Νέα

Μίκης Θεοδωράκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Ψιτ,εγώ είμαι ΜΑΡΙΟΣ και μπορώ να κάνω ότι γουστάρω..... :birdman: :birdman: :birdman:
μαλακισμενο εχεις καταντησει να σε κοροιδευουν και να σε βριζουν ολοι.διαβαζα στο κοσμοπολιταν ποσο μαλακα σε θεωρουν και σε βριζουν ολοι και ολες εκει.εδω το ιδιο.στο φεις το ιδιο.κοψε την μαλακια και γινε  ανθρωπος.αν εχεις προβλημα να πας σε ιδρυμα και να μην μας σπας τα αρχιδια.

Επισκέπτης
μαλακισμενο εχεις καταντησει να σε κοροιδευουν και να σε βριζουν ολοι.διαβαζα στο κοσμοπολιταν ποσο μαλακα σε θεωρουν και σε βριζουν ολοι και ολες εκει.εδω το ιδιο.στο φεις το ιδιο.κοψε την μαλακια και γινε  ανθρωπος.αν εχεις προβλημα να πας σε ιδρυμα και να μην μας σπας τα αρχιδια.

Μπορεί να είμαι όλα αυτά που λες....αλλά βλάχος από το αγρίνιο δεν θα γίνω ποτέ.....σας αφήνω να μη σας χαλάω το θέμα για το απολίθωμα...συνεχύστε :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Μπορεί να είμαι όλα αυτά που λες....αλλά βλάχος από το αγρίνιο δεν θα γίνω ποτέ.....σας αφήνω να μη σας χαλάω το θέμα για το απολίθωμα...συνεχύστε :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:
παντως 2050 ποστ ειναι μαλον το ρεκορ σου
:grin:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
γιατί ρε πέσατε να το φάτε το παληκάρι?μια γνώμη είπε.
εν πάσει περιπτώσει κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής (ούτε βέβαια ο Μίκης).
όσον αφορά τη μουσική του έχει γράψει κομμάτια που είναι σούπερ και άλλα που είναι πατάτες (όπως όλοι οι συνθέτες άλλωστε).
όσον αφορά την πολιτική του διαδρομή, καλώς ή κακώς, όπως όλοι σε αυτήν τη χώρα, κρίνεται με βάση το χρώμα των γυαλιών που φοράει ο καθένας.
αντικειμενικά όμως (υπερεκτιμημένος ή μη) είναι μεγάλη προσωπικότητα, από αυτές που δυστυχώς στην σύγχρονη εποχή σπανίζουν.
οι ιδέες του βέβαια είναι ένα άλλο, ξέχωρο κομμάτι.
νομίζω πάντως ότι λόγω της ακτινοβολίας, της αναγνωρισιμότητας και του σεβασμού που χαίρει στο εξωτερικό, θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί πολή καλύτερα από την χώρα.

OP
OP
farkeli

farkeli

Τιμημένος
Εγγρ.
11 Οκτ 2008
Κριτικές
101
Like
204
Πόντοι
1.886

Εγώ τουλάχιστον θέλω να μείνεις στο θέμα ... 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
γιατί ρε πέσατε να το φάτε το παληκάρι?μια γνώμη είπε.
εν πάσει περιπτώσει κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής (ούτε βέβαια ο Μίκης).
όσον αφορά τη μουσική του έχει γράψει κομμάτια που είναι σούπερ και άλλα που είναι πατάτες (όπως όλοι οι συνθέτες άλλωστε).
όσον αφορά την πολιτική του διαδρομή, καλώς ή κακώς, όπως όλοι σε αυτήν τη χώρα, κρίνεται με βάση το χρώμα των γυαλιών που φοράει ο καθένας.
αντικειμενικά όμως (υπερεκτιμημένος ή μη) είναι μεγάλη προσωπικότητα, από αυτές που δυστυχώς στην σύγχρονη εποχή σπανίζουν.
οι ιδέες του βέβαια είναι ένα άλλο, ξέχωρο κομμάτι.
νομίζω πάντως ότι λόγω της ακτινοβολίας, της αναγνωρισιμότητας και του σεβασμού που χαίρει στο εξωτερικό, θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί πολή καλύτερα από την χώρα.
και εγω δεν τον παω και δεν εχω ακουσει ουτε ενα τραγουδι του.αλλο αυτο,και αλλο να σεβεσαι εναν μεγαλο ανθρωπο.πρεπει να ειναι καμια 90αρια τωρα.

Επισκέπτης
Και ο Πάγκαλος μεγάλος είναι ρε (72) και τον βρίζετε με τον κιλό... :jerking:

Ο μίκης είναι 85 παρεπιμπτόντως

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
και εγω δεν τον παω και δεν εχω ακουσει ουτε ενα τραγουδι του.αλλο αυτο,και αλλο να σεβεσαι εναν μεγαλο ανθρωπο.πρεπει να ειναι καμια 90αρια τωρα.

έχεις ακούσει πάρα πολλά δικά του απλώς δεν ξέρειςότι τα έχει γράψει εκείνος:
εκτός από τα τραγούδια που ακούγονται κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και είναιο σχεδόν όλα δικά του, πολύ πρόχειρα έρχονται στο μυαλό μου το "Βρέχει στην φτωχογειτονιά" και το "Αν θυμηθείς το όνειρό μου".

Η ηλικία πάντως κατά τα φαινόμενα δεν αποτελεί ατράνταχτο παράγοντα σεβασμού:δες π.χ. πόσο μπινελίκι και ξεφτίλα έχει φάει και συνεχίζει να τρώει ο Μητσοτάκης.

MojoRising

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
   Όλα όσα αναφέρονται σε σχόλια μαρτυρούν την έλειψη εκπαίδευσης σε ότι αφορά την ιστορία του τόπου μας. Ευτυχώς, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αποτελεί μια ζωντανή ιστορική προσωπικότητα. Πέρα από την ιδιότητά του ως μουσουργού και μαέστρου είχε ενεργό ρόλο σε όλη την πολιτική μας ιστορία από την κατοχή μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Αν αυτός του ο ρόλος ήταν θετικός ή αρνητικός έχει άμμεση σχέση με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός και είναι απόλυτα σεβαστές οι απόψεις οι διαφορετικές. Σε ότι έχει να κάνει με την μουσική του ιδιοφυια πρέπει κανείς να είναι επιστήμονας στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Πιστεύω, ότι είναι πιό ορθό, να αρκεστούμε στις γνώμες τέτοιων επιστημόνων πάνω στη μουσική επιστήμη.

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.044
Πόντοι
5.975
έχει γράψει κομμάτια που είναι σούπερ και άλλα που είναι πατάτες (όπως όλοι οι συνθέτες άλλωστε)
___
οχι -- Ο Μότσαρτ,  Βάγκνερ, ο  Σοπέν,  ο Ντεμπυσσύ  ,  Ο Μπάρτοκ , Ο   Στραβίνσκυ  κλπ   κλπ δεν έχουν  γραψει ούτε μια πατάτα
---
Ουτε ο χατζηδάκις έχει γραψει πατάτες, ούτε  καν στα ελαφρά του. ούτε ο Ξαρχάκος, ούτε ο Λοίζος κλπ  Η λίστα ειναι μεγάλη...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μία ωραία ιστορία που διηγήθηκε ο Μίκης στην Φλέσσα.

Θα πρέπει να ήταν το 46 ή αρχές του 47 (δεν θυμάμαι καλά τώρα), η τρομοκρατία ήταν στο απόγειο της και τον Μίκη τον έψαχναν για να τον μαζέψουν και να τον στείλουν στην Μακρόνησο. Τα περιθώρια είχαν στενέψει. Στην αρχή τον πήγαινε ο Μάνος σε κάτι βεγγέρες σε μεγαολοαστικά σπίτια στο Κολωνάκι και εκεί ο Μάνος περνούσε όλο το βράδυ μιλώντας ατελείωτα ενώ ο Μίκης έτρωγε στο μπουφέ και την έπεφτε σε καμία πολυθρόνα και κοιμόνταν.

Κάποια στιγμή τον πήγαν στον Πειραιά για να κρυφτεί σε ένα μεγαλοστικό μέγαρο όπου έμενε ένα γεροντοπαλλήκαρο με την μάνα του. Εκεί διηγείται κάποιες καταπληκτικές ιστορίες ο Μίκης για το πως ήπιες για πρώτη φορά στην ζωή του ουΐσκυ.

Αλλά και εκεί τον κάρφωσαν και κάποια μέρα εμφανίστηκαν οι ασφαλίτες και άρχισαν να τον κυνηγάν. Τρέχοντας έφυγε ο Μίκης και ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει άκουσε μία γυναικεία φωνή να του λέει να μπει σε κάποιο χαμόσπιτο. Ήταν μία ιεροόδουλη (έτσι θαρρώ πως την είπε ο Μίκης) που κατάλαβε ότι τον ψάχνουν, τον πήρε και τον έκρυψε στο πλυσταριό. Έτσι σώθηκε τότε ο Μϊκης (για λίγο).

Καταπληκτικές ιστορίες.

(Ανάλογη ιστορία έχει συμβεί στον Μάνο στα Δεκεμβριανά όταν τους την πέσανε φασιστο-τραμπούκοι. Την έχω γράψει στο δικό του νήμα.)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
έχεις ακούσει πάρα πολλά δικά του απλώς δεν ξέρειςότι τα έχει γράψει εκείνος:
εκτός από τα τραγούδια που ακούγονται κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και είναιο σχεδόν όλα δικά του, πολύ πρόχειρα έρχονται στο μυαλό μου το "Βρέχει στην φτωχογειτονιά" και το "Αν θυμηθείς το όνειρό μου".

Η ηλικία πάντως κατά τα φαινόμενα δεν αποτελεί ατράνταχτο παράγοντα σεβασμού:δες π.χ. πόσο μπινελίκι και ξεφτίλα έχει φάει και συνεχίζει να τρώει ο Μητσοτάκης.
ο ενας ειναι καλιτεχνης και ο αλλος ειναι πολιτικος,που λιμανε την χωρα.δεν μπορει να συγκριθει.

observer(1)

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2007
Κριτικές
18
Like
2.044
Πόντοι
5.975
ΟΚ η Μακρονησος- αλλά ο κος Θεοδωράκης έχει αφαιρέσει απο το βιογραφικό του ότι   στα 1990s  ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
και αίφνης  κυκλοφορούσε με γραβάτα , κοστούμι  και μπλέιζερ  παντού , για όσους τα θυμούνται ;) :)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Θάθελα να ήξερα πόσα από τα ανάρχιδα τσουτσέκια που έχουν γνώμη εδώ μέσα θα μπορούσαν να περάσουν έστω και ένα χιλιοστό από αυτά που έχει ζήσει ο Μίκης.

18 χρονών στην Τρίπολη τον πήραν για εκτέλεση οι Ιταλοί μαζί με έναν άλλον Έλληνα.

Τους πήγαν σε κάτι χωράφια και τους στήσανε. Κάτι όμως έγινε (δεν θυμάμαι ακριβώς τι) και ο Μίκης επέζησε.

Όταν φύγαν οι Ιταλοί ο Μϊκης σηκώθηκε και είδε ότι ήταν ζωντανός. Έλα όμως που εμφανίστηκε μία αγέλη από πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά.

Τότε ο Μϊκης πήρε τον νεκρό, τον τράβηξε σε ένα δένδρο, τον ανέβασε επάνω και ανέβηκε και αυτός.

Εκεί επάνω πέρασαν όλο το βράδυ με τα σκυλιά από κάτω.

Την άλλη μέρα τους βρήκαν οι δικοί τους και τους κατέβασαν.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
ΟΚ η Μακρονησος- αλλά ο κος Θεοδωράκης έχει αφαιρέσει απο το βιογραφικό του ότι   στα 1990s  ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
και αίφνης  κυκλοφορούσε με γραβάτα , κοστούμι  και μπλέιζερ  παντού , για όσους τα θυμούνται ;) :)
Ουδείς αλάνθαστος.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Μία ωραία ιστορία που διηγήθηκε ο Μίκης στην Φλέσσα.

Θα πρέπει να ήταν το 46 ή αρχές του 47 (δεν θυμάμαι καλά τώρα), η τρομοκρατία ήταν στο απόγειο της και τον Μίκη τον έψαχναν για να τον μαζέψουν και να τον στείλουν στην Μακρόνησο. Τα περιθώρια είχαν στενέψει. Στην αρχή τον πήγαινε ο Μάνος σε κάτι βεγγέρες σε μεγαολοαστικά σπίτια στο Κολωνάκι και εκεί ο Μάνος περνούσε όλο το βράδυ μιλώντας ατελείωτα ενώ ο Μίκης έτρωγε στο μπουφέ και την έπεφτε σε καμία πολυθρόνα και κοιμόνταν.

Κάποια στιγμή τον πήγαν στον Πειραιά για να κρυφτεί σε ένα μεγαλοστικό μέγαρο όπου έμενε ένα γεροντοπαλλήκαρο με την μάνα του. Εκεί διηγείται κάποιες καταπληκτικές ιστορίες ο Μίκης για το πως ήπιες για πρώτη φορά στην ζωή του ουΐσκυ.

Αλλά και εκεί τον κάρφωσαν και κάποια μέρα εμφανίστηκαν οι ασφαλίτες και άρχισαν να τον κυνηγάν. Τρέχοντας έφυγε ο Μίκης και ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει άκουσε μία γυναικεία φωνή να του λέει να μπει σε κάποιο χαμόσπιτο. Ήταν μία ιεροόδουλη (έτσι θαρρώ πως την είπε ο Μίκης) που κατάλαβε ότι τον ψάχνουν, τον πήρε και τον έκρυψε στο πλυσταριό. Έτσι σώθηκε τότε ο Μϊκης (για λίγο).

Καταπληκτικές ιστορίες.

(Ανάλογη ιστορία έχει συμβεί στον Μάνο στα Δεκεμβριανά όταν τους την πέσανε φασιστο-τραμπούκοι. Την έχω γράψει στο δικό του νήμα.)

Εξαιρετικές εκπομπές, από τις καλύτερες στιγμές της Κρατικής τηλεόρασης.

Όποιος θέλει να τις δει/ξαναδεί, www.ert.gr/el/play/sta-akra/mikis-theodorakis-a-meros]εδώ[/url]

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Αν ο σοσιαλισμός εφαρμοζόταν όπως τον είχε στο μυαλό του ο Μίκης Θεοδωράκης, ο κόσμος θα ήταν απείρως καλύτερος σήμερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom