Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ωραιο χομπυ να δολοφονειτε ζωα.
Εγω απορω πως δεν εχει απαγορευτει το κυνηγι.

Το κυνήγι να επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Οι κυνηγοί να είναι οπλισμένοι μόνο με μαχαίρια και τόξα και βέλη, χειροποίητα...Να κυκλοφορούν μόνο με άλογα και γαϊδούρια..Και φυσικά στον κυνηγότοπο να κυκλοφορούν πεινασμένες αρκούδες, λύκοι και τσακάλια, παρέα με μερικά νευρικά αγριογούρουνα...
Όπως τον παλιό, καλό καιρό, που το κυνήγι είχε κάποιο νόημα.

Διότι τον μάγκα στην μπεκάτσα και στο λαγό οπλισμένος με την καραμπίνα που ρίχνει ελικόπτερο και αλωνίζοντας με το αγροτικό 4Χ4, τον κάνω και εγώ...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ελπιζω να μην με παρεξηγησουν οι φιλοι του φορουμ και κυνηγοι.

Κυνηγι "περδιζ" Νοτια Αμερικη, πανω στις Ανδεις υψομετρο 3000 μετρα χωρις ηλεκτρικο, νερο, τηλεφωνο και προσιτο μονο με 4χ4 και κατασκηνωση στην υπαιθρο.
απο το να κυνηγαει κανεις τα κακομοιρα τα πουλια δεν ειναι καλητερο να γαμαει κανεις?και να ξεκαυλωνει!αν τωρα σου αρεσει να σκοτωνεις αντι να πας να σκοτωνεις τα πουλια.γιατι δεν πηγαινες εθελοντης στους Σερβους της Βοσνιας να κυνηγας τους Μουσουλμανους???που ειναι πολυ χειροτεροι απο τα ζωα.και κυνηγι θα εκανες και θα εξολοθρευες και μερικα απο αυτα τα παρασιτα!εγω οταν ειχα αγρια ενστικτα πηγαινα με την πρωτη μου γυναικα που τοτε δουλευε ανακρητρια παιρναμε το τζιπακι της αστυνομιας και κυνηγαγαμε λαθρομεταναστες τους σαπιζαμε στο ξυλο με τα κλομπ και βγαζαμε τα αποθημενα μας!δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να κυνηγαω πουλακια το θεωρο πολυ ξεφτιλα!!!!!!!!!!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Το κυνήγι να επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Οι κυνηγοί να είναι οπλισμένοι μόνο με μαχαίρια και τόξα και βέλη, χειροποίητα...Να κυκλοφορούν μόνο με άλογα και γαϊδούρια..Και φυσικά στον κυνηγότοπο να κυκλοφορούν πεινασμένες αρκούδες, λύκοι και τσακάλια, παρέα με μερικά νευρικά αγριογούρουνα...
Όπως τον παλιό, καλό καιρό, που το κυνήγι είχε κάποιο νόημα.

Διότι τον μάγκα στην μπεκάτσα και στο λαγό οπλισμένος με την καραμπίνα που ρίχνει ελικόπτερο και αλωνίζοντας με το αγροτικό 4Χ4, τον κάνω και εγώ...

Αν διαβάσεις τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα,που κυνηγούσε με τόξα,πίστεψε με,θα προτιμήσεις να κυνηγάνε με όπλα...

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Μόνο που ΔΕΝ το έχουν πια.

Θες να τουφεκάς?  Βάρα περιστέρια.  Έχει βρωμίσει ο τόπος.
Δεκοχτούρες.
Το ίδιο.
Και στο φινάλε, ρίχνε με τον καταπέλτη δίσκους, και σημάδευε.
Και εγώ μαζί σου.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ άγρια ζώα και πουλιά.

Για τα δε ψάρια που είπες, σκέψου πόσοι είναι οι ψαροτουφεκάδες ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΟΙ ΑΝΕΜΟΤΡΑΤΕΣ.

Και τι "καθαρίζει" ο ψαροτουφεκάς, και τι η ανεμότρατα.

Απαγορεύεται το κυνήγι του ήμερου περιστεριού,της δεκοχτούρας,της κίσας,του σπουργιτιού.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616

Κι εγώ απορώ,πώς και δεν έχουν απαγορευτεί βιομηχανίες που ρίχνουν τα απόβλητά τους στα ποτάμια όπως στον Ασσωπό.Περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει έχει ένας λαγός που θα πάει να πιει νερό από το ποτάμι,παρά από κάποιον κυνηγό.Και για την υπόλοιπη πανίδα το ίδιο.Επίσης η χρήση φυτοφαρμάκων.Οιλαγοί και οι πέρδικες από αυτά αποδεκατίστηκαν...

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Πω Πω Πω τι ξεκινησαμε εδω. :2funny: :2funny: Να απαντησω και σε αυτους τους ασχετους που γραφουν εδω

Ο καφρος που βριζει στο ποστ του πιο κατω (samsung)ειναι και ο πιο ασχετος. Δεν ξερει οτι η κυβερνηση της Αργεντινης μοιραζει δωρεαν δηλητηριο στους αγροτες γιατι τα 16+ εκατομυρια τριγωνια καταστερφουν το 20% της γεωργικης παραγωγης. Παρε ενα καναρινακι η παπαγαλακι να σου κελαιδαει, και δεν πιστευω οτι εχης παει φανταρος, και ουε και αλιμονο αν η Ελλαδα περιμενε απο ανθρωπους σαν εσενα να την προστατευσουν.

Ο δευτερος ειναι και μοντ, ο οποιος πιστευει οτι οι περδικες ζουνε στα δαση, και μας εβαλε φωτογραφεια ενα αεροβολο σαν οπλο κυνηγητικο. :2funny: :2funny: Επισης δεν διαβαζει καλα τις απαντησεις μου, και βαζει λογια που δεν εγραψα. Εγω θα σου ελεγα να παρης το αεροβολο σου και να πας να κυνηγησης κανενα πουλακι η κανενα αγριογουρουνο  :2funny: :2funny:. Αν ειμαι ο ασχετος "δολοφονος", γραψε μας εσυ μπαρμπα μου τον ορισμο "τι εστι κυνηγι".

Ο τριτος (διμιτρακις) που μου εκανε εντυπωση ειναι ο ανθρωπος που δεν εχει ενδιασμους να σκοτωση μουσουλμανους στο Κοσοβο, αλλα θεωρη δολοφονια να παη κανεις κυνηγι.

Εγω ο "δολοφωνος"  :2funny: :2funny: θα συνεχισω να γραφω σε αυτο το θρεντ, οχι για τιποτε αλλο, αλλα για να την σπαω στους ασχετους και να το κινησουμε το θρεντ και λιγο. Οσο για τους κυνηγους, ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος, :grin: :grin: γιατι απο αυτο εξαρταται το σπορ. Αν δεν υπαρχει υγειες περιβαλον, δεν θα υπαρχουν θυραματα.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Πω Πω Πω τι ξεκινησαμε εδω. :2funny: :2funny: Να απαντησω και σε αυτους τους ασχετους που γραφουν εδω

Ο καφρος που βριζει στο ποστ του πιο κατω (samsung)ειναι και ο πιο ασχετος. Δεν ξερει οτι η κυβερνηση της Αργεντινης μοιραζει δωρεαν δηλητηριο στους αγροτες γιατι τα 16+ εκατομυρια τριγωνια καταστερφουν το 20% της γεωργικης παραγωγης. Παρε ενα καναρινακι η παπαγαλακι να σου κελαιδαει, και δεν πιστευω οτι εχης παει φανταρος, και ουε και αλιμονο αν η Ελλαδα περιμενε απο ανθρωπους σαν εσενα να την προστατευσουν.

Ο δευτερος ειναι και μοντ, ο οποιος πιστευει οτι οι περδικες ζουνε στα δαση, και μας εβαλε φωτογραφεια ενα αεροβολο σαν οπλο κυνηγητικο. :2funny: :2funny: Επισης δεν διαβαζει καλα τις απαντησεις μου, και βαζει λογια που δεν εγραψα. Εγω θα σου ελεγα να παρης το αεροβολο σου και να πας να κυνηγησης κανενα πουλακι η κανενα αγριογουρουνο  :2funny: :2funny:. Αν ειμαι ο ασχετος "δολοφονος", γραψε μας εσυ μπαρμπα μου τον ορισμο "τι εστι κυνηγι".

Ο τριτος (διμιτρακις) που μου εκανε εντυπωση ειναι ο ανθρωπος που δεν εχει ενδιασμους να σκοτωση μουσουλμανους στο Κοσοβο, αλλα θεωρη δολοφονια να παη κανεις κυνηγι.

Εγω ο "δολοφωνος"  :2funny: :2funny: θα συνεχισω να γραφω σε αυτο το θρεντ, οχι για τιποτε αλλο, αλλα για να την σπαω στους ασχετους και να το κινησουμε το θρεντ και λιγο. Οσο για τους κυνηγους, ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος, :grin: :grin: γιατι απο αυτο εξαρταται το σπορ. Αν δεν υπαρχει υγειες περιβαλον, δεν θα υπαρχουν θυραματα.

Kαλημερα φιλοι

Μεγαλο θεμα ανοιξαμε εδω,και μαλιστα απορουσα ,τοσο καιρο απο τοτε που ο Αριων
ξεκινησε αυτο το θρεντ..πως και δεν ειχε αρχισει ακομα

Δηλωνω,οπως το εχω κανει και παλαιοτερα,ΚΥΝΗΓΟΣ...με την σημασια που μου εμαθε ο παππους μου ...και ψαρας βεβαιως

Θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση,που πρωτιστως με ενοχλει..Φιλε Μπερεττα,εαν εισαι εσυ
στις φωτογραφιες,κακως(κατα την γνωμη μου) τις ποσταρες...Που ειναι ο σεβασμος προς το θηραμα σου ,φιλε;Τι σχεση εχει το ΚΥΝΗΓΙ με την επιδειξη;

Και εγω κυνηγαω απο το '87,το φωτογραφικο μου αλμπουμ ομως ειναι γεματο απο φωτο τοπιων και βουνοκορφων οπου επισκευτηκα και κυνηγησα(μην παραβλεπουμε την λεξη "επισκεψη"...)

Επισης κυνηγησα μερικες φορες και με φωτογραφικη μηχανη αντι οπλου,μεσουσης της κυνηγετικης περιοδου,
φωτοπυροβολωντας τα 4 υπεροχα(και βραβευμενα,γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε..) Σεττερ μου την ωρα που φερμαραν..Ο "σκληρος" μου δισκος ειναι γεματος με τετοια στιγμιοτυπα,φιλε μου Μπερεττα και οχι με φωτο θηραματων και μονο

Αλλωστε ποτε δεν θυμηθηκα μεχρι τωρα ,την μπεκατσα,η την περδικα,συγκεκριμενα παντα,που φερμαρε ο σκυλος μου.Μπορω να σου πω ομως λεπτο προς λεπτο,ολη την φαση της ερευνας,του ανεβασματος στην απειροελαχιστη αναθυμιαση και τελικως......στην φερμα...Το αν "πηρα" το θηραμα η οχι εχει την λιγοτερη σημασια

Σε κοπαδακι απο εικοσι γκρεκες(περδικες) θα επαιρνα κατα την διαρκεια της σεζον 5-6,
και επειτα απο το τελος Νοεμβριου και μεχρι τις γιορτες των Χριστουγεννων που θα ξεκινουσα την μπεκατσα,εριχνα στις φτιαγμενες απο μενα ταιστρες πανω απο 80 κιλα καλαμποκι για τις "φιλεναδες" μου..Να εχουν να βγαλουν το χειμωνα.Και μερικα αλλα πραματακια που δεν ειναι της στιγμης,αλλα θα βοηθουσαν στην επιβιωση του ειδους,ωστε του χρονου να ξαναεχω τις γνωστες 5-6 κρεμασμενες....

Τωρα βεβαια στα 38 μου,τα ρημαδια τα βουνα παραψηλωσαν...Αληθεια πως βαζουν κανα δυο μετρα σε υψος καθε χρονο(η αυτα υψος η εγω ...κιλα).Το θεμα ειναι πως δεν μπορω πλεον να ανεβαινω να τις κυνηγησω οπως ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ... και οπως μου μαθανε,γι'αυτο και εγω σταματησα να το κανω.Κυνηγι με το 4χ4 μεχρι το κυνηγοτοπι,ακουστηρι στις περδικες απο το παραθυρο του αυτοκινητου το πρωι,κανα δυο ντουφεκιες σωρηδον στο κοπαδι ωστε να σκοτωσω μια η δυο και να τραυματισω θανασιμα 4-5(που θα πεθανουν αργοτερα...) και στις 10 η ωρα...πισω στο αμαξι....δεν μου λεει τιποτα ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ.

Εκεινο ομως που δεν θα σταματησω να κανω ειναι να τις φροντιζω....Καμια ταιστρα,καμια ποτιστρα,καμια "σταλουσα" να βρισκουν σκια...Δεν υπαρχει μεγαλυτερη κ@@@βλα τον Μαη να ανεβαινω στο βουνο το χαραμα και να τις ακουω να "σηκωνουν" το βουνο με τα κελαιδισματα τους...Πραγματικο στολιδι των ελληνικων βουνων ..

Πολλα εγραψα...Να με συγχωρητε
  Εν καιρω θα πουμε και αλλα...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πω Πω Πω τι ξεκινησαμε εδω. Να απαντησω και σε αυτους τους ασχετους που γραφουν εδω
Ναι, θα απαντήσεις εσύ ο σχετικός.
Που το "τι είναι κυνήγι" δεν έχεις καταφέρει να διατυπώσεις ακόμα.

Δεν ξερει οτι η κυβερνηση της Αργεντινης μοιραζει δωρεαν δηλητηριο στους αγροτες γιατι τα 16+ εκατομυρια τριγωνια καταστερφουν το 20% της γεωργικης παραγωγης.
Να πας τότε στην Αργεντινή, να κυνηγάς, "σχετικέ" μας.  Όχι εδώ, ΔΕ σε γουστάρουμε.  Χώνεψέ το.

Παρε ενα καναρινακι η παπαγαλακι να σου κελαιδαει, και δεν πιστευω οτι εχης παει φανταρος, και ουε και αλιμονο αν η Ελλαδα περιμενε απο ανθρωπους σαν εσενα να την προστατευσουν.
Φίλε, είμαι πολύ παλιός, και στο forum εδώ, και στη ζωή, και στη φύση, και στην προστασία της χώρας.  Σίγουρα παλιότερος από εσένα.
Το βιολί άμα τα βρίσκουμε σκούρα στα επιχειρήματα να την πέφτουμε με προσωπικές επιθέσεις στο συνομιλητή μας να ‘σαι σίγουρος ότι και το έχω ξαναδεί, και ξέρω να το αντιμετωπίζω.  Επομένως μη χαίρεσαι, δε θα σου κάνω τη χάρη να γυρίσω την κουβέντα εκεί που θέλεις.  Παπαγαλάκι δεν παίρνω, γιατί δεν θέλω να ενισχύσω τους ομοίους σου που κάνουν την ίδια δουλειά στον Αμαζόνιο.  Που δηλαδή πιάνουν τα πουλάκια και τα πουλάνε για να κονομήσουν.  Χώρια απ’ αυτό, δε μου αρέσει το θέαμα (του να βλέπω ένα πουλί φυλακισμένο).  Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για σένα, να τα καταλάβεις.

Ο δευτερος ειναι και μοντ, ο οποιος πιστευει οτι οι περδικες ζουνε στα δαση, και μας εβαλε φωτογραφεια ενα αεροβολο σαν οπλο κυνηγετικό.
Ο mod λοιπόν πράγματι δεν ξέρει που ζούνε οι πέρδικες.  Θα ‘πρεπε?  Αυτό που ξέρει είναι ότι ΖΟΥΝΕ, ή μάλλον ότι ζούσανε μέχρι να τις πυροβολήσεις εσύ.  Αφού τις πυροβόλησες,  έπαψαν να ζουν.  Που κάνω λάθος?
Όσο για το αεροβόλο, ναι αεροβόλο είναι.  Σε χαλάει?  Εγώ δεν πυροβολάω πουλάκια, πυροβολάω χάρτινους στόχους.  Πάρε και τη φωτογραφία (τα κιάλια είναι για να βλέπω το στόχο από μακριά).  Που σου είπα ότι το όπλο είναι κυνηγετικό?

Επισης δεν διαβαζει καλα τις απαντησεις μου, και βαζει λογια που δεν εγραψα.
Εγώ βρε τενεκέ  βάζω λόγια που δεν έγραψες?  Πες μου λοιπόν  ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ από μένα ότι το όπλο είναι κυνηγετικό,  για να δούμε ποιός κάνει αυτή τη δουλειά εδώ μέσα...  Αλλά σιγά μη και απαντήσεις!  Όπως απάντησες και για το κυνήγι θα απαντήσεις και εδώ!

Εγω θα σου ελεγα να παρης το αεροβολο σου και να πας να κυνηγησης κανενα πουλακι η κανενα αγριογουρουνο:
Το τι θα κάνω εγώ, το ξέρω καλύτερα από σένα, και δε χρειάζομαι τη συμβουλή σου.
Εδώ δε συζητάμε αυτό, συζητάμε για το τι κάνεις εσύ, που (όπως κομπάζεις), σκοτώνεις πουλάκια...  Σε αυτό έχεις να πεις τίποτα?

Αν ειμαι ο ασχετος "δολοφονος", γραψε μας εσυ μπαρμπα μου τον ορισμο "τι εστι κυνηγι". 
Άκου, εγώ ΞΕΡΩ τι είναι κυνήγι, και το γράφω εδώ μέσα.
ΕΣΥ είσαι που (πρώτος) μεταχειρίστηκες την έκφραση, και είπες: "αυτό δεν είναι κυνήγι".
Πες μας λοιπόν εσύ τι είναι,  σε ρωτάω τρείς σελίδες τώρα και κάνεις το χαζό.  Και σε ρωτάνε κι άλλοι.  Γλωσσοδέτης σε πιάνει?  Αλλά σου είπα, ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ γιατί πας και ντουφεκάς τα πουλάκια.
Το ένστικτό σου βγάζεις, και απλώς δε μπορείς να το εκφράσεις.  ****.
Τα αστεράκια είναι επειδή λογοκρίνω μόνος μου το χαρακτηρισμό που θα σου ‘λεγα αν δεν ήμουν mod.

Τόσα καταλαβαίνεις, τόσα λες... 

Εγω ο "δολοφωνος"  θα συνεχισω να γραφω σε αυτο το θρεντ, οχι για τιποτε αλλο, αλλα για να την σπαω στους ασχετους και να το κινησουμε το θρεντ και λιγο.
Μάθε πρώτα πως γράφεται η λέξη, και μετά γράφε την.  ΔολοφΩνε της ορθογραφίας.
Βεβαίως και να γράφεις.  Και όσο περισσότερο γράφεις, τόσο περισσότερο κράξιμο θα τρως.

Οσο για τους κυνηγους, ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος, γιατι απο αυτο εξαρταται το σπορ. Αν δεν υπαρχει υγειες περιβαλον, δεν θα υπαρχουν θυραματα. 
Ποιό  σπορ βρε ασχετίδη?
Σπορ είναι να σκοτώνεις τα πουλάκια?
Και ναι, ο κυνηγοί είναι οι καλύτεροι προστάτες του περιβάλλοντος!  Όπως οι γάτες προστατεύουν τα ποντίκια, η ο Bush προστατεύει τη δημοκρατία!

Συνημμένα

• IMGP3126S.JPG
    IMGP3126S.JPG
    170,9 KB · Εμφανίσεις: 20

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ωραιο χομπυ να δολοφονειτε ζωα.

Δεν είναι χόμπυ, φίλε, είναι "σπορ" !!!  :headbang:  Δε διάβασες την απάντηση του Μπερέττα?

Και το γιατί δεν έχει απαγορευτεί, να σου λύσω εγώ την απορία:
Γιατί αυτοί που βγάζουν τους νόμους, έχουν μυαλό μεγέθους Μπερέττα!

Επισκέπτης
Δεν είναι χόμπυ, φίλε, είναι "σπορ" !!!  :headbang:  Δε διάβασες την απάντηση του Μπερέττα?

Φίλε Stavro, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με κάποιον που επιδεικτικά ποστάρει τις φωτογραφιες του στο Internet. Σε προηγούμενα ποστ μου του εξηγησα μια διαφορά μεταξύ κυνηγιου & ψαρέματος την οποία δεν θέλει να καταλάβει... Δεν θα περιαυτολογήσω ούτε θα ποστάρω την κάρτα μου ως σκοπευτής σε μεγάλο αθηναϊκο σύλλογο... γιατί η συζήτηση θα ξεφύγει... ούτε θα αρχίζω να μιλάω για όπλα γιατί ο εν λόγω κύριως με το μόνο όπλο που έχει ρίξει είναι φλόπερ.... 

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281

Εσυ σταυρο λες οτι δεν εισαι κυνηγος αλλα ξερης την διαφορα μεταξυ χομπυ και σπορ. Λες να εχουν διαφορα οι νομοι στην Ελλαδα, Ισπανια, Αγγλια, Ιταλια, Γαλλια, και Γερμανια οσον αφορα το κυνηγι?

Εγω οπως ειπαμε ειμαι δολοφωνος τον πουλιων και δεν ξερω τον ορισμο "τι εστι κυνηγι" Γιατι δεν μας διαφωτιζης εσυ?

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Φίλε Stavro, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με κάποιον που επιδεικτικά ποστάρει τις φωτογραφιες του στο Internet. Σε προηγούμενα ποστ μου του εξηγησα μια διαφορά μεταξύ κυνηγιου & ψαρέματος την οποία δεν θέλει να καταλάβει... Δεν θα περιαυτολογήσω ούτε θα ποστάρω την κάρτα μου ως σκοπευτής σε μεγάλο αθηναϊκο σύλλογο... γιατί η συζήτηση θα ξεφύγει... ούτε θα αρχίζω να μιλάω για όπλα γιατί ο εν λόγω κύριως με το μόνο όπλο που έχει ρίξει είναι φλόπερ....   

Σωπα βρε φιλε. Ξαναγραψε ενα απλο ορισμο "τι εστι κυνηγι" γιατι μου διευφηγε

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Φιλε gabadoo, μπραβο ρε.

THANOS1981H

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
0
το κυνηγι ειναι απο αποαρχαιοτατον χρονων αποδεκτω αρκει ναμην κανεις υπερβολες αλλα εκτος απο τον νομο υπαρχουν κανονες αγρφει που βασιζονται στην κυνηγετικη πεδεια του καθενος καθοςσκαι απο το σεβασμο που δειχνει ο κυνηγος στη φυση.το θεμα ειναι να εισαι κυνηγος και οχι ενασ τουφεκιοφορος θηρευτης.

Επισκέπτης
  Kαλημερα φιλοι

Μεγαλο θεμα ανοιξαμε εδω,και μαλιστα απορουσα ,τοσο καιρο απο τοτε που ο Αριων
ξεκινησε αυτο το θρεντ..πως και δεν ειχε αρχισει ακομα

Δηλωνω,οπως το εχω κανει και παλαιοτερα,ΚΥΝΗΓΟΣ...με την σημασια που μου εμαθε ο παππους μου ...και ψαρας βεβαιως

Θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση,που πρωτιστως με ενοχλει..Φιλε Μπερεττα,εαν εισαι εσυ
στις φωτογραφιες,κακως(κατα την γνωμη μου) τις ποσταρες...Που ειναι ο σεβασμος προς το θηραμα σου ,φιλε;Τι σχεση εχει το ΚΥΝΗΓΙ με την επιδειξη;

Και εγω κυνηγαω απο το '87,το φωτογραφικο μου αλμπουμ ομως ειναι γεματο απο φωτο τοπιων και βουνοκορφων οπου επισκευτηκα και κυνηγησα(μην παραβλεπουμε την λεξη "επισκεψη"...)

Επισης κυνηγησα μερικες φορες και με φωτογραφικη μηχανη αντι οπλου,μεσουσης της κυνηγετικης περιοδου,
φωτοπυροβολωντας τα 4 υπεροχα(και βραβευμενα,γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε..) Σεττερ μου την ωρα που φερμαραν..Ο "σκληρος" μου δισκος ειναι γεματος με τετοια στιγμιοτυπα,φιλε μου Μπερεττα και οχι με φωτο θηραματων και μονο

Αλλωστε ποτε δεν θυμηθηκα μεχρι τωρα ,την μπεκατσα,η την περδικα,συγκεκριμενα παντα,που φερμαρε ο σκυλος μου.Μπορω να σου πω ομως λεπτο προς λεπτο,ολη την φαση της ερευνας,του ανεβασματος στην απειροελαχιστη αναθυμιαση και τελικως......στην φερμα...Το αν "πηρα" το θηραμα η οχι εχει την λιγοτερη σημασια

Σε κοπαδακι απο εικοσι γκρεκες(περδικες) θα επαιρνα κατα την διαρκεια της σεζον 5-6,
και επειτα απο το τελος Νοεμβριου και μεχρι τις γιορτες των Χριστουγεννων που θα ξεκινουσα την μπεκατσα,εριχνα στις φτιαγμενες απο μενα ταιστρες πανω απο 80 κιλα καλαμποκι για τις "φιλεναδες" μου..Να εχουν να βγαλουν το χειμωνα.Και μερικα αλλα πραματακια που δεν ειναι της στιγμης,αλλα θα βοηθουσαν στην επιβιωση του ειδους,ωστε του χρονου να ξαναεχω τις γνωστες 5-6 κρεμασμενες....

Τωρα βεβαια στα 38 μου,τα ρημαδια τα βουνα παραψηλωσαν...Αληθεια πως βαζουν κανα δυο μετρα σε υψος καθε χρονο(η αυτα υψος η εγω ...κιλα).Το θεμα ειναι πως δεν μπορω πλεον να ανεβαινω να τις κυνηγησω οπως ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ... και οπως μου μαθανε,γι'αυτο και εγω σταματησα να το κανω.Κυνηγι με το 4χ4 μεχρι το κυνηγοτοπι,ακουστηρι στις περδικες απο το παραθυρο του αυτοκινητου το πρωι,κανα δυο ντουφεκιες σωρηδον στο κοπαδι ωστε να σκοτωσω μια η δυο και να τραυματισω θανασιμα 4-5(που θα πεθανουν αργοτερα...) και στις 10 η ωρα...πισω στο αμαξι....δεν μου λεει τιποτα ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ.

Εκεινο ομως που δεν θα σταματησω να κανω ειναι να τις φροντιζω....Καμια ταιστρα,καμια ποτιστρα,καμια "σταλουσα" να βρισκουν σκια...Δεν υπαρχει μεγαλυτερη κ@@@βλα τον Μαη να ανεβαινω στο βουνο το χαραμα και να τις ακουω να "σηκωνουν" το βουνο με τα κελαιδισματα τους...Πραγματικο στολιδι των ελληνικων βουνων ..

Πολλα εγραψα...Να με συγχωρητε
  Εν καιρω θα πουμε και αλλα...

Ενδιάφεροντα αυτά που λες φίλε  ;)

Επισκέπτης
Σωπα βρε φιλε. Ξαναγραψε ενα απλο ορισμο "τι εστι κυνηγι" γιατι μου διευφηγε

Δεν θα γράψω τον ορισμό τι εστί κυνήγι γιατί μιλάω μόνο για πράγματα που γνωρίζω καλά σε αντίθεση με εσένα... Διάβασε τα προηγούμενα ποστ μου και θα καταλάβεις ότι πολλά από αυτά που λες είναι ανακρίβειες...

farmas1

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Εμένα απο μικρός το κυνήγι μου άρεσε.Στην αρχή με τα αεροβόλα και ένα φλομπεράκι όταν γυρνούσαμε με μια παρεά πιτσιρικάδες στα χωράφια βαρούσαμε τενεκεδάκια βαρούσαμε και καρακάξες.Στα 15 ξεκίνησα να πηγαίνω με μια παρέα για κυνήγι και μου δάνειζαν ένα παλιό μονόκαννο.Στα 18 πήρα το δικό μου δίκαννο αλλά έκτοτε δεν πολυπήγα για κυνήγι.Η αίσθηση της χαλάρωσης που σου προσφέρει μια βόλτα στη εξοχή και ο συνδυασμός με το όπλο σε βοηθάει να νιώσεις ελεύθερος.Αυτή η ελευθερία που νιώθεις όταν πας κυνήγι δεν συγκρίνεται με τίποτα.

spartakos2000

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
πάντως εγώ αν και έχω να κυνηγήσω πάνω από 20 χρόνια ας είναι καλά ο μπατζανάκης μου που μου εξασφαλίζει αρκετό αγριογούρουνο ...

εγώ φυσικά το ανταποδίδω με θαλασσινά...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εσυ σταυρο λες οτι δεν εισαι κυνηγος αλλα ξερης την διαφορα μεταξυ χομπυ και σπορ. Λες να εχουν διαφορα οι νομοι στην Ελλαδα, Ισπανια, Αγγλια, Ιταλια, Γαλλια, και Γερμανια οσον αφορα το κυνηγι?

Εγω οπως ειπαμε ειμαι δολοφωνος τον πουλιων και δεν ξερω τον ορισμο "τι εστι κυνηγι" Γιατι δεν μας διαφωτιζης εσυ?

Μπορεί οι νόμοι να μην έχουν διαφορά, βρε γκρούλε, αλλά τους νόμους τους έφτιαξαν οι άνθρωποι, δεν τους έφτιαξαν τα πουλιά!
Δεν τους ξέρω τους νόμους.  Και δε μου χρειάζεται.  Φυσικά, αποκλείεται να καταλάβεις το γιατί.  Και μάλλον είναι ηλίθιοι, φτιαγμένοι από γκρούλους σαν και σένα, για γκρούλους που ΔΕΝ τους τηρούν, σαν και σένα.  Απόδειξη αυτό περί απαγόρεψης κυνηγήματος περιστεριών, όταν είναι γνωστό ότι τα πουλιά αυτά αποτελούν πρόβλημα (πλέον) μέσα στις μεγάλες πόλεις.

Τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας, Δανίας, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΠΑ δε την κάνουν οι νόμοι, την κάνουν οι άνθρωποι, τενεκέ.  Γιατί σε αυτή τη χώρα από ανθρώπους πάσχουμε (γιατι δυστυχώς έχουμε πολλούς σαν και σένα), και όχι από νόμους.

Αλλά αυτά που να τα καταλάβεις εσύ...  Θα εξακολουθείς μια ζωή να δολοφΩνείς τη γλ'ωσσα, όπως σκοτώνεις και τα πουλάκια.

Το επίπεδό σου, αγαπητέ "κυνηγέ", φαίνεται όχι μόνο απο την πράξη που κάνεις (και τη διαφημίζεις κι όλας), αλλά και από αυτά που γράφεις, και από τον τρόπο (και την ορθογραφία) που τα γράφεις.

Αλλά ποιός την έχασε την παιδεία του για να την βρεις εσύ?  Βρίσκεται η παιδεία στο δρόμο?  Δε βρίσκεται!

Και για να συνεχίσουμε τη κουβέντα μας στο επίπεδο που σ' αρέσει, πάρε (σου είπα, έχω πολλές) άλλη μια φωτο:

Ειναι το αεροβόλο που είδες πριν, ΜΑΖΙ με το "κυνηγετικό".
Θες κι άλλες?
Θα τις έχεις!

Συνημμένα

• IMGP3125S.jpg
    IMGP3125S.jpg
    209,7 KB · Εμφανίσεις: 23

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Βεβαίως, να διαφωτίσω, όχι εσένα βέβαια, αλλά τους υπόλοιπους εδώ μέσα:

Και να με συμπαθάς, τη φωτογραφία που θα σου βάλω τώρα απο το internet την πήρα, δεν έχω τέτοιες εγώ:

Να το έργο σου.
Να το τι βρίσκεις και βλέπεις μπροστά σου, αφού ρίξεις τη τουφεκιά, και εναγωνίως πας να δεις "τι έκανες".
ΑΥΤΟ βλέπεις.
Και ΑΥΤΟ που βλέπεις, σου δίνει "χαρά".
Τα κατάφερες.
Μπράβο σου.

Ούστ από δω, και συ, και όλοι οι όμοιοί σου.

Συνημμένα

• VictimDuck.jpg
    VictimDuck.jpg
    79 KB · Εμφανίσεις: 22

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom