Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
τι ανθρωπος είναι αυτός ρε παιδιά, δεν του φτάνουν τα νεροπίστολα που έχει μιλάει και για κλοκ

Δεν ειμαι σαν εσενα ουτε το φιλο σου τον Σταυρο. Αν εχεις κατι να πεις για κυνηγι η οπλα πες το. Δεν ασχολουμαστε με νεροπιστολα.

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Καλυνηχτα παιδες και να δουμαι ποτε θα συνδεθη ο Σταυρος να μας κανει μια ψυχαναλυση

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ολες οι γνωμες και αποψεις δεκτες. Αλλα δεν μου ειπες πια δικανα προτιμας εσυ και γιατι. Εμενα μου αρεσουν τα Ιταλικα οπλα, αλλα εχω και ενα Γερμανικo (Μerkl).

Υπαρχουν και πιο ακριβα οπλα σαν τα Fabbri και Abbiatiko & Salvinelli, αλλα αυτα δεν ειναι προσιτα.

Το ακριβο δεν ειναι συνυφασμενο με την πολυτελεια,μιλωντας για οπλα...
  Τα οπλα που αναφερεις ειναι ΠΟΛΥΤΕΛΗ...απλα
  Οταν εγω εννοω οπλο,εννοω ενα κατασκευασμα μηχανολογικης τελειοτητας,φινιρισματος
  και ποιοτικων υλικων...
  Και να ειναι στην πρωτοπορια οταν παρουσιαστουν....
  Απο τα ιταλακια που παραθετεις,μονο ενας ειναι οπλοκατασκευαστης(αν γνωριζεις..)
  Φτιαχνει ακομα και την σειρα S0 της Μπερεττα
  Βεβαια η Μπερεττα ειναι περηφανη για τα οπλα αυτα,και οι μαλακες που τα εχουν επισης,
  ομως δεν τα φτιαχνει η ιδια με οτι συνεπαγεται αυτο...

Προσωπικα,οπως εχω πει και αλλου και οι φιλοι εδω γνωριζουν,μου αρεσουν τα αγγλικα
  και γαλλικα λειοκαννα κυνηγιου...
  Δεν μαθαινει ο γερικος σκυλος,νεες περπατησιες...ειδικα τις καρκινιζουσες...
  Παντα πλαγιοκαννα,σπανια και μερικα αλληλεπιθετα...
  Purdey,Mc Kay Brown,Holland-Holland....
  Ειδικα για την πρωτη εταιρεια,εχω ενα κατασκευασμενο το 1923..

Απο τους Γαλλους...
  Darne...
  Εχω ενα R10..

Και αλλα μου αρεσουν,που δεν τα ξερεις

Τα Μπερεττα ειναι για νεοκοπους και νεοπλουτους τυφεκιοφορους
  Αυτους που κομπαζουν για αυτα(γιατι δεν ξερουν...) και τα δειχνουν στους φιλους τους
  Ενιοτε και σε φωτογραφιες

Κατι αλλο...
  Εχεις γνωσεις;
  Αν πραγματικα εχεις,τοτε μην γκουγκλαρεις οταν μιλαμε..
  Δεν χρειαζομαι αποδειξεις για να καταλαβω με ποιον μιλαω

βυζομανης

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Η Εταιρία > Ο Όμιλος  Beretta

Τα σχεδόν 500 χρόνια εμπειρίας της, επέτρεψαν στην Beretta να αναπτύξει τις πλέον εξελιγμένες παραγωγικές μεθόδους οι οποίες αξιοποιούν τεχνολογία αιχμής. Με την αλλαγή του αιώνα και την έλευση της νέας χιλιετίας, η έκταση των εργοστασίων παραγωγής της Beretta αυξήθηκε ραγδαία από 10.000 σε 75.000 τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 μηχανές παραγωγής και εργαλειομηχανές αριθμητικού ελέγχου. Αρκετές από αυτές είναι ενταγμένες σε σταθμούς εργασίας απόλυτα αυτοματοποιημένους (ρομπότ), που χρησιμοποιούνται για το φρεζάρισμα και το φινίρισμα των όπλων της Beretta.

Η εταιρία έχει εσωτερικό εργαστήριο δυναμομηχανικής έρευνας, με δυνατότητα μεγάλης μεταβολής του συντελεστή υψηλών πιέσεων για εφαρμογές συστημάτων όπλων και πυρομαχικών. Για την ανάλυση της καταπόνησης, στην οποία υποβάλλονται τα εξαρτήματα των όπλων, έχει εφαρμοστεί η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονα υπολογιστικά συστήματα δι- και τρισδιάστατου σχεδιασμού [Computer Aided Design (CAD) Systems]  και ελέγχου μηχανουργικής κατεργασίας [Computer Aided Manufacturing Systems (CAM] για oρισμένα εξαρτήματα όπλων.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η Beretta λανσάρισε τα είδη Beretta Sport, μια ολοκληρωμένη σειρά από ρούχα και αξεσουάρ για το κυνήγι, την αγωνιστική σκοποβολή και γενικότερα τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Τα είδη ένδυσης Beretta Sport, χαρακτηρίζονται από τα ίδια δυναμικά σχέδια, τα άψογα υλικά και την εκλεπτυσμένη κομψότητα, που συναντά κανείς στα όπλα της Beretta, αποδίδουν δε το ίδιο απρόσκοπτα.

Εδώ και χρόνια, υπηρεσίες εφαρμογής του νόμου σε όλο τον κόσμο, βασίζονται στην αξεπέραστη αξιοπιστία που προσφέρουν τα όπλα της Beretta. To 1991 το Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας υιοθέτησε το Beretta 70/90 5.56 Χ 45mm NATO, ως επίσημο όπλο του ιταλικού στρατού, αντικαθιστώντας το Beretta BM59 7.62 NATO.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος πιστολιών της Beretta, ήταν η υιοθέτηση του ημιαυτόματου πιστολιού Beretta 92 από τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., όπως επίσης και από την Γαλλική Εθνοφυλακή "Gendarmerie Nationale" και τη Γαλλική Αεροπορία "Armιe de l'Air". Αμέτρητες τοπικές αστυνομίες και γραφεία Σερίφη σε όλες τις Η.Π.Α. επέλεξαν επίσης πιστόλια Beretta, ενώ το 1995 δημιουργήθηκε το μοντέλο Beretta 96 Brigadier D για ικανοποιήσει τις ανάγκες της Συνοριοφυλακής των Η.Π.Α.

Η επιτυχία της Beretta στους τομείς της άμυνας και της εφαρμογής του νόμου συνδυάζεται με την επιτυχία στην αγωνιστική σκοποβολή. Το πρώτο μετάλλιο της Beretta ήρθε το 1956 στην Ολυμπιάδα της Μελβούρνης, και ακολούθησαν νίκες στη Ρώμη (1960), το Μόναχο (1972), το Μόντρεαλ (1976), τη Μόσχα (1980), το Λος Άντζελες (1984), τη Σεούλ (1988) και τη Βαρκελώνη (1992). Στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 οι σκοπευτές της Beretta κέρδισαν οκτώ μετάλλια (2 χρυσά, 3 αργυρά, 3 χάλκινα)! Το 2000 στο Σίδνεϊ οι αθλητές της Beretta κατέκτησαν πέντε μετάλλια (2 χρυσά, 2 αργυρά, 1 χάλκινο). Τα σκοπευτικά/αγωνιστικά όπλα της Beretta έχουν κερδίσει περισσότερες διακρίσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Διεθνείς Αγώνες από οποιοδήποτε άλλο όπλο!

Η εμπειρία, η καινοτομία, ο σεβασμός στην παράδοση, σε συνδυασμό με συνεχείς σχεδιαστικές μελέτες, τεχνολογική ανάπτυξη και συνεχώς βελτιούμενες μεθόδους παραγωγής, είναι οι θεμελιώδεις αρχές που καθιέρωσαν την Beretta σαν την κορυφαία εταιρία όπλων παγκοσμίως.

Από το 1526 η παράδοση υπεροχής της Beretta, έχει οδηγήσει το γόητρο των όπλων της αρχαιότερης βιομηχανίας, στα πέρατα του κόσμου.

Eιπε κανεις κατι;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Πω πω πω
  Τι λες ρε παιδι μου
  Ψαρωσα.....

Ειναι προφανες οτι εισαι απο αυτους που ανεφερα πιο πριν...
  Για φασοναδουρα ,καλη εταιρεια ειναι..
  Και κατι κινεζικες τωρα τελευταια
  Μπορεις να μας πεις για καμμια τεχνολογικη "καινοτομια" της Μπερεττα στην
  οπλοκατασκευαστικη(λειοκαννων οπλων ,τονιζω...);

Σας εφαγε η διαφημιση....
  Και οι χιλιες εργαλειομηχανες....

Επισκέπτης
Εχεις παει ποτε κυνηγι?

όταν πήγαινα για κυνήγι εσύ έπαιζες με Lego... Ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις για τα κλοκ... Απ' ότι φαίνεται φίλε δεν το έχεις.... δεν ξέρεις, δεν είναι κακό όμως τουλάχιστον παραδέξου το

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Βυζομανής,

Μη θεοποιούμε πράματα.

Εγώ διάλεξα Beretta (και μάλιστα το FS92) ακριβώς γι' αυτό το λόγο που γράφεις εδώ:

Η μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος πιστολιών της Beretta, ήταν η υιοθέτηση του ημιαυτόματου πιστολιού Beretta 92 από τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., .

Τότε (που ήταν να αγοράσω) έψαξα και βρήκα τις προδιαγραφές που είχε βάλει το U.S. Department of Defence, και τα αποτελέσματα (την αξιολόγηση δηλαδή) του διαγωνισμού, καθώς και ότι άλλο υπήρχε σχετικό στο φάκελλο (διακήρυξη κλπ).
Έπιασα και έριξα και με 4-5 απ' αυτά, έλυσα-έδεσα, και κατέληξα σε αυτό.
Το κυριότερο προσόν του ήταν: 50.000 σφαίρες χωρίς μια εμπλοκή!
By far καλύτερο από τα υπόλοιπα.
Ταιριάζει και στο χέρι μου.

Τώρα: Από λειόκαννα δεν ξέρω (γιατί όπως είπα δεν κυνηγάω), παρ' ότι έχω μία χράπα-χρούπα 12 Cal. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο (τη βλέπεις και αυτή στη φωτογραφία μαζί με το αεροβόλο), αλλά για τη δουλειά που τη θέλω είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Και επαναλαμβάνω, ΔΕΝ κυνηγάω ζωάκια.

Τα υπόλοιπα που παρέθεσες είναι (προφανώς) από κάποιο διαφημιστικό κείμενο της Beretta. Καλοί οι Ιταλοί, η παράδοση κλπ, αλλά το να φτιάνει μια εταιρεία όπλων μπλουζάκια και γιλεκάκια, δε νομίζω ότι προάγει τις μηχανολογικές της κατασκευές...
Μάλλον ζημιώνει το image της (σε ανθρώπους που ΔΕΝ τους απασχολούν τα μπλουζάκια), παρά το βελτιώνει!

Βέβαια, τα μπλουζάκια φέρνουν έσοδα (και ίσως και περεισσότερα από τα όπλα), και ως γνωστόν τον μαλάκα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς!

mackay1926

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Καταρχην την καλησπερα μου
Ρε παληκαρια εδω μεσα τα ισοπεδωσατε ολα πχ εγω προσωπικα βγαζω αδεια 10 χρονια περιπου και μολις μια φορα καταφερα να τουφεκισω λαγο.Απο μπροστα μου περασαν ολων των ειδων τα ζωα αλλα ουτε σηκωσα το οπλο μου.Σκοπος του σωστου κυνηγου δεν ειναι η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα αλλος γουσταρει να ακουει τον σκυλο του να κλαπιζει και ας μην σηκωσει λαγο ποτε αλλος γουσταρει να βλεπει φερμες κτλ.Επειδη καποιοι δεν γουσταρετε το κυνηγι πρεπει να το σταματησουμε???Υπαρχουν παιδεραστες δεν θα σταματησουμε να κανουμε παιδια ομως, γινονται ατυχηματα με τα αυτοκινητα και τα μηχανακια και σκοτωνεται κοσμος καθημερινα  μηπως να σταματησουμε να κυκλοφορουμε???Θελω καποιος να μου πει που δεν υπαρχουν οι μαλακες οι οποιοι ειναι παντα η εξαιρεση ολοι οι γιατροι ειναι σωστοι?οι ταριφες?οι καθηγητες?οι πουτανες?Αυτα ειχα να πω ελπιζω να μην κουρασα καλο κυνηγι σε ολους

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Βυζομανής,

Μη θεοποιούμε πράματα.

Εγώ διάλεξα Beretta (και μάλιστα το FS92) ακριβώς γι' αυτό το λόγο που γράφεις εδώ:

Τότε (που ήταν να αγοράσω) έψαξα και βρήκα τις προδιαγραφές που είχε βάλει το U.S. Department of Defence, και τα αποτελέσματα (την αξιολόγηση δηλαδή) του διαγωνισμού, καθώς και ότι άλλο υπήρχε σχετικό στο φάκελλο (διακήρυξη κλπ).
Έπιασα και έριξα και με 4-5 απ' αυτά, έλυσα-έδεσα, και κατέληξα σε αυτό.
Το κυριότερο προσόν του ήταν: 50.000 σφαίρες χωρίς μια εμπλοκή!
By far καλύτερο από τα υπόλοιπα.
Ταιριάζει και στο χέρι μου.

Τώρα: Από λειόκαννα δεν ξέρω (γιατί όπως είπα δεν κυνηγάω), παρ' ότι έχω μία χράπα-χρούπα 12 Cal. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο (τη βλέπεις και αυτή στη φωτογραφία μαζί με το αεροβόλο), αλλά για τη δουλειά που τη θέλω είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Και επαναλαμβάνω, ΔΕΝ κυνηγάω ζωάκια.

Τα υπόλοιπα που παρέθεσες είναι (προφανώς) από κάποιο διαφημιστικό κείμενο της Beretta. Καλοί οι Ιταλοί, η παράδοση κλπ, αλλά το να φτιάνει μια εταιρεία όπλων μπλουζάκια και γιλεκάκια, δε νομίζω ότι προάγει τις μηχανολογικές της κατασκευές...
Μάλλον ζημιώνει το image της (σε ανθρώπους που ΔΕΝ τους απασχολούν τα μπλουζάκια), παρά το βελτιώνει!

Βέβαια, τα μπλουζάκια φέρνουν έσοδα (και ίσως και περεισσότερα από τα όπλα), και ως γνωστόν τον μαλάκα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς!

Απολυτη ταυτιση αποψεων σε ολα...
 Ακομα και στην προσωπικη σου επιλογη του πιστολιου..
 Δεν εχω,αλλα και εγω αυτο θα επαιρνα....

βυζομανης

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
@gabadoo

τα οσα γραφεις για την εταιρεια Beretta, σε καθιστουν τουλαχιστον αστειο και κομπλεξικο / επισης το να χαρακτηριζεις μαλακες οσους εχουν στην κατοχη τους οπλο της Beretta, δειχνει το ποιον σου και την αγωγη που γνωρισες / δεν προκειται να ξαναασχοληθω μαζι σου / εξαλλου, ποιο το οφελος; εισαι απλα ενας απο χιλιαδες κομπλεξικους ιντερνετακιδες / τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο /

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ρε παληκαρια εδω μεσα τα ισοπεδωσατε ολα πχ εγω προσωπικα βγαζω αδεια 10 χρονια περιπου και μολις μια φορα καταφερα να τουφεκισω λαγο.Απο μπροστα μου περασαν ολων των ειδων τα ζωα αλλα ουτε σηκωσα το οπλο μου.Σκοπος του σωστου κυνηγου δεν ειναι η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα αλλος γουσταρει να ακουει τον σκυλο του να κλαπιζει και ας μην σηκωσει λαγο ποτε αλλος γουσταρει να βλεπει φερμες κτλ.Επειδη καποιοι δεν γουσταρετε το κυνηγι πρεπει να το σταματησουμε???Υπαρχουν παιδεραστες δεν θα σταματησουμε να κανουμε παιδια ομως, γινονται ατυχηματα με τα αυτοκινητα και τα μηχανακια και σκοτωνεται κοσμος καθημερινα  μηπως να σταματησουμε να κυκλοφορουμε??[/?Θελω καποιος να μου πει που δεν υπαρχουν οι μαλακες οι οποιοι ειναι παντα η εξαιρεση ολοι οι γιατροι ειναι σωστοι?οι ταριφες?οι καθηγητες?οι πουτανες?Αυτα ειχα να πω ελπιζω να μην κουρασα καλο κυνηγι σε ολους

Οι παιδεραστές όμως διώκονται απο το νόμο.
Δεν έχει κάποια διαφορά, λες;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Συνημμένα

• Gold.jpg
    Gold.jpg
    27 KB · Εμφανίσεις: 24

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ρε παληκαρια εδω μεσα τα ισοπεδωσατε ολα πχ εγω προσωπικα βγαζω αδεια 10 χρονια περιπου και μολις μια φορα καταφερα να τουφεκισω λαγο.

Ρε Mackay, καλησπέρα και σε σένα κατ' αρχήν, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, "επί προσωπικού" που λένε, και χωρίς διάθεση αντιδικίας.

Και θα σε ρωτήσω, γιατί κι εγώ ΜΙΑ ΦΟΡΑ είχα πάει με ένα φίλο "κυνήγι", και εγώ επίσης σκότωσα ένα πουλί.
Ένα μόνο, και δε ξαναπήγα:

Όταν τον έπιασες τον ψόφιο, και τον σήκωσες απ' τ' αυτιά να τον πας πίσω (στην κατσαρόλα), δε τον λυπήθηκες το φουκαρά?

Εγώ το πουλί το λυπήθηκα!!!

mackay1926

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Οι παιδεραστές όμως διώκονται απο το νόμο.
Δεν έχει κάποια διαφορά, λες;

Και ποιος σου ειπε οτι οι λαθροθηρες δεν διωκονται απο το νομο?Αυτο ειναι το θεμα για τους λιγους να την πατησουν οι πολλοι?Φανταζεσαι αυριο να πουν οτι επειδη ολοι οι παιδεραστες ανταλλασουν φωτογραφιες και βιντεο μεσω ιντερνετ να κλεισουν ολα τα σαιτ με σεξουαλικο περιεχομενο?

Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Like
2
Πόντοι
16
Ρε Mackay, καλησπέρα και σε σένα κατ' αρχήν, αλλά να σε ρωτήσω κάτι, "επί προσωπικού" που λένε, και χωρίς διάθεση αντιδικίας.

Και θα σε ρωτήσω, γιατί κι εγώ ΜΙΑ ΦΟΡΑ είχα πάει με ένα φίλο "κυνήγι", και εγώ επίσης σκότωσα ένα πουλί.
Ένα μόνο, και δε ξαναπήγα:

Όταν τον έπιασες τον ψόφιο, και τον σήκωσες απ' τ' αυτιά να τον πας πίσω (στην κατσαρόλα), δε τον λυπήθηκες το φουκαρά?

Εγώ το πουλί το λυπήθηκα!!!

με αυτη τη λογικη δεν πρεπει να τρωμε και κρεας..απο πουθενα..

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
όταν πήγαινα για κυνήγι εσύ έπαιζες με Lego... Ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις για τα κλοκ... Απ' ότι φαίνεται φίλε δεν το έχεις.... δεν ξέρεις, δεν είναι κακό όμως τουλάχιστον παραδέξου το

Έλα μωρέ Πάθος και συ τώρα, τι τον αποπαίρνεις τον άνθρωπο!

Είναι ανάγκη να του θυμίζεις με τι έπαιζε τότε?   Περασμένα - ξεχασμένα ρε συ!

Για το ΤΩΡΑ (που παίζει με το πουλί του) δεν έχεις να του πεις τίποτα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom