θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τις απόψεις μου πάνω στα προηγούμενα θέματα όντας Παοκτσής και θέλοντας πάνω από όλα το καλό της ομάδας μου και τίποτα άλλο. Καταρχάς για το θέμα προπονητή είμαι υποστηρικτής της παραμονής Σάντος τουλάχιστον για όλη την τριετία. Ο άνθρωπος δεν νομίζω να έφτιαξε τυχαία τέτοιο όνομα. Μη ξεχνάτε τι έχει κάνει με την ΑΕΚ, τη Μπενφίκα, τη Πόρτο. Όσο αφορά τη περσινή χρονιά δε νομίζω να υπάρχει στον κόσμο προπονητής που θα έκανε κάτι καλύτερο με τους παίκτες που είχαμε (αν και για μένα βασικότερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη επιθετικού, με Μίετσελ πιστεύω πως θα βγαίναμε τεταρτοπέμπτοι). Είμαι εναντίον σε οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία με τον Αγγελάρα. Τον αγαπάω, μου έχει χαρίσει πολλές καλές αλλά και κακές στιγμές, αλλά ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Καλός προπονητής ακόμα καλύτερος ψυχολόγος και εμψυχωτής αλλά φτάνει. Πάει αυτο...
Πάμε τώρα στις προβλέψεις μου για φέτος. Πήραμε καλούς παίκτες (πραγματικά πόσες φορές στο παρελθόν ελληνική ομάδα έφερε συνολικά 3 ξένους παίκτες τους οποίους γνωρίζαμε από πριν;) Ο Μουσλίμοβιτς είναι παικταράς, ο Γκαρσία το ίδιο, ο Κοντρέρας το αυτό, Ίβιτς (από πέρσι τον ήθελα τον πήρε όμως ο συμπολίτης), Βιερίνια, Βερόν. Πλέον ο προπονητής έχει πολύ δυνατό υλικό. Πιστεύω πως η τέταρτη θέση είναι ταυτόχρονα πάτωμα και ταβάνι για φέτος. Και φυσικά τα φιλικά δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή για τη μελλοντική πορεία μιας ομάδας. Το πρώτο τεστ είναι στη Κρήτη. Ας μη κερδίσουμε, το θέμα είναι να παίξουμε σαν ΠΑΟΚ. Και όλοι, ακόμα και οι Αρειανοί ξέρουν ότι ο καλός ΠΑΟΚ ιστορικά στη μπάλα είναι πολύ δυνατή και θεαματική για τα ελληνικά δεδομένα ομάδα.
¨Οσον αφορά τον Άρη θα ήθελα να πω ότι με τη φυγή Μπάγεβιτς μόνο χαμένοι θα βγουν αγωνιστικά. Έχουν μερικούς πολύ καλούς παίκτες (Κοκε, Ρεγκειρο, Νατσο, Γκιαρο) παίζουν καλούτσικη μπάλα αλλά δεν έχουν τη δυναμική του ΠΑΟΚ σε αυτό το άθλημα. Πάντως ακόμα και πέρυσι που παρακολούθησα σχεδόν όλα τα ματς τους μόνο προς τα τελευταία η ομάδα έδειχνε να ρολάρει και να έχει συνοχή. Πιστεύω ότι ήταν υπερβολική η άποψη περί καλύτερης μπάλας στην Ελλάδα. Δυστυχώς δε νομίζω να είναι καλύτεροι από πέρσι.
Τέλος πάντων η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δυνατές ομάδες για να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος γενικότερα. Απλά βάλτε στο νου σας τι έκτρωμα μπάλα βλέπουμε τα τελευταία 6-7 χρόνια. Η κόντρα μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη είναι λογική. Αυτό όμως που μου τη ψιλοσπάει είναι η έπαρση που έχουν οι αρειανοί τον τελευταίο 1,5 χρόνο . Δεν κάνει καλό στην ομάδα σας. Το να βγεις Ευρώπη δεν είναι τίποτα σπουδαίο, το να πας τρεις τελικούς σε πέντε χρόνια και να τους χάσεις μάλλον μειονέκτημα είναι παρά δείγμα μεγάλης ομάδας. ¨Ολοι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας. Δεν λέω να ενωθούμε εναντίον της Αθήνας, δεν το θέλω καν. Απλά μεγαλώστε λίγο τους ορίζοντές σας. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ ο εχθρός σας, ούτε αν τον περάσετε είστε Μάντσεστερ. Σκόπός είναι να παίξετε καλή μπαλα και σιγά σιγά όλα θα έρθουν. Το ίδιο φυσικά αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα ισχύει και για εμάς.
ΥΓ1: Πρώτη φορά βλέπω επιθετικό του ΠΑΟΚ να παίζει με πλάτη και να βαράει σουτάρες. Μουσλι γερά....
ΥΓ2: Άντε Ζαγοράκη φέρε εισητήρια για το Καραισκάκη
ΟΟΟΟΟΟ ΠΑΟΚΑΡΑ έχω
μες στο μυαλό.....................