Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 297K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
Φιλαράκι, αν δεν είναι απολυτως απαραίτητο το ενσωματωμενο tuner θα σου πρότεινα ανεπιφυλακτα αυτη
η οποία τα σπάει! έχει απιστευτη χρωματική αποδοση λογω pva panel και η διασταστη δεν ειναι πολυ μεγαλη οπως της 27'' η οποία πιθανως θα σου ειναι κουραστικη...
Δεν ξερω βεβαια γιατι δεν υπαρχει πλεον στα ελληνικα καταστηματα  :think:
Σε καθε περιπτωση, καλη αγορα!  :)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ευχαριστώ για την πρόταση αλλά έχει αγορασθεί η οθόνη από το πλαίσιο οπότε θα γίνει πίστωση στον λογαριασμό μου και είμαι αναγκασμένος να αγοράσω οθόνη από εκεί

όντως είναι φοβερή οθόνη, με τρελλή αντίθεση

όπως και να έχει, να είσαι καλά

cooljohn

Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2009
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
11
ευχαριστώ για την πρόταση αλλά έχει αγορασθεί η οθόνη από το πλαίσιο οπότε θα γίνει πίστωση στον λογαριασμό μου και είμαι αναγκασμένος να αγοράσω οθόνη από εκεί

όντως είναι φοβερή οθόνη, με τρελλή αντίθεση

όπως και να έχει, να είσαι καλά
αν ψήνεσαι, ρωτησε τους αν θα ξαναφερουν, απο πλαισιο την αγορασα κι εγω  ;)
οντως τωρα που κοιταξα δεν την εχουν στον καταλογο...
τες πα, καλή αγορά εύχομαι  :)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
να 'σαι καλά και ελπίζω να μην μου χαλάσει τίποτε άλλο.

έλεος.... 1 χρόνο να κρατήσει το pc....περιμένουμε τις bulldozers :bounce-glasses:

Επισκέπτης
Στον Chrome δεν παίζουν τα βίντεο-you tube του ιστότοπου.
Στον Ι.Ε.8 και firefox παίζουν.
Υπάρχει λύση για τον Chrome;

Επίσης το κατεβαστήρι realplayer δεν λειτουργεί στον Chrome.Στον Ι.Ε.8 και firefox λειτουργεί.
Το έκανα ειδική προσθήκη επέκτασης (πρόσθετο) στον Chrome.Είναι στην επιλογή "ενεργοποιημένο".
Επιμένω στον Chrome γιατί είναι πιο ταχύς από τους άλλους δύο.
Πάντα μεγενθύνω το φόντο στον Chrome.Δηλαδή κάνω εστίαση 1,2 κλικ άνω του κανονικού.
Πρόσφατα που ανέβασα βίντεο- you tube, είχα το μέγεθος φόντου στο "κανονικό".Πάτησα κλικ στο βίντεο και το έπαιξε κανονικά.Δηλαδή τα βίντεο-you tube δεν παίζουν στον Chrome όταν το μέγεθος φόντου είναι άνω του κανονικού.
Όσοι έχετε Chrome, ελέγξετέ το και αναφέρετε αν παίζει τα βίντεο-you tube σε μέγεθος άνω του κανονικού.
Πάντα μέσα στο Μπου.Στην ιστοσελίδα του you tube παίζουν κανονικότατα ούτως η άλλως.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
http://[URL unfurl="true"]www.geeks3d.com/public/jegx/200810/sapphire-radeon-hd-4870-toxic.jpg[/img[/URL]]

Πείτε μου "με 'γεια", μετά από 3 μήνες σχεδόν απέκτησα έναν γαμάτο αντικαταστάτη της παλιάς πλυν εργατικής Ati Radeon X1900 XTX
είναι άθλος 3 μήνες χωρίς κάρτα γραφικών
:headbang3: :headbang3: :headbang3: :headbang3: :headbang3: :headbang3:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Πω ρε πουστη μου, τι θωρηκτα παιρνετε για να παιξετε παιχνιδια. Δεν ειναι καλυτερα να εχετε 2 παιχνιδομηχανες και ενα πισι για οοοοολα τα υπολοιπα?

Καλοταξιδη!!!!

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Το θεμα ειναι οτι φτιαχνουμε θερια και βλεπεις κατι μικρα κουτακια που παιζουν ανετα HD υλικο, και κατι παιχνιδομηχανες που κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους, μικρες και αυτες. Πριν μερικες μερες, γνωστος εφερε στο εξοχικο του ενα τερας γιατι κανει επεξεργασια εικονας, και του εκανε συνεχεια επανεκινησεις. Λογω της παροχης ρεματος στο εξοχικο και της γραμμης του δωματιου που το ειχε, του εκανε επανεκινησεις συνεχεια. Φυσικα το προβλημα λυθηκε με μπαλαντεζα, αλλα που παμε ρε πουστη μου. Τριφασικο ρευμα θα βαλουμε για να παιξουμε παιχνιδια?

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Όταν κυκλοφοράνε psu 1500w και κάπου πήρε το μάτι μου και 2000w...θα θέλεις υποσταθμό  :grin:

URL]]

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
κάποιες από τις high end κάρτες γραφικών καταναλώνουν 300-400 Watt....
κάποια μηχανήματα high end έχουν 1-2-3 έως και 4 τέτοιες κάρτες.

~100 Watt CPU
~350-1400 Watt VGA
~100 Watt το πολύ τα υπόλοιπα εξαρτήματα
είμαστε περίπου στα 550-1600 W (μιλάμε για peak καταστάσεις)
ένα τέτοιο τροφοδοτικό κάνει 300+ ευρώ και ένα τέτοιο μηχάνημα δεν είναι για κάθημερινή χρήση.
το κόστος ενός τέτοιου μηχανήματος μπορεί να φτάσει και τα 10 ή ακόμα και τα 20 χιλιάδες ευρώ.

οι κάρτες για γραφίστες , cad εφαρμογές και λοιπά επαγγελματικά πράγματα φτάνουν μέχρι τις 2,5 χιλιάδες ευρώ και έχουν κατανάλωση το πολύ 250 W.

όλα αυτά σημαίνουν ότι ο κόσμος είναι καταναλωτής μέχρι αηδίας, απλά για να έχει μερικά frames παραπανω.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Όταν κυκλοφοράνε psu 1500w και κάπου πήρε το μάτι μου και 2000w...θα θέλεις υποσταθμό  :grin:

http://[URL unfurl="true"]www.supermicro.com/a_images/products/Chassis/4U/SC747TQ-R1400_spec.jpg[/img[/URL]]
[img]http://[URL unfurl="true"]www.supermicro.com/a_images/products/Chassis/4U/SC747TQ-R1400B_rear.jpg[/img[/URL]]

το pc μου μόλις τελειώσω την σχολή.

max 2500 Watt με 2 PSU,
4 die-> τουτέστιν 72 πυρήνες,
max 512 GB ram .

workstation-home server :2funny:

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Να προβλέψεις όμως και τα ανάλογα συστήματα...

http://[URL unfurl="true"]www.heatingoil.com/wp-content/uploads/2009/07/photovoltaic-solar-panels-on-a-house-roof.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.yougen.co.uk/i/content/12398063899219.jpg[/img[/URL]]

γιατι βλέπω ο μισθός να πηγαίνει όλος στη ΔΕΗ  :2funny:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Εγω πηρα ενα QNAP και 4 σκληρους ενα τερα και ησυχασα. Καταναλωση ελαχιστη, και βλεπω και ακουω ολα τα αρχεια μου παντου. Εχω σκορπισει και popcornhour σε 2 δωματια που μαζι με 3 pc που τα ανοιγω στο τσακ μπαμ λογω ext4 και τελος.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τα τόσο μεγάλα τροφοδοτικά δεν υποδηλώνουν και μεγάλη κατανάλωση πάντα.
απλά σου παρέχουν την ευκολία της επέκτασης/αναβάθμισης με επιπλέον εξαρτήματα.

ένας 72 πύρηνος υπολογιστής, χωρίς κάρτα γραφικών με 10 GB ram/ επεξεργαστή (φυσικό ή αλλιώς DIE)
με 8 σκληρούς των 2 TB καταναλώνει max:
4 DIE * 100 Watt + (~10 Watt) * 10 (Watt/ GB ram το οποίο νομίζω ότι είναι λιγότερο) + 10 Watt * 8 HDD = 400 + 100 + 80 = 580 WAAAAAAATTTTTTT το πολύ

όπως καταλαβαίνεις αυτό που κοστίζει και είναι και ενεργοβόρο είναι η επεξεργασία γραφικών και όχι η υπολογιστική ισχύς

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Η μητρικη ποσο?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Αλλο το ενα, αλλο το αλλο. Εγω πηρα ενα QNAP και 4 σκληρους ενα τερα και ησυχασα. Καταναλωση ελαχιστη, και βλεπω και ακουω ολα τα αρχεια μου παντου. Εχω σκορπισει και popcornhour σε 2 δωματια που μαζι με 3 pc που τα ανοιγω στο τσακ μπαμ λογω ext4 και τελος.
για οικιακή χρήση /download torrents/ fileserver είναι ότι πρέπει ο qnap.
το πολυ να σου καίει 60 Watt , σαν μια λάμπα να καίει είναι.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Και οχι μονο. Μια χαρα μοιραζει hd, divx και mp3 υλικο ταυτοχρονα. Παντως 580 βατ για σερβερ ειναι παααρα πολλα.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
οι ram καίνε 1-2(απ' ότι κοίταξα) Watt το dimm , οπότε είναι μέσα στις ραμ.

και πάλι το north-bridge(είναι αυτό που καίει το περισσότερο ρεύμα) που συνδέει pci-e/AGP (VGA) με ram και CPU δεν δουλεύει γιατί pci-e δεν είναι συνδεδεμένες θα αναγκάσει την μηρτική να πέσει σχεδόν στη μισή της κατανάλωση.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Και οχι μονο. Μια χαρα μοιραζει hd, divx και mp3 υλικο ταυτοχρονα. Παντως 580 βατ για σερβερ ειναι παααρα πολλα.
...και που να δεις και κάτι motherboard που σχεδιάζονται για 8 φυσικούς επεξεργαστές(για AMD, ενώ για Intel δεν έχει υποθεί κάτι τέτοιο) και περίπου 1 TB Ram.

Πάντως με την κατάλληλη πράσινη τεχνολογία και ειδικά τα πάνελ PV θα καίει για 50 χρόνια τσάμπα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom