Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Φιλε, οχι μονο τα ξερω αλλα συνεισβαλω χρηματικα για την προστασια του περιβαλοντος τους. Το κυνηγι και η σκοποβολη ειναι το παθος μου, και αν θυμασαι ειχα γραψει οτι οι κυνηγοι ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος. Χωρις υγειες περιβαλον δεν θα υπαρχουν θηραματα. Μπορω να σου πω ακομα και ποτε και πως ζευγαρωνουν τα πιο πολαειδη πουλιων που κυνηγω στην Ευρωπη και σε ολον τον κοσμο.

Αυτο που δεν δεχομαι ειναι κατι ασχετοι σαν τον Σταυρο να επιβαλουν την νοωτροπια τους με το ζορι. Αυτοι ειναι οι φασιστες του κοσμου.

Αντε πολα εγραψα, και αν θελη ο Σταυρος θα του βαλω και αλλες φωτογραφιες κυνηγιου και οπλων. Εχω και συλλογη απο Γερμανικα Luger.

Να τα πάρουμε ένα ένα:

συνεισβαλω χρηματικα     
Νέο ρήμα:  Συνεισβάλλω.
Να δούμε τις αποδείξεις, παρακαλώ. Της συνεισβολής σου.

για την προστασια του περιβαλοντος τους.
Αγοράζοντας φυσίγγια, φαντάζομαι.

Το κυνηγι και η σκοποβολη ειναι το παθος μου,
Από γκόμενες, τίποτα?

και αν θυμασαι ειχα γραψει οτι οι κυνηγοι ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος.
Ναι, το είχες γράψει.  Αλλά έχεις γράψει και ΤΟΟΟΟΟΟσες μαλακίες αδερφέ μου, που... ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
Άσε που μάλλον τον πυροβόλησες κι αυτόν.

Χωρις υγειες περιβαλον δεν θα υπαρχουν θηραματα.
Όπως λέμε «με τις υγείες σας».

Μπορω να σου πω ακομα και ποτε και πως ζευγαρωνουν τα πιο πολαειδη πουλιων που κυνηγω στην Ευρωπη και σε ολον τον κοσμο.
Εσύ πότε ζευγαρώνεις?

Αυτο που δεν δεχομαι ειναι κατι ασχετοι σαν τον Σταυρο να επιβαλουν την νοωτροπια τους με το ζορι.
"Νοωτροπία" και "ζόρι", κάνει λίγο σα ζωοτροπία δε νομίζεις?  Ή μήπως εννοούσες ζωοτροφία? Ή μήπως πανσπερμία? 

Αυτοι ειναι οι φασιστες του κοσμου.
Μας ξεμπρόστιασε ο τσάκαλος!

Αντε πολα εγραψα,
Πράγματι, μας κούρασες.  "Ως μάλα πόλα" που έλεγαν και οι αρχαίοι.  Από αυτούς τό μαθες?

και αν θελη ο Σταυρος θα του βαλω και αλλες φωτογραφιες κυνηγιου και οπλων. Εχω και συλλογη απο Γερμανικα Luger.

Εγώ τις άδειες θέλω να βάλεις, τα υπόλοιπα θα τα βρει η υπηρεσία.
(Και τα Luger).

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Σταύρο από ποιον κινδυνεύει η ατομική σου ασφάλεια και σου έδωσαν άδεια οπλοφορίας πιστολιού;Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρο από ποιον κινδυνεύει η ατομική σου ασφάλεια και σου έδωσαν άδεια οπλοφορίας πιστολιού; Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι...

Άδεια οπλοφορίας μπορεί να πάρει κάθε Έλληνας πολίτης (δε μιλάω βέβαια για στρατιωτικούς και αστυνομικούς που την κατέχουν αυτοδικαίως λόγω επαγγέλματος) που πληρεί ορισμένες προϋποθέσεις.

Προφανώς, τις πληρώ.

Για να πάρεις και εσύ, ρώτα στο Αστ. Τμήμα (Παράρτημα ασφαλείας) της περιοχής που κατοικείς.

Τι άλλη απορία έχεις?

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Άδεια οπλοφορίας κυνηγετικού όπλου σαφώς και μπορεί να πάρει ο καθένας αν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις.Κι εγώ έχω για το baikal.Αλλά για πιστόλι,απ'ότι ξέρω είναι δύσκολο.Αλλιώς να πάρω κι εγώ ένα σαν τα παρακάτω :cheesy:

Συνημμένα

• glock19.jpg
    glock19.jpg
    11,2 KB · Εμφανίσεις: 19
  • steyr_m-0.jpg
    steyr_m-0.jpg
    23,2 KB · Εμφανίσεις: 17

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Άδεια οπλοφορίας κυνηγετικού όπλου σαφώς και μπορεί να πάρει ο καθένας αν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις.Κι εγώ έχω για το baikal.Αλλά για πιστόλι,απ'ότι ξέρω είναι δύσκολο.Αλλιώς να πάρω κι εγώ ένα σαν τα παρακάτω

Μπερδεύεις τα πράματα, imaginas.
Εγώ δε μίλησα για κυνηγετικού. Μίλησα για την άλλη, αυτή που είδες.
Το αν είναι "εύκολο" ή "δύσκολο" είναι προσωπική εκτίμηση του καθ' ενός, και εξαρτάται από το που ορίζει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο λέξεων.

Σαφώς, είναι "δυσκολότερο" το να εκδοθεί στο όνομα κάποιου άδεια οπλοκατοχής και οπλοΦΟΡΙΑΣ (οπλοκατοχής βγάζουν όλοι οι σκοπευτές),  από το όσο είναι να εκδοθεί μια άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου.  Αυτό, με την έννοια ότι οι προϋποθέσεις είναι περισσότερες.
Αλλά δεν παύει να είναι μια δυνατότητα, για τον κάθε πολίτη, επαναλαμβάνω.

Και μια που το συζητάμε, και επειδή (μην αμφιβάλλεις ότι) το έχω ψάξει, σου λέω ότι εφ' όσον κάνεις όλα τα απαραίτητα και έρθει η ώρα να διαλέξεις όπλο, άσε τα Glock και τα Steyer και τα colt...
Και εγώ είχα ψαχτεί, και κατέληξα εκεί που σου έδειξα, με by far στοιχεία σύγκρισης... Μόνο μειονέκτημα, η τιμή του.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αυτό είναι το πιο αστείο επιχείρημα των αντικυνηγών.Δε σκοτώνει ο κυνηγός για πλάκα.Απλώς συλλέγει με αυτόν τον τρόπο την τροφή του.Μπορεί να μην είναι η μοναδική όπως παλιά,αλλά είναι μια αλλαγή από την κτηνοτροφία των φυραμάτων,των ιχθυαλεύρων και άλλων επιβλαβών.Τώρα βέβαια υπάρχουν κυνηγοί και "κυνηγοί".Και σίγουρα δεν αρκεί να ξέρει ποιες είναι οι ζώνες διάβασης ή πόσα ορτύκια έχει η Ελλάδα για να λέγεται κάποιος κυνηγός.Πάντως η άποψή μου είναι ότι η καταστροφή της πανίδας είναι "κατόρθωμα" όχι των κυνηγών,αλλά όλων των άλλων.Αυτών που επεκτείνουν τις πόλεις εις βάρος των δασών,αυτών που μολύνουν τα ποτάμια,που μολύνουν την ατμόσφαιρα.Οι κυνηγοί έχουν τη μικρότερη έως αμελητέα συμμετοχή στην καταστροφή.Αλλά τους άλλους δεν τους αγγίζει κανείς,διότι έχουν χρήματα και μπορούν να τους αρχίσουν στις μηνύσεις...

Εκει διαφωνουμαι φιλε. Αν ηταν ετσι ουτε κοτοπουλα ουτε αγελαδες θα τρωγαμε και θα ειμασταν φυτοφαγοι.

Αυτό ειναι αστεία επιχειρήματα των «κυνηγών». Ο «κυνηγός» προφανέστατα σκοτώνει για πλάκα – όχι για την τροφή του. Αυτά του τύπου οι αφελείς διατυπώσεις μπορεί να έχουν πέραση σε βουλευτικά ή δημοτικά γραφεία αλλά μέχρι εκεί. Στο καφενείο έχει μπουγέλο.

Αυθαίρετος επίσης είναι και ο ισχυρισμός που προβάλλεται απο τους «κυνηγούς» ότι το συνάφι τους έχει τη μικρότερη έως αμελητέα συμμετοχή στην καταστροφή. Η δολοφονία της πανίδας δεν ειναι καταστροφή; Ποια η συμμετοχή σας στην προστασία του περιβάλλοντος; Ντάξει, ελλαδα ειναι εδω, είσαι ότι δηλώσεις. Αλλά μην αποθρασυνόμαστε κιόλας.

Παιδιά, δείτε το λίγο ρεαλιστικά. Σκοτώνετε επειδή κάποιο πρόβλημα έχετε. Και επειδή αυτό είναι πράξη δειλίας έτσι όπως το κάνετε, υπάρχει κόσμος που μπορεί να σας βοηθήσει σε Σομαλία, Μιανμαρ, Αφγανιστάν... Δεν πρέπει να φοβάστε να αντιμετωπίσετε πραγματικά πυρά. Εσείς είστε λεβέντες.

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Όχι, γκασμά μου.  Δε πρέπει να γράφεις σε αυτό το thread επειδή γράφεις μαλακίες. O ύπνος μου δεν έχει να κάνει με αυτό.
Ναί, ξέρω. Ο Daniel Perazzi και ο Mauro Perazzi πίνουν νερό στο όνομά σου. Μου το είπαν. Μού είπαν ακόμα (και οι δυο με μια φωνή):
«Τί θα κάναμε αν δεν είχαμε κι' αυτό το παιδί απ την Ελλάδα, θα είχαμε σβήσει σαν άθλημα!».

Βρίζω τους κασμάδες σαν και σένα, αστοιχείωτε!

Ναι, σε είδαμε. Για το Cougar με αριθμό σειράς όμως 101899MC, βάλε εδώ τώρα και την άδειά του, γιατί το όπλο το είδαμε, μένει να δούμε και την άδεια.

Για το FS92 το δικό μου (που επίσης το είδατε όλοι), πάρε και την άδεια.
Τα νούμερα στην άδεια τα έχω κρύψει γιατί δε σκοπεύω να αποκαλυφτώ.
Όπως εσύ σκοπεύεις αποκαλύπτοντας μπεκάτσες.
Για το αεροβόλο δε χρειάζεται άδεια, το ξέρεις.

Και θα επανέλθω....

Βρε Σταυρο αυτα εχεις να πεις? Σε λιγο θα μας βαλης και την αστυνομικη ταυτοτητα και το διαβατηριο σου. Ξεχνας οτι το θρεντ ειναι για κυνηγι και ψαρεμα, και με το κυνηγι εχεις τα οπλα. Λες τα οπλα μου να ειναι ολα λαθραια?  :2funny: Λες με ολα αυτα τα οπλα που εχω να μην εχω τις αρμοδιες αδειες και να μου τα κατασχη η ατυνομια?? :2funny: :2funny:

Σε λιγο θα μας βαλης καμια φωτογραφεια απο στολη τσολια. Που ειναι οι φωτογραφειες σου απο κυνηγι και ψαρεμα?  :2funny: :2funny:

~ Buddha

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
οποιος δε θελει να μαθει , δε θα μαθει. :)

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Να τα πάρουμε ένα ένα:

συνεισβαλω χρηματικα     
Νέο ρήμα:  Συνεισβάλλω.
Να δούμε τις αποδείξεις, παρακαλώ. Της συνεισβολής σου.

για την προστασια του περιβαλοντος τους.
Αγοράζοντας φυσίγγια, φαντάζομαι.

Το κυνηγι και η σκοποβολη ειναι το παθος μου,
Από γκόμενες, τίποτα?

και αν θυμασαι ειχα γραψει οτι οι κυνηγοι ειναι οι καλυτεροι προστατες του περιβαλοντος.
Ναι, το είχες γράψει.  Αλλά έχεις γράψει και ΤΟΟΟΟΟΟσες μαλακίες αδερφέ μου, που... ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη.
Άσε που μάλλον τον πυροβόλησες κι αυτόν.

Χωρις υγειες περιβαλον δεν θα υπαρχουν θηραματα.
Όπως λέμε «με τις υγείες σας».

Μπορω να σου πω ακομα και ποτε και πως ζευγαρωνουν τα πιο πολαειδη πουλιων που κυνηγω στην Ευρωπη και σε ολον τον κοσμο.
Εσύ πότε ζευγαρώνεις?

Αυτο που δεν δεχομαι ειναι κατι ασχετοι σαν τον Σταυρο να επιβαλουν την νοωτροπια τους με το ζορι.
"Νοωτροπία" και "ζόρι", κάνει λίγο σα ζωοτροπία δε νομίζεις?  Ή μήπως εννοούσες ζωοτροφία? Ή μήπως πανσπερμία? 

Αυτοι ειναι οι φασιστες του κοσμου.
Μας ξεμπρόστιασε ο τσάκαλος!

Αντε πολα εγραψα,
Πράγματι, μας κούρασες.  "Ως μάλα πόλα" που έλεγαν και οι αρχαίοι.  Από αυτούς τό μαθες?

και αν θελη ο Σταυρος θα του βαλω και αλλες φωτογραφιες κυνηγιου και οπλων. Εχω και συλλογη απο Γερμανικα Luger.

Εγώ τις άδειες θέλω να βάλεις, τα υπόλοιπα θα τα βρει η υπηρεσία.
(Και τα Luger).

Βρε Σταυρο παρτα ολα μαζι και οχι ενα ενα. Παλι παπαριες γραφεις ? Νομιζης οτι εισαι ο μονος που εχει αδεια στην Ελλαδα?

Δεν μου φαινεται οτι καταλαβαινης η δεν θελης να καταλαβης, και ισως οι "υπηρεσιες" ειδη να σε ψαχνουν, αλλα το θρεντ ειναι για κυνηγι και ψαρεμα, και προσπαθης συνεχως να αλλαξης το θεμα γιατι δεν εισαι ουτε κυνηγος ουτε ψαρας.

Επειδη εχεις ενα αεροβολο και μια Βερεττα 92 ανηκης στο θρεντ? Εδω ειναι για κυνηγους και ψαραδες.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Και μια που το συζητάμε, και επειδή (μην αμφιβάλλεις ότι) το έχω ψάξει, σου λέω ότι εφ' όσον κάνεις όλα τα απαραίτητα και έρθει η ώρα να διαλέξεις όπλο, άσε τα Glock και τα Steyer και τα colt...
Και εγώ είχα ψαχτεί, και κατέληξα εκεί που σου έδειξα, με by far στοιχεία σύγκρισης... Μόνο μειονέκτημα, η τιμή του.

Glock έχει ο αδερφός μου όντας αστυνομικός κι έχω ρίξει κάποιες βολές.Από τα άλλα δεν έχω άποψη.

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αυτό ειναι αστεία επιχειρήματα των «κυνηγών». Ο «κυνηγός» προφανέστατα σκοτώνει για πλάκα – όχι για την τροφή του. Αυτά του τύπου οι αφελείς διατυπώσεις μπορεί να έχουν πέραση σε βουλευτικά ή δημοτικά γραφεία αλλά μέχρι εκεί. Στο καφενείο έχει μπουγέλο.

Αυθαίρετος επίσης είναι και ο ισχυρισμός που προβάλλεται απο τους «κυνηγούς» ότι το συνάφι τους έχει τη μικρότερη έως αμελητέα συμμετοχή στην καταστροφή. Η δολοφονία της πανίδας δεν ειναι καταστροφή; Ποια η συμμετοχή σας στην προστασία του περιβάλλοντος; Ντάξει, ελλαδα ειναι εδω, είσαι ότι δηλώσεις. Αλλά μην αποθρασυνόμαστε κιόλας.

Παιδιά, δείτε το λίγο ρεαλιστικά. Σκοτώνετε επειδή κάποιο πρόβλημα έχετε. Και επειδή αυτό είναι πράξη δειλίας έτσι όπως το κάνετε, υπάρχει κόσμος που μπορεί να σας βοηθήσει σε Σομαλία, Μιανμαρ, Αφγανιστάν... Δεν πρέπει να φοβάστε να αντιμετωπίσετε πραγματικά πυρά. Εσείς είστε λεβέντες.

Χαλάρωσε...
Μάλλον δεν έχεις δει τις δράσεις της ΚΣΕ.Η ΚΟΣΕ μέλος της ΚΣΕ ήταν αυτή που πήγε πρώτη να ταΐσει τα ελάφια της Πάρνηθας.Και αυτά δεν είναι στα θηρεύσιμα.Κάθε χρόνο πραγματοποιούν σπορές.

~ Buddha

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
φιλοι ειρηνι ημιν
προς τι ο αλληλοσπαραγμος?
οι προσωπικες αντιπαραθεσεις δε χωρουν σε ενα τετοιο θεμα,
σκοπος του οποιου ειναι να βοηθησει τον αρχαριο κυνηγο ή ψαρα,
(και οχι διαγωνισμος ποιος εχει τα πιο πολλα οπλα ή τα πιο πολλα μετρα διχτυα.)
σκεφτειτε να θελατε να μαθετε να κυνηγατε ή να ψαρευετε ...
νομιζετε οτι θα περνατε καποια καθοδηγηση απο εδω μεσα?
ας χαμηλωσουμε τους τονους , και ας μιλησουμε σαν να θελουμε να μεταδωσουμε γνωση
στον αναγνωστη.

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
Glock έχει ο αδερφός μου όντας αστυνομικός κι έχω ρίξει κάποιες βολές.Από τα άλλα δεν έχω άποψη.

Τα Glock ειναι απο τα πιο γνωστα οπλα, και μεγαλης αντοχης. Για αυτο και τα προτιμουνε αστυνομικοι σε διαφορες χωρες.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Τα Glock ειναι απο τα πιο γνωστα οπλα, και μεγαλης αντοχης. Για αυτο και τα προτιμουνε αστυνομικοι σε διαφορες χωρες.

Και τα Navy Colt .44 ειναι αντοχης και απολυτα αξιοπιστα οπλα
 Παραγονται ανελλειπως 140-150 χρονια τωρα...
 Οι καμποιδες τετοια ειχαν,και ο Τζο Γουει
 Δεν τα ειχαν ομως ποτε αστυνομικοι
 Τα GLOCK ειναι απλα σημεια των καιρων και διαφημιση...
 Και οσοι τα χρησιμοποιουν ως υπηρεσιακα,αλλα προσοντα τους ειναι
 εκεινα που εκτιμουν...

Εσυ ως οπλολατρης επρεπε να τα ξερεις αυτα...
 Αγαπας και τις μουφες τις Μπερεττες(ως λειοκαννα κυνηγετικα..)
 Μη χεσω..
 Και τα Περρατζι που αναφερεις,με κορυφαιο μαλιστα τα ΜΧ 2000

Τι να πουμε δηλαδη και για κανα ΜΧ-8 S03 δηλαδη...

Μηπως,λεω,μηπως.....εισαι λιγο ψιλοασχετος με τα κατασκευαστικα
 αριστουργηματα της οπλοποιιας;

Χαριν κουβεντας ρωταω,και χωρις εμπαθεια...

Επισκέπτης

τι ανθρωπος είναι αυτός ρε παιδιά, δεν του φτάνουν τα νεροπίστολα που έχει μιλάει και για κλοκ

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Μουγκα.....βλεπω

Ησυχασαμε η αυταπαταμαι;

BerettaSO

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Κριτικές
9
Like
447
Πόντοι
281
 Και τα Navy Colt .44 ειναι αντοχης και απολυτα αξιοπιστα οπλα
 Παραγονται ανελλειπως 140-150 χρονια τωρα...
 Οι καμποιδες τετοια ειχαν,και ο Τζο Γουει
 Δεν τα ειχαν ομως ποτε αστυνομικοι
 Τα GLOCK ειναι απλα σημεια των καιρων και διαφημιση...
 Και οσοι τα χρησιμοποιουν ως υπηρεσιακα,αλλα προσοντα τους ειναι
 εκεινα που εκτιμουν...

Εσυ ως οπλολατρης επρεπε να τα ξερεις αυτα...
 Αγαπας και τις μουφες τις Μπερεττες(ως λειοκαννα κυνηγετικα..)
 Μη χεσω..
 Και τα Περρατζι που αναφερεις,με κορυφαιο μαλιστα τα ΜΧ 2000

Τι να πουμε δηλαδη και για κανα ΜΧ-8 S03 δηλαδη...

Μηπως,λεω,μηπως.....εισαι λιγο ψιλοασχετος με τα κατασκευαστικα
 αριστουργηματα της οπλοποιιας;

Χαριν κουβεντας ρωταω,και χωρις εμπαθεια...

Ολες οι γνωμες και αποψεις δεκτες. Αλλα δεν μου ειπες πια δικανα προτιμας εσυ και γιατι. Εμενα μου αρεσουν τα Ιταλικα οπλα, αλλα εχω και ενα Γερμανικo (Μerkl).

Υπαρχουν και πιο ακριβα οπλα σαν τα Fabbri και Abbiatiko & Salvinelli, αλλα αυτα δεν ειναι προσιτα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom