Νέα

Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Αυτά είναι ισχυρισμοί των απανταχού αδερφών για να δικαιολογήσουν το "κουσούρι" τους που έλεγε και ο Χριστόδουλος.Αρκεί κάποιος να διαβάσει αρχαία Ελληνικά κείμενα και θα δει ότι όχι μόνο δεν ήταν αδερφές,αλλά είχαν και σκληρούς νόμους για την παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία.
 

amante

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Μηνύματα
60
Like
0
Πόντοι
0
Ψέματα είναι λέμεε. Ένα αρχαίο κείμενο παρακαλώ που να δηλώνει ρητά ότι η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή στη αρχαία ελλάδα
 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
στην αρχαια ελλαδα υπηρχε μεγαλυτερη ελευθερια ηθων αυτο ειναι το σιγουρο.Ομοφυλοφιλια υπηρχε στην ελλαδα οπως και σε οποιοδηποτε μερος του κοσμου.Τωρα για τον αλεξανδρο οι γνωμες διιστανται λογω καποιων υπαινιγμων στα αρχαια κειμενα.Εγω παντως δεν πιστευω οτι ενας gay στρατηλατης θα μπορουσε να κατακτησει τον κοσμο...

Σε ποιο αρχαίο κείμενο υπάρχει υπαινιγμός;Ότι ήταν εγκρατής,δε σημαίνει ότι ήταν και αδερφή.Επίσης,στην αρχαία Ελλάδα,οι νόμοι ήταν αυστηρότατοι,για ομοφυλοφιλία..
 

Dieftharmenos

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2008
Μηνύματα
101
Like
0
Πόντοι
1
Η ομοφυλοφιλια με την εννοια που υπαρχει σημερα(πισωγλεντηδες,κραγμενες αδερφες,σκατοπουστρες) δεν υπηρχε στην αρχαια Ελλαδα. Απλα κατα τις Διονυσιακες τελετες γινοντουσαν οργια (και μεταξυ ανδρων)και αυτο το θεωρουσαν σαν μια γιορτη με την οποια συμβολιζαν και την οργιαση της βλαστησης. Δεν κρυβεται τιποτα πονηρο πισω απο αυτο,και επειδη οι περισσοτεροι (που αναφερουν αυτες τις μαλακιες) ειναι ημιμαθεις και ζηλοφθονοι και προσπαθουν να αμαυρωσουν τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο!
 

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
το θέμα συγχωνεύτηκε...Υπουργός thanks
 

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.795
Κριτικές
74
Like
1.834
Πόντοι
9.295
Προπαγανδα και παραποιηση της Ελληνικης Ιστοριας.
Παντα οι Αγγλαρες ηταν μεγαλοι πισωγλεντζεδες.
Ψυχη τε και σωματι.
 

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Μηνύματα
17.713
Κριτικές
3
Like
4.832
Πόντοι
606
Σε ποιο αρχαίο κείμενο υπάρχει υπαινιγμός;Ότι ήταν εγκρατής,δε σημαίνει ότι ήταν και αδερφή.Επίσης,στην αρχαία Ελλάδα,οι νόμοι ήταν αυστηρότατοι,για ομοφυλοφιλία..
στον αρριανο και το διογενη υπαρχουν καποιοι υπαινιγμοι(συγκεκριμενα για τους συνομηλικους του αλεξανδρου ηφαιστιωνα και βαγωα).Απ"την αλλη ο αλεξανδρος ειχε κανει γαμους με γυναικες τοσο απ"την ελλαδα οσο και απ"την περσια και ξαναλεω οτι αποκλειεται ενας πισωγλεντης στρατηλατης να δημιουργησε την ταραστια αυτοκρατορια που δημιουργησε ο αλεξανδρος.Δυστυχως η ταινια του ολιβερ στοουν προβαλε μια διαστρεβλωμενη αντιληψη για το χαρακτηρα του
 

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.478
Like
12
Πόντοι
66
Εξώ οι Άγλλοι οι αδελφές.
Ουστ.
Μην τους  :knockinb: γιατί θα ζητάνε και άλλο.
:2funny: :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
Kαλησπέρα,γιατί δεν άφησες το "Gay ημών πρόγονοι"? Ήταν πολύ καλός τίτλος!
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  Οσο η Ελληνικη Εκπαιδευση επιβαλλει την "αναδυομενη γνωση" στα παιδια μας,με αποτελεσμα αυτα γινονται παγκοσμιοποιημενα γραναζακια,τοσο ερωτηματα τυπου "Οι αρχαιοι τον παιρναν;" θα βρισκουν προπονημενα αυτια ετοιμα να δεχτουν...

  Λειπει η παιδεια γενικοτερα

  Ο Ομηρος δεν ειναι trendy,οι μυθοι του Αισωπου ειναι μυθοι

  Χαρυ ποττερ μ'ακους; Κερδισες....
 

Kofala

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
21
Like
0
Πόντοι
0
Και ερωτώ...Γνωρίζετε τυχόν ασθένειες (αφροδισιακές) να υπήρχαν την τότε εποχή?? Ενώ τώρα με τους νόμους της 'καλής' μας της εκκλησίας οι ασθένειες οργιάζουν... Είναι σοβαρό να λέμε οτι χάρη στην εκκλησία σώθηκε το έθνος και η παραδόσεις του?? ΕΛΕΟΣ Πάντοτε  κατηγορούσε και δεν αποδέχονταν την άρχαια κληρονομιά...Και γιατί θα πρέπει να αδιαφορούμε για τα επιτεύγματα της τότε εποχής?? Γιατί να είναι η εκκλησία κατηγορηματική έναντι των αρχαίων ελλήνων?? Ποιός ο λόγος?? Δεν νομίζω πως με την γνώση τους βλάπτουν κανένα... Προσπαθεί να μας φορέσει παροπίδες και να μας κάνει κατευθηνόμενα όντα...Ναι ο Ιησούς υπήρξε σαν πρόσωπο ιστορικό έχει αποδηχθεί αυτό αλλά αυτό μόνο...και επίσης υπολογίζεται η γέννηση του τον μήνα Σεπτέμβριο...Τα Χριστούγεννα ήταν γιορτή του Δια...Το πάσχα δεν είναι Χριστιανική γιορτή απο όσο γνωρίζω (αναφέρομαι στην Κυριακή του Πάσχα). Γιατί σε πολλά αρχαία Ελληνικά μνημεία και ναούς υπάρχει τώρα μια εκκλησία?? Επίσης στην Τήνο υπήρχε ένας μεγαλόπρεπος ναός του Ποσειδώνα που ισοπεδώθηκε για χάρη της παναγίας της Τήνου..γιατί?? γιατί τόσο μίσος...τι κακό προκάλεσαν οι προγονοί μας και πρέπει με τόσο μίσος να τους χλευάζουμε?? Και γιατί να θεωρούν πως η ορθή θρησκεία είναι του χριστιανισμού και όχι κάποια άλλη?? Ο ινδουισμός σε τι υστερεί?? Και γιατί να έιμαστε τόσο χαζοί και να βρισκόμαστε σε συνεχή διαμάχη με τους καθολικούς και να τσακωνόμαστε στο ποιός θα γιορτάσει πρώτος το πάσχα?? ΕΛΕΟΣ...
 

~Buddha

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.690
Like
2
Πόντοι
16
Kαλησπέρα,γιατί δεν άφησες το "Gay ημών πρόγονοι"? Ήταν πολύ καλός τίτλος!
Συμφωνω και εγω!
Να μην εκφραζομαστε με κλισε, κινδυνευουμε να γινουμε γραφικοι!
Επισης καλος τιτλος "Ηταν gay οι αρχαιοι?"
 

nandia4u

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Μηνύματα
242
Like
12
Πόντοι
1
[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]
...πολυ γενικα θυμαμαι απο το μαθημα, ΑΝΤ101 (δηλαδη, ανθρωπολογια intro), μια φυλη στην ΠΑΠΟΥΑ - ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ, που εχει μια πολυ ιδιαιτερη κοινωνικο-θρησκευτικη παραδοση...
...οι αντρες της φυλης αυτης, ανω των 18-20,  συνουσιαζονται με τις γυναικες τους με στοχο την τεκνοποιηση 100 μερες του
χρονου... 
τις υπολοιπες μεταφερουν το "ιερο" τους σπερμα στα κωλαρακια νεαρων αγοριων! Με αλλα λογια τις υπολοιπες 265 μερες "πηδανε" οθωμανικα (ή the GREEK WAY, οπως ειναι γνωστο το οθωμανικο σε ολο τον υπολοιπο κοσμο!) ΧΩΡΙΣ προφυλαξη βεβαια, με στοχο να διοχετευσουν το σπερμα που μεταφερει τη θεια ενεργεια στους νεους της φυλης...οι δε νεαροι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρως να συνουσιαστουν μεταξυ τους, και με τη σειρα τους οταν περασουν στην ενηλικιωση κανουν οτι ακριβως εκαναν οι πατεραδες τους!

...οπως καταλαβαινετε οι ιθαγενεις αυτοι δεν εχουν ιδεα τι παει να πει gay-straight-ευρυκωλος-πρωκτοκρουστης και ολα τα αλλα αρχαιοελληνικα και "νεο"-ελληνικα χαριτωμενα!

....ειναι ολιγον ατοπο και γελιο να προσπαθουμε να μεταφερουμε νεωτεριστικες ταμπελες και ηθη σε μια αρχαια κοινωνια που ειχε ισως τελειως διαφορετικα κριτηρια και normes απο τη σημερινη πραγαμτικοτητα...

...η αρχαια ελλαδα, τοσο η Αθηνα οσο και η Σπαρτη ειχαν μια πολυ αυστηρη σταση απεναντι σε ακροτητες...χαρακτηριστικα ηταν zero-sum κοινωνιες! δηλαδη, ή εισαι αρρενωπος, καλος και αγαθος, πολεμιστης , αγερωχος ή ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ!

...χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Αλκηβιαδης ο οποιος λεγεται οτι ηταν μεγαλος γκομενιαρης...ομως πολλοι ωριμοι αντρες της εποχης ποθουσαν να τον εχουν στην κλινη τους...ΟΧΙ γιατι ηταν ΑΔΕΛΦΗ αλλα για ακριβως αυτη την αρρενωποτητα και το καλλος του!

...οσον αφορα την διακωμωδευση των "αδελφων" και "τραβεστι"(στυλ Αγαθωνα) απο τον Αριστοφανη ειναι κατι φυσικο και επομενο σε μια μη ανεχτικη κοινωνια απεναντι στο διαστρεβλωμενο και το χαζο!
...αλλα βλεπετε,στον αντιποδα, στο "Συμποσιο" του Πλατωνα χαρακτηριστικη ειναι η σκηνη του μεθυσμενου παραπονεμενου Αλκηβιαδη για την αρνηση του "ασχημου" Σωκρατη να ερωτοτροπηση μαζι του!!!!(και οχι δεν μιλαγανε για αγαθη φιλια αλλα για ΟΜΟ-φιλια!)

....και παιδια, οι υπερασπιστες της ομοερωτικης αρχαιας ελλαδας εχουν να προταξουν πολλα γραπτα (ακομη και πριν απο τον 8ο αιωνα πχ) που υποστηριζουν τις δικες τους θεωριες (βλ., DOVER: GREEK HOMOSEXUALITY) ...και οι "εθναρχες" εχουν τα δικα τους...

...αυτο ομως που πρεπει να λαβουμε υποψη μας ειναι οτι οπως και στη σημερινη ελλαδα ετσι και στην αρχαια ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ελλαδα, ο ομοφυλοφιλος καταδικαζεται ΑΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!ο αρρενωπος και "ωραιος" ελκυει!
με αλλα λογια , αλλο ΑΔΕΛΦΗ κουνιστη λιγιστη και αλλο "κρυφο"-ΑΝΤΡΟΥΑ-αδελφη!

...ετσι λοιπον, συμφωνω και γω...ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και πολλοι αλλοι επωνυμοι της εποχης...ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΕΣ...δεν μπορουσαν να ηταν ΑΔΕΛΦΕΣ, θα ηταν γελοιο, κανεις δε θα τους επερνε στα σοβαρα!...αλλα ΑΛΛΟ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ (στα σκοτεινα)!

...παντα υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος!

Οσον αφορα τους αγγλους...σας πληροφορω, λογω εμπειριων , ειναι πολυ πιο ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ, και ξενερωτοι συντηρητικοι απο οτι οι Μεσογειακοι λαοι...και αυτο ΜΟΝΟ ενα ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ατομο που εχει ζησει πολλα χρονια το αγγλοσαξωνικο στοιχειο αλλα και το μεσογειακο μπορει να το κρινει...
...και μια εμπειρικη παραθεση...στους gay κυκλους της Νεας Υορκης , οι περισσοτεροι ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙ TOP ACTIVE gay αντρες ειναι αγγλοσαξωνες και οχι μεσογειακοι!! μην μπερδευουμε το ξανθο, λευκο, ατριχο με τη σεξουαλικοτητα των βορειων!

...και αν πιστευετε οτι οι ελληνες ειναι συντηρητικοι και ομοφοβικοι...καντε μια βολτα στην επαρχεια της Μ.Βρεττανιας ή στην καθολικη Ιρλανδια..ή χειροτερα...στις πολιτειες του Νοτου, οπως Τεξας! εκει εχουν παραδοση στο λυντσαρισμα και στο ρατσισμο με προφαση τη θρησκεια και το machismo!

...και δε ξερω ποσοι απο εσας μεγαλωσαν σε χωρια στην ελλαδα, αλλα καθε χωριο εχει και την πουτανα του και τον πουστη του...ο δε 2ος πινει καφε στον καφενε με τους συγχωριανους...και ας τον λενε πουστη! Ας τολμαγε να κανει το ιδιο ο "πουστης" και στο college station του Τεξας...ααααααααααααααααααααα, πετροβολισμα!

..γι'αυτο πριν καποιος πρωτοφωναξει o tempora! o mores! ας προσπαθησει να δει πισω απο τη βιτρινα ....στο παρασκηνιο βρισκεται η αληθεια! οι πουστηδες ειναι παντου σε ολον τον κοσμο στα ιδια ποσοστα...ΑΛΛΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ!

...η σεξουαλικοτητα ενος χαρισματικου ανθρωπου δεν εχει καμμια σχεση με την κοινωνικοτητα του ουτε με το μεγαλειο του! το οτι ο οποιοσδηποτε αρχαιος ημων προγονος τον επερνε ή τον εδινε ! δεν εχει καμμια σχεση με το μεγαλειο της αρχαιας ελλαδας..και ουτε ειναι λογος να υποβαθμιζουμε αυτο το μεγαλειο με τετοιες γελειοτητες και μικροαστισμους του καφενε...η ουσια ειναι οτι η αρχαια Αθηνα ή Σπαρτη εμειναν στην ιστορια για τους γνωστους λογους ΚΑΙ ΟΧΙ για τα πουστρακια ή τους κωλομπαραδες της! Ελεος...ας ξεκολλησουμε λιγακι επιτελους απο αυτη τη χυδαιοτητα...τι σχεση εχει ο κωλος και η ψωλη με τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ και τους νομους του Σολωνα????? ΚΑΜΜΙΑ!
...και να ειναι αληθεια ή οχι.....Ε ΚΑΙ??????? αυτη ειναι η ελληνικη παιδεια??? εαν ηταν ή οχι πουστης ο Μ.Αλεξανδρος ή τι σημαινει αυτη η μεγαλη φυσιογνωμια για την Ελλαδα και τον πολιτισμο!!! Χεστηκαμε για τη σεξουαλικοτητα τους!

xxx
n

ΥΓ και για να μην παρεξηγηθω, ΔΕΝ ειπα οτι η ομοφυλοφιλια ειναι πιο διαδεδομενη στην ελλαδα ..αλλα οπως σε ολες τις παραδοσιακα πολεμοχαρεις macho κοινωνιες οι ομοφυλοφιλοι φροντιζουν να μιμουνται το προτυπο της κοινωνιας τους...τον ΑΝΤΡΑ αρχετυπο! αυτο ομως δε σημαινει οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GAY!...τωρα ποσοι ειναι και ΠΩΣ ειναι ακριβως, ΠΟΣΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!​
 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
521
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
nandia4u επειδή εσύ γούσταρες να αλλάξεις-αν άλλαξες,δεν ξέρω-φύλο,ή επειδή γούσταρες να γαμιέσαι με άντρες,μην απευθύνεσαι στην Αρχαία Ελλάδα για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.Προσωπικά,με όσα τραβεστί έχω δει,απλώς γελάω.Σαν παλιάτσοι μου φαίνονται!Όπως και το τραβέλι στην κατάταξή μου στο ΠΝ,όπου ακούω έναν υπαξιωματικό να φωνάζει "Χριστόπουλος" και να βγαίνει πίσω από μια ντουλάπα,ένα χοντρό πράγμα με κραγιόν,άρωμα βρωμέξ,και ψιλοτάκουνα και να λέει "παρών"!!!Παρούσα έπρεπε να πει!Άσε λοιπόν τον Αλκιβιάδη,τον Σοφοκλή,τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο να αναπαύονται στη γη που τίμησαν,και κοίτα τη δουλειά σου,στη γη που ατιμάζεις με την παρουσία σου.Η επιστήμη έχει τεκμηριώσει ότι τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται.Η προσπάθεια μερικών να πάει κόντρα απλώς γέλια φέρνει.
 

Επισκέπτης
nandia4u επειδή εσύ γούσταρες να αλλάξεις-αν άλλαξες,δεν ξέρω-φύλο,ή επειδή γούσταρες να γαμιέσαι με άντρες,μην απευθύνεσαι στην Αρχαία Ελλάδα για να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.Προσωπικά,με όσα τραβεστί έχω δει,απλώς γελάω.Σαν παλιάτσοι μου φαίνονται!Όπως και το τραβέλι στην κατάταξή μου στο ΠΝ,όπου ακούω έναν υπαξιωματικό να φωνάζει "Χριστόπουλος" και να βγαίνει πίσω από μια ντουλάπα,ένα χοντρό πράγμα με κραγιόν,άρωμα βρωμέξ,και ψιλοτάκουνα και να λέει "παρών"!!!Παρούσα έπρεπε να πει!Άσε λοιπόν τον Αλκιβιάδη,τον Σοφοκλή,τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο να αναπαύονται στη γη που τίμησαν,και κοίτα τη δουλειά σου,στη γη που ατιμάζεις με την παρουσία σου.Η επιστήμη έχει τεκμηριώσει ότι τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται.Η προσπάθεια μερικών να πάει κόντρα απλώς γέλια φέρνει.
και να έχει χώσει πίσω από την μπλούζα δυο λεμόνια για να δείχνει ότι έχει και βυζιά.
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Δεν εχει αδικο η ναντια σε πολλα........
 

amante

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Μηνύματα
60
Like
0
Πόντοι
0
παπούα παπούα γίναμε

...ουδεμίαν σχέσις μεθ' ημών γαρ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom