Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Κυνηγετικό όπλο μπορεί να αγοράσει ο καθένας.Αρκεί ένα χαρτί από παθολόγο ή ψυχίατρο,ένα ποινικό μητρώο κι έγκριση από την ΕΛ.ΑΣ.Όμως δεν γίνεται κυνηγός.Ούτε καν αν βγάλει κυνηγετική άδεια από σύλλογο.Όπως δε γίνεται κάποιος οδηγός επειδή αγόρασε ένα αμάξι και έχει δίπλωμα.Υπάρχουν και μαλάκες,αλλά αυτοί δεν είναι κυνηγοί.Οι κυνηγοί δε χτυπάνε γεράκια,δε χτυπάνε πελαργούς.

Απλώς θέλω να πω ότι τη μεγάλη καταστροφή της πανίδας δεν την κάνουν οι κυνηγοί,αλλά οι βιομηχανίες που στο βωμό του κέρδους και των θετικών αποτελεσμάτων χρήσης,ρυπαίνουν τους βιότοπους,παρανομώντας.Ούτε βιολογικοί καθαρισμοί ούτε φίλτρα,για να μην επηρεάσουν τα κέρδη..

imaginas, πας να το μπλέξεις, θολώνοντας την έννοια "κυνηγός".
Κοίτα, αυτός που έχει όπλο, άδεια κατοχής, άδεια κυνηγίου και πάει στο βουνό και πυροβολάει θηράματα, είναι κυνηγός, πως να το κάνουμε.  Δεν είναι αγελαδοτρόφος, κυνηγός είναι.
Κάποιοι από αυτούς χτυπάνε και τα γεράκια, ποιός τα χτυπάει, οι αγελαδοτρόφοι?

Δε θα διαφωνήσω ότι οι βιομηχανίες (και όχι μόνο: Και άλλες δραστηριότητες επεξεργασίας) όπως και τα φυτοφάρμακα κάνουν κακό στην πανίδα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επειδή γίνεται, δίνει συγχωροχάρτι στους "κυνηγούς" σου, και θα πρέπει να συνεχίζουν (και αυτοί) το έργο των άλλων.  Αυτό λέω.

Και εν πάσει περιπτώσει, σε κάτι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ μαλάκες που γράφουν παπαριές εδώ (ποιόν να εννοώ άραγε?) δε μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι ούτε ο πάπας ο ίδιος!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
imaginas, πας να το μπλέξεις, θολώνοντας την έννοια "κυνηγός".
Κοίτα, αυτός που έχει όπλο, άδεια κατοχής, άδεια κυνηγίου και πάει στο βουνό και πυροβολάει θηράματα, είναι κυνηγός, πως να το κάνουμε.  Δεν είναι αγελαδοτρόφος, κυνηγός είναι.
Κάποιοι από αυτούς χτυπάνε και τα γεράκια, ποιός τα χτυπάει, οι αγελαδοτρόφοι?
Υπάρχουν και αγρότες που έχουν όπλα για ασφάλεια αλλά και για τις αλεπούδες.Είναι οι ίδιοι που βάζουν και τις φόλες και πεθαίνουν τα κυνηγόσκυλα.Και όχι,οι κυνηγοί στην πλειοψηφία τους δε χτυπάνε γεράκια.Αν υπάρχουν κάποιοι είναι μειοψηφία.Και κάποιοι οδηγοί παραβιάζουν το κόκκινο,το κάνουν όλοι;

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157

Επισκέπτης
Κανεις εντιμος κυνηγος δεν σκοτωνει θυραματα και τα αφηνη στην υπαιθρο, και τα πουλακια που ειδες στις φωτογραφεις θρεψανε εστω και για λιγο, μια οικογενεια με παιδια σε ενα χωριο των Ανδεων. 

Μεγάλε ανθρωπιστή.... Αν θες να βοηθήσεις κανένα παιδάκι εφάρμοσε το νόμο της δεκάτης, άντε δώσε το 10% του εισοδήματος σου σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι όπως σε βολεύει και σου είναι εύκολο...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
   Λοιπον,το θεμα εχει ξεφυγει...
   Αλλο κυνηγι,αλλο οπλοφορια η οπλοκατοχη..
   Ο λογος αλλα και ο αντιλογος ειναι κυριολεκτικα ανεξαντλητος
   και απο τις δυο πλευρες
   Στενοχωριεμαι για την καταντια που εχει παρει το κυνηγι στην
   Πατριδα μου..οσο δεν παιρνει αλλο.
  Φιλε Μπερεττα,εαν ησουν ΚΥΝΗΓΟΣ οπως λες,δεν θα ειχες για νικ ενα ονομα
  οπλοκατασκευαστη...Και δεν θα κυνηγουσες σε αλλη χωρα ...και θα ελεγες λιγοτερα
  Δεν με ενδιαφερει τι κανει η κυβερνηση της Αργεντινης σχετικα με τα τρυγονια
  Με ενδιαφερει και με προβληματιζει μεχρι σκασμου που δεν τα  βλεπω να ανεμιζουν
  με χαρη στην Ελλαδα
  Με ενδιαφερει ο βιοτοπος της περδικας....Με ενδιαφερει ο βιοτοπος της μπεκατσας
  και του ορτυκιου...και γενικως ολη η φυση και τα δαση...
  Τεσπα...

Επισκέπτης
  και απο τις δυο πλευρες
  με χαρη στην Ελλαδα
  Τεσπα...

+ 100000000 !!!!

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
   και απο τις δυο πλευρες
   με χαρη στην Ελλαδα
   Τεσπα...

Μπραβο. Τα ειπες σωστα, και πρεπει να διατηρησουμαι τους βιοτοπους αν θελουμαι να κυνηγαμαι στο μελον. Ευγε gabadoo

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
   και απο τις δυο πλευρες
   με χαρη στην Ελλαδα
   Τεσπα...

Τα λες σωστα, οπως και καθε σωστος κυνηγος προσπαθη να προστατεψη τους βιοτοπους των πτηνων και την φυση γενικως. Εγω παω κυνηγι σε αλλα μερη γιατι ταξιδευω αρκετα, και περναω αρκετο χρονο εκτος Ελλαδος. Δεν κυνηγω μονο στην Αργεντινη, αλλα εκει κολησε το θρεντ λογω του εγγεφαλικου του αλλου μελους που τα εχει με ολους τους κυνηγους.

Ειναι εναντιον της φυσης του κυνηγου να σκοτωση ενα γερακι η εναν αετο, και υπαρχουν νομοι που τα προστατευουν. Εκτος απο κυνηγι ασχολουμαι και με τιρο, FITASC, και ειμαι συλλεκτης οπλων (οχι αεροβολα).

Ελπιζω οτι με ενημερωση θα γινουμαι πιο σωστοι πολιτες, και θα προστατευσουμαι το περιβαλον και την φυση. 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Μπραβο. Τα ειπες σωστα, και πρεπει να διατηρησουμαι τους βιοτοπους αν θελουμαι να κυνηγαμαι στο μελον. Ευγε gabadoo

Μισο λεπτο να διευκρινησω κατι...
  Θελω να κυνηγω στο μελλον(οπως εννοω εγω το κυνηγι...) ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ μου
  οχι απαραιτητα σκοτωνοντας
  Ποτε δεν το επιδιωξα αλλωστε,το να σκοτωνω...
  Μονο οταν χρειαστηκε(θα εξηγησω παρακατω το ποτε χρειαστηκε...)και για ενα σκοπευτη
  του επιπεδου μου,με απολυτη ακριβεια ,οταν θα ειχα το περιθωριο για μια ακριβεστατη
  και επιλεγμενη καθαρη βολη...Ποτε βολη στο ισως,ποτε στο περιπου,ποτε στο κοπαδι..

Εξαλλου κυνηγι για μενα νοειτε μονο μεσω της φιλοσοφιας του κυναγωγου και της κυνοφιλιας,σε ολη της την εκταση..Απο την επιλογη των ΔΙΚΩΝ γεννητορων,της δικης μου γεννας,και φυσικα-φυσικοτατα,της δικης μου ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ....

Εχει τυχει,σε κυνηγι πρωιμης μπεκατσας στον Βορα(οποιος ξερει-...ξερει..),οι σκυλοι μου φερμαραν -μπλοκαραν 5  διαφορετικες μακρομυτες....Πηρα την τελευταια μονο αποκλειστικα και μονο για λογους επιβραβευσης των ικανοτητων εντοπισμου θηραματος,των σκυλιων μου...
  Την πρωτη,που μου εβγαλε την Παναγια με τα τερτιπια της(τα σκυλια μου την φερμαραν τρεις φορες αλλα δεν μου εδινε "χερι" για  καθαρη βολη,οντας πονηρεμενο πουλι...).Την 4 φορα που τα σκυλια την μπλοκαραν,λεω μεσα μου..."εισαι δικη μου"...ειχα καθαρο πεδιο ειχα καλη γωνια ΘΑ ειχα καλη βολη,ΟΜΩΣ δεν πατησα σκανδαλη....

Ξερεις γιατι;Ειναι αδικια ενα τετοιο μαγκιορικο,εμπειρο απο τις επαφες του με τον ανθρωπο,πονηρεμενο ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΟΥΛΙ, να το στερησω απο τους απογονους του και απο την εμπειρια που θα τους μεταφερει....

Εχεις το ψυχικο σθενος να αξιολογησεις και να αποφασισεις τετοια πραματα;
  Η θα ελεγες.."Πουτανα θα σε γαμησω..." και θα την εκανες σκονη την μπεκατσουλα;
  Εγω απο τις πεντε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ μακρομυτες εκεινης της ημερας,και επειτα απο 12 φερμες(μερικες ηταν σκετη καυλα,με δυο Σεττερ φερμαρισμενα στο πουλι,τριτο πιο περα να συναινει...και μετα το σηκωμα του πουλιου,να ριχνω και μια τουφεκια στο αερα,ενω ειχα πεδιο...)να σκοτωνω μονο την τελευταια,σαν επιβραβευση για τους σκυλους,που ειναι και οι πρωταγωνιστες αλλωστε...

Και κατι αλλο....Αν και εχω αρκετα (9) κυνηγετικα οπλα,μερικα ...σπανια δειγματα..
  φετος εχω υποσχεθει στο εαυτο μου να κυνηγησω μπεκατσα(ειπαμε περδικα γιοκ ....πια)
  με αυτο....

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Aυτοοοοοο....το θελω....

Εμπροσθογεμες φυσικα...
  Τα κρυα βραδακια του χειμωνα,προετοιμαζοντας την επομενη εξορμηση
  Τις ταπιτσες μου,τα σκαγακια μου,τις μπαρουτες μου,το πρεσακι ,τα καψουλακια..
  Και που'σαι ε;
  Οχι παραπανω απο καμια δεκαρια φυσιγγια μαζι μας ετσι;
  Οχι να περπαταμε στο δασος και να αφηνουμε αποτυπωματα στο πελος των πεσμενων φυλλων...
  Οχι αδειοι καλυκες απο εδω και κει...ντουφεκησες;Μαζεψε το.....Στο δασος εισαι
  επισκεπτης,δεν εισαι ιδιοκτητης,εκτος αν βρωμιζεις και το σπιτι σου...
  Οχι μπιπερ στην μπεκατσα,οχι την περδικα στα υπουλα οταν παει για νερο...
  Οχι λαγο το βραδυ,και παντα με σκυλο διωξης...
  Μακρια απο τους πολλους και ας μην βρουν τιποτα τα σκυλια...Παντα ζευγαρι.Οι πολλοι
  οπλοφοροι τριγυρω μου, μου φερνουν
  αγχος...μην φαω καμια τουφεκια
  Ησυχια στο δασος παρακαλω....Οι φωνες "Τζονι,Τζονι,Τζονι,ελα,ελα,ελα αγορι μου" και
  λοιπα αηδιαστικα και εμετικα ειναι ανεπιτρεπτα
  Αν δεν μπορεις να ελεγξεις τον σκυλο σου,αν κυνηγαει μακρια απο σενα,αν,αν,αν,αν,....
  τοτε κατσε σπιτι σου και ξανακαντα απο την αρχη....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Gabadoo,

Η σοβαρότητά σου είναι προφανής, φαίνεται αυτό από ό,τι γράφεις.

Πρόσεχε λοιπόν ποιός σε κανακεύει εδώ μέσα.

Μη γίνεις περίγελως απο τα "μπράβο" των ανεγκέφαλων!

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Gabadoo,

Η σοβαρότητά σου είναι προφανής, φαίνεται αυτό από ό,τι γράφεις.

Πρόσεχε λοιπόν ποιός σε κανακεύει εδώ μέσα.

Μη γίνεις περίγελως απο τα "μπράβο" των ανεγκέφαλων!

Μην ανησυχεις Φιλε Σταυρο..
  Εδω και πολυ καιρο στην αταβιστικη αυτη παρορμηση που λεγεται "Κυνηγι",εχω επιλεξει
  μοναχικο δρομο
  Ευτυχως,δεν ακουω πλεον αλλους "κυνηγους",ειδικα αυτους....
  Προτιμω να "ακουω" την φυση,και ποτε μην σωσει και ντουφεκησω κατι σε μια εξοδο μου...
  Εκεινο το χαραμα στο βουνο,το χειμωνιατικο,το μουντο..προτιμω να το μοιραζομαι μονο με
  την "αδελφη" ψυχη μου ,τον κολλητο μου φιλο
  Και τους σκυλους μου βεβαιως-βεβαιως
  Αλλωστε γι'αυτους κυνηγω...

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Μπορείς να μας κάνεις τη χάρη και να μείνεις ΜΟΝΙΜΑ εκεί?

Άντε μπράβο!

Σταυρο ερχομαι συντομα, και θα βαλω μερικες ακομα φωτογραφειες για κυνηγι και απο περιοδικα που ασχολουνται με αυτο. Ελπιζω να μην παθης κανενα εγκεφαλικο και μεινης.

Οσο για οπλα (οχι αεροβολα) θα βαλω και μερικα λινκς για αυτους που παρακολουθουν αλλα δεν γραφουν εδω, λογο του αντικυνηγιτικου σου παθους. Αν δεν σου αρεσει το κυνηγι πηγαινε σε αλλο θρεντ φιλαρακο, και παρε και τους φιλους σου μαζι. Στην Ελλαδα εισαι μειοψηφια, και αντε τρεχα να κανης καμμια διαμαρτηρια να αλλαξης τους νομους. Το κυνηγι εχει ιστορια απο την αρχαια Ελλαδα, και εγω κυνηγω και με τοξο αμα γουσταρης.

Αν ειχες παει ποτε κυνηγι, θα ηξερες ποσο δυσκολο ειναι,και ποσο κοντα στην φυση εισαι με το σπορ. Καλοι κυνηγοι το πολυ να παρουν 30% απο τους πυροβολισμους που θα ριχνουν. Αντε ασχολησου με το Νιντεντο σου, και ασε μας εδω να ενημερωθουμαι για σκυλια και οπλα κυνηγιτικα.

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Για οσους συλλεγουν οπλα, και επισης ασχολουνται με τιρο, ενα απο τα πιο διασημα, και ισως το μεγαλυτερο ονομα στους Ολυμπιακους αγωνες ειναι το Perazzi. Κατασκευασμενα στην καρδια Ιταλικης παραγωγης οπλων εξω απο την Βrescia (Botticino Matina), και μιαμιση ωρα απο το Μιλανο ειναι το συνγκροτημα Perazzi. Απο τα πιο προσιτα, χωρις χειροποιητο σκαλισμα ειναι το σουπερ ποζε MX2000S

Ερχεται σε διαφορους συνδιασμους καννης, και αποσπωμενο μηχανισμο σκανδαλης. Το MX2000 θεωρηται το Ferrari των σκοπευτικων οπλων.

Επισκέπτης
Κανενα ρουκετοβολο απο που μπορω να βρω?

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
..
[youtube=425,350]nPZ77Y8scXk[/youtube]