να σου απαντησω φιλε μου.....
Α)δεν ξερω σε ποιον αναφερεσαι οταν αναφερεσαι οτι καποιος τα γραφει πιο 'χυμα' αλλα εχω να σου πω οτι καποιες φορες εγω προσωπικα το κανω γιατι καποιοι ειναι απολυτοι.....ασχετα αν δεν καταφερνω κατι...
Β) να 'ξεθυμανα'... με τον Δημητρακη δεν εχω κατι προσωπικο....ισα ισα εχω συμφωνησει και σε αρκετα θεματα μαζι του.......δεν θα σου την πεσει κανεις με φορα.....αλωστε εγω (τουλαχιστον) το χω πει οτι καθε αποψη ειναι δεκτη και σεβαστη
Γ) σιγουρα δεν συγκρινομαστε με ατομα που ζουνε μια 15ετια εξωτερικο και δουλευουνε αλλα οχι οτι δεν εισαι και σε θεση να γραψεις.....παραεισαι μην σου πω.....μπορεις να μιλησεις και για την νοοτροπια τους και για τα ηθη εθιμα τους και για την καθημερινη ζωη κλπ κλπ 6 χρονια εισουν οχι 6 μηνες.......ή εκτος και αν εισαι απο τα ατομα που περασανε και δεν αγγιξανε.....και θα καταλαβαινεις τι ενοω.....υπηρξανε και ελληνες που ουτε καν την γλωσσα δεν μαθανε καλα....
Α)όχι,στον Δημητράκη αναφερόμουν,αλλά με την θετική έννοια(δηλαδή πιο "όμορφα" ακόμα και απο όταν τα συζητάω εγώ με φίλους.
Β)ναι,πλακίτσα έκανα σχετικά με το "πέσιμο",επειδή κάποιες φορές οι αντιδράσεις/απαντήσεις σου στον Δημητράκη ήταν επιθετικές,αλλά βασικά το έγραψα "στο χαβαλέ".
Γ)καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ απόλυτα για τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ατόμων που έχουν βρεθεί στο ίδιο μέρος και για το ίδιο χρονικό διάστημα μεν,αλλά κάποιοι σε πολύ πιο κλειστό κύκλο,αποφεύγοντας οτιδήποτε έχει να κάνει με την τοπική ζωή και κουλτούρα,ενώ κάποιοι άλλοι(και εγώ είμαι πολύ πιο κοντά στην δεύτερη κατηγορία)γνώρισαν πολλά τοπικά χαρακτηριστικά/ανθρώπους/μερη/γλώσσα,κτλ.
έγραψα ήδη κάποια-γενικά-σημεία που διαφέρουν,όπως και πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν τα γούστα του καθενός και οι απαιτήσεις που έχει.ακόμα και στο στρατό(ένα άλλο,αλλά όχι εντελώς άσχετο παράδειγμα)άλλοι μπορούν να τα καταφέρουν και να περάσουν σχετικά καλά και άλλοι δεν αντέχουν με τίποτα!!
δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν τύπο "σειρά μου"-από τους...ελεεινούς "Αθηναίους"-ο οποίος ρε παιδιά ήταν 28/30 χρονών και δεν είχε βγει μέχρι τότε ΠΟΤΕ εκτός Αθηνών!!και "δεν μπορώ" και "θα φάω σάντουιτς γιατί το φαγητό δεν τρώγεται" και "πω πω τι χάλια είναι εδώ",κτλ,κτλ!"τέτοιοι" όμως χαρακτήρες έχουν υπάρξει και στο εξωτερικό σαν φοιτητές(μάλλον όχι ακριβώς τέτοιοι,αλλά με αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά)και ήταν όλο "άντε να πάμε στην Αθήνα μας,στην παραλιακή μας",κτλ,κτλ.ε τέτοιοι τύποι πιστεύω πως ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού δεν μπορούν να νιώσουν καλά,εκτός από τα "σίγουρα"(αν και να σας πω την αλήθεια,ακόμα και για εκεί,αμφιβάλλω αν είναι καλοδιάθετοι