Νέα

PC problem - Help!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα zironvenom
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 297K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sperminator_tx

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2009
Like
4
Πόντοι
1
καλημερα σε ολους!εχω δυο θεματακια...εχω συνδεση μια συσκευη με κλαλωδιο hdmi στο laptop,πως θα κανω να την αναγνωρισει.επισης ξαφνικα δεν αναγνωριζει τον εξωτερικο δισκο...επιδιορθωνεται αυτο το προβλημα σε καποιο προβλημα η εστω τα δεδομενα μπορουνς να ανακτηθουν?

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Καλησπερα φιλε. Με το που συνδεεις το hdmi, αναγνωριζεται, απλα δε θα δινει σημα. Ειναι βεβαια εξαιρετικά υποπτο, γιατι συνηθως γινεται αυτόματα. Πρεπει λοιπον να ενεργοποιησεις την εξοδο απο τον υπολογιστη σου. Αυτό γινεται συνηθως με εναν συνδιασμό πληκτρων, Fn+Fi, οπου i=7,8,9.. Αν ειναι το F7, F8 κτλ οριζεται απο τον κατασκευαστη του υπολογιστη. Διαφορετικά, μπορει να ενεργοποιηθει απο τις ρυθμισεις οθόνης (δεξι κλικ στην επιφανεια εργασιας-Ρυθμισεις οθονης). Πριν αρχισεις να σκαλιζεις ρυθμισεις, σιγουρεψε πως το καλώδιο δεν ειναι προβληματικό (δοκιμασε το με εναν αποκωδικοποιητη, ενα dvd-player, δοκιμασε ενα αλλο καλωδιο ενδεχομένως).  

Όσο για τον δισκο: εχεις συνδεσει αλλη συσκευη στην θυρα; Ή και παραπερα, εχεις συνδεσει τον σκληρό σε αλλο υπολογιστη; (Συγνωμη αν ρωταω αυτονοητα πραγματα) Υπάρχει πιθανότητα οι θυρες του υπολογιστη σου να εχουν καπως ψηθει και να σχετιζεται με την νεκρη hdmi θυρα (οχι το πρωτο που σκεφτεται καποιος, αλλα όχι και απιθανο).
Ας παρουμε την υποθεση πως η usb δουλευει κανονικά και ειναι προβλημα του σκληρου. Αν δεν αναγνωριζεται καθολου (δεν κανει ηχο οταν τον συνδεεις και δεν εμφανιζεται τιποτα στην διαχειριση: δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο του υπολογιστη μου στην επιφανεια εργασιας, Διαχειριση, Αποθηκευση, Διαχειριση δισκων) ειναι τελειως νεκρος και πρεπει η ανακτηση να γινει απο επαγγελματια ανοιγοντας τον και κοστιζοντας παρα πολλά χρηματα. Αν υπάρχει στην διαχειριση, αυτό που μαλλον συνεβη, ηταν να μετακινηθει βιαια η βελόνα εν ώρα χρησης (κουνημα-χτυπημα): παπαλα, να αφαιρεθηκε επισης αποτομα απο το ρευμα: παπαλα, ή απλά να πεθανε το logic board. Η πλακετιτσα δηλαδη που βλεπεις στο κάτω μέρος. Εαν αντικατασταθει αυτη (με μια πανομοιοτυπη απο ενα ιδιο σκληρό), μπορει να επαναλειτουργησει και να παρεις τα δεδομενα σου.

sperminator_tx

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2009
Like
4
Πόντοι
1
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις πληροφοριες...οπου i ειπες 7,8,9 οπου n ομως?

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις πληροφοριες...οπου i ειπες 7,8,9 οπου n ομως?
Fn φιλε ειναι το ειδικό πληκτρο στο πληκτρολόγιο,συνηθως αριστερα κατω..
-Ατσα ο ειδικός!!!!!Εγραψα λέμεεεεε!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :2funny: :2funny: :2funny: :rockon: :rockon: :rockon:

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
καλημερα σε ολους!εχω δυο θεματακια...εχω συνδεση μια συσκευη με κλαλωδιο hdmi στο laptop,πως θα κανω να την αναγνωρισει.επισης ξαφνικα δεν αναγνωριζει τον εξωτερικο δισκο...επιδιορθωνεται αυτο το προβλημα σε καποιο προβλημα η εστω τα δεδομενα μπορουνς να ανακτηθουν?

αν ο δίσκος που βάζεις πάνω είναι καινούργιος πρέπει να τον κάνεις format πρώτα, το hdmi παίζει χωρίς κάποια ρύθμιση αν βάζεις hdmi σε tv για να σου εμφανίσει την οθόνη του υπολογιστή σου απο το τηλεκοντρολ επιλέγεις στο input το hdmi οι επιλογές είναι κεραά, scart, hdmi και άλλα, αν πάλι το hdmi το κουμπώνεις σε pc monitor πρέπει να παίζει χωρίς κάποια ρύθμιση. τι συσκευή ακριβώς έβαλες?    

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
κάποιος που να γνωρίζει από Linux? χρειάζομε να κανω mount τους δίσκους αλλά δεν βγάζω ακρη...
χτύπησε ο δίσκος του λειτουργικού σε DEticated server αλλα μου λενε πως μόνο έτσι μπορώ να πάρω τα αρχεία από τους άλλους δίσκους γιατί τον έχουν ανοίξει σε Linux safe mode...

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
κάποιος που να γνωρίζει από Linux? χρειάζομε να κανω mount τους δίσκους αλλά δεν βγάζω ακρη...
χτύπησε ο δίσκος του λειτουργικού σε DEticated server αλλα μου λενε πως μόνο έτσι μπορώ να πάρω τα αρχεία από τους άλλους δίσκους γιατί τον έχουν ανοίξει σε Linux safe mode...
Γεια σου φίλε

Λοιπόν έχουμε και λέμε
καταρχή πρέπει να δεις τους δισκους σου --> fdisk -l
θα σου εμφανήση κάποιες πληροφορίες με τους δίσκουσ σου και τα partitions ( /dev/sda ) για παράδειγμα είναι ένας δίσκος.
Δεύτερο βήμα να δημιούργησεις φακέλους όσοι είναι και δίσκοι που θέλεις να κάνεις mount.
Εντολή mount -t /dev/sda ονομα φακέλου.
Εαν χρειάζεσαι περοσσότερη βοήθεια μπορείς να δεις τις δύο παρακάτω σελίδες

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Γεια σου φίλε

Λοιπόν έχουμε και λέμε
θα σου εμφανήση κάποιες πληροφορίες με τους δίσκουσ σου και τα partitions ( /dev/sda ) για παράδειγμα είναι ένας δίσκος.
Δεύτερο βήμα να δημιούργησεις φακέλους όσοι είναι και δίσκοι που θέλεις να κάνεις mount.
Mε λενε Admiral1966 και το laptop ειναι καλα!!!
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
Με το που είδα post απο εσένα έπαθα -->  :o :o :o
Μετά -->  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
Γεια σου φίλε

Λοιπόν έχουμε και λέμε

ευχαριστώ για τις οδηγίες. αυτό το κάνω με το Putty που μου είπαν αυτοί ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα?

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
ευχαριστώ για τις οδηγίες. αυτό το κάνω με το Putty που μου είπαν αυτοί ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα?
Καταρχήν αυτό θα το κάνεις με το Putty
Θα τα κάνεις Download τοπικά σε εσένα;
Εαν ναι τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις winSCP και να κάνεις την δουλειά σου σε περιβάλον File Manager.
Είναι καλύτερα έτσι για να μην μπλέξω με περιβάλον terminal και SFTP commands.

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
Καταρχήν αυτό θα το κάνεις με το Putty
Θα τα κάνεις Download τοπικά σε εσένα;
Εαν ναι τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις winSCP και να κάνεις την δουλειά σου σε περιβάλον File Manager.
Είναι καλύτερα έτσι για να μην μπλέξω με περιβάλον terminal και SFTP commands.

ναι αφού καταφέρω να δώ τους δίσκους θέλω να τα κατεβάσω τοπικά για να μπορεσουν να κάνουν εγκατάσταση το λειτουργικό στο μηχάνημα και να τα ξαναρίξω εκει όταν θα είναι έτοιμοι.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
ναι αφού καταφέρω να δώ τους δίσκους θέλω να τα κατεβάσω τοπικά για να μπορεσουν να κάνουν εγκατάσταση το λειτουργικό στο μηχάνημα και να τα ξαναρίξω εκει όταν θα είναι έτοιμοι.
Προσοχή ίσως να χρειάζεται να κάνεις backup και διάφορα αρχεία ρυθμίσεων του συστήματος πχ. ( httpd.conf, sshd.conf κλπ. ) αυτά είναι στο /etc
Εκτός και εαν τα έχεις σε κάποιο post installation script.

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
Προσοχή ίσως να χρειάζεται να κάνεις backup και διάφορα αρχεία ρυθμίσεων του συστήματος πχ. ( httpd.conf, sshd.conf κλπ. ) αυτά είναι στο /etc
Εκτός και εαν τα έχεις σε κάποιο post installation script.

δεν νομίζω πως μπορώ να φτάσω ως εκέι  :grin:
εγκατάσταση windows server θα κάνουν. Linux safe mode έβαλάν για να μπορέσω να μπώ και να πάρω τα αρχεία.
ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
356
Πόντοι
36
δεν νομίζω πως μπορώ να φτάσω ως εκέι  :grin:
εγκατάσταση windows server θα κάνουν. Linux safe mode έβαλάν για να μπορέσω να μπώ και να πάρω τα αρχεία.
ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
Μάλιστα μάλον είναι File Server.
Καλή επιτύχια άλλα γιατί να κάνεις backup τους άλλους δίσκους αφού μόνο τον δίσκο του συστήματος θα επιρεάση η επεναγακτάση εκτός και ήταν χωρησμένος ο δίσκος σε δύο partition.
Οποτε καλύτερη λύση για να μην ξαναγίνει είναι να βάλεις άλλον έναν δίσκο για τα δεδομένα.

asus09

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
664
Πόντοι
2.357
Μάλιστα μάλον είναι File Server.
Καλή επιτύχια άλλα γιατί να κάνεις backup τους άλλους δίσκους αφού μόνο τον δίσκο του συστήματος θα επιρεάση η επεναγακτάση εκτός και ήταν χωρησμένος ο δίσκος σε δύο partition.
Οποτε καλύτερη λύση για να μην ξαναγίνει είναι να βάλεις άλλον έναν δίσκο για τα δεδομένα.

Γιατί έχω μπλέξει με ηλίθιους. Αυτό τους είπα και εγώ αλλά είναι η πολιτική τους λέει να κάνουν format σε όλους τους δίσκους. 4 έχω ένας για το λειτουργικό και προγράμματα και οι υπόλοιποι για τα αρχεία και backup. Είμαι σε αναζήτηση νέου πάροχου για να τα μεταφέρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom