Παιδιά ο ξαδερφός μου, εργάζεται δημόσιος υπάλληλος σε νησί. Έχει δικό του σπίτι. Όπως ξέρετε στα νησιά λόγω παραμεθορίου παίρνουν +100 ευρώ στο μισθό. Λαμβάνει 1020 καθαρά, που σε ένα χρόνο θα ανέβει 50 ευρώ, γιατί θα σταματήσουν κάτι κρατήσεις και θα πάρει ένα 30άρι ακόμα στο μισθό λόγω 3ετίας στο Δημόσιο. Λοιπόν ο αντίστοιχος συναδελφός του στην Αθήνα παίρνει ένα 100 άρικο λιγότερο και έχοντας δικό του σπίτι δεν βγαίνει ο μήνας του στην Αθήνα με 920 ευρώ. Αποτέλεσμα? Ο ένας να μένει σε νησί, και να είναι άπλας, και ο άλλος στην Αθήνα ακόμα και με δικό του σπίτι να κάνει 2η δουλειά για να ζήσει, όχι για να κάνει αποταμίευση.
Και εγώ έχω φίλους Αθηναίους με δικά τους σπίτια παρακαλώ που παίρνουν 1000 ευρώ καθαρά το μήνα και ΔΕΝ βγαίνουν οικονομικά και ψάχνουν για 2η δουλεια. Αν θελετε πιστέψτε το
Tο επίδομα παραμεθορίου που λες 100 ευρώ τόσαειναι μεικτά. Τα καθαρά ειναι 65 ευρώ έξτρα στο μισθό. Ψιχουλα δλδ.
Επίσης δεν το παιρνουν μονο στα νησια. Ως και στο κεντρο των Σερρων το παιρνουν πχ που ειναι μια ωρα με το αμαξι απο το κεντρο της Θεσσαλονικης.
Η Αθήνα αξίζει μονο αν εισαι στα 20s σου άρα μπορεις να περασεις καλα και με λιγα λεφτα γιατι τα φοιτητοστέκια και οι φοιτητικες καταστασεις δεν απαιτουν λεφτα και πηδάς και μουνακια αβερτα καις ας εισαι και αφραγκος.
Αλλιως μετά τα 30 μονο αν εχεις πολυ καλο εισοδημα (3k τον μηνα μίνιμουμ) και αρκετο χρονο ελευθερο ωστε να εκμεταλλευεσαι τις δυνατοτητες και τα γουστα που προσφερει η Αθηνα.
Ειναι άλλο πράγμα το ζω ΣΤΗΝ Αθήνα...και τελείως άλλο πράγμα το ζω ΤΗΝ Αθήνα.
Αν δεν εχεις λεφτα για το 2ο τότε η Αθηνα ειναι η χειροτερη πολη για να ζεις...1000 φορες μια αξιοπρεπης σε μεγεθος πολη στην επαρχια τύπου Γιαννενα-Βολος-Λαρισα-Καβάλα-Σερρες-Ηρακλειο-Ρεθυμνο που προσφέρουν κλάσεις ανώτερο βιοτικο επίπεδο με ένα χαμηλο εισόδημα τύπου 1000-1500 ευρώ τον μήνα.