Νέα

Φίλος με ψυχικό πρόβλημα

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
Φλιπάρισε από τα παραισθησιογόνα?
[/QUOTE]
Αρκετοι διάσημοι το έχουν πάθει επίσης, εξαιτίας του lsd

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.587
Πόντοι
5.060
Καλησπέρα ..παιδικός φίλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με παράνοια. πιστεύει ότι οι πάντες τον ακολουθούν και ότι έχει κάτι στο μυαλό του που τον ελέγχει..
Στράτος αστυνομία των έχει στο στόχαστρο χωρίς λόγο κτλ
Το θεμα είναι δεν δέχεται να πάει σε γιατρό ούτε αναγνωρίζει το πρόβλημα..
Εργάζεται κανονικά ..έχει κάνεις εμπειρία με τέτοιες περιπτώσεις;
Μάλλον όταν δεν μπορεί κάποιος να ελέγξει τον εαυτό του, νιώθει ότι τον ελέγχει κάποιος άλλος. Κατά βάθος βγάζει νόημα.

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
Aν αγαπάς τον φίλο σου και δεν ψάχνεις ένα άτομο για να λες στα άλλα φιλαράκια "κοίτα ο φίλος μας λάλησε, εμείς είμαστε καλά....." να τον πάρεις να τον πας σε ένα νέο ψυχίατρο. Όπως έγραψα και πριν έχω και εγώ φιλαράκι με τέτοιο πρόβλημα, συνενοηθήκαμε με τον αδερφό του τον πήγαμε σε ένα γιατρό φίρμα υποτίθεται στην μικρή τοπική κοινωνία εδώ ηλικιωμένος και βαρύς δεν έπαιρνε πολλές κουβέντες πρώτα που το μόνο που ήξερε ήταν να δώσει κάτι βαριά ψυχοφάρμακα, ο γιατρός αυτός ήταν αλήτης απατεώνας και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να παίρνει τα πενητάρικα κάθε μήνα. Χάσαμε έτσι ένα 6άμηνο. Αλλάξαμε γιατρό πήγαμε σε ένα νέο παιδί, μας άλλαξε την αγωγή του έδωσε αντικαταθλιπτικά 3ης γενιάς, και σε 3 μήνες ο φίλος μας έγινε πραγματικά κανονικός άνθρωπος να μπορείς να μιλήσεις, να μπορεί να αυτοσυντηρηθεί, ξανάαρχισε να δουλεύει.
Η δική μου συμβουλή σε όσους έχουν άτομα με τέτοια προβλήματα είναι μια και μοναδική. Ένας καλός γιατρός, και ένα στήριγμα στο σπίτι και όλα λύνονται. Μην τους αφήνετε αβοήθητους γιατί είναι κάτι που θεραπεύεται. Αντίθετα αν τους αφήσεις επιδεινώνονται πάρα πολύ.
Λέει η παροιμία: " νέο γιατρό και παλιό δικηγόρο.."

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
Γυμναστική, σωστή διατροφή , βιταμίνες, αποφυγή συγκινήσεων και υπερβολών και καταστάσεων που πυροδοτούν ανεπιθύμητα συναισθήματα μπορούν να βοηθήσουν τα ελαφρά περιστατικά... Για σοβαρές καταστάσεις ( σχιζοφρένεια, παράνοια, παραισθήσεις, καταθλιψη κλπ) εκτός των προηγούμενων, είναι απαραίτητο το άτομο να επισκεφτεί καλό- ενημερωμένο στις σύγχρονες τασεις ψυχίατρο ..

sigman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2019
Κριτικές
4
Like
1.056
Πόντοι
366
Το βασικό είναι να δεχθεί να πάει σε ψυχίατρο και αν δεχθεί… να μην κόψει ποτέ την αγωγή εκτός και εάν του το υποδείξει ο γιατρός… και εφόσον έχει παρανοϊκές ιδέες, εννοείται μόνο ψυχίατρο και όχι ψυχολόγο.

thanasis 2001

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2021
Like
22
Πόντοι
0
να μην αφησεις τον φιλο σου να τον βοηθησεις, ειναι κριμα γιατι με τα νεα φαρμακα μπορει να ειναι νορμαλ και παλι απλα αυτοι οι ανθρωποι χρειαζονται υποστηριξη και αγαπη

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.757
Πόντοι
2.816
Τα χάπια είναι αναγκαστικά; Χωρίς αυτά δεν γίνεται να ισιωσει κάποιος;

jormakka

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Απρ 2022
Like
8.507
Πόντοι
2.306
Τα χάπια είναι αναγκαστικά; Χωρίς αυτά δεν γίνεται να ισιωσει κάποιος;

Όχι. Είναι εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου. Δηλαδή ούτε με αυτά γυρνάς στο κανονικό αλλά αποτρέπεις τα χειρότερα. Έχω άτομο συγγενικό έτσι. Με όλα τα συμπτώματα της πρώτης σελίδας. Το έπαθε μετά από κάτι πολύ δυσάρεστο, δεν θα πω φυσικά λεπτομέρειες αλλά με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με το κατά πόσο είναι κληρονομικό ή όχι.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.757
Πόντοι
2.816
Όχι. Είναι εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου. Δηλαδή ούτε με αυτά γυρνάς στο κανονικό αλλά αποτρέπεις τα χειρότερα. Έχω άτομο συγγενικό έτσι. Με όλα τα συμπτώματα της πρώτης σελίδας. Το έπαθε μετά από κάτι πολύ δυσάρεστο, δεν θα πω φυσικά λεπτομέρειες αλλά με έβαλε σε σκέψεις σχετικά με το κατά πόσο είναι κληρονομικό ή όχι.
Δεν έχω αρχίσει να σκέφτομαι τα κληρονομικά.. προς το παρόν κοιτάω πως μπορώ να βοηθήσω γιατί αρνείται να πάει σε γιατρούς.. σε παλιότερη προσπάθεια από τα ζόρια έπεσε κ χτύπησε ..

jormakka

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Απρ 2022
Like
8.507
Πόντοι
2.306
Δεν έχω αρχίσει να σκέφτομαι τα κληρονομικά.. προς το παρόν κοιτάω πως μπορώ να βοηθήσω γιατί αρνείται να πάει σε γιατρούς.. σε παλιότερη προσπάθεια από τα ζόρια έπεσε κ χτύπησε ..

Πάντα αρνούνται γιατί άτομα με τέτοια πάθηση νομίζουν ότι είναι μια χαρά. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δε γίνεται να πείσεις έναν τρελό ότι είναι τρελός (το τρελός εντάξει, δεν είναι σωστός όρος). Θυμάμαι στην περίπτωση που λέω του βάλανε το χάπι στο φαΐ, και έπαιρνε έλεγχε μετά πιάτα κτλ κτλ. Γι’ αυτό, μια χαρά είμαστε, υγεία έχουμε, βλέπω αυτά τα χαϊβάνια στο σάιτ που μαλώνουν για έξτρα και κριτικές και αναλογίες και μ έρχεται να τα σφαλιαρίσω όλα αλλά δεν. Καλή τύχη σου εύχομαι με το άτομο που βιώνει τετοιο γολγοθά στο δικό σου κύκλο. Υπομονή...

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.369
Πόντοι
456
Φίλε δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται προσπάθεια και αγώνας να ξέρεις.

Βοηθείστε τον να αλλάξει περιβάλλον για αρχή και μετά πάτε σε φάρμακο..

jormakka

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Απρ 2022
Like
8.507
Πόντοι
2.306
Φίλε δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται προσπάθεια και αγώνας να ξέρεις.

Βοηθείστε τον να αλλάξει περιβάλλον για αρχή και μετά πάτε σε φάρμακο..

Δεν έχει κατάθλιψη. Είναι ασθένεια του εγκεφάλου όπου κυριολεκτικά σαπίζει, αν μείνει χωρίς φαρμακευτική αγωγή η οποία φροντίζει στο να το αποτρέψει αν και απ’ όσο μου έχουν πει είναι αναπόφευκτο. Ουσιαστικά το καθυστερείς.

Η μεγαλύτερη πουτανα όλων είναι η ζωη. Σε άλλους δίνει τα πάντα απλόχερα, και σε άλλους δίνει αυτά.

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.085
Πόντοι
22.785
:wanker: :wanker:
Για όποιον ρωτάει..
Ο ΣΟΧΟ-ΜΠΑΣΚΕΒΙΤΣ είναι ο ψυχακιας..,

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.369
Πόντοι
456
Δεν έχει κατάθλιψη. Είναι ασθένεια του εγκεφάλου όπου κυριολεκτικά σαπίζει, αν μείνει χωρίς φαρμακευτική αγωγή η οποία φροντίζει στο να το αποτρέψει αν και απ’ όσο μου έχουν πει είναι αναπόφευκτο. Ουσιαστικά το καθυστερείς.

Η μεγαλύτερη πουτανα όλων είναι η ζωη. Σε άλλους δίνει τα πάντα απλόχερα, και σε άλλους δίνει αυτά.
Ξέρω τι είναι φίλε. Απο πρώτο χέρι λόγο της εργασίας μου.

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
λοιπον...(επειδη μιλουσα στο κινητο) αν ειναι το πρωτο μηνυμα του τυπου με τον φιλο του τοτε θελει φαρμακευτικη αγωγη.Αν μιλαμε για κατι αλλο,αντιμετωπιζεται και με ψυχοθεραπεια....αν ομως μιλαμε για μια περίπτωση σα του @jormakka τοτε ας κανει το σταυρο του δε σωζεται με τιποτα:confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom