Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.168
Πόντοι
42.697
Παρε ενα καναρινακι η παπαγαλακι να σου κελαιδαει, και δεν πιστευω οτι εχης παει φανταρος, και ουε και αλιμονο αν η Ελλαδα περιμενε απο ανθρωπους σαν εσενα να την προστατευσουν.

αφού έχουμε εσένα βρε τον "ράμπο" γιατί να ανησυχούμε?

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Μπορεί οι νόμοι να μην έχουν διαφορά, βρε γκρούλε, αλλά τους νόμους τους έφτιαξαν οι άνθρωποι, δεν τους έφτιαξαν τα πουλιά!
Δεν τους ξέρω τους νόμους.  Και δε μου χρειάζεται.  Φυσικά, αποκλείεται να καταλάβεις το γιατί.  Και μάλλον είναι ηλίθιοι, φτιαγμένοι από γκρούλους σαν και σένα, για γκρούλους που ΔΕΝ τους τηρούν, σαν και σένα.  Απόδειξη αυτό περί απαγόρεψης κυνηγήματος περιστεριών, όταν είναι γνωστό ότι τα πουλιά αυτά αποτελούν πρόβλημα (πλέον) μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας, Δανίας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΠΑ δε την κάνουν οι νόμοι, την κάνουν οι άνθρωποι, τενεκέ.  Γιατί σε αυτή τη χώρα από ανθρώπους πάσχουμε (γιατι δυστυχώς έχουμε πολλούς σαν και σένα), και όχι από νόμους.

Αλλά αυτά που να τα καταλάβεις εσύ...  Θα εξακολουθείς μια ζωή να δολοφΩνείς τη γλ'ωσσα, όπως σκοτώνεις και τα πουλάκια.

Το επίπεδό σου, αγαπητέ "κυνηγέ", φαίνεται όχι μόνο απο την πράξη που κάνεις (και τη διαφημίζεις κι όλας), αλλά και από αυτά που γράφεις, και από τον τρόπο (και την ορθογραφία) που τα γράφεις.

Αλλά ποιός την έχασε την παιδεία του για να την βρεις εσύ?  Βρίσκεται η παιδεία στο δρόμο?  Δε βρίσκεται!

Και για να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας στο επίπεδο που σ' αρέσει, πάρε (σου είπα, έχω πολλές) άλλη μια φωτο:

Ειναι το αεροβόλο που είδες πριν, ΜΑΖΙ με το "κυνηγετικό".
Θες κι άλλες?
Θα τις έχεις!

Γραφεις, γραφεις και δεν σου εχει φυγη το αχτι με την φωτογραφεια. Κυνηγι στην Νοτια Αμερικη γινεται περπατωντας με σκυλια και οχι απο 4Χ4. Αναπαραγωγη αυτων των πουλιων ειναι ραγδαια και οι κυνηγοι δεν σκοτωνουν πανω απο 2.5% του πληθισμου. Αλλα που να τα ξερης εσυ αυτα.

Το προβλημα που εχεις ειναι με το κυνηγι, και εισαι σε λαθος θρεντ με αυτα που γραφεις. Οσο για μενα, αγραματο με ανεβαζης, αγραματο με κατεβαζης, αλλα μπορω να δε διαβεβαιωσω οτι αγραματος δεν ειμαι.  :2funny: :2funny: Απλος αυτα που γραφεις και επιμενης γαι το κυνηγι, που δεν δεν αφηνης αλλη γνωμη, μονο φασιστες τα κανουν.

Γραψε και αλλα γιατι εχεις πολυ δηλητηριο, και δεν σου εχει φυγη ο καημος οτι μπορει να εισαι μειονοτητα σε αυτο το θεμα, και στο τελος θα θελης να μας επιβαλης την νοτροπια σου. Αν δεν συμφωνης, η δεν σου αρεσει το κυνηγι αλλαξε τους νομους αν μπορεις. Εισαι η μειονοτητα στην Ελλαδα και στην Ευρωπη που εχει ιστορια το κυνηγι. Αντε παρε ενα πλακατ και τρεχα στο Συνταγμα να διαμαρτηρθης εξυπνακια.

Σαν εναλακτικη λυση στο κυνηγι, παρε κανενα Νιντεντο και βαρα μπροστα στην τηλεοραση.

Βαλε και αλλα οπλα να δουμε, γιατ μεχρι στιγμης ενα αεροβολο και ενα απλο αυτοματο μας εβαλες μεγαλε συλλεκτη οπλων. Αντε κινηται και το θρεντ με διαφορες γνωμες στο θεμα του κυνηγιου.

Κανεις εντιμος κυνηγος δεν σκοτωνει θυραματα και τα αφηνη στην υπαιθρο, και τα πουλακια που ειδες στις φωτογραφεις θρεψανε εστω και για λιγο, μια οικογενεια με παιδια σε ενα χωριο των Ανδεων. 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Γραφεις, γραφεις και δεν σου εχει φυγη το αχτι με την φωτογραφεια. Κυνηγι στην Νοτια Αμερικη γινεται περπατωντας με σκυλια και οχι απο 4Χ4. Αναπαραγωγη αυτων των πουλιων ειναι ραγδαια και οι κυνηγοι δεν σκοτωνουν πανω απο 2.5% του πληθισμου. Αλλα που να τα ξερης εσυ αυτα.

Το προβλημα που εχεις ειναι με το κυνηγι, και εισαι σε λαθος θρεντ με αυτα που γραφεις. Οσο για μενα, αγραματο με ανεβαζης, αγραματο με κατεβαζης, αλλα μπορω να δε διαβεβαιωσω οτι αγραματος δεν ειμαι.  :2funny: :2funny: Απλος αυτα που γραφεις και επιμενης γαι το κυνηγι, που δεν δεν αφηνης αλλη γνωμη, μονο φασιστες τα κανουν.

Γραψε και αλλα γιατι εχεις πολυ δηλητηριο, και δεν σου εχει φυγη ο καημος οτι μπορει να εισαι μειονοτητα σε αυτο το θεμα, και στο τελος θα θελης να μας επιβαλης την νοτροπια σου. Αν δεν συμφωνης, η δεν σου αρεσει το κυνηγι αλλαξε τους νομους αν μπορεις. Εισαι η μειονοτητα στην Ελλαδα και στην Ευρωπη που εχει ιστορια το κυνηγι. Αντε παρε ενα πλακατ και τρεχα στο Συνταγμα να διαμαρτηρθης εξυπνακια.

Σαν εναλακτικη λυση στο κυνηγι, παρε κανενα Νιντεντο και βαρα μπροστα στην τηλεοραση.

Βαλε και αλλα οπλα να δουμε, γιατ μεχρι στιγμης ενα αεροβολο και ενα απλο αυτοματο μας εβαλες μεγαλε συλλεκτη οπλων. Αντε κινηται και το θρεντ με διαφορες γνωμες στο θεμα του κυνηγιου.

Κανεις εντιμος κυνηγος δεν σκοτωνει θυραματα και τα αφηνη στην υπαιθρο, και τα πουλακια που ειδες στις φωτογραφεις θρεψανε εστω και για λιγο, μια οικογενεια με παιδια σε ενα χωριο των Ανδεων. 

Τώρα έχεις φτάσει να μας πεις ότι το κυνήγι γίνεται για φιλανθρωπία.
Γίνεται για να τραφούν τα καημένα τα νηστικά τα παιδάκια των Άνδεων.
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

Γυα τιν αγραματωσήνι δαι χρηάζαιτε να πο εγο τίποτα αλο, μυλάι απω μώνω του τω κημαίνω σου.  Σηναίχισαι.  Οι  δηαβαιβέοσι σου μαι κάληψε.

Το αν είμαι μειονότητα το βλέπεις από τις απαντήσεις που παίρνεις εδώ.  Μόνος σου τα γράφεις, μόνος σου τα πιστεύεις.

"Κανείς έντιμος κυνηγός".  Ωραία έκφραση.  Έντιμος απέναντι σε ποιόν?  Απέναντι στα πουλάκια?  Η εντιμότητα της καραμπίνας!

Ναι νούμερο,  έχω δηλητήριο.  Και θα στο δώσω να το φας σε φόλα.  Όπως εσύ δίνεις τα σκάγια στα πουλιά.  Διαφέρει?

Και δε μου λες ρε μάγκα της υπαίθρου?  Γιατί λες ότι δεν αφήνω άλλη γνώμη?  Σε εμπόδισα εγώ από το να γράφεις ότι μαλακία σου κατέβει απ το άδειο σου κρανίο?
Μήπως αυτό που θα ‘θελες είναι να μη σου απαντάω και καθόλου?  Δημοκράτη, έ δημοκράτη!
Και μια που το ‘πες, φασίστας δεν είναι αυτός που σε αφήνει να μιλάς, φασίστας είναι αυτός που παίρνει την καραμπίνα και βαράει τα πουλάκια.

Άλλα όπλα δε θα σου βάλω.  Να ‘σαι βέβαιος όμως ότι υπάρχουν, και είναι και πιο αποτελεσματικά απ τα δικά σου.

Παληκαρά της πλάκας.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Πω Πω Πω τι ξεκινησαμε εδω. :2funny: :2funny: Να απαντησω και σε αυτους τους ασχετους που γραφουν εδω

Ο καφρος που βριζει στο ποστ του πιο κατω (samsung)ειναι και ο πιο ασχετος. Δεν ξερει οτι η κυβερνηση της Αργεντινης μοιραζει δωρεαν δηλητηριο στους αγροτες γιατι τα 16+ εκατομυρια τριγωνια καταστερφουν το 20% της γεωργικης παραγωγης. Παρε ενα καναρινακι η παπαγαλακι να σου κελαιδαει, και δεν πιστευω οτι εχης παει φανταρος, και ουε και αλιμονο αν η Ελλαδα περιμενε απο ανθρωπους σαν εσενα να την προστατευσουν.

Ο δευτερος ειναι και μοντ, ο οποιος πιστευει οτι οι περδικες ζουνε στα δαση, και μας εβαλε φωτογραφεια ενα αεροβολο σαν οπλο κυνηγητικο. :2funny: :2funny: Επισης δεν διαβαζει καλα τις απαντησεις μου, και βαζει λογια που δεν εγραψα. Εγω θα σου ελεγα να παρης το αεροβολο σου και να πας να κυνηγησης κανενα πουλακι η κανενα αγριογουρουνο  :2funny: :2funny:. Αν ειμαι ο ασχετος "δολοφονος", γραψε μας εσυ μπαρμπα μου τον ορισμο "τι εστι κυνηγι".

Ο τριτος (διμιτρακις) που μου εκανε εντυπωση ειναι ο ανθρωπος που δεν εχει ενδιασμους να σκοτωση μουσουλμανους στο Κοσοβο, αλλα θεωρη δολοφονια να παη κανεις κυνηγι.

Εγω ο "δολοφωνος"  :2funny: :2funny: θα συνεχισω να γραφω σε αυτο το θρεντ, οχι για τιποτε αλλο, αλλα για να την σπαω στους ασχετους και να το κινησουμε το θρεντ και λιγο. Οσο για τους κυνηγους, ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος, :grin: :grin: γιατι απο αυτο εξαρταται το σπορ. Αν δεν υπαρχει υγειες περιβαλον, δεν θα υπαρχουν θυραματα.
δυστηχως στο Κοσσοβο σκοτωνουνε τους Σερβους αδερφους μας.στη Βορεια Κορεα που ειχα παει.εκτος απο της δημοσιες εκτελεσεις που ειχανε στα χωρια καθε κυριακη.εκπεδευανε λεει της ειδηκες δυναμεις στο κυνηγι!αμολαγανε φυλακισμενους σε μια περιοχη και μετα απο καμια ωρα τα κομμαντος και τους κυνιγουσανε και τους ριχνανε.τους εκπεδευανε λεει για να ειναι ετοιμοι αν παει κανεις να το σκασει απο τη χωρα ειναι εκπεδευμενοι και να μην τους ξεφυγει κανενας.θα ηθελες να ησουν το θυραμα????δεν νομιζω!!!!!!!

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Τώρα έχεις φτάσει να μας πεις ότι το κυνήγι γίνεται για φιλανθρωπία.
Γίνεται για να τραφούν τα καημένα τα νηστικά τα παιδάκια των Άνδεων.
Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.

Γυα τιν αγραματωσήνι δαι χρηάζαιτε να πο εγο τίποτα αλο, μυλάι απω μώνω του τω κημαίνω σου.  Σηναίχισαι.  Οι  δηαβαιβέοσι σου μαι κάληψε.

Το αν είμαι μειονότητα το βλέπεις από τις απαντήσεις που παίρνεις εδώ.  Μόνος σου τα γράφεις, μόνος σου τα πιστεύεις.

"Κανείς έντιμος κυνηγός".   Ωραία έκφραση.   Έντιμος απέναντι σε ποιόν?  Απέναντι στα πουλάκια?  Η εντιμότητα της καραμπίνας!

Ναι νούμερο,  έχω δηλητήριο.  Και θα στο δώσω να το φας σε φόλα.  Όπως εσύ δίνεις τα σκάγια στα πουλιά.  Διαφέρει?

Και δε μου λες ρε μάγκα της υπαίθρου?   Γιατί λες ότι δεν αφήνω άλλη γνώμη?  Σε εμπόδισα εγώ από το να γράφεις ότι μαλακία σου κατέβει απ το άδειο σου κρανίο?
Μήπως αυτό που θα ‘θελες είναι να μη σου απαντάω και καθόλου?  Δημοκράτη, έ δημοκράτη!
Και μια που το ‘πες, φασίστας δεν είναι αυτός που σε αφήνει να μιλάς, φασίστας είναι αυτός που παίρνει την καραμπίνα και βαράει τα πουλάκια.

Άλλα όπλα δε θα σου βάλω.  Να ‘σαι βέβαιος όμως ότι υπάρχουν, και είναι και πιο αποτελεσματικά απ τα δικά σου.

Παληκαρά της πλάκας.

Κρυφοφασιστας εισαι και γραφε οσο θελης, για να διαβαζω και να μορφωθω. Ισως παρω και κανενα πτυχιο απο το ιντερνετ για να σε φτασω. Προσεχε ομως μην πας και δεθης σε κανενα δεντρο του δασους και βαλουν καμια πυρκαγια. :2funny: :2funny:

Απο αυτα που βλεπω ισως να εχεις κανενα αεροβολο ακομα, και να βαρας χαρτινους στοχους και να ευχαριστιεσαι. Οσα για τα αγαπημενα σου πουλακια αστα σε εμενα να τα κανονισω  :2funny: :2funny: :2funny:

Τρεχα τωρα να κανης καμια πορεια και να μας δασκαλεψεις το τι εστι κυνηγι.  :2funny: :2funny:

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Βεβαίως, να διαφωτίσω, όχι εσένα βέβαια, αλλά τους υπόλοιπους εδώ μέσα:

Και να με συμπαθάς, τη φωτογραφία που θα σου βάλω τώρα απο το internet την πήρα, δεν έχω τέτοιες εγώ:

Να το έργο σου.
Να το τι βρίσκεις και βλέπεις μπροστά σου, αφού ρίξεις τη τουφεκιά, και εναγωνίως πας να δεις "τι έκανες".
ΑΥΤΟ βλέπεις.
Και ΑΥΤΟ που βλέπεις, σου δίνει "χαρά".
Τα κατάφερες.
Μπράβο σου.

Ούστ από δω, και συ, και όλοι οι όμοιοί σου.

Παλι φωτογραφειες απο ψοφια πουλερικα βαζης για να βριζης τους κυνηγους? Δεν πιστευω να εβαλες καμια ψοφια παπια που πεθανε απο τον ιο των πουλερικων.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
δυστηχως στο Κοσσοβο σκοτωνουνε τους Σερβους αδερφους μας.

Από πότε έγιναν αδερφοί μας;Από τότε που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "Μακεδονία";Προσωπικά γραμμένους στ'αρχίδια μου τους έχω.

IOANNISALONIKi

Νέο Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Γεια σε ολους κυνηγους ψαραδες σκοπευτες.Δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν αλλα θα αναφερω μερικες σκεψεις μου.Αν θελω να χαρω την φυση παιρνω το 4χ4 και παω στο βουνο να περπατησω να ακουσω να ταισω τα πουλακια οπως λεη εδω μεσα καποιος κυνηγος και οχι να τα ταισω για να εχω να σκοτωνω.Αν μου αρεσουν τα οπλα παω σε σκοπευτικο συλλογο.Τωρα γιατι στην ευρωπη και αμερικη ιεναι ετσι η παραδοση και οι νομοι γυρω απο το κυνηγι θα αναφερω το εξης οτι τα οπλα και τα περιφερειακα τους κατασκευαζονται κατα 95% σε αυτες αρα λοιπον ειναι το χρημα στην μεση και οχι η κουλτουρα.Αν δεν μαζευε το κρατος τοσα λεφτα απο τους κυνηγους με τις αδειες και το φπα απο τις αγορες τους πιστευω οτι και το ελληνικο κρατος θα  ειχε αλλους νομους.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Όσοι είστε αντικυνηγοί,μάλλον δεν έχετε χάσει σοδιά από "επιδρομή" φάσας,ψαρονιών κλπ...Επίσης,πολλοί που το παίζουν οικολόγοι,κάνουν κάθε χρόνο 20.000 χλμ με το αμάξι των 2000cc που έχουν,συνήθως την ανακύκλωση δεν την ξέρουν κλπ.Με λίγα λόγια,το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που είναι ενάντια στο κυνήγι,είναι και αυτοί που δεν αγαπάνε τη φύση.Ένας κυνηγός,ακριβώς για να έχει και την επόμενη χρονιά θηράματα,σέβεται το περιβάλλον.Σίγουρα υπάρχουν και μαλάκες,όπως υπάρχουν παντού,αλλά δεν είναι ο κανόνας.Όταν ρίχνει χιόνια,δεν έχω δει "οικολογικές" οργανώσεις να πηγαίνουν να ρίξουν τροφή στα ζώα.Κυνηγετικοί Σύλλογοι το κάνουν.Ακόμα και στα Ελάφια της πάρνηθας,που απαγορεύεται το κυνήγι τους,η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος (ΚΟΣΕ) τα τάιζε μετά την καταστροφή.Οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν τον Ασωπό ποταμό στη Βοιοτία,τη Λίμνη Κορώνιας στη Θεσσαλονίκη κλπ,δε σας φταίνε;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
[size=12pt]Οσα για τα αγαπημενα σου πουλακια αστα σε εμενα να τα ανονισω [/size]  :2funny: :2funny: :2funny:
Από αυτή σου την φράση και μόνο φαίνεται το ποιόν σου, και το περιεχόμενο του κρανίου σου.
Κοίτα λοιπόν να κανονίσεις πρώτα το δικό σου πουλάκι, και άσε τα ξένα για κανέναν άλλο...  Τη δουλειά που κάνεις κάθε μέρα δεν έχουμε εμείς εδώ τη δυνατότητα να σε κάνουμε να την κόψεις.  Δεν κόβεται σε ηλικία μετά την παιδική, γνωστό αυτό.  Όπως μεγάλωσες, έτσι θα παραμείνεις. 

Παλι φωτογραφειες απο [size=12pt]ψοφια πουλερικα[/size] βαζης για να βριζης τους κυνηγους?
  Να ποιός είναι ο "προστάτης της φύσης!  Καμαρώστε τον!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Γεια σε ολους κυνηγους ψαραδες σκοπευτες.Δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν αλλα θα αναφερω μερικες σκεψεις μου.Αν θελω να χαρω την φυση παιρνω το 4χ4 και παω στο βουνο να περπατησω να ακουσω να ταισω τα πουλακια οπως λεη εδω μεσα καποιος κυνηγος και οχι να τα ταισω για να εχω να σκοτωνω.Αν μου αρεσουν τα οπλα παω σε σκοπευτικο συλλογο.Τωρα γιατι στην ευρωπη και αμερικη ιεναι ετσι η παραδοση και οι νομοι γυρω απο το κυνηγι θα αναφερω το εξης οτι τα οπλα και τα περιφερειακα τους κατασκευαζονται κατα 95% σε αυτες αρα λοιπον ειναι το χρημα στην μεση και οχι η κουλτουρα.Αν δεν μαζευε το κρατος τοσα λεφτα απο τους κυνηγους με τις αδειες και το φπα απο τις αγορες τους πιστευω οτι και το ελληνικο κρατος θα  ειχε αλλους νομους.

Δυστυχώς, φίλε καινούριε, δεν είναι ΜΟΝΟ το ΦΠΑ και τα έσοδα του κράτους.
Είναι (κυρίως) τα σκατά που έχουν μέσα στο κεφάλι τους μερικοί σαν το συναγωνιστή εδώ (τι συναγωνιστής δηλαδή, συναγωνιστής στη μαλακία μόνο) και δυστυχώς οι νόμοι πράγματι είναι τέτοιοι που τους δίνουν το δικαίωμα να τουφεκάνε ό,τι ζωντανό κινείται.
Ή να κρύβονται πίσω απ τους νόμους και (ελαφρά) παρανομώντας να μην αφήνουν τίποτα όρθιο.
Αλλά (το ξανάγραψα), ποιός τους φτιάνει τους νόμους?  Αυτοί οι ίδιοι.
Οι αντιπρόσωποί τους είναι πραγματικά "κατ' εικόνα και ομοίωσιν".

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ένας κυνηγός, ακριβώς για να έχει και την επόμενη χρονιά θηράματα, σέβεται το περιβάλλον. Σίγουρα υπάρχουν και μαλάκες, όπως υπάρχουν παντού, αλλά δεν είναι ο κανόνας.
Ιματζίνας, το παραμύθι "οι κυνηγοί αγαπάνε το περιβάλλον" έχω βαρεθεί να το ακούω, και δε το έχω δει να επιβεβαιώνεται.
Βεβαίως δεν είναι ο απόλυτος κανόνας, και δεν υπάρχει απόλυτος στατιστικός κανόνας για τίποτε.
Φοβάμαι όμως ότι οι μαλάκες είναι ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό σε αυτή την ιστορία.  Είναι ο ίδιος τύπος ανθρώπου που όταν οδηγεί και δει γάτα στην άσφαλτο θα την σκοπεύσει με τη ρόδα, δε θα λοξοδρομήσει για να την αποφύγει.
Κλασσικό παράδειγμα τέτοιου τύπου είναι ο αρχίδης που υπερασπίζεται τη διαστροφή του, και που έχει φτάσει να λέει ότι "το κυνήγι έχει και φιλανθρωπική πτυχή".

Ελπίζω ότι εσύ δεν είσαι τέτοιος, πραγματικά δεν είναι όλοι τέτοιοι, και γνωρίζω και προσωπικά ανθρώπους που παρ' ότι "κυνηγάνε", δεν είναι.

Δυστυχώς όμως ΠΟΛΛΟΙ είναι.
Πήγαινε μια βόλτα στο καταφύγιο άγριων πτηνών την Αίγινα, και αφού δεις σε τι είδους ζώα έχουν φυτευτεί σκάγια, θα καταλάβεις για τι πράμα σου μιλάω.  Αυτοί που φύτεψαν τα σκάγια στους αετούς και τα γεράκια κυνηγοί ήταν, δεν ήταν σκοπευτές χάρτινων στόχων ή οπλουργοί.

Το ότι λοιπόν ΠΟΛΛΟΙ είναι τέτοιοι, φαίνεται πρώτα από το αποτέλεσμα, και μετά από τις στατιστικές που παρουσιάζουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι.  Και το αποτέλεσμα δείχνει (δυστυχώς) ότι σαν τον ανεγκέφαλο που ποστάρει εδώ μαλακίες για γρίππη των πτηνών, υπάρχουν πολλοί.
Ένα απόλυτα αντιπροσωπευτικό δείγμα έχουμε και εδώ.

Τώρα για τον Ασωπό και τα σχετικά, κανείς δεν είπε ότι καλώς έχει το θέμα.  Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τα σκάγια?

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Και σύ μου φαίνεσαι κρυφόπουστας.

Παλι στραβοκοιμηθηκες Σταβρο και βριζης παλι?  :2funny: :2funny:Αλλαξες και θεμα γιατι δεν μπορης να απαντησης στο "τι εστι κυνηγι" και τα ριχνεις ολα στους κυνηγους?

Πηρες κανενα πτυχιο παραπανω και μας κανης τον μωρφομενο. Αντε κατεβασε καμια ταινια κυνηγιου που εβαλε ο συναδελφος επισκεπτης για να δης πως γινεται το κυνηγι, και γραφε με δηλητηριο και χολη εναντιον του κηνηγιου.

Κρυφοφασιστας εισαι, και επιτιθεσαι σε οποιον γραψει κατι για το κυνηγι. Θα σου βαλω και αλλες φωτογραφειες, αλλα μην μας παθης κανενα εγγεφαλικο μολις τις δεις. :2funny: :2funny:

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
ειμαι εναντια στο κυνιγι και το θεωρω κτηνωδια...με πιανει ανακατοσουρα οτα πηγενω ζαχοροχωρια και βλεπω κατι κυνηγους κτηνη με τζιπακια απο τα βορεια προαστια με 10 σκυλους με επαναληπτικα οπλα που θα τα ζηλευαν οι καλυτεροι στρατοι ντυμενοι σαν αστακοι λες και πηγενουν σε καταδρομικη εξτρατεια στα ιμια  για να σκοτωσουν ενα αγριογουρουνο...τελος δεν μπορω να καταλαβω πως η αγαπη στην φυση δεν εκδηλωνετε με την παρατηρηση των πτηνων στις πρεσπες και αλλου..αλλα με τον θανατο...εμενα προσωπικα μου αρεσει να βλεπω ενα πτηνο ζωντανο και να πεταει παρα σκοτωμενο...και πολλες φορες με μαρτυρικο θανατο...ειμαι απο οικογενεια κυνηγων και ξερω πολυ καλα τι σημαινει κυνηγι τι σημενει βολτα στην εξοχη και τι σημαινει εκδηλωση αγαπης στην φυση.το κυνηγι ειναι η εκδηλωση ενος κτηνωδους ενστικτου που εχει ο ανθρωπος απο τους προιστορικους χρονους που τοτε κυνηγουσε για λογους βιοποριστικους και οχι αναψυχης..και που δυστιχως συνεχιζετε στις μερες μας...αληθεια κυριοι κυνηγοι εφοσον σας αρεσει τοσο πολυ το κυνηγι σαν αθλημα γιατι δεν δοκιμαζετε κυνιγι με τοξο η εμποσθογεμες οπλο??ωστε να χρειαστει μεγαλυτερη προσπαθεια???η απαντηση ειναιοτι δεν σας ενδιαφερει η προσπαθεια και η αθληση αλλα μονο το αποτελεσμα.. ο θανατος ενος πτηνου....εχω ενα σεντετιεν δικανο του παππου μου μοντελο του 1950..σκοπευω να του πουλησω και να διαθεσω τα χρηματα υπερ οργανωσεων εναντια στο κυνηγι...
το ψαροντουφεκο ειναι και θα ειναι χομπυ στην καρπαθο για μενα ενα απο τα ωραιοτερα νησια και που παω διακοπες οποτε μπορω... τα καλοκαιρια αλλα και εκει χωρις στολες και αλλες μαλακιες..ειμαι εναντια ...μονο ψαροντουφεκο ,βατραχοπεδιλα,μαχερι και μασκα..και ασ μην εχω τα αποτελεσματα που εχουν οσοι κανουν ψαροντουφεκο με εξοπλισμο εξτρατειας μοναδας ειδικων καταστροφων του ναυτικου...θερμη παρακληση περιμενω κριτικη απο τους κυνηγους γι αυτα που εγραψα αλλα οχι για τα ορθογραφικα λαθη μου ...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Από πότε έγιναν αδερφοί μας;Από τότε που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως "Μακεδονία";Προσωπικά γραμμένους στ'αρχίδια μου τους έχω.
γιατι εμεις τι καναμε οταν βομβαρδιζανε τη Γιουγκοσλαβια???καναμε την παπια!!!!!βγαλαμε την ουρα μας απ'εξω.αφησαμε να περασουν τα ΝΑΤΟικα στρατευματα μεσα απο την βορεια Ελλαδα.μονο ο Πλευρης και ο Καρατζαφερης φωναζαν.πρεπει να επιτρεπει το κυνηγι των Αλβανων!πουλια δεν εχουνε μεινει καθολου Αλβανους εχει πολλους!!!!!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
γιατι εμεις τι καναμε οταν βομβαρδιζανε τη Γιουγκοσλαβια???καναμε την παπια!!!!!βγαλαμε την ουρα μας απ'εξω.αφησαμε να περασουν τα ΝΑΤΟικα στρατευματα μεσα απο την βορεια Ελλαδα.μονο ο Πλευρης και ο Καρατζαφερης φωναζαν.πρεπει να επιτρεπει το κυνηγι των Αλβανων!πουλια δεν εχουνε μεινει καθολου Αλβανους εχει πολλους!!!!!

Η κάθε χώρα κοιτάζει τα συμφέροντά της.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Πήγαινε μια βόλτα στο καταφύγιο άγριων πτηνών την Αίγινα, και αφού δεις σε τι είδους ζώα έχουν φυτευτεί σκάγια, θα καταλάβεις για τι πράμα σου μιλάω.  Αυτοί που φύτεψαν τα σκάγια στους αετούς και τα γεράκια κυνηγοί ήταν, δεν ήταν σκοπευτές χάρτινων στόχων ή οπλουργοί.
Κυνηγετικό όπλο μπορεί να αγοράσει ο καθένας.Αρκεί ένα χαρτί από παθολόγο ή ψυχίατρο,ένα ποινικό μητρώο κι έγκριση από την ΕΛ.ΑΣ.Όμως δεν γίνεται κυνηγός.Ούτε καν αν βγάλει κυνηγετική άδεια από σύλλογο.Όπως δε γίνεται κάποιος οδηγός επειδή αγόρασε ένα αμάξι και έχει δίπλωμα.Υπάρχουν και μαλάκες,αλλά αυτοί δεν είναι κυνηγοί.Οι κυνηγοί δε χτυπάνε γεράκια,δε χτυπάνε πελαργούς.

Τώρα για τον Ασωπό και τα σχετικά, κανείς δεν είπε ότι καλώς έχει το θέμα.  Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τα σκάγια?

Απλώς θέλω να πω ότι τη μεγάλη καταστροφή της πανίδας δεν την κάνουν οι κυνηγοί,αλλά οι βιομηχανίες που στο βωμό του κέρδους και των θετικών αποτελεσμάτων χρήσης,ρυπαίνουν τους βιότοπους,παρανομώντας.Ούτε βιολογικοί καθαρισμοί ούτε φίλτρα,για να μην επηρεάσουν τα κέρδη..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom