Aν και συνηθως με κουραζει ο κ. Κολκας μου φαινεται εδω τα λεει καλα.
Για όσους ξεχνιούνται, παρά τις αποφάσεις στα μέτρα τάξης, η αποστολή του ΠΑΟΚ στάθμευσε δίπλα στο εξαγριωμένο –όσο μπορεί να είναι– κοινό του Άρη. Πέρασαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας, την ομάδα μέσα από τον κόσμο.
Φαντάζομαι τι θα μπορούσε να συμβεί στο ενδεχόμενο να περάσει μία φορά η αποστολή του Άρη από την οδό Λαμπράκη. Εκεί όπου ο άλλος είναι αγκαλιά με τη μπριζόλα και τη Μαλαματίνα, να δει τον Κόκε ή τον Νέτο. Άσε, ας μη το φανταστώ καλύτερα.
Αν υπάρχει αδυναμία της αστυνομίας, ας μας ενημερώσει. Υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης της αποστολής του ΠΑΟΚ και χωρίς να επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο. Τσάμπα, με δικά μας έξοδα.
Μιας που αναφερθήκαμε στην αστυνομία, ελπίζω αύριο στην εκδίκαση της υπόθεσης του Βόλου, να παραστεί ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας και να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε στην έκθεση που υπέγραψε, πως χρήση χημικών έγινε μετά από επίθεση που δέχτηκαν οι δυνάμεις του.
Επειδή εκεί ήμουν και τα ματάκια μου δεν κάνουν λάθος, πρώτα έριξαν αυτοί τα χημικά και μετά η κατάσταση ξέφυγε. Αλλά στη σύγχρονη «χούντα», μία έκθεση ενός αξιωματικού, είναι αρκετή για να σε στείλει στον… τάκο. Αφού δεν είσαι εσύ ικανός να τον στείλεις να φυλάει σκοπιά στο Γαϊδουρονήσι.
Αλήθεια, τι είναι οι δυνάμεις των ΜΑΤ; Σε τι διαφέρουν από τον απλό χουλιγκάνο; Μόνο σε οπλισμό.
Στον Βόλο, έκαναν σήραγγα διαμέτρου ενός μέτρου και περνούσε ο κόσμος από μέσα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έβριζαν τον κόσμο, κάποιοι μεμονωμένα, έβριζαν τον ΠΑΟΚ έχοντας αυτοκόλλητα άλλων ομάδων στις ασπίδες τους, ενώ ένας «φελλός», οπαδός του Άρη έλεγε για τον Χαβίτο και το γκολ που έβαλε στη Τούμπα.
Εκεί κάπου, ένας του απάντησε πως δεν πρέπει να επικαλείται παίκτες του Ολυμπιακού όταν θέλει να μας την πει και ο μάγκας αγρίεψε και σήκωσε γκλομπ. Κάπου εκεί, ξεκίνησε η πρώτη μανούρα.
Και βέβαια, όλα αυτά με τους περισσότερους ΜΑΤατζήδες, να φοράνε την μάσκα τους. Γνώριζαν τα παλικάρια πως ο διευθυντής είναι λίγο ευαίσθητος. Μία πληροφορία που μου ήρθε πως ο συγκεκριμένος έριξε δακρυγόνα σε γυναικείο μπάσκετ, δεν πρόλαβα να την επιβεβαιώσω.
Οι ΜΑΤατζήδες πετάνε και αυτοί πέτρες, αντί για «σόπια» έχουν γκλομπ και ενισχυμένες επικαλαμίδες.
Τώρα θα μου πει κάποιος γιατί τα γράφω όλα αυτά. Μα γιατί θεωρώ γελοίο να ορίζεται η τύχη μίας ΠΑΕ, μόνο και μόνο από την έκθεση μίας αστυνομικής διεύθυνσης που το μόνο που την απασχολεί είναι το πώς θα καλύψει τα νώτα της.
Το ότι συμβαίνει αυτό, αναδεικνύει και το πόσο άσχετοι είναι οι παράγοντες της Λίγκας, οι οποίοι καλούνται να προστατεύσουν τις εταιρίες τους, αγνοώντας βασικά στοιχεία συμπεριφοράς της αρχής που βάζει χέρι στο 10% των εσόδων τους από τα παιχνίδια.
Χίλιες φορές χωρίς αυτούς. Ο κόσμος, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, μόνο που τους βλέπει εξαγριώνεται.