Νέα

Οι Ξενιτεμένοι...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 153
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Αλλά η ξενιτιά είναι στο μυαλό μας.. Για εμένα που χου αν είμαι καπου με τον ανθρωπο μου δεν νοιώθω ξενιτιά. Δεν ειμαι προσκολλημένη με την οικογένεια μου και έχω μάθει να ζω ευχάριστα και μακρυά της. οποτε νοιώθω την ανάγκη πάω και τους βλέπω. Απλά πράγματα. Επίσης εγκλιματίζομαι ευκολα.

Αλλά επέτρεψέ μου να ξέρω τον εαυτό μου και το τι θεωρώ οτι είμαι δυνατή να κάνω. Επιπλέον θεωρώ δεδομένο οτι όσοι μιλούν για το εξωτερικό, βγαίνουν έξω με την λογική του κάτι πιο καλού.. εργασιακά, οπότε μπορούν να έχουν και την οικονομικη δυνατότητα να ταξιδεύουν .
Σε μερικούς τα καλύπτουν οι εταιρίες, επίσης αν είσαι προσνοητικός βρίσκεις μέσω νετ ενδιαφέρουσες τιμές ..
Τώρα σε περίπτωση που κάποιος εξαναγκάστηκε να βγει για εργασία στι εξωτερικό τότε ναι πράγματι ειναι διαφορετικα. Αλλά σε αυτην την περίπτωση αν τον ακούσω να γκρινιάζει και για ελλαδα ισχύουν οσα προείπα..
ο καθε ανθρωπος αντιδραει διαφορετικα!!
για αλλον η ξενιτια σημαινει για αλλον οχι!
οταν καποιοι το καταλαβουν αυτο τοτε ισως μπορεσει να γινει διαλογος!

CHEYENNE

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
22 Σεπ 2008
Κριτικές
582
Like
583
Πόντοι
8.805
Εζησα 8 χρονια στην Βενετια,(1980-1988) οταν νεορος ακομα σπουδαζα.
Οι διαφορες με την Ελλαδα πολλες.
Η κοινωνια πιο οργανωμενη, παιδεια, υγεια, κοινωνικες παροχες, πολυ πιο μπροστα απο εμας.

Απο τοτε εκει υπηραχαν τα καρτοτηλεφωνα και τα λεοφωρεια με την ακυρωση του εισητηριου....

Ομορφο περιβαλον, μοναδικο θα ελεγα.

Ομως την ζεστασια που ενοιωθα οταν γυριζα σπιτι μου για διακοπες εκει δεν την ειχα νοιωσει ποτε.
Φιλους και παρες ειχα αρκετες και εκει. Ανατριχιαζαμε οταν ακουγαμε τον "Ζορμπα"
Οι ανθρωποι δεν γελουσαν ευκολα. Αυτο που λενε για τους Ιταλους "una faccia, una razza" δεν ισχυει τουλαχιστον για την βορεια Ιταλια.

Αλλο ομως το....καυσαεριο και ο αυθορμητισμος του Ελληνα.

Και κατι αλλο σχετικο με το site.
δεν υπηρχαν μπουρδελα ή studio.
Μονο κοριτσια που εκαναν πιατσα σε ορισμενες "κακοφημες" περιοχες της πολης

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
ο καθε ανθρωπος αντιδραει διαφορετικα!!
για αλλον η ξενιτια σημαινει για αλλον οχι!
οταν καποιοι το καταλαβουν αυτο τοτε ισως μπορεσει να γινει διαλογος!

Φίλε θάνο - αυτό που λέω τόσην ωρα είναι το εξής αντιφατικό...
Αν νοιώθεις την απομάκρυνση απο την πατρίδα, τα οικεία, το χώμα, το περιβαλλον, την γλώσσα, και σέβεσαι τις ευκολίες που σου προφέρει η πατρίδα.. τότε γιατί γκρινάζεις για τα καλα του εξωτερικού;Διότι όλοι όσοι πόσταραν και το τονίζω πάλι, στην αρχή, αποδοκίμαζαν την Ελλάδα. Συνεπώς θεώρω ότι επιδοκίμαζαν την ζωή και την εργασία σε μια ξένη χώρα. Αν λοιπόν περνάς όμρφα σε μια άλλη χώρα με καλύτερες συνθήκες τι ακριβώς θα σου λείψει απο αυτά που αποδοκίμαζες....;Συγνώμη αλλα εγώ αυτό δεν το κατανοώ..

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Φίλε θάνο - αυτό που λέω τόσην ωρα είναι το εξής αντιφατικό...
Αν νοιώθεις την απομάκρυνση απο την πατρίδα, τα οικεία, το χώμα, το περιβαλλον, την γλώσσα, και σέβεσαι τις ευκολίες που σου προφέρει η πατρίδα.. τότε γιατί γκρινάζεις για τα καλα του εξωτερικού;Διότι όλοι όσοι πόσταραν και το τομίζω πάλι στην αρχή αποδοκίμαζαν την Ελλάδα. Συνεπώς θεώρω ότι επιδοκίμαζαν την ζωή και την εργασία σε μια ξένη χώρα. Αν λοιπόν περνάς όμρφα σε μια άλλη χώρα με καλύτερες συνθήκες τι ακριβώς θα σου λείψει απο αυτά που αποδοκίμαζες....;Συγνώμη αλλα εγώ αυτό δεν το κατανοώ..
ουτε εγω!
και ξερεις τι αλλο εχω καταλαβει? οι περισσοτεροι που φωναζουν ειναι αυτοι που εχουν παει (διακοπες και εχουν γυρισει 1-2 μερη) ειδαν οτι καποιες χωρες ειναι πιο καθαρες, οργανωμενες και βγαζουν ολη τους την χολη για την ελλαδα!
αν ειχαν τα κοτσια ας εμεναν εξωτερικο!
τουλαχιστον καποιοι γουσταρουν δεν γουσταρουν το εξωτερικο ξερουν οτι εχουν φυγει για ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ και οτι θα γυρισουν πισω! καποιοι που δεν γυρναν προβλημα τους!!

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.469
Πόντοι
366
το οτι διαφωνεις με αφηνει εντελως αδιαφορο!
οσο για την επιδιξιομανια που μας 'δερνει' μαλλον δεν εχις ΖΗΣΕΙ εξω για να ξερεις! ταξιδια εχει κανει και η γιαγια μου!! και οσο για τα duty free που λες επισης με αφηνει αδιαφορο! οτι υπηρξαν 5 μαλακες και τι να κανουμε.....θα βαλουμε ολο τον λαο στο ιδιο σακι!
ε τοτε και γω και συ ειμαστε μεγαλοι μαλακες!

Η πολυ αδιαφορια θα σε φαει εσενα...
Αν τα βλεπεις εσυ ολα ροδινα και νομιζεις οτι υπαρχει σωστη νοοτροπια στη χωρα μας...μπορεις να κοιμασαι μ αυτο το πλευρο αλλωστε  και γω στο μπουτσο μου τις γραφω τις μαλακιες σου.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Η πολυ αδιαφορια θα σε φαει εσενα...
Αν τα βλεπεις εσυ ολα ροδινα και νομιζεις οτι υπαρχει σωστη νοοτροπια στη χωρα μας...μπορεις να κοιμασαι μ αυτο το πλευρο αλλωστε  και γω στο μπουτσο μου τις γραφω τις μαλακιες σου.
ας με φαει!
ροδινα?εγω ροδινα? αχαχα ας γελασω! αν αυτο καταλαβες  προβλημα σου!
το ξερω οτι η νοοτροπια μας δε ειναι σωστη αλλα αυτο ειναι και αν μας αρεσει αν οχι ή κανουμε κατι για να τ αλλαξουμε ή την πουλευουμε στο εξωτερικο ή καθομαστε στα αυγα μας και το βουλωνουμε!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εγω παντως στον νεο που σχεδιαζει το μελλον του και κατα τυχη πεσει στο παρον νημα θα ελεγα οτι πιο δυσκολος δρομος ειναι το να πας εξω απο το να γυρισεις πίσω !!

Οποτε αν δωθει σε καποιον η ευκαιρια του εξω ας το δοκιμασει και το πολυ πολυ μετα απο λιγο τα παραταει για να ξαναερθει στην χωρα της αξιοκρατιας , των επαγγελματικων ευκαιριων  και του casual sex  :idiot:

ΥΓ Στην Ελλαδα εχουμε ωραιες γυναικες- φατε ματια ψαρι και πουλι αταλαντευτο βεβαια - και κανεις απο τους ξενιτεμενους δεν το ανεφερε  :think:

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
Εγω παντως στον νεο που σχεδιαζει το μελλον του και κατα τυχη πεσει στο παρον νημα θα ελεγα οτι πιο δυσκολος δρομος ειναι το να πας εξω απο το να γυρισεις πίσω !!

Οποτε αν δωθει σε καποιον η ευκαιρια του εξω ας το δοκιμασει και το πολυ πολυ μετα απο λιγο τα παραταει για να ξαναερθει στην χωρα της αξιοκρατιας , των επαγγελματικων ευκαιριων  και του casual sex  :idiot:

ΥΓ Στην Ελλαδα εχουμε ωραιες γυναικες- φατε ματια ψαρι και πουλι αταλαντευτο βεβαια - και κανεις απο τους ξενιτεμενους δεν το ανεφερε  :think:
ο νεος που θελει να φυγει να παει στο εξωτερικο για ενα καλυτερο αυριο και οχι απλα για να βγαζει τα ιδια ή λιοτερα απο την πατριδα του....
χωρις πτυχιο δεν μπορει να παει πουθενα! ειναι αληθεια οτι καποια επαγγελματα που στην ελλαδα καποιος παιρνει 1500 ευρω maximum στο εξωτερικο να παρει 2.500-3.000!!
μονον ετσι μπορει ο νεος να φυγει! (σε μια εταιρια π.χ)
αν δεν εχεις πτυχιο που θα πας? τι θα κανεις? πως θα μαθεις γλωσσα? μεχρι να βρεις δουλεια και να μαθεις στοιχειοδως να μιλας δεν πρεπει να χεις ενα καλο χρηματικο ποσο για να ζεις να τρως και να βρεις σπιτι!
παν οι εποχες που ο κοσμος εφευγε να παει Γερμανια να δουλεψει στην φαμπρικα! εχει και στην Ελλαδα δουλειες που απλα ο Ελληνας δεν τις κανει γιατι τις κανει ο Αλβανος κλπ κλπ!

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66

σχολιάζω χωρίς καμια διάθεση αντιπαράθεσης

Την πουτανιά τις ελληνίδας τη συνάντησα μονο σε αλλα βαλκανικά κράτη (δεν έχω άποψη για χώρες πρώην σοβιετικού μπλόκ).

Έχει και η κεντρική και η Βόρεια ευρώπη όμορφες γυναίκες - αλλα με ένα πιο ήπιο ύφος στη συμπεριφορά και στο ντύσιμο τους.

Όσα λέω δεν είναι επειδή έτσι μου είπαν, η επειδή έτσι άκουσα η επειδή νομίζω ότι είναι έτσι.

Όσα λέω τα έχω δει

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Διαφωνω με το να εξιδανικευουμε το εξωτερικο και να αφοριζουμε την Ελλαδα διαιωνιζοντας ετσι μια μιρλα που ειναι χαρακτηριστικη του λαου μας....γιαυτο και δεν αναφερθηκα σε "αρνητικα" αλλα σε "διαφορετικα" χαρακτηριστικα απο χωρα σε χωρα....ολες οι χωρες νομιζω οτι εχουν θετικα και αρνητικα...δε νομιζω οτι καποιος εδω μεσα που εζησε στο εξωτερικο ή ζει ακομα διαμαρτυρεται εντονα για τα κακως κειμενα της ελλαδας....ισως με ελαχιστες εξαιρεσεις...οι πιο πολλοι τοποθετηθηκαν ρεαλιστικα απλως....

απο την αλλη ομως δε μπορουμε για καθε τι διαφορετικο που συνανταμε σε αλλη χωρα να εχουμε ως επιχειρημα το τριπτυχο τζατζικι-ακροπολη-ηλιος....γιατι η νοοτροπια πολλων που βγαινουν εξω ειναι αυτη....ή τουλαχιστον αυτη ειναι η εμπειρια μου οσο εχω ζησει εξω...μια κουτοπονηρια και ενας ξιπασμος ανευ λογου και αιτια...δεν υπαρχει κανενας λογος να το παιζουμε ανωτεροι πονταροντας μονο σε τετοια γελοια τριπτυχα....

θα συμφωνησω με τον σταρνταστ γιατι τετοια συμβαντα μου εχουν τυχει και εμενα...εννοειται οτι δε συγκρινω το διαφορετικο ταμπεραμεντο των ανατολικων-μεσογειων λαων με την ψυχρη συμπεριφορα των βορειων ΑΛΛΑ δε μπορουμε για καθε γαϊδουρινη συμπεριφορα μας να το ριχνουμε στο "ταμπεραμεντο"...προσωπικα εχω νιωσει πολλες φορες προσβεβλημενη απο συμπεριφορες ελληνων στο εξωτερικο...γιατι καθως ειπε και ο ενφορσερ το κομπλεξ που παρουσιαζουν ειναι αμιμητο...

οσο για το τι μπορουμε να κανουμε για αυτο? θα συμφωνησω με την ερι οτι ο καθενας πρεπει να κουνησει το δαχυλο του για να αλλαξει το οτιδηποτε....γιαυτο και ειπα πριν οτι για μενα δε μας φταινε ουτε τα κομματα ουτε η πολιτικη καταστασ ουτε τιποτα...ειναι καθαρα ατομικο θεμα...και στη λεξη φιλοτιμο θα αντιπαραθεσω και τη λεξη ωχαδερφισμος που πιθανον επισης να μην υπαρχει σε αλλη χωρα.....η παιδεια και η κουλτουρα σχηματιζεται απο τα ιδια τα μελη της κοινωνιας αρκει να το προσπαθησει ο καθενας και να μη βολευεται ριχνοντας τις ευθυνες στους αλλους.....

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
επειδη δε με ενδιαφερει ολη η υπολοιπη αναλυση....

οταν λες οτι δεν ασχολεισαι με κατι συγκεκριμενο εννοεις οτι σου στελνουν λεφτα απο ελλαδα ας πουμε?
και απο Ελλαδα παιρνω λεφτα εκει εχω περιουσια.και η Ουγγαρεζα μου μου στελνει κατι λιγα.τωρα δεν θελω να πειραξω αυτα που εχω.με την κριση μπορει κανεις να τα πολλαπλασιασει.

vroutos

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Συγγνώμη αλλα ταξίδια με εγκατάσταση δεν είναι το ίδιο.

Καμία μα καμία σχέση. Κ μόνο στην ιδέα οτι ήρθα για να μείνω vs σε 2 μέρες πάλι Ελλάδα θα είμαι, τα αλλάζει όλα. Πρέπει να το ΄δοκιμάσεις για να καταλάβεις.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
και απο Ελλαδα παιρνω λεφτα εκει εχω περιουσια.και η Ουγγαρεζα μου μου στελνει κατι λιγα.τωρα δεν θελω να πειραξω αυτα που εχω.με την κριση μπορει κανεις να τα πολλαπλασιασει.

κοινως.....δουλευεις ή τρως ετοιμα λεφτα?

και εφοσον δε δουλευεις και τρως ετοιμα λεφτα....εισαι σε θεση να μιλησεις για τον ρωσικο "παραδεισο" ? με ξενα κολυβα και γω σου κανω κηδειες μουρλια.....

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866

και εφοσον δε δουλευεις και τρως ετοιμα λεφτα....εισαι σε θεση να μιλησεις για τον ρωσικο "παραδεισο" ? με ξενα κολυβα και γω σου κανω κηδειες μουρλια.....

Ολεεεεεεεεεεεε ολεεεεεεεεεεεε :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765

της Ουγγαρεζας της εκανα παιδι για να της τα παιρνω!αφου εχει θα ημουνα πολυ μαλακας αν δεν της τα παιρνα.εχω και την Πολωνεζα μου στον Κανναδα.οσο για τα δικα μου λεφτα ειχα αγωρασει 2 οικοπεδα που το πουλησα και εβαλα τα λεφτα σε μια πολυκατοικια που χτιζει η μανα μου.εχω και το διαμερισμα στη Βαρσοβια που νοικιαζω και παιρνω καθαρα 300 Ευρω το μηνα.αλλα αν σου δινουν γιατι να μην τα παιρνεις!

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
της Ουγγαρεζας της εκανα παιδι για να της τα παιρνω!αφου εχει θα ημουνα πολυ μαλακας αν δεν της τα παιρνα.εχω και την Πολωνεζα μου στον Κανναδα.οσο για τα δικα μου λεφτα ειχα αγωρασει 2 οικοπεδα που το πουλησα και εβαλα τα λεφτα σε μια πολυκατοικια που χτιζει η μανα μου.εχω και το διαμερισμα στη Βαρσοβια που νοικιαζω και παιρνω καθαρα 300 Ευρω το μηνα.αλλα αν σου δινουν γιατι να μην τα παιρνεις!

Το νικ σου αλλαξε το σε αχρηστος29. Οπως το γράφω. Μην το κάνεις λάθος.  :2funny: :2funny:

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
ειπαμε ειμαι GREEK LOVER!αν δεν θελανε ας μην μου τα δινανε! :2funny:

συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά δεν είναι λίγο "κάπως" να κάνεις κάνεις παιδί με μια γυναίκα μόνο και μόνο για να σε ταϊζει;;; :idiot:
Ισωπεδόνονται όλα έτσι.... άσχημο πράγμα ο συμβιβασμός σε μερικά θέματα.......

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά δεν είναι λίγο "κάπως" να κάνεις κάνεις παιδί με μια γυναίκα μόνο και μόνο για να σε ταϊζει;;; :idiot:
Ισωπεδόνονται όλα έτσι.... άσχημο πράγμα ο συμβιβασμός σε μερικά θέματα.......
κοιτα ειναι ωραια τα παιδακια.και συνδιασα το ευχαριστο με το ωφελιμο.στη Ρωσσια η γιδα μου μου λεει συνεχεια:εκανες παιδι και με παντρευτηκες για να παρεις διαβατηριο!.εν μερη εχει δικιο.

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
και είσαι περήφανος γι αυτό???
Δεν σε κρίνω... προς θεού, ποιος είμαι γω για να κρίνω τον οποιδήποτε....αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική!!
Προσωπικά το θεωρώ τελείως μαλακία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom