Νέα

Ντοκουμέντα ΝΤΡΟΠΗΣ για τη δράση των Αριστεριστών–ΚΚΕ Διεθνικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rafman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 60K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Το εύρος του Πιτ πουλ δεν το ξέρω, πάντως βαριά ή τεράστια δεν είναι.

Στην εικόνα είναι η αρχική έκταση με σημειωμένη μόνο τη πτέρυγα που σώζεται σήμερα.
Ουσιαστικά κάλυπτε όλο το τετράγωνο και παραπάνω. Φυσικά δεν παρήγαγε μόνο ψαθάκια..

Η ένστασή μου τότε σε ό,τι λέτε είναι ότι αναφέρεστε μόνο στη Βαρειά Βιομηχανία, η οποία για μένα δεν είναι ζητούμενο,  χωρίς να λάβετε υπόψη τις υπόλοιπες σημαντικές μονάδες που απασχόλησαν πολύ κόσμο και έδωσαν ζωή στη περιφέρεια.

Συνημμένα

• pil poul 2.jpg
    pil poul 2.jpg
    107,4 KB · Εμφανίσεις: 19

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Στην εικόνα είναι η αρχική έκταση με σημειωμένη μόνο τη πτέρυγα που σώζεται σήμερα.
Ουσιαστικά κάλυπτε όλο το τετράγωνο και παραπάνω. Φυσικά δεν παρήγαγε μόνο ψαθάκια..

Η ένστασή μου τότε σε ό,τι λέτε είναι ότι αναφέρεστε μόνο στη Βαρειά Βιομηχανία, η οποία για μένα δεν είναι ζητούμενο,  χωρίς να λάβετε υπόψη τις υπόλοιπες σημαντικές μονάδες που απασχόλησαν πολύ κόσμο και έδωσαν ζωή στη περιφέρεια.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βαρεια βιομηχανία στην Ελλάδα αναπτύχθηκε κυρίως μεταπολεμικά και μικρή έως ελάχιστη σχέση είχε με τη βιοτεχνία - άντε ελαφρά βιομηχανία που υπήρχε προπολεμικά...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

H ένσταση ήταν για το τεράστιες. Αξιοπρεπής ήταν η Χαλυβουργική που για Ευρώπη μάλλον μέτρια. Κυρίως για Εκβιομηχάνηση, υποδομές μιλάμε για βαριά, άσχετα και αν υποσκάφθηκαν και οι μικρές

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους όρους λοιπόν. Τι εννοείς εσύ βιομηχανία;
Υπάρχει και η μεταποιητική βιομηχανία.
Η παραγωγή: Βαμβάκι-Νήμα-Ύφασμα δεν είναι βιομηχανία που να την λάβουμε υπόψη μας;
Θέλεις βαριά βιομηχανία; Βαριά βιομηχανία όχι δεν είχαμε.
H εξαγωγή πρώτων υλών ποτέ δεν γίνεται μόνη της.
Κάποια επεξεργασία που θέλει εγκαταστάσεις πάντα γίνεται.
Η Θηραϊκή Γη, οι πέτρες της Μύλου, η Σμύριδα, η Κιμωλία δεν ήταν πρώτη ύλη αλλά τελικό προϊόν.
Ο ηλεκτρισμός, όταν ήρθε, δεν ήρθε μόνο στην Αθήνα αλλά πήγε όπου χρειάστηκε, αν υπήρχαν εργοστάσια.

Οι φορείς που ασχολούνται σχετικά :
---> Greece

Να επαναλάβω ότι οι απόψεις περί βιομηχανίκής ανάπτυξης απέχουν από τις ορθόδοξες αριστερές και άλλες. Η ελαφρά μεταποίηση των πρώτων υλών... θα σηκωθούν οι σμύριδες.
Στοιχειώδης βαριά βιομηχανία υπήρξε μετά το '50.

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βαρεια βιομηχανία στην Ελλάδα αναπτύχθηκε κυρίως μεταπολεμικά και μικρή έως ελάχιστη σχέση είχε με τη βιοτεχνία - άντε ελαφρά βιομηχανία που υπήρχε προπολεμικά...

Δεν θα χρησιμοποιούσα καθόλου τον όρο βιοτεχνία που παραπέμπει εντελώς αλλού.
Η όποια βαρειά βιομηχανία υπήρξε σίγουρα έγινε μεταπολεμικά. Αυτό δε σημαίνει ότι οι βιομηχανικές -κανονικότατα- μονάδες που υπήρχαν προπολεμικά δεν βοήθησαν την οικονομία της χώρας και δεν έδωσαν δουλειά κυρίως στους πρόσφυγες. Η χώρα είχε μπει ήδη σε τροχιά εκβιομηχάνισης, καθυστερημένα βέβαια, μιμούμενη τα πρώτυπα της Δυτικής Ευρώπης, από τα τέλη του 19ου. Δεν μπορείς αυτό να το παραβλέψεις. Αυτό λέω από την αρχή.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Η όποια βαρειά βιομηχανία υπήρξε σίγουρα έγινε μεταπολεμικά. Αυτό δε σημαίνει ότι οι βιομηχανικές -κανονικότατα- μονάδες που υπήρχαν προπολεμικά δεν βοήθησαν την οικονομία της χώρας και δεν έδωσαν δουλειά κυρίως στους πρόσφυγες. Η χώρα είχε μπει ήδη σε τροχία εκβιομηχάνισης, καθυστερημένα βέβαια, μιμούμενη τα πρώτυπα της Δυτικής Ευρώπης, από τα τέλη του 19ου. Δεν μπορείς αυτό να το παραβλέψεις. Αυτό λέω από την αρχή.

Ναι, αλλά δεν μπορείς να λες Βιομηχανία τον 20 αιώνα ότι γίνοταν στην Ευρώπη το 18. Ούτε την ιμπεριαλιστική :cheesy: (..ένας είναι ο εχθρός... :thumbsup::helpplea:) μεταποίηση πρώτων υλών

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
φασιστακο,το προβλημα σου δεν ειναι οι μεταναστες,αλλα η πολιτικη που τους γενναει.αυτοι που κανανε πολεμο στην πατριδα τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΝΑΤΟ).αυτοι που τους εκμεταλευονται για ενα κομματι ψωμι.και μαζι με αυτους θελουν να γκρεμισουν και τα δικα σου δικαιωματα.δικαιωματα που καποιοι εχυσαν αιμα.βεβαια αυτα δεν τα λεει η ιστορια που σου εμαθαν.
οσον αφορα την γενια των 700 και λιγοτερο,τους νομους για την μερικη απασχοληση ποιος τουσ ψηφισε?δεν θυμαμαι.εσυ θυμασαι?
δεν μου προκαλει εντυπωση το να αποκαλεις εγκληματιες αυτους που απελευθερωσαν την ευρωπη απο τον ναζισμο.φανταζομαι οτι νοσταλγεισ την αρια φυλη.

1> κοψε λιγο τη  :jerking: γιατι κυνδυνευεις απο Μαλακυνση εγκεφαλου..
2> Το ποσο εχετε παλεψει για τους εργαζομενους φαινετε στο thread "Νην σας τυχει αριστερος εργοδοτης" διαβασε και λιγο
3> Για την γενια των 700 Ευρω μιλαει και ο ΤΣΙΠΡΑΣ και Ο Αλαβανος οι φτωχοι συντροφοι σας..
4> Παρε το Σταλιν σου και καντον ΚΟΡΝΙΖΑ...μαζι με το Γιουσουφε προσωπακι σου...
5> Αμα δεν ησασταν Χαφιεδες θα ειχατε πιο πολλους συντροφους ΒΛΕΠΕ (Μπελογιαννη)
6> Ξεχασες τον Λενιν τον Φιλο του Κεμαλ..καντον και αυτον ΚΟΡΝΙΖΑ

ΛΙΖΑ

Κατα τα αλλα ειμαι "ΦΑΣΙΣΤΑΣ" αλλα οχι Χαφιες

Παρε και μια φωτο.. του φιλου σου.. και μην ξαναβαρεσεις  :jerking:

Συνημμένα

• stalin.jpg
    stalin.jpg
    35 KB · Εμφανίσεις: 27

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Ναι, αλλά δεν μπορείς να λες Βιομηχανία τον 20 αιώνα ότι γίνοταν στην Ευρώπη το 18.
Οι επιχειρηματίες του 1880 ήταν αρκετά κοσμογυρισμένοι ώστε να εισάγουν κατευθείαν την τρέχουσα τεχνολογία της εποχής. Ακόμα και αντιγραφή τα βιομηχανικά κτήρια της Ευρώπης φτιάξαν εδώ. Αλλά φωτό δεν θα δεις. Δεν αξίζει..

Ούτε την ιμπεριαλιστικη :cheesy:(..ένας είναι εχθρός :thumbsup:) μεταποίηση πρώτων υλών
Κοίταξε, έχεις πετάξει κάνα δυο φορές κάτι για Λένιν που δεν έδωσα σημασία,
πετάς τώρα κι αυτά, δεν μ'αρέσει και το ψιλοειρωνικό υφάκι σου γενικά..
Εγώ κομουνιστής δεν είμαι ούτε ήμουν αλλά δε θα υπογράψω και δήλωση βέβαια.

Μου επιβεβαιώνεις την πεποίθεση ότι δεν αξίζει να ασχολούμε και ιδιαίτερα πέρα από πλακίτσα και χαβαλέ..
Να'σαι καλά, καλό βράδυ  :thumbsup:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Οι επιχειρηματίες του 1880 ήταν αρκετά κοσμογυρισμένοι ώστε να εισάγουν κατευθείαν την τρέχουσα τεχνολογία της εποχής. Ακόμα και αντιγραφή τα βιομηχανικά κτήρια της Ευρώπης φτιάξαν εδώ. Αλλά φωτό δεν θα δεις. Δεν αξίζει..
Κοίταξε, έχεις πετάξει κάνα δυο φορές κάτι για Λένιν που δεν έδωσα σημασία,
πετάς τώρα κι αυτά, δεν μ'αρέσει και το ψιλοειρωνικό υφάκι σου γενικά..
Εγώ κομουνιστής δεν είμαι ούτε ήμουν αλλά δε θα υπογράψω και δήλωση βέβαια.

Μου επιβεβαιώνεις την πεποίθεση ότι δεν αξίζει να ασχολούμε και ιδιαίτερα πέρα από πλακίτσα και χαβαλέ..
Να'σαι καλά, καλό βράδυ  :thumbsup:

Τι να κάνω... Όταν είναι γνωστό τοις πάσει ότι η πρωτογενής μεταποίηση μόνο, αντίκειται στην εκβιομηχάνιση, μπορεί να γίνομαι δεικτικός... Ειδικά αμά γίνεται από post με δεικτική υπογραφή...Εμένα μου επιβεβαιώνεις ότι τελευταία πολλοί αριστεροειδείς έχουν γίνει ολίγον εύθικτοι και υπέρ το δέον.... :cheesy: ελευθεριάζοντες στις εκφράσεις τους :cheesy:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η όποια βαρειά βιομηχανία υπήρξε σίγουρα έγινε μεταπολεμικά. Αυτό δε σημαίνει ότι οι βιομηχανικές -κανονικότατα- μονάδες που υπήρχαν προπολεμικά δεν βοήθησαν την οικονομία της χώρας και δεν έδωσαν δουλειά κυρίως στους πρόσφυγες. Η χώρα είχε μπει ήδη σε τροχιά εκβιομηχάνισης, καθυστερημένα βέβαια, μιμούμενη τα πρώτυπα της Δυτικής Ευρώπης, από τα τέλη του 19ου. Δεν μπορείς αυτό να το παραβλέψεις. Αυτό λέω από την αρχή.

Κρατάω το ότι βαρειά βιομηχανία υπήρξε μεταπολεμικά και ότι ναι μεν υπήρξε μιας κάποιας μορφής βιομηχανία - βιοτεχνία προπολεμικά αλλά δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι η μεταπολεμική βιομηχανία απετέλεσε συνέχεια ή εξέλιξή της...
Αυτή ήταν και η αρχική μου θέση...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και επειδή για άλλη μια φορά έχει χαθεί η ουσία ζητώ για να πάρω θέση τον ορισμό των:
α.
βιοτεχνία
β.
βιομηχανία
γ.
βαριά βιομηχανία

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

panpan09

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
30
Like
0
Πόντοι
601
1> κοψε λιγο τη  :jerking: γιατι κυνδυνευεις απο Μαλακυνση εγκεφαλου..
2> Το ποσο εχετε παλεψει για τους εργαζομενους φαινετε στο thread "Νην σας τυχει αριστερος εργοδοτης" διαβασε και λιγο
3> Για την γενια των 700 Ευρω μιλαει και ο ΤΣΙΠΡΑΣ και Ο Αλαβανος οι φτωχοι συντροφοι σας..
4> Παρε το Σταλιν σου και καντον ΚΟΡΝΙΖΑ...μαζι με το Γιουσουφε προσωπακι σου...
5> Αμα δεν ησασταν Χαφιεδες θα ειχατε πιο πολλους συντροφους ΒΛΕΠΕ (Μπελογιαννη)
6> Ξεχασες τον Λενιν τον Φιλο του Κεμαλ..καντον και αυτον ΚΟΡΝΙΖΑ

ΛΙΖΑ

Κατα τα αλλα ειμαι "ΦΑΣΙΣΤΑΣ" αλλα οχι Χαφιες

Παρε και μια φωτο.. του φιλου σου.. και μην ξαναβαρεσεις  :jerking:
περα απο μπουρδες εχεις να πεις κατι αλλο?μαλλον οχι...αρκετα ασχοληθηκα μαζι σου.σπαταλαω τον χρονο μου.απλως εξηγησε στους υπολοιπους τι ρολο παιζεις.τι εισαι.μπατσος ή ρουφιανος?αν αν και δεν εχουν τεραστια διαφορα...

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
περα απο μπουρδες εχεις να πεις κατι αλλο?μαλλον οχι...αρκετα ασχοληθηκα μαζι σου.σπαταλαω τον χρονο μου.απλως εξηγησε στους υπολοιπους τι ρολο παιζεις.τι εισαι.μπατσος ή ρουφιανος?αν αν και δεν εχουν τεραστια διαφορα...
[size=15pt]Παρε και συ ενα μαθηματακι απο τον συντροφο σου Τακη Λαζαριδη[/size]

τον οποιο αποκαλεις Προδοτη....Αλλα αυτος σας πηρε χαμπαρι τι χαφιεδες εισαστε
και την εκανε με ελαφρα....απο την φωλια σας...χεχεχεχεχε

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με τους μύθους και να κοιτάξουμε κατάματα την
ιστορική αλήθεια όσο πικρή και οδυνηρή και αν είναι. Και προς την κατεύθυνση αυτή,
μικρή συμβολή αποτελεί νομίζω και το «ΕΥΤΥΧUΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ». Όχι
μόνο γιατί λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλά και γιατί άντεξε στη δοκιμασία
του χρόνου. Ο χρόνος που κύλησε έκτοτε δεν διέψευσε καμία από τις προβλέψεις
μου.
Προέβλεπα την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού». Και όταν σε Ανατολή και
Δύση οι πάντες επαινούσαν και εκθείαζαν τον Γκορμπατσόφ και την «περεστρόικα»
θεωρώντας ότι επρόκειτο για τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στον
εκδημοκρατισμό του σοβιετικού καθεστώτος και τον εκσυγχρονισμό της σοβιετικής
κοινωνίας, τόνιζα ότι ο Γκορμπατσόφ ήταν γνήσιος εκπρόσωπος της νομενκλατούρας
και η «περεστρόικα» ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να περισώσει ότι ήταν
δυνατό να περισωθεί.
Προέβλεπα επίσης την αποτυχία και την αναπόφευκτη χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα γενική είναι η εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς την πλήρη και οριστική
χρεοκοπία με επιταχυνόμενο ρυθμό και με την αναγκαιότητα φυσικού φαινομένου. Η
νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει όπως κατέρρευσε
και η σοβιετική νομενκλατούρα. Δύσκολες μέρες περιμένουν την πατρίδα μας. Μέσα
στην απαισιόδοξη όμως προοπτική υπάρχει και μία αχτίδα αισιοδοξίας. Έχει
αστείρευτες δημιουργικές δυνάμεις αυτός ο ζωντανός και προικισμένος λαός.
Αρκεί να αφουγκραστεί και την «οιμωγή, τον επώδυνο βόγκο της ιστορίας».
Να «ιχνεύσει τα πάθη και τα λάθη και να διαλεχτεί αντικειμενικά με την ιστορία».
Θα πετάξει τότε τις παρωπίδες που του έχουν φορέσει χρόνια τώρα αδίστακτοι και
ανεύθυνοι καιροσκόποι και δημαγωγοί. Θα αντιληφθεί τη ζέουσα και παφλάζουσα
πραγματικότητα της εποχής μας. Θα συλλάβει τα μηνύματα των καιρών. Και θα
συνταιριάξει επιτέλους το βηματισμό του με τον βηματισμό της ιστορίας.

Τ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

PS: Κατεβασε το βιβλιαρακι να το διαβασεις αμορφωτο...

Αλλα τι να μου πεις και εσυ αλλος ενας "ΓΡΑΣΟΠΟΝΤΙΚΑΣ" εισαι

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ.... ΤΑΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

[size=19pt]ΛΕΩΝ ΡΑΦΜΑΝ[/size]

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Φουστοπάνθηρα 
Δικό  σου , μάθε  πρώτα  τα  βασικά !

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Φουστοπάνθηρα 
Δικό  σου , μάθε  πρώτα  τα  βασικά !

Pouranger σε ευχαριστώ για το μαθηματάκι αλλά εγώ δεν καθυστερώ
Με τις Αριστερές ΧΗΡΕΣ….Ξέρεις τους πετάξω μερικά ηγετικά για τους
Μακαρίτες Συντρόφους Χωρίς βεβαία να τους πω πως χαφιέδιστικαν.. χεχεχεχε
Δεν είμαι ΜΑΚΑΚΑΣ….

Μετά και βάση χρωματολογίας είμαι ΡΟΖ και πλησιάζω προς το Κόκκινο
Και  έτσι οι ΧΗΡΕΣ  δεν θέλουν και πολύ να πειστούν ότι είμαι ΑΡΙΣΤΕΡΑΝΤΖΑ…μπουχαχα

Μετά τους λέω για το ΡΟΖ δωμάτιο μου…το Συντροφικό…Και ότι έχω
μείνει μονός γιατί όλα τα συντροφιά τα εκτέλεσαν οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ..... (..πιπες)

Καταλαβαίνεις ότι μετά για να με παρηγορήσουν μου δίνουν οπίσθια και Εμπρόσθια οπή….χεχεχεχε
Ειναι και λυσσαρες οι ΑΤΙΜΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΧΗΡΕΣ...

Πάρε στιγμιότυπα…

Συνημμένα

• PINK-SEX.gif
    PINK-SEX.gif
    50,9 KB · Εμφανίσεις: 55

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Πλήρωσες  εγχείρηση  του Μπάμπη ?

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Οχι πληρωσα τον Τακη για να σου κανει την εγχείρηση !!

Τον Τραβελογιατρο Ξερεις εσυ....

Οχι  ρε  μαλάκα  χτες  έβλεπα  το Σχορτσιανίτη  το Σοφοκλή  στο  ΟΑΚΑ !

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Οχι  ρε  μαλάκα  χτες  έβλεπα  το Σχορτσιανίτη  το Σοφοκλή  στο  ΟΑΚΑ !

Εγω δεν σε ειπα μαλακα...
αν και εισαι Τρισμέγιστος... :jerking:

Παρτον τον Σχορτσιανίτη θα σε τζετρζελαρει στα χοντρα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom