιοκτήτες μαγαζιών να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα 500 ευρώ ρε γαμωτο, τόσο φτωχοί είμαστε ....
Οι συμβολαιογραφοι δουλεψανε 2 χρονια τωρα με τη golden visa Ειναι ευκολο να τους πιασεις γιατι τα συμβολαια τα δηλωνουν
Τους γιατρους μπορεις ευκολα να τους πιασεις απο την ηλεκτρονικη συνταγογραφιση
Μην πιστευετε σαν προβατα τα βοθροκαναλα
40% ελευθ. επαγγελματιων δεν πληρωνουν ΕΦΚΑ. Αυτο σημαινει οτι πεινανε. Υπαρχει δημοσιος υπαλληλος χωρις ασφαλιση ???????
Ειναι το πορισμα Πισσαριδη που λεει οτι 400.000 ελευθεροεπαγγελματιες πρεπει να γινουν υπαλληλοι

FlashDance

Σεβαστός
Εγγρ.
24 Ιουν 2022
Κριτικές
4
Like
7.256
Πόντοι
1.336
Εαν δεν θέλουν να τους απολύσουν θα μπορούσαν αντί να τους πληρώνουν για να κάθονται να τους πληρώνουν για να παρέχουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα και να βοηθήσουν νεοσύστατες και αδύναμες οικονομικά επιχειρήσεις.

Αλλά για ρώτα τους αν θέλουν να δουλέψουν πραγματικά και θα πάρεις την απάντηση σου.
Μην πας μακρια. Κοιταξε με την κινητικοτητα που δε θελανε να τους αλλαζουνε ποστο

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.021
Πόντοι
456
τύπε ότι επιχείρημα και να σου φέρω...ή πρόταση όπως αυτό που σου είπα παραπάνω με τον ιδιωτικό τομέα

η απάντηση σου είναι μια ''πλέον με τα ηλεκτρονικά έχει βελιωθεί η κατάσταση''

ωραία αφού είναι όλα ηλεκτρονικά να μην ξανάπληρώσω φόρους μέχρι να απολυθεί το 30% των δ.υ. για να μην πληρώνουμε τζάμπα.

έχουμε φύγει από αυτό άλλο λέμε τώρα
Θέλεις να ανοίξουμε θέμα για τους φόρους που πληρώνεις ή μάλλον ΔΕΝ πληρώνεις σαν ιδιωτικός ? Φαντάζομαι ξέρεις τι γίνεται με τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας...Άλλο θέμα όμως.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.755
Πόντοι
2.356
Άντε να σαι όμως φορτωμένος από χίλια προβλήματα και να σου συμπεριφέρεται και σαν μαλάκας ο τεμεπελεχανάς. Μετά θα φταις άμα τα σπάσεις και του τα γαμήσεις όλα ανάποδα; Ποιος προιστάμενος; Μόλις σχολάσουν πάνε μαζί για τσιπουράκια και γελάνε μέχρι το βράδυ με το πόσους χαζούς δεν εξυπηρετήσαν.

Πιστεύω όμως ότι εν έτει 2023 σίγουρα έχει μπει χέρι στους τεμπέληδες με όλα αυτά που γίνονται. Τις ένδοξες μέρες του ΠΑΣΟΚ πρέπει να το είχαν τερματίσει με τέτοιες μαλακίες.
Κι ο προϊστάμενος έλειπε για ”έλεγχο". Μη νομίζεις ότι δεν πήγα.
Απλά τώρα δεν είναι τόσο προκλητικοί γιατί έχει αγριεψει ο κόσμος με οσα ζει.
Οι ξυλοδαρμοί δ.υ. γίνονται για ψύλλου πήδημα, όχι αδίκως, άσε που υπάρχουν και τρελοί σαν εκείνον με το τσεκούρι, που μπουκαρε στη ΔΟΥ κι όποιον πάρει ο χάρος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom