Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 297K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
ποια απο τις παρακατω ειναι καλυτερη καρτα γραφικων ?

AMD Radeon HD 8750M 1GB VS AMD Radeon HD 8570M 2GB
ιδιες ειναι,η δευτερη απλα εχει την διπλη μνημη.Σχετικα δυνατη παντως,για μεσαια λαπτοπς.
Σε ποιο την βρηκες;

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
ιδιες ειναι,η δευτερη απλα εχει την διπλη μνημη.Σχετικα δυνατη παντως,για μεσαια λαπτοπς.
Σε ποιο την βρηκες;
Ρε θα σου φάω το λαρύγγι ρε!!! Επειδή είναι ΟΣΦΠούδης να τον καταστρέψεις θες; Οι 2 κάρτες ΔΕΝ είναι ίδιες

ποια απο τις παρακατω ειναι καλυτερη καρτα γραφικων ?

AMD Radeon HD 8750M 1GB VS AMD Radeon HD 8570M 2GB
Οι 2 κάρτες ΔΕΝ είναι ίδιες. Μη μασας από τα 2 γίγα που έχει η δεύτερη. Εκτός από την ταχύτητα του πυρήνα και τη μνήμη στ οποία υπερτερεί η δεύτερη έναντι της πρώτης σ όλα τ άλλα η πρώτη είναι καλύτερη της δεύτερης. Αν κοιτάξεις και εδώ
θα το δεις και μόνος σου.
Επειδή οι κάρτες αυτές είναι για παιχνίδια (υποθέτω πως τις θέλεις να παίζεις παιχνίδια στο λαπτοπ σου) δε νομίζω πως υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο παιχνίδι που να θέλει ΕΛΑΧΙΣΤΗ μνήμη στη κάρτα γραφικών 2γίγα. Ακόμα και το φαρ κράι το 3 με 1γίγα μια χαρά πηγαίνει. Οπότε το θεωρώ περιττό να πάρεις τώρα λαπτοπ που να έχει τη 2η κάρτα (που θα ανεβάζει και τη τιμή του στο θεό) εκτός αν τ έχεις και δε σε νοιάζει.
Για να σου δώσω να καταλάβεις εγώ έχω την 7650 με 1 γίγα και το φαρ κραι παίζει μια χαρά. Καλύτερα να κοιτάξεις να έχεις καλύτερο επεξεργαστή. Εγώ με τον ι 7 έχω μείνει ΜΑΛΑΚΑΣ. Καμία σχέση με τους AMD (που έχω στο ντεσκτοπ μου στην Αθήνα).

Υ.Γ Αν και το football manager 14 δε θέλει καμία τρελλη κάρτα. Εκτός αν τη θέλεις για να δεις τις λεπτομέρειες του ναού της ΑΕΚ όταν θα πηγαίνεις για να προσκυνάς  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: (πλάκα κάνω)

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Καλημέρα,

στην Διαχείρηση Συσκευών τι εμφανίζει;
Στο BIOS κοίταξες μήπως υπάρχει κάποια επιλογή για ποιά κάρτα θα είναι default;
καλημερα στην διαχειρηση συσκευων εμφανιζει και τις δυο...οριστε και μερικες φωτο απο τον driver που δεν μπορω να βρω ποιος ειναι

1415720_10201681015659367_1457035005_n.jpg

και απο τον catalyst της amd 8750

1376826_10201680804934099_33478104_n.jpg

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Στην πρώτη φώτο δεν υπάρχει εγκατεστημένος Driver.
-  Εαν έχεις CD εγκατάστασης το ξεκινάς και βήμα-βήμα κάνεις την εγκατάσταση.
-  Εαν δεν έχεις ψάχνεις στο Internet προσεχτικά να κατεβάσεις τον σωστό Driver ( να  σιγουρευτείς και για το Chipset που έχει η κάρτα να είναι συμβατό ).

Εαν δεν δουλέψουν τα δύο παραπάνω υπάρχει και μια άλλη λύση αλλα μετά.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Στην πρώτη φώτο δεν υπάρχει εγκατεστημένος Driver.
-  Εαν έχεις CD εγκατάστασης το ξεκινάς και βήμα-βήμα κάνεις την εγκατάσταση.
-  Εαν δεν έχεις ψάχνεις στο Internet προσεχτικά να κατεβάσεις τον σωστό Driver ( να   σιγουρευτείς και για το Chipset που έχει η κάρτα να είναι συμβατό ).

Εαν δεν δουλέψουν τα δύο παραπάνω υπάρχει και μια άλλη λύση αλλα μετά.
το cd εχει για windows 8 εχω εγω windows 7

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
το cd εχει για windows 8 εχω εγω windows 7
Βασικά οι τελευταίες φωτό είναι θολές και δε βλέπω καθαρά τι λέει.
ΝΟΜΙΖΩ πως μπορείς να απενεργοποιήσεις την ον μποαρντ από το μπάιος όταν ανοίγει ο υπολογιστής (νόμιζω με F5). Δε ξέρω πως γίνεται όταν μπαίνεις στο περιβάλλον των γουίντοους.
Όσο για τους οδηγούς. Μπαίνεις και κατεβάζεις τους ακριβούς ίδιους οδηγούς για τ 7 από το νετ.
Άλλη λύση δε ξέρω. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά (απλά το λέω για να ξέρεις)

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Ωραία οπότε εαν καταλαβαίνω καλά έχεις και τις δύο εγκαταστημένες.
-  Πρώτα δες μήπως η μία είναι ανενεργή πάλι νομίζω απο το Device Manager
-  Δεύτερο δες στο Pawer Managment μήπως για λόγους οικονομίας γυρνάει στην OnBoard Κάρτα
-  Εαν υπάρχει ( φαντάζομαι πως ναι ) κάποιο software που διαχειρίζεται την δεύτερη κάρτα τότε ψάξε καποια ρύθμιση που την καθιστά Primary.
Κανονικά νομίζω πως όταν υπάρχει από κάποιο Software απαίτηση για 3D τότε αυτόματα το λειτουργικό ( Windows 7 ) χρεισιμοποιεί την κάρτα που το υποστηρίζει.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
εγκατεστησα το football manager το 2012 αλλα δεν μπορω να το επιλεξω για high performance...το παιχνιδι ομως τρεχει μεσω steam στο steam μπορω να το επιλεξω να τρεχει με high,πως μπορω να δω ποσα fps χρησιμοποιει? τι προγραμμα να κατεβασω?

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Βρήκα το παρακάτω Link -->
Ο φίλος gregory35 είχε μια καλή ιδέα να απενεργοποιείσης την μία κάρτα γραφικών μέσα από το Device Manager. Αυτή πρέπει να είναι η τελευταία σου λύση θα δουλέψει πιθανόν ( Windows είναι ποτέ δεν είσαι σίγουρος ).

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
τωρα που τρεχω το παιχνιδι με 3d και full γραφικα και επελεξα high performance απο τον catalyst μου εμφανιζει και την δευτερη καρτα γραφικων το cpu-z

DSC_0219.jpg

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
τωρα που τρεχω το παιχνιδι με 3d και full γραφικα και επελεξα high performance απο τον catalyst μου εμφανιζει και την δευτερη καρτα γραφικων το cpu-z

DSC_0219.jpg
Ποια είναι η πρώτη και ποια η δεύτερη;;;

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Να φανταστώ οτι εκει ( Graphic Device ) πριν δεν είχε επιλογή για την δεύτερη κάρτα.
-  Το παιχνίδι πάει καλύτερα τώρα;

Γιατί από Settings για παιχνίδια είμαι παντελώς άσχετος.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
στον device manager μου δείχνει παντα και τις δυο καρτες γραφικων....οταν ομως τρεξω το cpu-z μου δειχνει μονο την hd4000 αμα τρεξω το cpu-z παραλληλα με το παιχνιδι που εχει 3d γραφικα μου δειχνει και τις 2 καρτες γραφικων

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
στον device manager μου δείχνει παντα και τις δυο καρτες γραφικων....οταν ομως τρεξω το cpu-z μου δειχνει μονο την hd4000 αμα τρεξω το cpu-z παραλληλα με το παιχνιδι που εχει 3d γραφικα μου δειχνει και τις 2 καρτες γραφικων
Από το BIOS όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου έχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις την ον μποαρντ κάρτα;

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Στο πλαίσιο που είχα ρωτήσει για παρόμοιο θέμα μου είπαν ότι αν υπάρχει άλλη κάρτα γραφικών φορεμένη στη μητρική η ενσωματωμένη δεν ενεργοποιείται.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Ναι σωστά το κάνει αυτό γιατί όπως σου είπα και προηγουμένος όταν υπάρξει απαίτηση για 3D τότε το λειτουργικό χρησιμοποιεί και την δεύτερη κάρτα.
Τώρα εάν θέλεις να δουλεύει η δεύτερη κάρτα σαν Primary τότε πρέπει να ψάξεις στο Configuration Softaware της κάρτας για κάποια τέτοια επιλογή αλλιώς πας στην λύση να κάνεις disable την hd4000 και μέσα στα Windows ΜΟΝΟ να δουλεύεις την ΑΤΙ.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εγκατεστησα το football manager το 2012 αλλα δεν μπορω να το επιλεξω για high performance...το παιχνιδι ομως τρεχει μεσω steam στο steam μπορω να το επιλεξω να τρεχει με high,πως μπορω να δω ποσα fps χρησιμοποιει? τι προγραμμα να κατεβασω?
fraps

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom