Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Όποιος αισθάνεται μάγκας κυνηγός ας πάρει ένα τόξο και ας παει να κυνηγήσει, για να γίνεται το παιχνίδι με πιο ίσους όρους. Τώρα πόσο μάγκας είσαι, με τα σκάγια που έχουν 800 μέτρα διασπορά, να κυνηγάς κοτσύφια.......

Πάρε να διαβάσεις το "Κυνηγετικός" του Ξενοφώντα,αν σου το επιτρέπει ο Τσίπρας βεβαίως,και μετά έλα να μας πεις αν θέλεις να κυνηγήσουμε όπως οι αρχαίοι.Είμαι 100000% σίγουρος ότι αν σου πεταχτεί τρυγόνι και διασποράς φυσίγγια να έχεις και το καλύτερο όπλο,στο γάμο του Καραγγιόζι θα βαρέσεις!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του κυνηγός. Αυτό δεν χωρά καμια αμφιβολία.
Θεωρώ ξεπερασμένο το να κυνηγάς για να φας, καθώς υπαρχουν πολλοί πια τρόποι για να καλύψεις αυτη την αναγκη. Όσοι το κάνουν για χομπυ, καλύτερα να το αλλάξουν - η φύση ειναι κατεστραμένη και δεν υπαρχουν περιθώρια για απώλεια ειδων απο την αλυσίδα... Έχω υοθετήσει εναν κραυγαετό μέσω της wwf και κάθε μήνα μου στέλνουν στατιστικά στοιχεία πολύ δραματικά, ξέρετε πόσοι μαλάκες υπάρχουν που ρίχνουν στον αερα μόλις δουν ένα περίφανο φτερωτο ;;; Οπως είπαν με τα λεγομενα τους πολλοι συναγωνιστες ειναι θεμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Υπάρχουν κυνηγοί που είναι προσεκτικοί και δεν καταστρεφουν τη φύση, όμως και αυτοι ειναι ενα ειδος προς εξαφανιση όπως και ορισμενα τους θηραματα.... Οι περισσοτεροι ειναι ηλιθιοι δίχως τον παραμικρο δείκτη νοημοσυνης.... ελπίζω να αλλαξουν χομπυ και να το γυρίσουν στο ψάρεμα μπας και κανουν καλο και στην ψυχουλα τους.

Θα συμφωνείς φαντάζομαι και για το ψάρεμα με αθερινόδυχτο που αποτελειώνει τον γόνο.Σωστά;

Έχεις υιοθετήσει μέσω της WWF;Καλά,τα λεφτά σου σε κάποιων πονηρων την πούτσα πάνε,να γαμάνε τις μουνάρες.Σκατά ενδιαφέρον έχουν και αυτοί για το περιβάλλον.Οι Μ.Κ.Ο είναι όλες επιδοτούμενες

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Πάρε να διαβάσεις το "Κυνηγετικός" του Ξενοφώντα,αν σου το επιτρέπει ο Τσίπρας βεβαίως,και μετά έλα να μας πεις αν θέλεις να κυνηγήσουμε όπως οι αρχαίοι.Είμαι 100000% σίγουρος ότι αν σου πεταχτεί τρυγόνι και διασποράς φυσίγγια να έχεις και το καλύτερο όπλο,στο γάμο του Καραγγιόζι θα βαρέσεις!
Αν θέλεις να συζητάμε να σταματήσεις τις μαλακίες περί Τσίπρα. Δεν με ξέρεις και από χθες για να μου κολλάς ταμπέλες. Τώρα για τα σκάγια διασποράς δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν έχω ιδέα από όπλα και κυνήγι

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Εγώ δεν κολλάω σε κανέναν ταμπέλες,ποτέ.Απλώς από τα γραφόμενα σου και τις απόψεις σου για κάποια θέματα συμπεραίνω ότι ανήκεις σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.Κακό δεν είναι πάντως.

al capone

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Για να βαλουμε λιγο μια ταξη στην κουβεντα ο καθε ενας απο εμας επιλεγει τι θα κανει στην ζωη του .
αυτο που με ενοχλει εμενα περισσοτερο ειναι να πληρωνω εγω και να επωφελουνται αλλοι. τι ενοωω μιλαω για τους δηθεν οικολογους που (αυτον που θα σας αναφερω ειναι καταγεγραμενο) αγορασαν με χρηματα του κρατους και των κυνηγων ενα μηχανημα το οποιο παρατηρει την εισοδο των πουλιων στην ελλαδα το κοστος του μηχανηματος ειναι 1.500.000 ευρο
κατεληξαν οτι στην ελλδα μπαινουν καθε χρονο 4.000.000.000 τσιχλες απο  αυτες σκοτωνωναι 350.000   πειτε μου εσεις ποσο κακο κανουν στο περιβαλον οι κυνηγοι και ποσο κακο στην τσεπη μας οι οικολογοι

Επισκέπτης
Ενταξει,δεν ειμαι κατα του κυνηγιου,αν και προσωπικα το βρισκω λιγο ασκοπο.
Δεν θα ψηφισω λοιπον υπερ η κατα.

Αλλα ρε σεις κυνηγοι,ελεος με τα αυτογεμη ρε πουστη!
Δωστε και μια ευκαιρια στα ζωντανα,με κανα πλαγιοκανο η κανα σουπερ ποζε!

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Για να βαλουμε λιγο μια ταξη στην κουβεντα ο καθε ενας απο εμας επιλεγει τι θα κανει στην ζωη του .
αυτο που με ενοχλει εμενα περισσοτερο ειναι να πληρωνω εγω και να επωφελουνται αλλοι. τι ενοωω μιλαω για τους δηθεν οικολογους που (αυτον που θα σας αναφερω ειναι καταγεγραμενο) αγορασαν με χρηματα του κρατους και των κυνηγων ενα μηχανημα το οποιο παρατηρει την εισοδο των πουλιων στην ελλαδα το κοστος του μηχανηματος ειναι 1.500.000 ευρο
κατεληξαν οτι στην ελλδα μπαινουν καθε χρονο 4.000.000.000 τσιχλες απο  αυτες σκοτωνωναι 350.000   πειτε μου εσεις ποσο κακο κανουν στο περιβαλον οι κυνηγοι και ποσο κακο στην τσεπη μας οι οικολογοι

έχεις πολύ απλοϊκή προσέγγιση και κυνική κάπως,... προκαλείς.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Ρε φιλάρα μας δουλεύεις;;;;

Μας έχεις για ηλίθιους;;;;

Η ιστορία αυτή άρχισε το 1998. Σε συνέντευξη ο Πρόεδρος της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας λέει:

www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1376]http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1376[/url]

Μετά το συνέδριο για τα αποδημητικά πουλιά, που έγινε στα μέσα Ιουνίου 1998 στην Αθήνα στο οποίο συμμετείχαν θηραματολόγοι από πολλά ευρωπαϊκά κράτη και μετά τη σχετική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που είχαμε, η ΚΣΕ αποφάσισε την εγκατάσταση βιοακουστικών σταθμών (ραντάρ) παρακολούθησης αποδημητικών πουλιών και ειδικότερα -σε πρώτη φάση- για τα τσιχλοειδή.
Ήδη έχει παραληφθεί ο πρώτος σταθμός και πρόκειται να εγκατασταθεί άμεσα σε περιοχή που θα αποφασισθεί από κοινού με τις κυνηγετικές ομοσπονδίες.

Στόχος της ΚΣΕ είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν εγκατασταθεί άλλοι τρεις βιοακουστικοί σταθμοί, σε επίκαιρα σημεία μέσα στην ελληνική επικράτεια.
Έτσι, με ένα δίκτυο τεσσάρων βιοακουστικών σταθμών θα καλύψουμε τον ελληνικό χώρο και θα υπάρξουν στοιχεία για τα αποδημητικά πουλιά υψηλής και αναμφισβήτητης αξιοπιστίας.
Τα στοιχεία αυτά θα επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων για τους πληθυσμούς των αποδημητικών -στοιχεία που θα είναι βέβαια και στη διάθεση του υπουργείου Γεωργίας.
Να τονίσω ότι τα 4 ραντάρ θα είναι αρκετά για την κάλυψη του ελληνική χώρου -η Ιταλία καλύπτεται με 6 τέτοια ραντάρ- και ότι το κόστος τους είναι της τάξης του [size=15pt]1,5 εκ. δρχ. ανά σταθμό[/size].

1.500.000 ΔΡΑΧΜΕΣ, όχι Ευρώ.

Και που τους είδες τους οικολόγους, και που το είδες το κράτος;;;;

Ρε τι πάνε και λένε τα άτομα.......

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945

Ο καθενας επιλεγει τι θα κανει στη ζωη του αρκει να μη βλαπτει τους αλλους.
Με ποιο δικαιωμα παει ο καθε κυνηγος και σκοτωνει τα ζωα?
Γιατι πιστευεις οτι η δικη σου ζωη η η δικη μου εχει μεγαλυτερη αξια απο
αυτη των ζωων?

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αν και μου αρέσουν τα όπλα και η σκοποβολή, δεν μου αρέσει το κυνήγι, και τελευταία την είδα στραβά και με το υποβρύχιο ψάρεμα, και χάρισα και το ψαροτούφεκο.

Τούτου δοθέντος (LOL), δεν επιτρέπω στον εαυτό μου την οποιαδήποτε ένσταση στο δικαίωμα των κυνηγών να κάνουν το χόμπι τους. Αρκεί να υπάρχει επαρκής έλεγχος, ώστε να αποφεύγεται η λαθρο- και η υπερθήρευση. Αυτό, απ' όσο ξέρω και από γνωστούς μου κυνηγούς, είναι κάτι που οι ευσυνείδητοι του χώρου το εφαρμόζουν και το μεταδίδουν (και ενίοτε το επιβάλλουν κιόλας).

Για τους λάβρους πολέμιους της θήρας, τώρα: Δεν είναι δυνατόν να απαγορευτούν τα πάντα, ρε παιδιά. Σκεφτείτε πως το καθετί κάποιον (έστω και έναν) ενοχλεί. Δεν είναι δυνατόν να προστατεύουμε τους πάντες από όλους τους υπόλοιπους! Ούτε και είναι εφικτό (ή ηθικό, ή δημοκρατικό) να επιβάλλουμε σε όλους μία και μοναδική άποψη.

Πιστεύω πως σε μερικές δεκάδες χρόνια, θα αλλάξει η άποψή μας για το κυνήγι (για διάφορους λόγους), και θα ξεφτίσει η όλη ιστορία. Ως τότε, έχουμε πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
και το κυνηγι ενα χομπυ ειναι απλα για μενα ειναι συνηθως αντιπαθες το ολο πακετο χαρακτηρα που κουβαλαει ο μεσος κυνηγος ετσι οπως τους ξερω εγω.Μιλαω συνήθως για καγκουρες πρωην μαμελουκους που γιναν προσφατα ανθρωποι και οκ δε ξερουν απο θεατρο ή ποδοσφαιρο και καπου πρεπει να πανε...
Γενικα...ολα καλα ειναι και ο ΠΑΟK  Champions League

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ΜΠΑΜ, ΜΠΑΜ, ΜΠΑΜ, ΠΑΝΕ ΤΑ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Το θέαμα -ήταν μέσα Φεβρουαρίου- είχε κάνει ακόμα και τους σκληροτράχηλους εργαζόμενους στις Αλυκές Μεσολογγίου να λυγίσουν. [size=14pt]Δεκαπέντε φλαμίνγκο[/size], από αυτά που πάντοτε χάζευαν να χορεύουν στη λιμνοθάλασσα, κείτονταν μπροστά τους [size=14pt]νεκρά[/size]. Πριν από λίγες ημέρες, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας επιβεβαίωσε τις υποψίες τους: ότι δεν επρόκειτο για επανεμφάνιση της γρίπης των πτηνών ή για κάποια άλλη μυστήρια ασθένεια, μα για μαζική θανάτωση των πτηνών από λαθροκυνηγούς. Η σχετική έκθεση έκανε λόγο για [size=14pt]τραύματα στην κοιλιά και πολλαπλά κατάγματα στα φτερά και τα πόδια από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς[/size].

http://[URL unfurl="true"]www.ornithologiki.gr/images/politiki/photos/m_dead_flamingo_1.jpg[/img[/URL]] [img]http://[URL unfurl="true"]www.ornithologiki.gr/images/politiki/photos/m_dead_flamingo_2.jpg[/img[/URL]]

[u][b]Μολονότι το παράνομο κυνήγι «ανθεί» στην περιοχή[/b][/u], το συγκεκριμένο κρούσμα έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τα φλαμίνγκο (ή αλλιώς φοινικόπτερα) αποτελούν συμπαθέστατα ζώα (ονομάζονται και πουλιά της αγάπης) και ότι μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν αποτελέσει στόχο λαθροκυνηγών (συνήθως χτυπούν μικρότερα πουλιά). Είναι και ότι τα νεκρά πτηνά βρέθηκαν συγκεντρωμένα και μάλιστα σε περιοχή των αλυκών, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό. «Τα στοιχεία αυτά δείχνουν αφενός ότι το λαθροκυνήγι στην περιοχή είναι ανεξέλεγκτο και αφετέρου ότι η φύλαξη της λιμνοθάλασσας είναι ανύπαρκτη», σημειώνει στην «Κ» η κ. Μαλαμώ Κορμπέτη, υπεύθυνη θεμάτων Πολιτικής Περιβάλλοντος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Αν όμως η φύλαξη είναι ελλιπής σε μια από τις -υποτίθεται- πλέον προστατευόμενες περιοχές της χώρας, τι συμβαίνει στις υπόλοιπες;

Απροστάτευτη
Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου προστατεύεται τόσο από την κοινοτική όσο και από την εθνική νομοθεσία, καθώς αποτελεί έναν από τους δέκα ελληνικούς υγροτόπους που συγκαταλέγονται στη Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ, είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura, ενώ είναι και εθνικό πάρκο! Παρόλα αυτά, η περιοχή όχι μόνο δεν φυλάσσεται, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν ξεκίνησαν καν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών!

«Οι προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδας παραμένουν απροστάτευτες», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της ΕΟΕ κ. Ξενοφών Κάππας. «Η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ανεπάρκειά της να προστατεύσει τις περιοχές Natura 2000. Περιμένουμε επιτέλους από την Πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι η προστασία αυτών των περιοχών δεν αποτελεί απλώς υποχρέωση, αλλά μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, μια χώρα από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα στην Ευρώπη».[/i]

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
[...] ενα χομπυ ειναι, απλα για μενα ειναι συνηθως αντιπαθες το ολο πακετο χαρακτηρα που κουβαλαει ο μεσος κυνηγος [...] Μιλαω συνήθως για καγκουρες πρωην μαμελουκους που γιναν προσφατα ανθρωποι [...]

Φίλε, αυτή τη συνομοταξία που περιγράφεις τη συναντάμε παντού, σε κάθε κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα, σε κάθε τάξη και βαθμίδα εκαπίδευσης, σε κάθε φύλο και ηλικία, σε κάθε πόλη και χωριό, και σε σταθερό ποσοστό επί του συνόλου. Δυστυχώς, αλλά τί να κάνεις?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Κάποια σχόλια που γράφτηκαν είναι σεβαστά. Κάποια αποτελούν απαύγασμα μαλακίας

Οποιος θέλει να το παίξει rambo, έχει επιλογές. Αλλα εκεί ο αντίπαλος απαντάει και με πραγματικά πυρά

Και τώρα βγαίνουν οι κότες οι λειράτες και μιλάνε κιόλας. Τα κακά της δημοκρατίας

Ο αντίπαλος κάνει τον πολεμιστή. Όχι το όπλο

Όσο και αν ντυθείς παραλλαγή, κότα είσαι

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
Για μια ακομα φορα συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Απλοι δολοφονοι ειναι. Η ζωη τους εχει αξια αλλα η ζωη των
ζωων ειναι για διασκεδαση. Θα επρεπε να απαγορευτει παγκοσμιως.
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα μαζί σου. Ενάντι στο κυνήγι χωρίς συζήτηση.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
κάποιοι ανθρωποειδείς, προερχόμενοι περισσότερο από το κτήνος παρά από αρμονικές διασταυρώσεις/ εξελίξεις/ μεταμορφώσεις/ ανόδους/ μετενσαρκώσεις/ συμπτώσεις, στη βιολογική αλυσίδα, συνειδητά παραβλέπουν την αλληλουχία και δεν αντέχουν το ότι το ζωϊκό βασίλειο έχει περισσότερη λογική συνέχεια από ότι εκείνοι με το γύρω τους.

Είναι παράλληλοι με εκείνους που λένε:
Θα πρέπει να κάνουμε το δελφίνι να μιλήσει
Τη φάλαινα να βελάξει
Τον κοκκοβιό να παίξει όμποε
Την ακρίδα να πλέξει
Τον Περουβιανό χριστιανό
Τον σκατζόχειρο μπρελόκ

...και θα φάμε και μία φώκια γιατί είναι η τελευταία και πρέπει να ζήσουμε τη στιγμή όπως το σλόγκαν της Vromafone!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Έλεος πια με τα φλαμίνγκο,με τους πελαργούς,με τους αετούς.Δηλαδή επειδή βρέθηκε κάποιος μαλάκας που σκότωσε ένα φλαμίνγκο,και που μπορεί να μην είναι κυνηγός,ευθύνεται το κυνήγι;Κι εγώ σήμερα είδα έναν μαλάκα που παραβίασε το κόκκινο,και πέταξε έναν μοτοσυκλετιστή κάτω.Να απαγορευτεί η οδήγηση;Χώρια που κατά καιρούς οι "νεκροί πελαργοί" δεν είναι από σκάγια,αλλά από παθολογικά αίτια.Γίνεται ντόρος όταν βρίσκονται νεκροί,φωνάζουν για το κυνήγι,και όταν βγαίνουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια που μιλούν για παθολογικά αίτια,δε βγαίνει κανείς να πει τίποτα.Κατά καιρούς κάποιοι μαλάκες ρίχνουν δηλητηριασμένο σιτάρι στα περιστέρια του Συντάγματος.Μήπως και γι'αυτά φταίνε οι κυνηγοί;Ότι τα δάση συρικνώνονται από την οικιστική "ανάπτυξη" δε μας πειράζει;Ότι στα καμένα της Ηλείας οι κτηνοτρόφοι βόσκουν κατσίκια και δεν αφήνουν τα μικρά δενδρα να μεγαλώσουν δε μας πειράζει;Θα πάρουμε και το κατσικάκι μας από αυτόν το Πάσχα!Όλα οι κυνηγοί τα φταίνε;Αυτοί που είναι μπροστά στην κατάσβεση των πυρκαγιών,αυτοί που βοηθούν στην ανεύρεση των ορειβατών,αυτοί που βοηθούν το περιβάλλον με σπορές;Αλλά αυτά δεν τα λένε οι "οικολόγοι".Γιατί να τα πουν;Για να τους ρωτήσουν αυτοί τι κάνουν για το περιβάλλον;Οι κυνηγοί εκτρέφουν σκύλους,και δεν αγοράζουν σκύλο που δε χρειάζονται,αντίθετα με τους "οικολόγους του καλοκαιριού" που αγοράζουν ένα σκύλο στην αρχή του καλοκαιριού,και τον Σεπτέμβριο τον πετάνε έξω....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Τα φλαμίνγκο είναι λαθρομετανάστες (στην κυρολεξία) .

Μπαμ, μπαμ, μπαμ, κάτω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom