Quasimodo
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 31 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 48
- Like
- 1.969
- Πόντοι
- 6.955
Δανεισα, βοήθησα, δεν προσεξα, δεν έχω, ούτε χρήματα, ούτε ψυχική ηρεμία, ούτε φίλους. Ας προσεχα...Δεν δανείζω κανέναν ....Ας πρόσεχαν να ειχαν
Δανεισα, βοήθησα, δεν προσεξα, δεν έχω, ούτε χρήματα, ούτε ψυχική ηρεμία, ούτε φίλους. Ας προσεχα...Δεν δανείζω κανέναν ....Ας πρόσεχαν να ειχαν
Τύπε όλα είναι σχετικά..Δανεισα, βοήθησα, δεν προσεξα, δεν έχω, ούτε χρήματα, ούτε ψυχική ηρεμία, ούτε φίλους. Ας προσεχα...
Σωστά τα λες τύπεΛοιπόν εχω δανείσει μικρα ποσα σε εναν φιλο που καναμε παρεα 100-200 ευρω. Μου τς γυριζε παντα πίσω...αλλα βαρέθηκα την διαδικασία να του δινω και να μου τε γυρίζει..καποια στιγμη αλλαξαν οι παρεες μας και χάθηκε χωρίς βέβαια να μου χρωστάει.
Τωρα στην αλλη περίπτωση εχω εναν φιλο παιδικο φιλο που μενει και κοντα μου γείτονες. Παιδια μαζι σχολείο κτλ.
Καποτε ειχε λεφτα απο γονεις , θειο πλουσιο κτλ.
Όταν ειμουν φοιτητής ανοιξε ενα μαγαζι δουλευα εκει στο μπαρ κτλ. Εχουμε περασει στιγμες που βγαιναμε και ξοδέψαμε εξω σε ποτα- μπουκαλια κτλ. Περασαν τα χρόνια παντρεύτηκε νωρις. Εγω ειχσ αλλες ασχολειες και χαθηκαμε μονο χρονια πολλα στις γιορτές λέγαμε.
Δεν το ειχε με την διαχείριση εκλεισε το μαγαζι του. Ανοιξε αλλο το εκλεισε και αυτο. Δουλευε μετα σε αλλο επάγγελμα. Πέθανε ο πλουσιος θειος του κτλ. Με τε χρονια μαθαινα οτι πέρναγε δύσκολα αλλα δεν ειχαμε καποια επαφη αλλη.
Καποια στιγμη χωρίζει. Η γυναίκα του περνει τα παιδιά.
Αυτος ειχε ενα σπιτι δικο του απο τους γονείς τους αλλα ειχε δάνειο βαλει. Μαθαίνω οτι έφυγε και πηγε σε καποιους συγγενείς να μεινει γιατί δεν ειχε μια μετα τον χωρισμό. Ρευμα του ειχαν κοψει και χρωσταγε και το δάνειο.
Θυμήθηκα τα παιδικα μας χρονια και τις στιγμές που ειχαμε παρασει στην Ενήλικη νεανική μας ζωή και παω να τον βρω.
Ηταν χαλια απο τον χωρισμό.
Απο τοτε πηγενα μια φορα τον μηνα για καφε να τς πούμε (λογο δουλειας δεν ειχα και αλλο χρόνο διαθέσιμο).
Δεν μου ελεγε γενικά πρόβλημα του σε χρήματα μονο για τον χωρισμό του μου ελεγε κτλ.
Καποια στιγμη μου λεει πρέπει να δωσω 800€ στο δικηγόρο να μπω στο νομο Κατσέλη για να μην πάρουν το σπίτι (το οποιο ηταν κλειστο δεν εμενε εκει ειπαμε αλλα σε κατι συγγενείς).
Λεω οκ θα του δωσω τα λεφτά για 800€ δεν θα χασει το σπίτι το πατρικό του στην ουσία.
Μου λεει θα στα γυρισω σε 2 μήνες. Οκ του λεω..ηξερα οτι δεν θα μπορούσε να τα γυρισει τοσο γρήγορα..αφου δεν ειχε μια.
Άνεργος βρησκει δουλεια σε μια καντίνα...
Καποια στιγμη τον διώχνουν οι συγγενείς του απο το σπίτι και έμενε μεσα στο αυτοκίνητο του.
Οταν μπορούσε πηγενε σε κανενα ξενοδοχείο για μπάνιο και δουλευε στην καντίνα.
Μια μερα χαραει και το παλαιο αυτοκίνητο του.
Με περνει τηλέφωνο μου λεει έρχομαι με ταξι στο σπίτι μου.
Μενει λοιπον στο πατρικό του χωρις ρευμα κτλ 5 μηνες ετσι.
Βρίσκει μια δουλειά σε κουζινα μαγαζιου. Εχει ενα εισόδημα και βαζει και ρευμα...
Εχει περασει ενας χρονος απο τοτε που του δανεισα και έρχεται ο covid... φεύγει ο covid και βρησκει αλλου δουλεις με 800 ευρω περίπου τοσα περνει...και ενα μικρο εισοδημα απο κατι μετοχες που του αφησε ο Θειος...οχι κατι φοβερο 5000€ το χρονο να περνει απο εκει..
Κανουμε παρεα παω εκει που δουλευει με κερνάει.
Λεφτα ομως δεν εχω παρεθ πισω. Μια φορα μου ειπε σου χρωσταω φιλε πρέπει να στε γυρίσω..του λεω οκ το ξερω..
Τι θελω να πω με την ιστορία αυτή πρώτον αν δανεισεις φιλο σου αληθινό να ξερεις οτι το κανεις γιατι ειναι φιλος σου και δεν περιμένεις να τα παρεις πισω αν στς γυρισει καλος.
Τα δανειζεις σε πραγματικό φιλο που θα εκανε το ιδιο και για εσένα.
Τα χρήματα δεν τα πηρα ποτε πισω...δεν θα μου τα γυρισει πιστεύω γιατί δεν το εχει με την διαχείριση των χρήματων...αλλα οταν εχω αναγκη μια βοήθεια πχι σε χρημα αλλα σε αλλα πράγματα ξερω οτι εχω εναν πραγματικό φιλο.
Τι θελω να πω δανεικα τα δινεις σε πραγματικους φιλους μια φορα αν εχουν σοβαρη ανάγκη και δεν τα περιμενεις πισω...τα ξεχνας και κρατας ομως τον φιλο σου τον πραγματικό που ναι θα σε βοηθήσει οταν εχεις ανάγκη και αυτος.
Πολύ λενε χαλασαν φιλίες με δανεικα...ναι χαλασαν αλλα μαλλον δεν ηταν πραγματικες φιλίες...χαλασαν γιατι δεν εισουν ουτε εσυ φιλος ουτε ο φιλος που δανεισε φιλος σου πραγματικός.
Γιατι οι πραγματικοί φιλοι βοηθανε τον αλλον οταν υπάρχει αναγκη με οποιο τροπο μπορουν...αλλοι με χρήματα προσεκτικά οταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη..αλλοι ψυχικους τρόπους.
Ειναι αξια ανεκτίμητη να ξερεις οτι αν σου συμβει κατι εχεις εναν φιλο να παρεις τηλέφωνο και οπου και να ειναι οτι ωρα και αν ειναι θα σου απαντησει το τηλέφωνο και θα ερθει εκει που εισαι και τον εχεις ανάγκη.
Αλλα προσοχή τετοιοι φιλοι υπαρχουν 1-2 τοπ στη ζωη καθενός και σε πολλες περιπτώσεις δεν υπαρχουν καθόλου.
Σορρυ αν έγραψα πολλα
Κυριακή σήμερα αλλά το νήμα δεν τιμήθηκε..Μετά από σύντομη έρευνα δεν εντόπισα αντίστοιχο θέμα.
Και επειδή η Τετάρτη είναι η μικρή Κυριακή...
Για πείτε τις εμπειρίες και τις ιστορίες σας.
Μια και μου ξαναζήτησαν πρόσφατα για 6η φορά, έχω δανείσει 4 φορές σε συγγενείς, αλλά αρνήθηκα τις 2 τελευταίες φορές.Μετά από σύντομη έρευνα δεν εντόπισα αντίστοιχο θέμα.
Και επειδή η Τετάρτη είναι η μικρή Κυριακή...
Για πείτε τις εμπειρίες και τις ιστορίες σας.
Αν έχεις 2 χιτώνες να δίνεις τον ένανΜια και μου ξαναζήτησαν πρόσφατα για 6η φορά, έχω δανείσει 4 φορές σε συγγενείς, αλλά αρνήθηκα τις 2 τελευταίες φορές.
No more. Fuck no.
Ήταν αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 5 χιλιάρικα συνολικά αυτές τις 4 φορές και περίμενα 1 με 1μιση χρόνο μέσο όρο, για να τα πάρω πίσω.
Δεν είμαι τράπεζα.
Όποιος κάνει παιδιά και μετά τον πίνει, ας πρόσεχε. Το πουλί μας και την υπογραφή μας, προσέχουμε που τα βάζουμε.
Κανόνας.
Αυτά.
No fucking way.Αν έχεις 2 χιτώνες να δίνεις τον έναν
ρε μαν για τον Χαρτοπολεμο μιλαμε που εχει κατακλεψει κρατος,φτωχους,αλλοδαπους κλπ...τον πιστεψες;No fucking way.
Δε μπορεί ο κάθε συγγενής ή φίλος να μας φέρνει σε δύσκολη θέση και να έχουμε ενοχές που τελικά αναγκαζόμαστε να πούμε όχι.
Διότι περί αυτού πρόκειται.
Ξαναλέω.
Το στρώμα μέχρι εκεί που μας παίρνει.
Τέλος.
αυτος που σου εγραψε για χιτωνα ειναι ο Χαρτοπολεμος γνωστος κλεφτης,ποινικος,πασιγνωστος στα εγκληματα του λευκου κολαρουΠάρε το μηδέν συνβάζελε, γιατί σε έχασα.
Δώσε τον χιτώνα τον παλιό που έχεις για απόσυρση και 'σύ.No fucking way.
Δε μπορεί ο κάθε συγγενής ή φίλος να μας φέρνει σε δύσκολη θέση και να έχουμε ενοχές που τελικά αναγκαζόμαστε να πούμε όχι.
Διότι περί αυτού πρόκειται.
Ξαναλέω.
Το στρώμα μέχρι εκεί που μας παίρνει.
Τέλος.