Νέα

Κατώτατος μισθός

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Socrates009
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 478
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Alberto2

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2023
Like
339
Πόντοι
21
Σήμερα οποίος έχει μαγαζί είναι τρελός! Εάν έχεις κέρδη θα φορολογηθείς άσχημα μαζί με τους ελέγχους. Αν δεν έχεις δουλειά πάλι θα κινδυνεύεις από ελέγχους αφου πρέπει να είσαι σωστός σε άδεια λειτουργίας , εφετ, εφκα , ΣΔΟΕ , να εχεις Τς πάντα τέλεια, κι αν αποδείξεις ότι είσαι σωστός , θα σου πουν : ερχόμαστε κι αύριο.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Δηλαδή μέχρι τον Δεκέμβριο σου πλήρωνε τα 750 στην ώρα τους και τα μπόνους επίσης στην ώρα τους αλλά μέχρι στιγμής σου έχει κρατήσει 150-200 ευρώ από τα μπόνους του ιανουαρίου και σου έβαλε τον μισθό στις 10-12 φεβρουαρίου?
Μισθός Δεκέμβρη μπήκε στις 10 ιανουαριου και μισθός Ιανουαρίου μπήκε στις 12 Φεβρουαρίου. 200€ bonus έναντι αρχές Ιανουαρίου και 150€ πάλι έναντι αρχές Φεβρουαρίου. Οι μισθοί οκ προβλεπόμενοι 750€, αλλά καθυστερησε πολύ να τους βάλει.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Μισθός Δεκέμβρη μπήκε στις 10 ιανουαριου και μισθός Ιανουαρίου μπήκε στις 12 Φεβρουαρίου. 200€ bonus έναντι αρχές Ιανουαρίου και 150€ πάλι έναντι αρχές Φεβρουαρίου. Οι μισθοί οκ προβλεπόμενοι 750€, αλλά καθυστερησε πολύ να τους βάλει.
Είναι λίγο νωρίς να τον κρίνεις πιστολιά και να του πεις ότι φεύγεις κιόλας από έναν μήνα καθυστέρησης.

Άλλες εταιρείες πληρώνουν μόνιμα τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα τον μισθό.

Και αφού τους προηγούμενους μήνες ήταν σωστός μπορεί όντως να είχε κάποια δυσκολία όλοι έχουν αυξημένα έξοδα τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Αν δεν έχεις βρει κάτι άλλο έτοιμο έτσι όπως τα λες δεν ξέρω αν έκανες καλά που παραιτήθηκες.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Είναι λίγο νωρίς να τον κρίνεις πιστολιά και να του πεις ότι φεύγεις κιόλας από έναν μήνα καθυστέρησης.

Άλλες εταιρείες πληρώνουν μόνιμα τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα τον μισθό.

Και αφού τους προηγούμενους μήνες ήταν σωστός μπορεί όντως να είχε κάποια δυσκολία όλοι έχουν αυξημένα έξοδα τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Αν δεν έχεις βρει κάτι άλλο έτοιμο έτσι όπως τα λες δεν ξέρω αν έκανες καλά που παραιτήθηκες.
Δε ξέρω αν έπραξα σωστά η όχι. Ποτε μέχρι σμρ δεν είχε καθυστερήσει κανείς να με πληρώσει, 3-4-5 του μήνα ήμουν πληρωμένος.
Μιλάμε όμως για εταιρία με προϊόντα 1000αδων ευρώ, δε τον σώζουν τα 200€ από εμένα ούτε τα 750€ που καθυστερεί να τα βάλει. Οι άλλοι Α και Γ με είπανε πως δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Θα το εκτιμούσα αν με έπιανε και με έλεγε το και το, θα έκανα υπομονή. 1η φορά οκ, αλλά και 2η το Φεβρουάριο όμως? Δυστυχώς έχω και μια αξιοπρέπεια να κρατήσω. Σωστός η λάθος θα το δω στο μέλλον, αλλά σε τέτοιο εργοδότη δε νομίζω να είχα μέλλον. Θα ζοριστω πολύ το γνωρίζω, αλλά έπρεπε να πάρω το ρίσκο, μπορεί να με είχε δεδομένο, μόνο αυτός ξέρει. Σίγουρα θα ζοριστει και αυτός όμως, ποιος θα κάνει το 30%? Αρκετά €€ χαμένα, πολύ περισσότερα από τα δικά μου "ψίχουλα"(γισυτον) bonus...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Δε ξέρω αν έπραξα σωστά η όχι. Ποτε μέχρι σμρ δεν είχε καθυστερήσει κανείς να με πληρώσει, 3-4-5 του μήνα ήμουν πληρωμένος.
Μιλάμε όμως για εταιρία με προϊόντα 1000αδων ευρώ, δε τον σώζουν τα 200€ από εμένα ούτε τα 750€ που καθυστερεί να τα βάλει. Οι άλλοι Α και Γ με είπανε πως δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Θα το εκτιμούσα αν με έπιανε και με έλεγε το και το, θα έκανα υπομονή. 1η φορά οκ, αλλά και 2η το Φεβρουάριο όμως? Δυστυχώς έχω και μια αξιοπρέπεια να κρατήσω. Σωστός η λάθος θα το δω στο μέλλον, αλλά σε τέτοιο εργοδότη δε νομίζω να είχα μέλλον. Θα ζοριστω πολύ το γνωρίζω, αλλά έπρεπε να πάρω το ρίσκο, μπορεί να με είχε δεδομένο, μόνο αυτός ξέρει. Σίγουρα θα ζοριστει και αυτός όμως, ποιος θα κάνει το 30%? Αρκετά €€ χαμένα, πολύ περισσότερα από τα δικά μου "ψίχουλα"(γισυτον) bonus...
Γνώμη μου είναι ότι δεν άργησε....αν ήταν πιστολιάς θα ήταν με όλους...αλλά δεν μπορείς να κρίνεις από 1 μήνα. Επίσης δεν μπορείς να κρίνεις από την αξία των προϊόντων γιατί όπως θα ξέρεις επειδή είσαι πωλητής μπορεί ένα προϊόν να κάνει 3Κ και το περιθώριο σου να είναι 3%.....

επίσης πρέπει να ξέρεις ότι στις αρχές του χρόνου....ή μάλλον τον δεκέμβριο....όλοι στοκάρουν για το πρώτο 6μηνο ή 3μηνο....και μαζί με τα δώρα και τις άδειες όλες οι εταιρείες έχουν σοβαρά έξοδα....

Αν πριν στα έβαζε στις 5 και τώρα στα έβαλε στις 10 δεν βλέπω καμιά διαφορά μεγάλη τέσπα δεν μπορώ να κρίνω εγώ πως το βλέπεις εσύ γιατί κάτι ξέρεις παραπάνω. Γενικά όμως καθυστέρηση 5 μέρες για μικρές εταιρείες δεν είναι φοβερή καθυστέρηση...εδώ το κράτος και κάθε φορά βάζει τις συντάξεις σε άλλες ημερομηνίες...

Θα βρει άλλο πωλητή και εσύ θα βρεις άλλη δουλειά και κομπλέ.

Προσωπικά πιστεύω ότι έπρεπε να περιμένεις μέχρι και τέλος μαρτίου και μετά να κρίνεις αν είναι σωστός ή όχι.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Γνώμη μου είναι ότι δεν άργησε....αν ήταν πιστολιάς θα ήταν με όλους...αλλά δεν μπορείς να κρίνεις από 1 μήνα. Επίσης δεν μπορείς να κρίνεις από την αξία των προϊόντων γιατί όπως θα ξέρεις επειδή είσαι πωλητής μπορεί ένα προϊόν να κάνει 3Κ και το περιθώριο σου να είναι 3%.....

επίσης πρέπει να ξέρεις ότι στις αρχές του χρόνου....ή μάλλον τον δεκέμβριο....όλοι στοκάρουν για το πρώτο 6μηνο ή 3μηνο....και μαζί με τα δώρα και τις άδειες όλες οι εταιρείες έχουν σοβαρά έξοδα....

Αν πριν στα έβαζε στις 5 και τώρα στα έβαλε στις 10 δεν βλέπω καμιά διαφορά μεγάλη τέσπα δεν μπορώ να κρίνω εγώ πως το βλέπεις εσύ γιατί κάτι ξέρεις παραπάνω. Γενικά όμως καθυστέρηση 5 μέρες για μικρές εταιρείες δεν είναι φοβερή καθυστέρηση...εδώ το κράτος και κάθε φορά βάζει τις συντάξεις σε άλλες ημερομηνίες...

Θα βρει άλλο πωλητή και εσύ θα βρεις άλλη δουλειά και κομπλέ.

Προσωπικά πιστεύω ότι έπρεπε να περιμένεις μέχρι και τέλος μαρτίου και μετά να κρίνεις αν είναι σωστός ή όχι.
Σε ευχαριστώ για την άποψη σου! Πάντα ρωτάω να μαθαίνω από κάποιον που το βλέπει απ' έξω.
Οι υπόλοιποι συνάδερφοι δεν σημαίνει απαραίτητα πως με λένε την αλήθεια. Επίσης αν τους έκανε το ίδιο μπορεί να μην έχουν πρόβλημα. Θεωρώ πως δεν υπήρχε λόγος να το κάνει αυτό, 12 μέρες μετά είναι πάρα πολύ, ευκολα στο μέλλον μπορεί να γίνουν 20 ακομη και 30. Ξηγηθηκα σπαθι και πήγα γραφείο να ρωτήσω απευθείας τον εργοδότη, ούτε λογιστή ούτε υπεύθυνο υπαλλήλων κτλ. Οι λέξεις του ήταν ασαφής και εντελώς γενικές. Δεν είμαι παιδάκι για να μου φερθεί σα παιδάκι. Είμαστε ενήλικα υπεύθυνα άτομα. Από τη στιγμή που δείχνω σεβασμό, απαιτώ ακριβώς το ίδιο. Είμαι υπάλληλος και είναι εργοδότης. Κάνω παραγωγή, απαιτώ τη συμφωνηθέν πληρωμή. Δε πήγα να κάνω φίλους εκεί, ούτε να γίνω κολλητος με τον εργοδότη. Δε μου άρεσε από την αρχή το περιβάλλων, απλά ήταν η δουλειά που βρήκα μέσα σε λίγες μέρες με το που γύρισα από Λάρισα και με βάση τα €€ τη δέχτηκα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Σε ευχαριστώ για την άποψη σου! Πάντα ρωτάω να μαθαίνω από κάποιον που το βλέπει απ' έξω.
Οι υπόλοιποι συνάδερφοι δεν σημαίνει απαραίτητα πως με λένε την αλήθεια. Επίσης αν τους έκανε το ίδιο μπορεί να μην έχουν πρόβλημα. Θεωρώ πως δεν υπήρχε λόγος να το κάνει αυτό, 12 μέρες μετά είναι πάρα πολύ, ευκολα στο μέλλον μπορεί να γίνουν 20 ακομη και 30. Ξηγηθηκα σπαθι και πήγα γραφείο να ρωτήσω απευθείας τον εργοδότη, ούτε λογιστή ούτε υπεύθυνο υπαλλήλων κτλ. Οι λέξεις του ήταν ασαφής και εντελώς γενικές. Δεν είμαι παιδάκι για να μου φερθεί σα παιδάκι. Είμαστε ενήλικα υπεύθυνα άτομα. Από τη στιγμή που δείχνω σεβασμό, απαιτώ ακριβώς το ίδιο. Είμαι υπάλληλος και είναι εργοδότης. Κάνω παραγωγή, απαιτώ τη συμφωνηθέν πληρωμή. Δε πήγα να κάνω φίλους εκεί, ούτε να γίνω κολλητος με τον εργοδότη. Δε μου άρεσε από την αρχή το περιβάλλων, απλά ήταν η δουλειά που βρήκα μέσα σε λίγες μέρες με το που γύρισα από Λάρισα και με βάση τα €€ τη δέχτηκα.
Ναι δεν διαφωνώ σε αυτά απλά λέω ότι ίσως τον έκρινες από πολύ νωρίς.

Οι 12 μέρες δεν είναι και τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην αγορά...υπάρχουν πελάτες που καθυστερούν να πληρώσουν 12 μήνες.....:confused:

Κατά τα άλλα αν ο εργοδότης είναι πιστολιάς μακρυά...

OP
OP
Socrates009

Socrates009

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Νοε 2023
Like
4.157
Πόντοι
441
Περίπου το 1/3 των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό, έτσι λένε τα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα, νομίζω ότι οι μισοί αμοιβομαστε με κατώτατο μισθό. Το θέμα είναι ότι θεωρείται στα όρια της φτώχειας, όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό, των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, αν δεν έχεις σπίτι δικό σου, ή κάποιον να σε βοηθάει, είναι δύσκολη κατάσταση, μην πάμε σε οικογένειες με παιδιά, που είναι μεγαλύτερες οι ανάγκες.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
Ναι δεν διαφωνώ σε αυτά απλά λέω ότι ίσως τον έκρινες από πολύ νωρίς.

Οι 12 μέρες δεν είναι και τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην αγορά...υπάρχουν πελάτες που καθυστερούν να πληρώσουν 12 μήνες.....:confused:

Κατά τα άλλα αν ο εργοδότης είναι πιστολιάς μακρυά...
Εδω θα κανω ενα update: πιθανων σωστα τον εκρινα για λαμογιο. εβγαλε "βρωμα" στους ανταγωνιστες τριγυρω πως δεν ειμαι καλος για Χ και Ψ λογους τους οποιους δε γνωριζω.
ανταγωνιστης στον ιδιο κλαδο ο οποιος συντομα επεκτεινεται σε νεο κλαδο με ρωταγε αν πιστευω πως ειμαι καλος, γιατι φευγω απο εκει που ειμαι και τα @@ μου κουνιουντε (ζηταει πωλητες με η χωρις εμπειρια). δε θα καταλαβω ποτε τις επαρχιακες "επιχειρησεις"...

το καταστημα μεσα ηταν σε παρακμη: σκονη παντου, πεταμενες κουτες-ανταλλακτικα κτλ (δηλ σε καμια περιπτωση βιτρινα επιχειρησης την οποια αντικρυζει ο πελατης με το που μπει μεσα). 1ος στον κλαδο ειναι με λεει (my ass, ο αλλος τους εχει κανει ολους τον πατο Φ65 και εντελως τυχαια δε φευγει ουτε αποθηκαριος απο εκει), με την επιχειρηση να εχει εικονα εγκαταλειψης με τη δικαιολογια πως σχεδιαζουν να πανε σε νεο κλαδο τον οποιο θελουν να κυριευσουν (πως κρατηθηκα να μη βαλω τα γελια δε ξερω). :grin:
τεραστια εικονα πχ απο Αθηνα δεν εχω, αλλα Λαρισα και Θεσσαλονικη που εχω παει-δουλεψει δεν ηταν ετσι τα πραγματα.
τα μεχρι τωρα δεδομενα λενε πως δε πανε καλα (εργοδοτες μεσα σα νευρα κτλ). να ισχυει πως "τα φενομενα απατουν" και να πανε γαμιωντας με σκοπο να κυριευσουν την πολη?
δε θα ειμαι εδω για να το δω, αλλα σιγουρα θα το μαθω. αναμενουμε λοιπον την αλωση. :cheesy:

greekarmy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2015
Κριτικές
12
Like
2.748
Πόντοι
746
και τσεκαρε αν σου κολλησε ενσημα πριν φυγεις,εργανη καρτες κτλ.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
και τσεκαρε αν σου κολλησε ενσημα πριν φυγεις,εργανη καρτες κτλ.
σμρ στις 29/02 θα παω για τις τυπικες υπογραφες. ειπε θα με δωσει φακελακι με ολα τα προβλεπωμενα που χρωσταει.
Εργανη ξερω να κοιταω τις ωρες που με εχει δηλωμενο, δηλωσεις για αδειες κτλ (να ναι καλα μια πρωην λογιστρια, με ειχε βοηθησει πολυ)
και ποτε αναρτηθηκαν συμβασεις-δηλωσεις κτλ. ενσημα δε γνωριζω πως, αλλα στις ωρες προβλεπωμενος ηταν 40Ω/βδομαδα με ειχε.

greekarmy

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαρ 2015
Κριτικές
12
Like
2.748
Πόντοι
746
σμρ στις 29/02 θα παω για τις τυπικες υπογραφες. ειπε θα με δωσει φακελακι με ολα τα προβλεπωμενα που χρωσταει.
Εργανη ξερω να κοιταω τις ωρες που με εχει δηλωμενο, δηλωσεις για αδειες κτλ (να ναι καλα μια πρωην λογιστηρια, με ειχε βοηθησει πολυ)
και ποτε αναρτηθηκαν συμβασεις-δηλωσεις κτλ. ενσυμα δε γνωριζω πως, αλλα στις ωρες προβλεπωμενος ηταν 40Ω/βδομαδα με ειχε.
ρωτησε την λογιστρια σου θα σε βοηθησει να δεις τα ενσημα.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
945
Πόντοι
81
Εδω θα κανω ενα update: πιθανων σωστα τον εκρινα για λαμογιο. εβγαλε "βρωμα" στους ανταγωνιστες τριγυρω πως δεν ειμαι καλος για Χ και Ψ λογους τους οποιους δε γνωριζω.

:cheesy:
αναμενόμενη αντιδραση κλασσικού μαλάκα τοξικου εργοδότη που δεν του κατσε καλά που εφυγες κ προσπαθεί να σου κάνει ζημιά..κ εν μέρη θα σου την κάνει εστω κ σε μικρό βαθμό, λογω του οτι οι επιχειρησεις κ γενικά οι δουλειες στην επαρχία ειναι λιγο ''χωριό'' κατάσταση στον ιδιο κλαδο.
θα βγεί λίγο βρώμα για σένα,κουτσομπολια ,κτλ....φρόντισε να επιβιβαστεις σχετικά γρήγορα σε νέα εργασία φουριοζος για να μην σε βλάψει η κατασταση
απορώ πως την παλευεις παντως με το θέμα των πωλησεων,ειδικα αν εισαι b2b or d2d ,με το λεγειν,την πειθώ,το τρεξιμο κ ολα αυτα,εγω κάποτε που το δοκίμασα σαν εργασιακη εμπειρια φρικαρα κ το αφησα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
αναμενόμενη αντιδραση κλασσικού μαλάκα τοξικου εργοδότη που δεν του κατσε καλά που εφυγες κ προσπαθεί να σου κάνει ζημιά..κ εν μέρη θα σου την κάνει εστω κ σε μικρό βαθμό, λογω του οτι οι επιχειρησεις κ γενικά οι δουλειες στην επαρχία ειναι λιγο ''χωριό'' κατάσταση στον ιδιο κλαδο.
θα βγεί λίγο βρώμα για σένα,κουτσομπολια ,κτλ....φρόντισε να επιβιβαστεις σχετικά γρήγορα σε νέα εργασία φουριοζος για να μην σε βλάψει η κατασταση
απορώ πως την παλευεις παντως με το θέμα των πωλησεων,ειδικα αν εισαι b2b or d2d ,με το λεγειν,την πειθώ,το τρεξιμο κ ολα αυτα,εγω κάποτε που το δοκίμασα σαν εργασιακη εμπειρια φρικαρα κ το αφησα.
Ο σωστός Β2Β θα βγάλει και το χρήμα, γιατί έχει στόχους. Ο κλασικός ο υπάλληλος, θα παίρνει πάντα τον ίδιο μισθό. Μεγάλη διαφορά.

Εγγρ.
25 Αυγ 2023
Like
945
Πόντοι
81
Ο σωστός Β2Β θα βγάλει και το χρήμα, γιατί έχει στόχους. Ο κλασικός ο υπάλληλος, θα παίρνει πάντα τον ίδιο μισθό. Μεγάλη διαφορά.
υπάρχουν κ υπάλληλοι με εξέλιξη εντός μιας εταιρείας...οχι ολοι,κάποιοι θα αναβαθμιστούν ομως
Εξέλιξη = περισσοτερο χρήμα στις πλείστες των περιπτώσεων
δεν ειναι ανάγκη να είναι πωλητής ο αλλος για να βγάλει χρήμα...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
ανταγωνιστης στον ιδιο κλαδο ο οποιος συντομα επεκτεινεται σε νεο κλαδο με ρωταγε αν πιστευω πως ειμαι καλος, γιατι φευγω απο εκει που ειμαι και τα @@ μου κουνιουντε (ζηταει πωλητες με η χωρις εμπειρια). δε θα καταλαβω ποτε τις επαρχιακες "επιχειρησεις"...

το καταστημα μεσα ηταν σε παρακμη: σκονη παντου, πεταμενες κουτες-ανταλλακτικα κτλ (δηλ σε καμια περιπτωση βιτρινα επιχειρησης την οποια αντικρυζει ο πελατης με το που μπει μεσα). 1ος στον κλαδο ειναι με λεει (my ass, ο αλλος τους εχει κανει ολους τον πατο Φ65 και εντελως τυχαια δε φευγει ουτε αποθηκαριος απο εκει), με την επιχειρηση να εχει εικονα εγκαταλειψης με τη δικαιολογια πως σχεδιαζουν να πανε σε νεο κλαδο τον οποιο θελουν να κυριευσουν (πως κρατηθηκα να μη βαλω τα γελια δε ξερω). :grin:
τεραστια εικονα πχ απο Αθηνα δεν εχω, αλλα Λαρισα και Θεσσαλονικη που εχω παει-δουλεψει δεν ηταν ετσι τα πραγματα.
τα μεχρι τωρα δεδομενα λενε πως δε πανε καλα (εργοδοτες μεσα σα νευρα κτλ). να ισχυει πως "τα φενομενα απατουν" και να πανε γαμιωντας με σκοπο να κυριευσουν την πολη?
δε θα ειμαι εδω για να το δω, αλλα σιγουρα θα το μαθω. αναμενουμε λοιπον την αλωση. :cheesy:
Θα σου απαντήσω αλλά δεν θα σου αρέσει η απάντηση μου....

Αν τον πήραν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν γιατί έφυγε από εσένα....αν είναι σάπιος μην περιμένεις να πει καλή κουβέντα....αν δεν είναι σάπιος και τον έκρινες λάθος τότε σίγουρα μην περιμένεις να πει καλή κουβέντα. Εγώ σαν εργοδότης χωρίς να ξέρω τον άλλον όταν ακούω έφυγα από ανταγωνιστή σου και δεν θέλω να πω γιατί ακούω ''με έδιωξαν''.....-δεν το λέω για σένα λέω τι μπορεί να σκεφτεί ο άλλος-. Εννοείται ότι θα σε ρωτήσουν γιατί έφυγες.....

Οπότε αυτός αν από τη μία ξέρει ότι ο προηγούμενος εργοδότης σου είναι πιστολιάς μπορεί να καταλάβει...αν απλά σήκωσε το τηλ και ρώτησε για σένα και του είπε ο άλλος ''με κρέμασε επειδή άργησα τον μισθό'' είναι κόκκινο πανί. Θα σου ξαναπώ κάτι που δεν θα σου αρέσει αλλά είναι η αλήθεια.....κανένας εργοδότης δεν θέλει έναν εργαζόμενο που ενδέχεται να του δημιουργήσει πρόβλημα για μικρές αργοπορίες μισθού. Δεν λέω ότι είναι το σωστό αλλά είναι η αλήθεια...

Τώρα όσον αφορά τις επιχειρήσεις που φαίνονται ακατάστατες.....το ότι μια επιχείρηση δεν πάει πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνει τους εργαζομένους...υπάρχουν πολλοί που κόβουν από διάφορα (όπως συνεργεία καθαρισμού ή έναν επιπλέον εργάτη για να τακτοποιεί) προκειμένου να κρατήσουν την εταιρεία τους βιώσιμη (μαζί με τους μισθούς των εργαζομένων τους..)

Για μένα μην βιάζεσαι να κρίνεις γιατί δεν ξέρεις τι έχει δώσει ο άλλος για να χτίσει έστω μια βρώμικη αποθήκη. Για να μην παρεξηγηγώ αυτά δεν στα λέω ως κριτική αλλά ως συμπερασμάτων που έχω βγάλει γιατί έχω υπάρξει και υπάλληλος και εργοδότης.

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
την εκανε τη ζημια. παρομοιες εταιριες στην περιοχη ειναι μονοψηφιο νουμερο, δεν εχω κανενα μελλον σα πωλητης εδω.
το κανω χρονια, η κατασταση απο το καλοκαιρι στην τελευταια εταιρια που ημουν μεχρι σμρ ηταν δραματικη. οι πελατες γκρινιαζανε μονιμα για τα παντα.
ουτε Λαρισα ηταν ετσι (1.5 χρονο δουλεψα εκει) ουτε Θεσσαλονικη (5+ετη). καθαρα εμενα λογο των χρηματων αλλα απο τι στιγμη που και αυτα πλεων
δεν ειναι σιγουρα οσο και αν τρεξεις, τα παραταω. σχεδιαζω ηδη κατι αλλο τεχνικου τομεα, εχει και ο μπρο μεγαλο κυκλο στην περιοχη και θα με στηριξει.

σχεδων παντα επιανα τους στοχους μου και τα bonus με πολλες φορες υπερεπιτευξη. ναι ο καλος πωλητης θα βγαλει πολυ καλα $$. η δουλεια ειναι απο τις πιο δυσκολες πλεων
με πολλα αρνητικα και μονο θετικο το χρημα.
προσφατο παραδειγμα: ημουν σε εταιρια μεχρι σμρ απο τον Αυγουστο του 2023, στην περιοχη που ανελαβα ο πωλητης που αντικατεστησα εκανε μια τελευταια μπαζα πουλωντας ψεματα στους πελατες. με το ειπανε πριν ξεκινησω? φυσικα οχι. μικροπροβληματα ανταλλακτικων στα τιμολογια δε τα αναφερω καν, σε ενα πελατη ομως του ειπε πει πως ανετα μπορει να τιυ κανει ευκολιες με αποτελεσμα να εχει αφησει χρεος 1.5κ, και πολλες φορες να δινει εναντι στα τιμολογια (μονημα τσακωνοτανε με τον οδηγο που παρεδηδε).
το διορθωσα χωρις κανενα οφελος? Ναι, γιατι ειμαι σωστος στη δουλεια μου και δεν αφηνω εκρεμμοτητες. επιασα το μηχανικο (ιδιοκτητης συνεργειου που ειχε το πιστολι) μονοι μας στο γραφειο και του λεω το και το: ο προηγουμενος δουλευε αλλιως, εγω δουλευω αλλιως. μπορεις σιγα σιγα να το σβησεις δινωντας καθε φορα στον οδηγο οτι εχεις ευκαιρο γιατι πλεων ειμαι εγω στην περιοχη και θα φενεται σφαλμα δικο μου? ειμαι εδω για να σενα να προσπαθησω να σε καλυψω οσο το καλυτερο δυνατον σμρ και στο μελλον. ναι και ομως το εκτιμησε και το καθαρισε το πιστολι. Με εβρησκε ο οδηγος και με ελεγε τι εκανες σε αυτον και ηρεμησε αλλα πληρωσε και το φεσι. :cheesy:

Θα σου απαντήσω αλλά δεν θα σου αρέσει η απάντηση μου....

Αν τον πήραν τηλέφωνο να τον ρωτήσουν γιατί έφυγε από εσένα....αν είναι σάπιος μην περιμένεις να πει καλή κουβέντα....αν δεν είναι σάπιος και τον έκρινες λάθος τότε σίγουρα μην περιμένεις να πει καλή κουβέντα. Εγώ σαν εργοδότης χωρίς να ξέρω τον άλλον όταν ακούω έφυγα από ανταγωνιστή σου και δεν θέλω να πω γιατί ακούω ''με έδιωξαν''.....-δεν το λέω για σένα λέω τι μπορεί να σκεφτεί ο άλλος-. Εννοείται ότι θα σε ρωτήσουν γιατί έφυγες.....

Οπότε αυτός αν από τη μία ξέρει ότι ο προηγούμενος εργοδότης σου είναι πιστολιάς μπορεί να καταλάβει...αν απλά σήκωσε το τηλ και ρώτησε για σένα και του είπε ο άλλος ''με κρέμασε επειδή άργησα τον μισθό'' είναι κόκκινο πανί. Θα σου ξαναπώ κάτι που δεν θα σου αρέσει αλλά είναι η αλήθεια.....κανένας εργοδότης δεν θέλει έναν εργαζόμενο που ενδέχεται να του δημιουργήσει πρόβλημα για μικρές αργοπορίες μισθού. Δεν λέω ότι είναι το σωστό αλλά είναι η αλήθεια...

Τώρα όσον αφορά τις επιχειρήσεις που φαίνονται ακατάστατες.....το ότι μια επιχείρηση δεν πάει πολύ καλά δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνει τους εργαζομένους...υπάρχουν πολλοί που κόβουν από διάφορα (όπως συνεργεία καθαρισμού ή έναν επιπλέον εργάτη για να τακτοποιεί) προκειμένου να κρατήσουν την εταιρεία τους βιώσιμη (μαζί με τους μισθούς των εργαζομένων τους..)

Για μένα μην βιάζεσαι να κρίνεις γιατί δεν ξέρεις τι έχει δώσει ο άλλος για να χτίσει έστω μια βρώμικη αποθήκη. Για να μην παρεξηγηγώ αυτά δεν στα λέω ως κριτική αλλά ως συμπερασμάτων που έχω βγάλει γιατί έχω υπάρξει και υπάλληλος και εργοδότης.
πιθανων ειναι σαπιος, οπως και οι περισσοτεροι στην περιοχη. ο σωστος επιχειρηματιας δε ρωταει τη γνωμη του ανταγωνιστη, ρωταει γενικα αν θελει να σχηματισει αποψη που τα εχει βαση. οταν ο εργοζομενος φευγει 90% φταιει ο εργοδοτης, αυτο εχω καταλαβει τοσα χρονια.

εμενα καθαρα δε με ρωτησε γιατι εφυγα. τους πελατες δε τους ρωτησε αν ηταν ευχαριστημενοι απο εμενα η αν δημιουργησα το οποιοδηποτε προβλημα.
η κοινωνια εδω ειναι παρα πολυ μικρη, μπορεις να μαθεις τα παντα σε 5'.

οσον αφορα την ακαταστατη επιχειρηση, τα 4-5 εταιρικα αυτοκινητα που ηταν παρκαρισμενα ηταν πολυ φθαρμενα (κιτρινα φαναρια, βρωμικα μεσα εξω, σκισμενα καθισματα-φθαρμενο τιμονι κτλ). να δεχτω πως εκοψε το συνεργειο καθαρισμου. αν οι υπαλληλοι ειναι οντως ευχαριστημενοι, θα καθοτανε +1 ωρα για μια εβδομαδα να τακτοποιησουν τα γραφεια που οι ιδιοι καθοντε, την αποθηκη που οι ιδιοι εργαζωντε και τα αυτοκινητα που οι ιδιοι οδηγανε ενω ειναι μεσα στη μπιχλα και αν μπεις θα λερωσεις το πουκαμισο σου.

ειναι μικρη κοινωνια, γνωριζω πως τις εχουν χτισει οι περισσοτεροι τις επιχειρησεις τους. γιατι ομως αυτο να ειναι κριτηριο επιχειρηματια?
αν ειναι χτισμενη με δανεια και ιδρωτα ειναι καλος ο βοςς και εχει δικαιωμα να την εχει μεσα στη μπιχλα?
αν ειναι χτισμενη με βυσμα απο λεφτα του κρατους πρεπει να την εχει στη πενα?
δε κατανοω αυτο τον συλλογισμο σου. τους δινει καποια αφεση αμαρτιων ο τροπος που χτιστηκε η επιχειρηση?

Alex Mason

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
1.118
Πόντοι
206
κανένας εργοδότης δεν θέλει έναν εργαζόμενο που ενδέχεται να του δημιουργήσει πρόβλημα για μικρές αργοπορίες μισθού. Δεν λέω ότι είναι το σωστό αλλά είναι η αλήθεια...
αν ο εργοδοτης ειναι σωστος, δε θα δημιουργηθει κανενα προβλημα.
με πηγες πισω με αυτο μια 10ετια τοτε που εκανα τα 1α βηματα στην αγορα εργασιας. ειχα πιασει δουλεια σε μικρη τοπικη εταιρια σα τεχνικος υπολογιστων. βασικο μισθο με φουλ υπερωρια (πηγαινα σε πελατες με το προσωπικο μου παπι), ουτε λογος για εξοδα μετακινησης κτλ. σε 2μηνο αρχισα να μιλαω και να ζηταω τα προβλεπωμενα.
γιατι να μεινω παραπανω αφου δε πληρωνομαι? βαλε το ραντεβου αυριο πρωι. γιατι να παω με το παπι μου? οχι δωσμου το 2ο εταιρικο που καθεται πισω παρκαρισμενο.
τπτ το περιεργο δηλ, απλη κοινη λογικη. ε με λεγανε "επανασταση χωρις αιτια" ολοι οι συναδελφοι/ες. νομιζω ειχα παραιτηθει στον 3ο η 4ο μηνα.
ειχανε φτιαξει τουρτα γενεθλιων στον εργοδοτη και γραφανε πανω "χρονια πολλα αφεντικο".:cheesy::cheesy: απο οσο γνωριζω ειναι σχεδων ολοι ακομα εκει και τους σκιζει τον πατο για 670$...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
πιθανων ειναι σαπιος, οπως και οι περισσοτεροι στην περιοχη. ο σωστος επιχειρηματιας δε ρωταει τη γνωμη του ανταγωνιστη, ρωταει γενικα αν θελει να σχηματισει αποψη που τα εχει βαση. οταν ο εργοζομενος φευγει 90% φταιει ο εργοδοτης, αυτο εχω καταλαβει τοσα χρονια.

εμενα καθαρα δε με ρωτησε γιατι εφυγα. τους πελατες δε τους ρωτησε αν ηταν ευχαριστημενοι απο εμενα η αν δημιουργησα το οποιοδηποτε προβλημα.
η κοινωνια εδω ειναι παρα πολυ μικρη, μπορεις να μαθεις τα παντα σε 5'.

οσον αφορα την ακαταστατη επιχειρηση, τα 4-5 εταιρικα αυτοκινητα που ηταν παρκαρισμενα ηταν πολυ φθαρμενα (κιτρινα φαναρια, βρωμικα μεσα εξω, σκισμενα καθισματα-φθαρμενο τιμονι κτλ). να δεχτω πως εκοψε το συνεργειο καθαρισμου. αν οι υπαλληλοι ειναι οντως ευχαριστημενοι, θα καθοτανε +1 ωρα για μια εβδομαδα να τακτοποιησουν τα γραφεια που οι ιδιοι καθοντε, την αποθηκη που οι ιδιοι εργαζωντε και τα αυτοκινητα που οι ιδιοι οδηγανε ενω ειναι μεσα στη μπιχλα και αν μπεις θα λερωσεις το πουκαμισο σου.

ειναι μικρη κοινωνια, γνωριζω πως τις εχουν χτισει οι περισσοτεροι τις επιχειρησεις τους. γιατι ομως αυτο να ειναι κριτηριο επιχειρηματια?
αν ειναι χτισμενη με δανεια και ιδρωτα ειναι καλος ο βοςς και εχει δικαιωμα να την εχει μεσα στη μπιχλα?
αν ειναι χτισμενη με βυσμα απο λεφτα του κρατους πρεπει να την εχει στη πενα?
δε κατανοω αυτο τον συλλογισμο σου. τους δινει καποια αφεση αμαρτιων ο τροπος που χτιστηκε η επιχειρηση?
Φυσικά και θα ρωτήσει τον ανταγωνιστή...αν δεν τον ρωτήσει είναι χαζός...εσύ μπορεί να έφυγες επειδή έβαζες χέρι στο ταμείο (άσχετα με το αν είσαι καλός στη δουλειά).....θα πας εσύ να του το πεις? Είναι λογικό να ρωτήσει. Διαφωνώ στο ότι φταίει 90% ο εργοδότης....ο καθένας είναι όπως το βλέπει...εγώ έχω δει τόσο μαλάκες εργοδότες όσους και τεμπέλιδες ή υπερόπτες υπαλλήλους. Δεν φεύγει πάντα κάποιος λόγω χρημάτων.

Αυτό που προσπαυθώ να σου πω για την επιχείρηση είναι ότι από την στιγμή που παίρνεις τον μισθό σου όπως έχεις συμφωνήσει το αν είναι βρώμικα ή καθαρά δεν πρέπει να το κρίνεις....γιατί δεν ξέρεις αν ο άλλος δεν έχει να δώσει λεφτά να σενιάρει τα αμάξια ή να φέρνει κάθε μήνα συνεργείο να καθαρίζει τα αποτσίγαρα των εργαζομένων που πετάνε κάτω.

Το 90% των υπαλλήλων δεν θα καθαρίσει τον χώρο που εργάζεται και που ο ίδιος βρώμισε μέσα στο 8ωρο όχι να κάτσει και 1 ώρα παραπάνω. Οι περισσότεροι δε από αυτούς από μέσα τους λένε ''τι είμαι καθαρίστρια να μαζεύω να σκουπίδια''?

Ναι αν η εταιρεία είναι χρεωμένη με δάνεια και και ιδρώτα ο μποςς έχει δικαίωμα να μην πλένει το αμάξι κάθε βδομάδα....ενώ αν του τρέχουν από τα μπατζάκια είναι απλά γύφτος που δε θέλει να δώσει 12 ευρώ..έχει μεγάλη διαφορά.

Φυσικά αν οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το επαγγελματικό αμάξι είναι πολύ βρώμικο μπορούν να πάρουν ένα πανί και να το σκουπίσουν...και να μην τρώνε τυρόπιτες μέσα στο αμάξι και μετά να αφήνουν τα ψύχουλα να τα μαζέψει άλλος :confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom