Νέα

Καλές και κακές εμπειρίες από ταξιτζήδες

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα fax
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 684
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Καλοί οι κακοί οι ταριφες

  • Άριστους

    Ψήφοι: 9 7,9%
  • Καλους

    Ψήφοι: 30 26,3%
  • Κακούς

    Ψήφοι: 13 11,4%
  • Κακιστους

    Ψήφοι: 13 11,4%
  • Για κρεμάλα

    Ψήφοι: 49 43,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    114

mafiozaros

Μέλος
Εγγρ.
26 Σεπ 2018
Μηνύματα
33
Like
2
Πόντοι
0
Καθε θεμα καταλήγει σε βρισίδι;
 
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Μηνύματα
5.944
Like
7.691
Πόντοι
2.356
τελικα και τι μανουλα σου ταριφας πρεπει να την εχει παρει και εχεις τοσο ¨μαινος¨ετσι!!!!
ρε μπας και εισαι γιος ταριφα???
και μαθε να διαβαζεις,ειπα οτι εχω δουλεξει ¨στο παρελθον¨ταξι,
σαν οδηγος.γκε γκε,δεν ειχα ποτε δικο μου.ουτε θα παρω,για δικους μου λογους,και οχι για της παπαριες που εσυ αραδιαζεις.
αυτη ηταν και η τελευταια φορα που απευθυνομαι σε σενα,οτι και να γραψεις αλλη απαντηση απο μενα δεν θα παρεις,
σου προτεινω να κανεις και συ το ιδιο,και να μη γαμας τα θεματα.αντε γεια!
πως και δε πηρες δικο σου?
 
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Μηνύματα
5.944
Like
7.691
Πόντοι
2.356
αμα ξεκινησω να λεω εμπειριες απο δουλεια θα ασπρισω.....απλα μου κάθησε αυτο που ειπε ο τυπος (που λεει οτι ηταν οδηγος και οτι δε θα επερνε δικο του)
 
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Μηνύματα
5.944
Like
7.691
Πόντοι
2.356
βεβαια καλα εκανε και δεν πηρε..δεν αξίζει και πολλα πλεον αυτη η δουλεια,ηδη ειμαι στη πορεια να επενδυσω αλλου.
 

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
2.020
Like
1.761
Πόντοι
216
Πρέπει να διαχωρίζουμε το "δουλεύουν σωστά". Το ότι εγώ εμπιστεύομαι τον έλληνα ταρίφα να μεταφέρει ασυνόδευτα τα ανήλικα παιδιά μου οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, είναι γεγονός. Το ότι, αν ξεχάσω την τσάντα μου σε ταξί, 99% θα μου την επιστρέψει άθικτη, είναι επίσης γεγονός. Αυτές είναι παράμετροι που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς.
Το "δουλεύω σωστά", όμως, έχει να κάνει και με το "οδηγώ σωστά". Κι επειδή τα παιδιά μου χρησιμοποιούν ταξί 1-2 φορές τον μήνα, ενώ εγώ καθημερινά κάνω 100 km οδηγώντας σπίτι-δουλειά-σπίτι, η πλάστιγγα βαραίνει προς την μεριά της άθλιας οδηγικής τους συμπεριφοράς. Που συνίσταται σε: 1) Σταματάω όπου θέλω, όταν θέλω. 2) "Κόβω" απότομα 3 λωρίδες, για να πάρω κούρσα κι όποιος πρόλαβε να σταματήσει, πρόλαβε. 3) Παρακάμπτω όλη την αναμονή στο φανάρι και στήνομαι πρώτος στην σειρά, χωρίς να βλέπω τον σηματοδότη, μιλώντας στο κινητό και περιμένοντας να μου κορνάρουν οι από πίσω. Κι όταν ξεκινήσω, το κάνω αργά και βασανιστικά, έτσι για σπάσιμο. 4) Κάνω πιάτσα όπου με βολεύει. Μόνο στα σπίτια μας μέσα δεν έχουν ακόμη παρκάρει τα ταξί. 5) Χρησιμοποιώ μονίμως την λεωφορειολωρίδα. 6) Κινούμαι πάντα ανάμεσα σε δύο λωρίδες, ώστε να έχω την ευχέρεια να χρησιμοποιήσω εκείνη που θα ξεμπλοκάρει πιο γρήγορα. Και πόσα άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα. Αν υπάρχουν 20.000 ταξί στην Αθήνα, η ζημιά που κάνουν στην κυκλοφορία ισούται με κίνηση μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων. Αλλά το βασικότερο: Ουδείς επαγγελματίας, την ώρα της δουλειάς, είναι περισσότερο αναξιοπρεπής από τον ταξιτζή. Δεν τον νοιάζει αν τον βρίζεις, αν τον χλευάζεις. Τα καταπίνει όλα, μα όλα. Από μένα, προσωπικά, φυλαχτείτε. Με 3 τόννους τζιπ και καλή μικτή ασφάλεια, σταμάτησα πλέον να σας βλέπω, όπως ο ελέφαντας δεν βλέπει το μυρμήγκι. Και μην ξανακούσω ότι εσείς πάτε για το μεροκάματο. Γιατί κι εμείς οι υπόλοιποι δεν βγήκαμε στον δρόμο για πλάκα...
Μια κοπέλα που βγαίναμε κοντά στα Χριστούγεννα ξέχασε το κιν στο ταξί ο ταξιτζής έφυγε όταν το κατάλαβε μετά απο 2 λεπτά το κιν ήτανε απενεργοποιημενο. Μου είπε οτι της έχει ξανά τύχη άλλες 2 φορές. Ειναι πάγια τακτική των ταριφιδων μόλις αποβιβάζουν να κοιτάνε πίσω αν ξεχάστηκε κατι. Από εκεί και πέρα εοναι που θα πέσεις.
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.927
Κριτικές
5
Like
7.996
Πόντοι
2.306
Ταρίφες πουτάνας γιοι καρκινιάρηδες:

 

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Μηνύματα
1.152
Κριτικές
1
Like
2.604
Πόντοι
456
Ταρίφες πουτάνας γιοι καρκινιάρηδες:

Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη.
Ο ταρίφας δεν ήθελε να τον πάρει, μπορεί να φοβήθηκε να τον πέρασε για πρεζάκια με τη λαρυγγεκτομή;
Του άνοιξε την πόρτα με την βία και φοβήθηκε για ληστεία και τον χτύπησε κιέφυγε.
Δεν το αποκλείω σαν ενδεχόμενο.
 

Amarth78

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2024
Μηνύματα
17
Like
100
Πόντοι
0
Το ταξί Κόσμος θεωρώ είναι άψογο και αποφεύγεις οποιαδήποτε κακοτοπιά!!!!
 

Dr. Kolompo

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Δεκ 2021
Μηνύματα
3.553
Like
4.627
Πόντοι
1.706
Όπως και το επάγγελμα του διανομέα. Μία εργασία που δεν απαιτεί από το άτομο να έχει κάποιες δεξιότητες, μόρφωση ή γενικά κάποιο ιδιαίτερο προσόν. Αυτό αυτομάτως κάνει τα επαγγέλματα αυτά να απασχολούν και αρκετά άτομα από περίεργα περιβάλλοντα, κάποιες φορές ακραία χαμηλού επιπέδου κόσμο, προβληματικούς τύπους που δεν μπορούν να σταθούν αλλού εύκολα λόγω της δυστροπίας τους, άτομα που θέλουν να είναι ''αφεντικά'' και ηγετικές φυσιογνωμίες ενώ δεν κάνουν ούτε για παλούκι σε φράχτη στην πραγματικότητα και καταλήγουν εκεί παλεύοντας στον δικό τους μικρόκοσμο να γίνουν αρχηγοί των δρόμων.

Αν με ρωτήσει κάποιος την δική μου γνώμη; Μακριά και αλάργα. Αποφεύγω με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος να πάρω ταξί ότι κι αν πρέπει να κανω, σε όποια κατάσταση κι αν βρεθώ. Έχει τύχει να περπατάω 2 ολόκληρες ώρες μέσα στην Αθήνα για να μην πάρω ταξί. Έχω κάνει διαδρομή με κιβώτιο που με ταξί θα ήταν 3 λεπτά, πάνω από μία ώρα από τις συνεχείς στάσεις για ξεκούραση και άλλα πολλά σκηνικά παρακμής που βαριέμαι να εξιστορήσω. Υπάρχουν και στιγμές που δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς όμως. Προσωπικά δεν έχω δεχτεί χειρότερες και πιο ξεφτιλισμένες συμπεριφορές από καμία άλλη φάρα μέσα στην Αθήνα. Κλέφτες, βρωμιάρηδες, απατεώνες, κουτοπόνηροι, άτιμοι, επικίνδυνοι και αυτά είναι τα μισά. Με λίγα λόγια όσο πιο μεγάλη είναι η ανάγκη που έχεις βρεθεί ή η άγνοια που βρίσκεσαι (ειδικά αν είσαι επισκέπτης στην Αθήνα και δεν γνωρίζεις τίποτα) θα σε γδάρουν πολύ άσχημα. Έχω φτάσει αρκετές φορές σε σημείο να χαρακώσω οδηγό και αυτός είναι ο λόγος που το αποφεύγω κυρίως γιατί θα πληρώσει αυτός για όλους μαζί.

Πάμε κάποια παραδείγματα στα γρήγορα για να δείτε για τι κόσμο μιλάμε: 1. Διαδρομή από το παλιό μου σπίτι για τα κτελ: γνωστός από τη γειτονιά αν τον πετύχαινα μου έπαιρνε 4 ευρώ, ταξί από την πιάτσα 5 -μαξ 6 ευρώ. Μαζί με τις αποσκευές στο πορτ παγκάζ η τιμή. Την ίδια διαδρομή την τελευταία φορά που το έκανα και ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να παίρνω σοβαρές ανάποδες μου ζήτησε 12 ΓΑΜΗΜΕΝΑ Ευρώ. 12 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΥΡΩ. Του εξήγησα με όμορφο τρόπο το πώς έχει το πράγμα αλλά ήταν ανένδοτος και ότι γίνομαι κουραστικός όπως όλοι οι πελάτες εκείνη τη μέρα και απαιτούμε να δουλεύουν τζάμπα ενώ πληρώνοντας μεγαλύτερες ταρίφες οι πελάτες (!!!!!!, ναι είπε αυτό το πράγμα ο θεός!!!!!!!!!), βοηθάμε τον ταξιτζή να δουλέψει λιγότερο και να πάει σπίτι του νωρίτερα. Τον συγκεκριμένο δεν μπορώ να φανταστώ ακόμη πώς κρατήθηκα και δεν τον σούφλισα με τα κλειδιά. Ήταν πάρα πάρα πολύ τυχερός και ήταν και σίγουρα η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι. Πάμε στις επιστροφές από τα κτελ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΔΩ. Με την πρόφαση του ειδικού τέλους του 1 ευρώ που έχει η ταρίφα λόγω του ότι βρίσκεσαι στα κτελ, εκεί χρεώνουν ότι πραγματικά γουστάρουν και ανάλογα την φάτσα κόβουν και τάληρα-δεκάρικα προς τα πάνω. Την ίδια απόσταση έχει ζητήσει Χριστούγεννα 15 ευρώ χωρίς ίχνος κίνησης. Σε στυλ μεγάλης ευγένειας και ευχολογίων φτάνοντας στο σπίτι ρίχνει την κεραμίδα και μένεις παγωτό λες και τρως ζεματιστό νερό. Έχω πραγματική ιστορία κοπέλας που ταρίφας ζήτησε 25 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα κτελ για του Ζωγράφου. Και άλλες πολλές περιπτώσεις υπερβολικών χρεώσεων που σε όλους μας έχουν τύχει και μας έχουν βγάλει από τα ρούχα μας, που εκμεταλλευόμενος την ανάγκη σου ή την κατάστασή σου, γνωρίζει καλά ότι δεν μπορείς να του κάνεις απολύτως τίποτα γιατί γενικά δεν μπορείς να του κάνεις νομικά τίποτα.

ΥΓ: Μην πάρεις ποτέ ταξί. Αν όντως χρειαστείς πάρε μέσω εφαρμογής και μόνο. Εκεί είναι κανονικοί επαγγελματίες και 100% κύριοι. Από κανονικούς ελάχιστες φορές έχω λάβει άριστη εξυπηρέτηση. Δεν θέλω να μου πάρει πίπα ο οδηγός. Να βουλώσει το στόμα του, να με πάει από τον κανονικό δρόμο και όχι κύκλους και να ζητάει το κανονικό ποσό που αντιστοιχεί στην κούρσα και να σαι σίγουρος μεγάλε τότε θα έχεις 1000 κούρσες τη μέρα. Το να επιμένει ο σκουπιδιάρης ότι από κολιάτσου για βικτώρια είναι πιο γρήγορα να πας από αχαρνών ενώ τον έχεις πάρει από πατησίων, νομίζω είναι σημαντικός λόγος να τον αφήσεις αιμόφυρτο μέσα στο ποτισμένο από βρωμερά κλανίδια ταξί από κινέζικες κατεψυγμένες σφολιάτες από τελειωμένα τυροπιτάδικα 4 τετραγωνικών που δεν ψωνίζει ποτέ κανένας άλλος εκτός απ' αυτούς.

ΥΓ2: Ας γράψει κάποιος εμπειρίες και από άλλες χώρες αν έχει. Πιστεύω μόνο στην Ελλάδα παίζει να επικρατεί αυτό το χάλι αναφορικά με αυτό το κλάδο.
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.927
Κριτικές
5
Like
7.996
Πόντοι
2.306
@Dr. Kolompo ΕΓΡΑΨΕΣ!
Προσωπικές εμπειρίες:
- 1995. Ταξιδεύω με ταξί (η μοναδική φορά που το έχω κάνει) από επαρχιακή πόλη προς λιμάνι για να πάω σε νησί. Ο ταρίφας έχει όρεξη για κουβέντα. Αποτέλεσμα: χάνει την έξοδο, κάνουμε καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα παραπάνω, παραλίγο να χάσω το πλοίο και φυσικά πληρώνω και κάποια χρήματα επιπλέον.
- 1997, Ιανουάριος, λίγο πριν καταταγώ στον στρατό, έχω πάρει ταξί και ξεχνάω το πορτοφόλι μου στο πίσω κάθισμα.
Το πορτοφόλι με ειδοποίησε η ασφάλεια να το πάρω, τέσσερις μήνες αργότερα. Φυσικά, ο ταρίφας είχε κρατήσει τα φράγκα και το είχε πετάξει σε κάποιον υπόνομο.
- 1997, Μάρτιος. Έχω τσακίσει το πόδι μου στον στρατό. Ταρίφας αρνείται να με πάει πλησιέστερα στο σπίτι μου, με την πρόφαση ότι "θα έκανε κύκλο". Φυσικά, μιλάμε για εποχές που βάζανε μέχρι και 4 πελάτες στο ταξί, με διαφορετικούς προορισμούς, οπότε βιαζόταν ο τύπος και με άφησε να σφαδάζω (πούτσα του).
- Δεκαετία 2000, δε θυμάμαι πότε ακριβώς. Έχει ανοίξει το αεροδρόμιο των Σπάτων, αποβιβάζομαι από το Χ95 και γίνομαι μάρτυρας του εξής περιστατικού: ζευγάρι Ασιατών κατεβαίνει από το ταξί και ο άντρας κλείνει την πόρτα με περισσότερη δύναμη από την "επιτρεπόμενη". Ο ταρίφας ουρλιάζει και τον σκυλοβρίζει. Ο καημένος ο Ασιάτης τον ακούει να τον ξεφτιλίζει, δίχως να βγάζει άχνα.

Φυσικά, από τη στιγμή που πήρα το πρώτο μου αμάξι, τους αποφεύγω συστηματικά, αν και πολλές φορές τους χρειάζομαι, είτε επειδή επιλέγω να ταξιδεύω με αεροπλάνο, είτε γιατί δε θέλω να χάνω χρόνο με παρκάρισμα. Προτιμάω όμως τα διαλυμένα ΜΜΜ ή τα πόδια μου, παρά τους ταρίφες. Μόνο σε περίπτωση απεργιών έχει τύχει να χρησιμοποιήσω UBER αλλά εκεί η συμπεριφορά προς τον πελάτη είναι ανθρώπινη.
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.927
Κριτικές
5
Like
7.996
Πόντοι
2.306
Ταξιτζου τουμπανο προτεινε να ανεβει επανω γισ καφε και οικονομικη ενισχυση της με το αζημιωτο , ειπε οτι ειχε εξοδα με εκδοση διαζυγιου .... στοιχισε οσο μια βιζιρα 120
Με βρωμερές μασχάλες και άπλυτο μουνί τύπε;
 

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Μηνύματα
4.927
Κριτικές
5
Like
7.996
Πόντοι
2.306
Μόνον ένας ταληροφονιάς θα μπορούσαν να το καταφέρει αυτό.
(Πηγή: Instagram)
IMG_20240707_181911.jpg
 

PavlakisTheKid

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2023
Μηνύματα
617
Like
1.825
Πόντοι
206
Βλέπω θέμα τίτλου εμπειρίες από ταξί και είπα κ εγώ να μοιραστώ κάτι δικό μου, σχετικά παλιό...

Λοιπόν έκανα επί τρίμηνο κοντά τον ταρίφα σε συνάδελφο και δεν έγλυψα ούτε κόκκαλο σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων ΓΤΧ μου!!!

Sad but true \m/
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom