Νέα

Ντοκουμέντα ΝΤΡΟΠΗΣ για τη δράση των Αριστεριστών–ΚΚΕ Διεθνικά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rafman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 60K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
[size=15pt]Η επιβεβαίωση των γραφομένων και του thread και των όσων έχω ποστάρει έρχεται από ένα σύντροφο σας Τον Τάκη Λαζαρίδη..[/size]

Διαβάστε ένα απόσπασμα και απολαύστε το….

Για όσους δεν πείθονται να κατεβάσουν το βιβλίο.

Ο Τάκης Λαζαρίδης εννοεί αυτούς
που ξεκίνησαν, όπως αυτός ο ίδιος, μέσα από τα αυθεντικά σπλάγχνα του ΚΚΕ, του
προπολεμικού ΚΚΕ, όταν όλα ήταν εκατό τα εκατό ταξικά, κατακόκκινα,
τριτοδιεθνιστικά, πριν έρθει η τριπλή Κατοχή και τα μπασταρδέψει με το
εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, με την αυτοδιάλυση της Κομιντέρν και με τη μαζική
στρατολογία νέων μελών που «έμπασε» στο ΚΚΕ παιδιά από κάθε κοινωνικό στρώμα
και οικογενειακή προέλευση. Στην ψυχή της μεγάλης πλειονότητας των νεοφώτιστων
«κομμουνιστών» της Κατοχής κυριαρχούσε όχι ο «προλεταριακός διεθνισμός», αλλά
ο άδολος, ο αταξικός, ο παραδοσιακός ελληνικός πατριωτισμός, ο οποίος, άλλωστε,
οδήγησε τα παιδιά του ελληνικού λαού να ενταχθούν σε όποια οργάνωση φρόντισε
εγκαίρως να τους προσφέρει αυτό που λαχταρούσαν: Τη δυνατότητα να πολεμήσουν
για την πατρίδα τους. Λοιπόν, τους παλιούς κομμουνιστές καλεί ο Τάκης Λαζαρίδης
«να πουν την αλήθεια στο λαό» - όχι εκείνους που ξεκίνησαν ... από το Σώμα
Ελλήνων Προσκόπων!
Είναι μια προσωπική τραγωδία. Πόσοι από εκείνους στους οποίους απευθύνεται ο
Λαζαρίδης είναι έτοιμοι να τον ακολουθήσουν; Ίσως κανείς. Αντίθετα, οι περισσότεροι
είναι έτοιμοι να τον λιθοβολήσουν. Και ο άνθρωπος αυτός, ο Τάκης Λαζαρίδης,
γέννημα και θρέμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος, έμπιστος και αδιάλλακτος
ερυθροφρουρός του παράνομου μηχανισμού καταδικασμένος σε θάνατο μαζί με τον
Νίκο Μπελογιάννη, με χαμένα τα νιάτα του και δεκάδες χρόνια της ζωής του, ξέρει ότι
από τη στιγμή που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια μετέβαλε τον εαυτό του σε μαύρο
πρόβατο και αυτοκαταδικάστηκε σε πλήρη απομάκρυνση και αποξένωση από το
περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε. Για τα ελληνικά
δεδομένα, μια τέτοια απόφαση, όταν παίρνεται από ανθρώπους σαν τον Τάκη
Λαζαρίδη, μόνο ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην πραγματικότητα σήμερα,
προκειμένου να εκπληρώσει αυτό που αισθάνεται ως χρέος του προς τον ελληνικό
λαό, ο Λαζαρίδης προκαλεί, σε ηλικία 60 ετών, την «ιερή οργή» των πάσης φύσεως
υποκριτών που είναι έτοιμοι να τον αποκαλέσουν «αποστάτη», «προδότη»,
«πουλημένο»... Και ο Τάκης Λαζαρίδης δεν είναι βέβαια... Υβ Μοντάν, που βγαίνει
ξαφνικά και καταγγέλλει τον κομμουνισμό και τη Σοβιετική Ένωση (αρχίζοντας από
την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία) χωρίς αυτό να του κοστίζει απολύτως τίποτα
(αντίθετα, πολλοί θα τον ήθελαν υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλικής 8ημοκρατίας).
Ο Τάκης δεν είναι καν ένας πρώην Ελασίτης που πήρε στο χέρι του το ντουφέκι και
έμεινε για πάντα ένας αντάρτης. Αυτός ανδρώθηκε μετά τον πόλεμο μέσα στον
παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ και από το στρατό πήγε στη φυλακή, όπου έζησε και
πάλι με τους ανθρώπους «του κόμματος». Αυτές ήταν όλες κι όλες οι «κοινωνικές
σχέσεις» του. Αυτό ήταν το προσωπικό περιβάλλον του, στο όποιο τώρα γυρίζει τις
πλάτες. Για να κερδίσει τι; Για να μείνει μόνος. Μόνος με τη συνείδησή του. Τώρα πια
μόνο στη συνείδησή του λογοδοτεί. Και λέει αυτά που έχει να πει. Καθαρά και τίμια.
Χωρίς να διστάζει μπροστά σε τίποτα. Χωρίς να διστάζει να καταρρίψει και τον
νεογέννητο μύθο της «περεστρόικα» του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον οποίο καλεί να
εξηγήσει κάτι πολύ απλό: Από που αντλεί -και αυτός- το δικαίωμα να ορίζει,
αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, τη μοίρα του σοβιετικού λαού; Ποιον ρώτησε; Ποιος τον
έταξε στη θέση την οποία κατέχει; Η κομματική νομενκλατούρα είναι καταδικασμένη
και ο Γκορμπατσόφ δεν μπορεί να τη σώσει...
Για την Ελλάδα, το συμπέρασμα του Τάκη Λαζαρίδη συμπυκνώνεται σε δύο μόνο
λέξεις:

ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ! Δηλαδή, ευτυχώς ηττήθηκε το ΚΚΕ τον Δεκέμβριο
του 1944 στην Αθήνα και το καλοκαίρι του 1949 στο Γράμμο και στο Βίτσι. Ευτυχώς
για την Ελλάδα, αλλά και για μας τους ίδιους...

δεν θα σχολιάσω αυτά που γράφει ο Τάκης Λαζαρίδης για το ΠΑΣΟΚ, αν και αυτό
είναι το πιο επίκαιρο και ίσως το πιο ΧΡΗΣΙΜΟ τμήμα του βιβλίου του. Νομίζω, όμως,
πως σε ένα θέμα που αφορά την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα καλύτερα είναι να
μην παρεμβάλλεται κανείς ανάμεσα στο συγγραφέα και στον αναγνώστη.

[size=15pt]
Μετα από αυτή την δικαίωση ΑΝΑΚΥΡΗΣΟΜΑΙ γιος του ΛΕΩΝΙΔΑ[/size]
Και τωρα πλεον σας βλεπω ολους [size=10pt]«ΓΡΑΣΟΠΟΝΤΙΚΕΣ»[/size]

Φερτε μου 300.000 Αριστερακια να τα σκισω....

Με εκτιμηση
[size=20pt]ΛΕΩΝ-ΡΑΦΜΑΝ[/size]

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πάνθηρα θα ήθελα να ξέρω την ηλικία σου.
Γιατι εάν ρε παλλίκαρε είσαι 20 και ασχολείσαι με το ΚΚΕ, δλδ με βαμπίρ και πεθαμένους πρέπει να είσαι πολύ άρρωστος αδερφέ. :grin:
αμα είσαι 70 το καταλαβαίνω... ο πατέρας μου ακόμα με το ΚΚΕ και τον εμφύλιο ασχολείται.  :uglystupid:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Γιατι εάν ρε παλλίκαρε είσαι 20 και ασχολείσαι με το ΚΚΕ, δλδ με βαμπίρ και πεθαμένους πρέπει να είσαι πολύ άρρωστος αδερφέ. :grin:
αμα είσαι 70 το καταλαβαίνω... ο πατέρας μου ακόμα με το ΚΚΕ και τον εμφύλιο ασχολείται.  :uglystupid:

η παπαρήγα (όχι η καλή), που σήμερα θυμήθηκε την σοβιετική ένωση πάλι, πόσο χρονών είναι?

:2funny:

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Αχαχαχαχα RAFMAN RESPEEECT ! ! !

PS. Θα σας μαρτυρήσω τώρα δημόσια οτι έχω αρχίσει και διαβάζω τα 'ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΧΟΤΣΚΟΡΠΙΟΣ'
    και έχω ενθουσιαστεί (ούτε 'γραμμή' από το κόμμα να μας είχαν δώσει ως 'λαϊκή
    επιμόρφωση').

Σε σχέση με τον 'τζερτζελιάρη' και πιθανώς 'οπισθογλέντη' που σου κάνει 'καμάκι
    με βρισιές' να σας πώ, οτι όπως διάβαζα στα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη έχμ του
    Χότσκορπιός ήθελα να πώ, στις 28/08 έχει 'επέτειο' της 'γνωριμίας/καμακιού' που
    έκανε ο Κος Ενφόρσερ (τί απωθημένα να έχει με τέτοιο νίκναμε) στον Χότσκορπιός.
    Κε ΕΝΦΟΡΣΕΡ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ (η στο νησί με τον πασόκο
    'προοδευτικό' δήμαρχο) ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ 'ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΝΑ ΣΟΥ
     ΤΖΕΡΤΖΕΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ' Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Συνελληνα VenomOne και εγώ RESPECT..
Και εγω μελεταω τα απαντα του HOTSCORPIOS…χεχεχεχε

Οσο για τον Enforcer...γειωμενο τον εχω...
Ποιος τον τζερτζελαρει ΑΥΤΟΝ... :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66

ΛΕΩΝ ΡΑΦΜΑΝ Παρακαλώ... η  ΠΑΝΘΕΡ - ΡΑΦΜΑΝ

Θα σου εξομολογηθώ κάτι περσονα..

Δεν ασχολούμαι με το ΚΚΕ ασχολούμαι με την ιστορία του !!

Ο λόγος που το κάνω δεν είναι η πολιτική σκοπιμότητα... πραγματικά ..Έχει διαφορά !!

Ξέρεις... I am looking for the truth.

Τώρα για την ηλικία μου.. είσαι σίγουρος ότι θες να τη μάθεις ?

Με εκτίμηση
ΛΕΩΝ ΡΑΦΜΑΝ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΛΕΩΝ ΡΑΦΜΑΝ Παρακαλώ... η  ΠΑΝΘΕΡ - ΡΑΦΜΑΝ

Θα σου εξομολογηθώ κάτι περσονα..

Δεν ασχολούμαι με το ΚΚΕ ασχολούμαι με την ιστορία του !!

Ο λόγος που το κάνω δεν είναι η πολιτική σκοπιμότητα... πραγματικά ..Έχει διαφορά !!

Ξέρεις... I am looking for the truth.

Με εκτίμηση
ΛΕΩΝ ΡΑΦΜΑΝ

ένα νούμερο ζήτησα ρε παπάρα....
ανατολικό ζήτημα το έκανες......

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66

Ποια από όλες τις ηλικίες σου?

Τη βιολογική, τη διανοητική η αυτή που θα δηλώσεις?

Βρίζε λούστρε, στ αρχίδια μου σε γράφω και εσένα και τους κλώνους σου

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Ποια από όλες τις ηλικίες σου?

Τη βιολογική, τη διανοητική η αυτή που θα δηλώσεις?

Βρίζε λούστρε, στ αρχίδια μου σε γράφω και εσένα και τους κλώνους σου

Δε έχω ΚΛΩΝΟΥΣ αγάπη μου... :smitten:

ξερώ ξερώ έχεις πολλές μέρες να δεις τζερτζελε στα οπίσθια σου
και δεν ξέρεις τι λες...αλλά δεν θα σε Οθωμανίσω….γιατί έφαγες μπάμιες

και βλέπεις συνεχεία κατσαρίδες….

Λύση..

ΒΡΕΣ τον HotScorpios… το ειδύλλιο σου… να σε Οθωμανίσει…

Εγώ δεν σε ξέρω…

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Αυτό πραγματικά θα το ψάξω γιατί η μόνη βιομηχανία που ξέρω με λεφτά του σχεδίου Marschal ήταν η Χαλυβουργική. Ανάπτυξη στη χώρα μέχρι τώρα ξέρω μετά το '50, όχι πριν το Β'ΠΠ

Το αν μια βιομηχανική μονάδα για χ-ψ λόγους είναι στην επικαιρότητα δεν σημαίνει ότι είναι ή ήταν η μόνη στην Ελλάδα.
Οι περιφερειακές μονάδες ξεκινήσαν να δουλεύουν ξανά κανονικά μετά από το πρώτο σοκ με την έναρξη του πολέμου. π.χ. Η μονάδα που έχω κυρίως ασχοληθεί είχε ανώτατο αριθμό απασχολούμενων το 1947 σε μια διάρκεια ζωής 100 χρόνων. Σχετικά με την κλίμακά της μιλάμε για 700 εργαζόμενους.

Επισυνάπτω ότι βρήκα σε 3 - 4 site

Οι βιομηχανίες αυτές παρήγαν βαμβάκι, λιπάσματα, τσιμέντο κ.λπ. Από το 1933 η ελληνική βιομηχανία αναπτύχθηκε περισσότερο, μετά τον περιορισμό των εξαγωγών που εφάρμοσαν πολλές χώρες της Ευρώπης. Φυσικά όταν μιλούμε για ελληνική βιομηχανία στην περίοδο αυτή εννοούμε μικρές βιομηχανικές μονάδες που παρήγαγαν προϊόντα που προορίζονταν για την εγχώρια κατανάλωση.

Ήταν κυρίως για εγχώρια κατάνάλωση αλλά όχι μόνο. Ανάλογα το προιόν. Το Αλεύρι, τα Υφάσματα, το Γκάζι γιατί να εξαχθούν. Τα ψαθάκια του Πιλ Πουλ όμως ή τα μεταλεύματα από τη Θήρα, τη Μήλο, τη Νάξο πήγαιναν σε όλο το Κόσμο.

Την εποχή αυτή εξάλλου το 45% των εργοστασίων και το 60% της βιομηχανικής παραγωγής ήταν συγκεντρωμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας, γιατί μόνο εκεί μπορούσαν οι επιχειρηματίες να βρουν τις διευκολύνσεις που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία των μονάδων τους.

Αυτό ξέρεις όμως στην πραγματικότητα τι σημαίνει; Ότι οι έδρες δηλ. τα γραφεία που ήταν δηλωμένες οι εκάστοτε ΑΕ ήταν φυσικά στην πρωτεύουσα για πολλούς λόγους! Οι κύριες όμως παραγωγικές μονάδες ήταν εκεί που έβγαινε ή πρώτη ύλη. Τα μεταλλεία στα νησιά του Αγαίου ή όπου κοντά ήταν το σιτάρι, το βαμβάκι, τα λατομεία. Παρόλα αυτά στα χαρτιά ήταν στην Αθήνα. Όταν λέμε βιομηχανικές μονάδες εδώ φαντάζομαι εννοούμε τα κτήρια παραγωγής και όχι τα γραφεία του Βιομήχανου. 

Την περίοδο του πολέμου και της κατοχής οι βιομηχανίες έπαθαν σοβαρές ζημιές από τους βομβαρδισμούς, τις λεηλασίες και τη γενική παράλυση της οικονομίας. Η ανασυγκρότηση της οικονομίας άρχισε το 1950 με την οικονομική βοήθεια των Η.Π.Α που είχε τη μορφή δωρεών ή δανείων. Κατόπιν το ελληνικό κράτος με την πολιτική των δημόσιων επενδύσεων και τη θέσπιση διάφορων κινήτρων συνέβαλε ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση της βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Πουθενά δεν βρήκα για  μεγάλες προπολεμικές εκτός Αθηνών μονάδες...

Θα μπορούσα να σου παραθέσω φωτογραφίες από τεράστια συγκροτήματα σε όλη την επικράτεια γιατί αυτή είναι η δουλειά μου αλλά το γενικότερο κλίμα δεν σηκώνει, οπότε μια άλλη φορά..

OP
OP
rafman

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
εκδηλώθηκες βλέπω

Sorry αλλα δε γαμάω στρακια

Τι να σου πω ρε συ... οτι σου λεω στη σταση μου τα λες
στο Λεωφοριο.. και οτι σου λεω παρα πεντε μου τα λες και πεντε..

Λοιπον βρες κανενα αλλο... να πουλησεις εξυπναδα και πνευμα
γιατι δεν σε παιρνει..εισαι και για τον πεουλα.

Μονο στο Σκυψιμο εισαι καλος...

Ουτε για KGB κανεις...αλλα κατσαριδες βλεπεις συνεχεια..

και σου ξαναλεω οτι..

έχεις πολλές μέρες να δεις τζερτζελε στα οπίσθια σου
και δεν ξέρεις τι λες...αλλά δεν θα σε Οθωμανίσω….γιατί έφαγες μπάμιες....

Παρατα με επιτελους...

Τι να πω ρε γαμωτο...

Που εισαι Φιλε HotScorpie!!! μου τα χεις κανει ολα εδω μεσα ολα κομπλεξικα
με κατσαριδοεφιαλτες...και την πληρωνω εγω τη νυφη.... Παντως RESPECT !!! :2funny: :2funny:

Α και που εισαι..Enforcer για να διατηρησω ζωντανο τον εφιαλτη σου....

δες Ξανα αυτο...

Συνημμένα

• 3d_scorpio_pink.gif
    3d_scorpio_pink.gif
    67,6 KB · Εμφανίσεις: 14

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Το αν μια βιομηχανική μονάδα για χ-ψ λόγους είναι στην επικαιρότητα δεν σημαίνει ότι είναι ή ήταν η μόνη στην Ελλάδα.

Έγραψα ότι είναι η μόνη που ξέρω που δημιουργήθηκε από το Σχέδιο Marshal. Βιομηχανία

Ήταν κυρίως για εγχώρια κατάνάλωση αλλά όχι μόνο. Ανάλογα το προιόν. Το Αλεύρι, τα Υφάσματα, το Γκάζι γιατί να εξαχθούν. Τα ψαθάκια του Πιλ Πουλ όμως ή τα μεταλεύματα από τη Θήρα, τη Μήλο, τη Νάξο πήγαιναν σε όλο το Κόσμο.

Το εύρος του Πιτ πουλ δεν το ξέρω, πάντως βαριά ή τεράστια δεν είναι. Ούτε η εξαγωγή πρώτων υλών είναι βιομηχανία. Όχι ακριβώς λενινιστική αντίληψη :hmm: :hmm:

Αυτό ξέρεις όμως στην πραγματικότητα τι σημαίνει; Ότι οι έδρες δηλ. τα γραφεία που ήταν δηλωμένες οι εκάστοτε ΑΕ ήταν φυσικά στην πρωτεύουσα για πολλούς λόγους! Οι κύριες όμως παραγωγικές μονάδες ήταν εκεί που έβγαινε ή πρώτη ύλη. Τα μεταλλεία στα νησιά του Αγαίου ή όπου κοντά ήταν το σιτάρι, το βαμβάκι, τα λατομεία. Παρόλα αυτά στα χαρτιά ήταν στην Αθήνα. Όταν λέμε βιομηχανικές μονάδες εδώ φαντάζομαι εννοούμε τα κτήρια παραγωγής και όχι τα γραφεία του Βιομήχανου. 

Ή ότι μόνο εκεί είχε υποδομές, ηλεκτρισμό κλπ για Βιομηχανία...

Θα μπορούσα να σου παραθέσω φωτογραφίες από τεράστια συγκροτήματα σε όλη την επικράτεια γιατί αυτή είναι η δουλειά μου αλλά το γενικότερο κλίμα δεν σηκώνει, οπότε μια άλλη φορά..

Παρακαλώ και link

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Έγραψα ότι είναι η μόνη που ξέρω που δημιουργήθηκε από το Σχέδιο Marshal. Βιομηχανία

Τα ψαθάκια δεν είναι βιομηχανία είναι μεταποίηση. Ούτε η εξαγωγή πρώτων υλών είναι βιομηχανία. Όχι ακριβώς λενινιστική αντίληψη :hmm: :hmm:

Ή ότι μόνο εκεί είχε υποδομές, ηλεκτρισμό κλπ για Βιομηχανία...

Παρακαλώ και link

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους όρους λοιπόν. Τι εννοείς εσύ βιομηχανία;
Υπάρχει και η μεταποιητική βιομηχανία.
Η παραγωγή: Βαμβάκι-Νήμα-Ύφασμα δεν είναι βιομηχανία που να την λάβουμε υπόψη μας;
Θέλεις βαριά βιομηχανία; Βαριά βιομηχανία όχι δεν είχαμε.
H εξαγωγή πρώτων υλών ποτέ δεν γίνεται μόνη της.
Κάποια επεξεργασία που θέλει εγκαταστάσεις πάντα γίνεται.
Η Θηραϊκή Γη, οι πέτρες της Μύλου, η Σμύριδα, η Κιμωλία δεν ήταν πρώτη ύλη αλλά τελικό προϊόν.
Ο ηλεκτρισμός, όταν ήρθε, δεν ήρθε μόνο στην Αθήνα αλλά πήγε όπου χρειάστηκε, αν υπήρχαν εργοστάσια.

Οι φορείς που ασχολούνται σχετικά :
---> Greece

panpan09

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
30
Like
0
Πόντοι
601
Παρτε και ενα βιβλιο απο ενα συντροφο σας  ΔΩΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ.. ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

[size=15pt]“ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ…”[/size]

[size=15pt]Αφιερωμένο εξαιρετικά στο ΚΚΕ, όψιμο υποστηρικτή των δουλέμπορων και του διεθνούς οργανωμένου ΛΟΥΜΠΕΝ προλεταριάτου *[/size]

* Σε απλά Ελληνικά, λούμπεν προλεταριάτο σημαίνει ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ!

«Η ηγεσία όχι μόνο του δικού μας αλλά και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, δεν έπαψε ποτέ να τονίζει ότι «ο μαρξισμός δεν είναι δόγμα, αλλά καθοδήγηση για δράση». Κι ότι «μαρξισμός είναι η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης». Ωστόσο, ποτέ δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να προχωρήσει σε μια «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης». Αρκέστηκε στις προ εκατονταετίας αναλύσεις, θεωρώντας αυτονόητο ότι εδώ και εκατό χρόνια η ζωή δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώνει την ορθότητα της μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας. Κι αν κάπου η πραγματικότητα, η ζωή, συγκρούεται με τη θεωρία, τόσο το χειρότερο για τη ζωή…»

Από το βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη,
“ΕΥΤΥΧΩΣ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ…”

*

Ο Τάκης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1928.
Ο πατέρας του, Κώστας Λαζαρίδης, αρτεργάτης, άφησε τη δουλειά του κι έγινε «επαγγελματικό στέλεχος» του ΚΚΕ κι έκτοτε μπαινόβγαινε στις φυλακές και τις εξορίες. Ο Τάκης,  πήγαινε στο σχολείο με ψευδώνυμο και συχνά κουβαλούσε παράνομες προκηρύξεις.
Τον συνέλαβαν πρώτη φορά το 1939, σε ηλικία 11 ετών, μαζί με την μάνα του Σουλτάνα Λαζαρίδου που δούλευε στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, ενώ ο πατέρας του ήταν φυλακισμένος στην Ακροναυπλία. Αργότερα, ο πατέρας του έγινε γραμματέας του Εργατικού ΕΑΜ (ΕΕΑΜ) κι εκτελέστηκε τον Μάιο του 1943 από τους Γερμανούς.
Το καλοκαίρι του 1946, η μάνα του στάλθηκε στην εξορία κι ο Τάκης, με την αδερφή του Σταυρούλα, εντάχθηκαν στον απόρρητο μηχανισμό των ασυρμάτων του ΚΚΕ. Το 1952, σε ηλικία 24 ετών, ο Τάκης καταδικάστηκε σε θάνατο, με την κατηγορία της κατασκοπείας, μαζί με τους Νίκο Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Ηλία Αργυριάδη, Νικόλαο Καλούμενο, Έλλη Ιωαννίδου, Χαράλαμπο Τουλιάτο και Μιλτιάδη Μπισμπιάνο. Στη δίκη «υπερασπίστηκε με επαναστατική συνέπεια και αδιαλλαξία την τιμή και την υπόληψη του κόμματος», όπως έγραψαν τα κομματικά έντυπα. Κρατήθηκε  στο ίδιο κελί με τον Μπελογιάννη και τον Μπάτση. Επέζησε χάρις στο νεαρό της ηλικίας του, αλλά και χάρις στο γεγονός ότι ο πατέρας του είχε εκτελεστεί από τους Γερμανούς.
(Η αδερφή του καταδικάσθηκε ερήμην σε θάνατο σε επόμενη δίκη, αλλά είχε φυγαδευτεί στις ανατολικές χώρες, όπου έζησε τριάντα χρόνια.)
Αποφυλακίστηκε δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το 1966 και τοποθετήθηκε αμέσως, απ’ το κόμμα, στον συνδικαλιστικό τομέα της ΕΔΑ σαν επαγγελματικό στέλεχος.
Την αυγή της 21ης Απριλίου 1967, ο Τάκης πρόλαβε να ξεφύγει, αλλά η μάνα του ξαναπήρε το δρόμο της εξορίας. Στη διάρκεια της δικτατορίας, απέφυγε να ενταχθεί στις παράνομες κομματικές οργανώσεις κι έζησε καταζητούμενος, κάνοντας δουλειές του ποδαριού.

*

«Διαμόρφωσα βαθμιαία την πεποίθηση ότι μόνο με μία βαθιά κριτική εξέταση της όλης πορείας του κινήματος μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μία πραγματική αναγέννηση. Με την ελπίδα αυτή προσχώρησα στη μεταδικτατορική ΕΔΑ. Αλλά με βαθύτατη έκπληξη και λύπη διαπίστωσα ότι κανείς από τους φίλους της ΕΔΑ δεν υποστήριζε την επίμονη πρότασή μου για «κριτική εξέταση». Γι’ αυτό και αποχώρησα. Αποφάσισα να προχωρήσω μόνος μου σ’ αυτήν την «κριτική εξέταση». Αποτέλεσμα, το «ανά χείρας πόνημα». Δεν φταίω αν τα τελικά συμπεράσματα είναι διαφορετικά από ό,τι περίμενα…»

Ολόκληρο το βιβλίο του Τάκη Λαζαρίδη, σε pdf για κατέβασμα, εδώ:

Ο λαζαριδης το μονο ατομο που δεν πουλησε ηταν η μανα του.και αυτο δεν ειναι σιγουρο...

panpan09

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
30
Like
0
Πόντοι
601
να μεταφέρεις αυτά που πεχω γράψει και να μην παραποιείς την αλήθεια.
έχω γράψει. "εάν και όποτε γίνουν εκλογές την επόμενη φορά και έχω όρεξη ή διάθεση να πάω ενδέχεται να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ" για να φύγει αυτό που αυτοαποκαλείται ελληνική κυβέρνηση.

θα στο πω αλλιώς για να το καταλάβεις καλύτερα...
όση πιθανότητα υπάρχει να ψηφίσω ΛΑΟΣ και ΚΚΕ, άλλη τόση πιθανότητα υπάρχει πλέον να ψηφίζω ΝΔ.

Υ.Γ.
με το γιωργάκη μας συνδέουν και παιδικές.εφηβικές κοινές αναμνήσεις.  :uglystupid: :uglystupid:
απο την ξενιτια?χαχαχα!!!!!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους όρους λοιπόν. Τι εννοείς εσύ βιομηχανία;
Υπάρχει και η μεταποιητική βιομηχανία.
Η παραγωγή: Βαμβάκι-Νήμα-Ύφασμα δεν είναι βιομηχανία που να την λάβουμε υπόψη μας;
Θέλεις βαριά βιομηχανία; Βαριά βιομηχανία όχι δεν είχαμε.
H εξαγωγή πρώτων υλών ποτέ δεν γίνεται μόνη της.
Κάποια επεξεργασία που θέλει εγκαταστάσεις πάντα γίνεται.
Η Θηραϊκή Γη, οι πέτρες της Μύλου, η Σμύριδα, η Κιμωλία δεν ήταν πρώτη ύλη αλλά τελικό προϊόν.
Ο ηλεκτρισμός, όταν ήρθε, δεν ήρθε μόνο στην Αθήνα αλλά πήγε όπου χρειάστηκε, αν υπήρχαν εργοστάσια.

Οι φορείς που ασχολούνται σχετικά :

Προπολεμικά μάλλον μιλάμε για βιοτεχνίες παρά για βιομηχανίες στον ελλαδικό χώρο
Βαρεια βιομηχανία δυτικού τύπου υπό την έννοια χαλυβουργιών, διυλιστηρίων, κατασκευής μηχανών, μηχανημάτων, ακόμη και όπλων κτλ προπολεμικά δεν ήταν ανεπτυγμένη..
Η επεξεργασία καπνού και σταφίδας και άλλων γιωργικών προϊόντων, η ελαφρόπετρα και ορισμένα ορυχεία δύσκολα συγκαταλέγονται στη βαρειά βιομηχανία όπως αυτή αναπτύχθηκε μεταπολεμικά...
Ο Α' ΠΠ δεν έθιξε την ούτως ή άλλως περιορισμένη βιομηχανική υποδομή αλλά το εμπόριο σε ορισμένες περιοχές (πχ Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη) διότι πλέον χάθηκε η πρόσβαση στις αγορές της καταρρέουσας οθωμανικής αυτοκρατορίας...
Επί Βενιζέλου έγινε προσπάθεια για εκβιομηχάνιση αλλά οι συγκρούσεις από το 1940 έως το 1950 κατέστρεψαν πολλές υποδομές που είχαν δημιουργηθεί...
Βαρεια βιομηχανία στην ελλάδα είδαμε μεταπολεμικά..

panpan09

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Κριτικές
30
Like
0
Πόντοι
601
Αγαπητή Περσόνα οι κομμουνιστές είναι μακάκες το ξερώ…

Δεν είπα ότι η μη κομμουνιστές είναι άγιοι !!!

Δεν τους τα επισυνάπτω όλα σχετικά με τους λαθρομετανάστες αλλά το γεγονός
Ότι δεν αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν χωράμε είναι πραγματικότητα.

Ειναι καραγκιοζηδες..

Για αυτό τα έχω μαζί τους εκτός από το ότι υπήρξαν εγκληματίες και τώρα έρχονται να το παίξουν παρθενοπιπίτσες.
ασε που λενε για την γενία των 700 Euro και παίρνουν MIZENS

Μήπως εσύ είσαι λαθρομετανάστης (κατ’αυτους παντα) ?

Για λέγε ΛΑΘΡΑΚΙ.. :2funny:
φασιστακο,το προβλημα σου δεν ειναι οι μεταναστες,αλλα η πολιτικη που τους γενναει.αυτοι που κανανε πολεμο στην πατριδα τους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΝΑΤΟ).αυτοι που τους εκμεταλευονται για ενα κομματι ψωμι.και μαζι με αυτους θελουν να γκρεμισουν και τα δικα σου δικαιωματα.δικαιωματα που καποιοι εχυσαν αιμα.βεβαια αυτα δεν τα λεει η ιστορια που σου εμαθαν.
οσον αφορα την γενια των 700 και λιγοτερο,τους νομους για την μερικη απασχοληση ποιος τουσ ψηφισε?δεν θυμαμαι.εσυ θυμασαι?
δεν μου προκαλει εντυπωση το να αποκαλεις εγκληματιες αυτους που απελευθερωσαν την ευρωπη απο τον ναζισμο.φανταζομαι οτι νοσταλγεισ την αρια φυλη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom