Νέα

Διαγραφή αιώνιων φοιτητών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα fylobios30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 255
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Δεν είναι πρόβλημα στο να τα πάρεις να φύγεις. Αλλά αν αλλάξουν χώρα , γίνονται για τα μπάζα μαθητές. Ούτε μαθαίνουν τίποτε, ούτε σπουδάζουν.
Δεν μπορεί από ελληνικό σχολείο , στα μισά , να βρεθεί σε άλλο ... με άλλη γλώσσα.

Υπάρχουν και ελληνικά σχολεία έξω, υπάρχουν και διεθνή όπου η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα αγγλικά ή τα γαλλικά. Συν του ότι μπορούν μόλις τελειώσουν, μέσω ειδικής κατηγορίας πανελληνίων, να περάσουν σε ελληνικά ΑΕΙ ως μαθητές από σχολεία εξωτερικου. Με πολύ χαμηλότερες βάσεις από τους αποφοίτους των ελληνικών σχολείων.
Αν παλι είναι παιδιά που τους αρέσει η δουλειά, μπορούν να κάνουν παπάδες και μετά το σχολείο. Σε ξένο ΑΕΙ.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.136
Πόντοι
5.506
Too little too late τύπε..

Για ποια εμπόδια μιλάμε?

Μιλάμε για αυτοδύναμη κυβέρνηση με ανύπαρκτη αντιπολίτευση και ΜΜΕ προκλητικά μπουκωμένα.

Μιλάω για τα υπόλοιπα ναυάγια του πνευματικού καρκίνου της αριστεράς, τα σταλινικά απολιθώματα. Τώρα ναι, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Μόνο αυτό το γαμημένο το χτικιό να μη μας είχε βρει και ήδη θα μιλούσαμε αλλιώς.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
αυτοι μας ενδιαφερουν ρε τυπε,αυτοι θα σου τρεξουν τη χωρα οχι οι γονοι και οι ψωλάδες
αυτους τους "κολίγους" πρέπει να καταφερεις να φερεις πισω αν δεν ειναι πια πολυ αργά και οταν πια το να εχεις κατι εδω θα ειναι σα να εχεις κατι στην Ουκρανια ή στην Αλβανία και τα παιδια σου θα παρακαλουσες να ειχαν πάει Αγγλια να δουλευουν μαζι με ασιάτες

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Μια και κάποιοι με έχουν ρωτήσει σε pm για το θέμα της μετανάστευσης θα γράψω εδώ τη γνώμη μου.

Ξέρω ότι είναι off topic αλλά θα ΄΄καταχρασθώ το νήμα μια και οι ερωτήσεις έγιναν με αφορμή κάποια προηγούμενα posts μου.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Εχω φάει 16 περίπου χρόνια της ζωής μου εργαζόμενος στο εξωτερικό. Αν βάλω κα τα μεταπτυχιακά που έκανα στην Αγγλία πάω περίπου στα 17.

Ακόμη και στο εξωτερικό όταν ζούσα η δουλειά μου απαιτούσε άλλα ταξίδια σε άλλες χώρες.

Επιπλέον και όταν δούλευα στην Ελλάδα η δουλειά μου πάντα απαιτούσε ταξίδια μέχρι και σ'ημερα.

Συνοπτικώς έχω αλλάξει 14 διαβατήρια μέχρι στιγμής. Κάποτε όταν ο γιός μου με ρώτησε κάθησα και μέτρησα ότι έχω ταξιδέψει σε 74 χώρες συνολικά.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Με εξαίρεση κάτι βαρεμένους όπως η αφεντιά μου που έχουν πάθος με τα ταξίδια και μια ακόρεστη περιέργεια να γνωρίζουν άλλα μέρη και άλλους ανθρώπους ελάχιστοι άνθρωποι επιλέγουν να ζήσουν στο εξωτερικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων θα προτιμούσε να ζήσει και να εργαστεί στη χώρα τους.

Η μετανάστευση υποκινείται και ανθίζει κυρίως για λόγους οικονομικής ανέχειας και ανεργίας, και δευτερευόντως για μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων για λόγους ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος τους που τους επιβάλει να εργαστούν σε συγκεκριμένες χώρες.

Η αντιμετώπιση του όρου ξενιτιά από το λαό σαν κάτι έντονα αρνητικό το παραπάνω φαινόμενο αντικατοπτρίζει.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Επί του θέματος. Δεν γουστάρω ούτε να δίνω ούτε να δέχομαι συμβουλές. Κυρίως γιατί αυτοί που σε συμβουλεύουν αυτό στο οποίο συνήθως καταλήγουν είναι να σε αποθαρρύνουν να επιχειρήσεις κάτι στο οποίο οι ίδιοι απέτυχαν.

Αυτό δεν είναι τυχαίο, αναδεικνύει συμπλέγματα ανωτερότητας του ''συμβουλάτορα'', στη βάση του ''Εδώ ολόκληρος εγώ και έφαγα τα μούτρα μου, θα πας εσύ !! ποιός εσύ ?? να πετύχεις εκεί που απέτυχα ολόκληρος εγώ, ούτε να το σκέφτεσαι !!''.

Για να μπορέσει κάποιος να δώσει λοιπόν συμβουλές, και κατ' επέκταση να γίνει δάσκαλος θα πρέπει πρώτα να ακυρώσει την εγωκεντρικότητά του, και αυτά είναι ''κόλπα'' δύσκολα.

Τέλος Πάντων. Αν ξεκίναγε λοιπόν ο γιός μου να κάνει μια πορεία ανάλογη με τη δική μου στο εξωτερικό θα του έκανα τις παρακάτω συστάσεις.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Πρώτον πρέπει να μάθεις καλά τη γλώσσα της χώρας που ζεις, ώστε να μπορέσεις, πέρα από το προφανές της επικοινωνίας, να ενστερνιστείς τη κουλτούρα των εκεί ανθρώπων.

Αυτό δεν είναι θεωρητικό έχει πολλές πρακτικές εκφάνσεις.

Πρέπει για παράδειγμα να αισθάνεσαι και να απολαμβάνεις το χιούμορ τους, όχι απλά να το καταλαβαίνεις.
Μπορώ να αναφέρω δεκάδες άλλα παραδείγματα αλλά προσπαθώ να γράφω λίγα.

Ο καλύτερος τρόπος που εγώ βρήκα για να το κάνω ήταν μέσω του υπερπολύτιμου αυτού asset που λέγεται τοπική ωραία γκόμενα.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Δεύτερον. Πρέπει να σέβεσαι τη χώρα που σε φιλοξενεί.

Η συνήθης προσφιλής τακτική της γκετοποίησης ξένων σε μικρές κλειστές ομάδες που αναλώνονται στο να ''κατηγορούν'' τα κακώς κείμενα της χώρας που τους φιλοξενεί, είναι το πλέον συχνό και ποιο χαζό λάθος.

Γιατί απλούστατα αν όλα πήγαιναν στη δική τους χώρα ρολόι, δεν θα αναγκαζόντουσαν όλοι αυτοί να φύγουν απο αυτή

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Τρίτον. Συνήθως οι χώρες όπου οι Έλληνες μεταναστεύουν παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον και μέσα για να εργασθείς.

Ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα, στο τύπο που έφυγε από το χωριό του και ξεκίνησε λαντζέρης για να καταλήξει 35 χρόνια μετά ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων, και στον Παπανικολάου που προτάθηκε δυο φορές για το Νομπέλ Ιατρικής ( και αδίκως δεν το πήρε ) , είναι η άνευ όρων εργατικότητα.

Και όλοι οι επιτυχημένοι στο εξωτερικό Ελληνες σε αυτό ακριβώς το μοντέλο βασίστηκαν.

Το έχω ξαναγράψει. Πιστεύω ότι η επιτυχία είναι αποκλειστικός κανίβαλος. Τρέφεται μόνο από επιτυχία.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Απλά δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι πρέπει και να ''ζήσεις'' με ότι οι Ελληνες εννοούμε με αυτό το ρήμα. Εργάζεσαι για να ζεις, δεν ζεις για να εργάζεσαι, όσο και αν ιδίως η προτεσταντική δύση προμοτάρει το δεύτερο.

Οι αρχαίοι δικοί μας έλεγαν ''Μέτρον Αριστον'' και ''Μηδέν άγαν''. Και ήξεραν τι έλεγαν.

Αν συνειδητοποιήσεις σε κάποια φάση ότι το αρκετό είναι πάντα και πολύ. Ενώ αντιθέτως το πολύ δεν είναι πάντα αρκετό.

Τότε μπορεί να πετύχεις να ζείς και για το σήμερα και για το αύριο, όσο και αν τα πάντα γύρω σου κινούνται με ένα ιδιαίτερα λαμόγικο τρόπο στη λογική του ''καρότο και μαστίγιο'' απότοκο του Αγγλοσαξωνικού τρόπου ζωής που κυρίως μέσω της βιομηχανίας του θεάματος έχει επιβληθεί ώς ο ένας και απόλυτος τρόπος ζωής σήμερα.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Παρακάτω θα γράψω το δικό μου ΄΄απόσταγμα΄΄ απο τον Εριχ Φρόμ.

Οποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Οσοι τα θεωρούν αυτά παπαριές, σεβαστή η άποψή τους, και απλά τα παραλείπουν.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Παλεύεις όλη μέρα για να έχεις. Θες να είσαι από αυτούς που έχουν όσα χρειάζονται και όσα επιθυμούν !!

Θες να έχεις για να δίνεις και στους άλλους, σε όλους εκείνους που αγαπάς και τους νοιάζεσαι. Πράγματι, το να έχεις, έχει αξία. Και μάλιστα ανεκτίμητη. Αρκεί να ξέρεις τι είναι αυτό που αξίζει να έχεις.

Η αξία όμως του να έχεις δε βρίσκεται στο να αποκτάς ολοένα και περισσότερα αντικείμενα. Αντίθετα, αυτό που αξίζει είναι να κερδίζεις και να αποκτάς είναι εμπειρίες.

Αξίζει να έχεις δει μέρη για τα οποία ίσως και να μην είχες ποτέ την ευκαιρία να ακούσεις.

Αξίζει να έχεις γευτεί γεύσεις από τόπους μακρινούς που σου θυμίζουν εκείνες τις μέρες που ταξίδευες σε άλλες πόλεις, σε άλλες χώρες, που γέμισαν την καρδιά σου με συναισθήματα, και τον ουρανίσκο σου με ένα χείμαρρο καινούριων γεύσεων, και τη ψυχή σου με ηδονές εξωτικές.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Να έχεις περπατήσει δρόμους μακρινούς, δρόμους χωμάτινους, γεμάτους περιπέτεια που έκαναν τα πόδια σου να κουραστούν, αλλά παράλληλα το μυαλό σου να αναζωογονηθεί.

Τότε πράγματι έχεις! Τότε είσαι πλούσιος! Κι ας μην έχεις αντικέιμενα. Αυτά άλλωστε έχουν αξία με ημερομηνία λήξης και η απόλαυση που σου προσφέρουν είναι παροδική.

Τα χρήματα είναι το μέσο για τα πλούτη που αποκτάς από το ταξίδι στη ζωή κι όχι ο αυτοσκοπός.

OP
OP
fylobios30

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
Μιλάω για τα υπόλοιπα ναυάγια του πνευματικού καρκίνου της αριστεράς, τα σταλινικά απολιθώματα. Τώρα ναι, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Μόνο αυτό το γαμημένο το χτικιό να μη μας είχε βρει και ήδη θα μιλούσαμε αλλιώς.

Η αριστερά θα ήταν ασήμαντη , αν δεν είχε τους συνοδοιπόρους.
Η αριστερά έχασε τέλη του 1949 . Τέλη αυγούστου.
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΚΚΕ , ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ , ΕΔΑ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΛΙ.
Αυτό το έκαναν οι συνοδοιπόροι . Ο Παπάγος, ο Καραμανλής, η ΕΡΕ .
Μόνο επί 7ετίας, μπήκε στο περιθώριο.
Το 1974 ο Καραμανλής τους έκανε πάλι νόμιμους.
Υλοποίησε το μεγαλύτερο όνειρό τους, απέναντι στο μεγαλύτερό τους αγκάθι , ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΡΧΕΣ.
Το μεγαλύτερο εχθρό του κομμουνισμού, δεν τον νίκησαν οι κομμουνιστές !
ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ". Ένας συνοδοιπόρος.
Ο ίδιος γέμισε το δημόσιο αριστερούς, επειδή ... είχαν "ταλαιπωρηθεί επί χούντας".
Με αποτέλεσμα ο Ανδρέας, να βρεί έτοιμο στρατό στο δημόσιο το 1981 ! Τον οποίο φυσικά διόγκωσε !
Το 1989 , οι συνοδοιπόροι της ΝΔ πάλι , βάπτισαν "εμφύλιο" το συμμοριτοπόλεμο (χαρακτηρισμός του ΟΗΕ).
Τους συμμορίτες του βάπτισαν "αγωνιστές της εθνικής αντίστασης". Και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !!!!!
Οπότε απέκτησαν νομιμοποίηση . Απέκτησαν κύρος. Έγιναν αποδεκτή πολιτική δύναμη !

Η άθλια διακυβέρνηση Σαμαρά, έφερε το ανέκδοτο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όπως ο Σαμαράς είχε ... επαναφέρει τον ημιθανή Ανδρέα το 1993
και τον κράτησε στην εξουσία το 1995 !!!!! Κι άλλη αναβάθμιση της αριστεράς.

Στη συνέχεια, πρόσφατα .... έδωσαν κι άλλο αέρα στην αριστερά. Οι συνέπειες, θα φανούν από τις επόμενες κάλπες.

Οι αριστεροί , έχασαν τον πόλεμο το 1949 ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ.

Και η χώρα είναι τελειωμένη .

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω !

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Να νιώθεις το άγχος του ταξιδιού. Αυτό αξίζει. Να χτυπάει η καρδιά σου δυνατά τη στιγμή της απογείωσης του αεροπλάνου κι ακόμη δυνατότερα στην προσγείωση προς τη νέα σου περιπέτεια.

Να τρέμουν τα πόδια σου και να μη σταματούν να τρέχουν ωθώντας σε να γνωρίσεις τα πάντα.

Να δεχτείς νέες μυρωδιές, να μιλήσεις με άγνωστους ανθρώπους, να γνωρίσεις τον τρόπο που μιλούν, που φέρονται, που ζουν.

Να γευτείς το φαγητό τους, να γευτείς σεξουαλικά κορμιά αλλιώτικα και εξωτικά, να αφήσεις το μυαλό και την καρδιά σου ανοιχτά σε νέες προκλήσεις ώστε να δεχτούν το καινούριο και να το αφήσουν να βάλει το κάτι παραπάνω σε αυτό που λέγεται «εσύ».

Να αφήσουν το ελιξίριο της ανανέωσης να τρέξει στο αίμα σου.

Ίσως τότε ξαφνιαστείς από το πόσο δε θα σου λείπει η καρέκλα στην οποία περνούσες τις ώρες σου, το λάπτοπ και το κινητό σου, τα πράγματα που σκόπευες να αγοράσεις με χρήματα που τελικά διέθεσες για το ταξίδι…

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Καλή συνέχεια !:hi:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.136
Πόντοι
5.506

το ανέκδοτο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Και κάπως έτσι πέθανε η αριστερή "ιδεολογία" και στην Ελλάδα επιτέλους. Όβερ εντ άουτ.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Πώς λειτουργεί πρακτικά το σύστημα κατ αναλογία.Εστω οτι έχεις μία τάξη με
Ενα μαθητή του 20
Δύο μαθητές του 19
Τρεις μαθητές του 18
Αν οι έξι αυτοί μαθητές φύγουν οι επιδόσεις της τάξης καταποντίζονται.Πέφτουν στο 14 μάξιμουμ.Αν φύγουν μαθητές του 15 ή του 10 δεν επηρρεάζουν πολύ τις επιδόσεις.
Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα.Αυτός που είναι του 20 ξέρει οτι 20 θα του βάζουν και έξω.Αφού είναι αξιολογημένος.Θα πετύχει 100% είναι σίγουρος.
Αυτός παλιά θα γινόταν ο αναγνωρισμένος γιατρός,δικηγόρος,μηχανικός,καθηγητής κτλ,θα ήταν η σπονδυλική στήλη της χώρας.
Τώρα του λένε οι βαθμοί δε λένε τίποτα,υπάρχουν άλλοι χίλιοι παράγοντες που παίζουν ρόλο.Στην πραγματική ζωή είναι πολλά πράγματα.Το ελληνικό πανεπιστήμιο δε σου δίνει αρκετά εφόδια,είναι υποβαθμισμένο κτλ.

Εδώ τώρα είναι η διπλή κοροιδία.Υπάρχει η κοροιδία από την πλευρά γόνων,ψωλάδων με τις παραπάνω θεωρίες.Υποθέτουμε παθητική αντίδραση.Τι σημαίνει αυτό?Δέχεσαι απόλυτα τη θεωρία ψωλά.Δεν κάνεις προσπάθεια να αντιπαρατεθείς ούτε να τη διορθώσεις.Λες μεγάλε έχεις δίκιο.Είναι πολυπαραγοντικό όπως το θέτεις.Δεν είναι θέμα επιδόσεων.Πάω εξωτερικό με το υποβαθμισμένο πτυχίο μου και ελπίζω σε ένα θαύμα.Και να που γίνεται το θαύμα.Δεν είχα ιδέα τι θα γίνει.Απλά έκατσε.

Ο ψωλάς ουσιαστικά έχει εγκλωβιστεί στην παπαροθεωρία του.Ενώ ξεκινάει σα δούλεμα του άλλου καταλήγει δούλεμα του ψωλά.Εντωμεταξύ δεν μπορεί να βγάλει δύο θεωρίες.Πώς έχεις brain drain αφού λες οτι μιλάμε για υποβαθμισμένα πτυχία,πολυπαραγοντικό σύστημα κτλ.Δεν υπάρχει brain drain,υπάρχει τυχαιότης.Ακόμα χειρότερα αν επικαλεστούμε αγνωστικισμό.Δεν ξέρω ρε φίλε αν το πτυχίο είναι καλό,δεν ξέρω αν οι απόφοιτοι είναι καλοί,δεν ξέρω αν οι ψωλάδες είναι καλοί κτλ,δεν ξέρω τίποτα θα δούμε τι θα γίνει στην πράξη.Κηρρύττω αγνωστικισμό.Αυτό είναι το απόλυτο δούλεμα του ψωλά.

Αυτές οι αντιδράσεις παίζουν συνέχεια.Λέει μαλακίες ο Μπαρούφ οτι θα πρέπει οι ξένοι να μας χαρίζουν λεφτά κάθε τόσο για να πάει καλά η οικονομία.Αντί να αντιδράσεις να πεις τι μαλακίες λες ρε Μπαρούφ,δεν κάνεις τίποτα ή υποστηρίζεις κιόλας αυτή την παπαριά.Το αποτέλεσμα είναι καταποντισμός,παράλυση των πάντων.Γιατί ο άλλος περιμένει μια αντίδραση,ένα καλό feedback.Χωρίς feedback δεν μπορεί να κινηθεί.
Κάπως έτσι βλέπουν τα πράγματα οι δραπετεύοντες.Παθητική αντίσταση,αγνωστικισμός κτλ.
Οπότε μένει το εξωφρενικό ο ψωλάς να γίνεται ο απόλυτος πατριώτης.ΓΑΠ πατριώτης,Τσι πατριώτης,μιλάμε γαι τρελλό χαβαλέ.Γιατί αυτός έχει συμφέρον από τη συνέχιση της κατάστασης αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί η κατάσταση χειροτερεύει.Σου λέει ψηφίζω ΓΑΠ,τον πίνω.Ψηφίζω Σαμαρά,με γαμάνε.Ψηφίζω Τσι με αποτελειώνουν.Μα τι σκατά,δεν έχω επιλογές?
Νομίζω οτι δεν έρχεσαι για το κυνήγι έρχεσαι για το γαμήσι είπε ο αρκούδος και κατέβασε το παντελόνι του.

the__undertaker

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2014
Like
28
Πόντοι
1
Για μένα η διάρκεια σπουδών θα έπρεπε να ήταν 2ν και από εκεί και μετά μόνο εξετάσεις, ούτε βιβλία ούτε τίποτα...
Οχι διαγραφή!
Το ν+2 ή ν+3 είναι λίγο για το Έλληνα φοιτητή με τους ανώμαλους καθηγητές που κυκλοφορούν στα πανεπιστήμια. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν μαθήματα που ενώ το έτος έχει περίπου 150 φοιτητές το μάθημα το χρωστούν 500+.
Ποια βιβλια ρε τύπε, μια φορα δινονται τα βιβλια. Και δεκα χρονια να δινεις ενα μαθημα, το βιβλιο το εχεις ηδη παρει εξ αρχης.
Επισης, κατανοω το γεγονος οτι πολλοι παραπονιουνται οτι κοβονται 5 και 10 φορες σε ενα μαθημα.
Αλλά ρε παιδι μου, δεν καταλαβαινω γιατι εγω ποτέ δεν χρειαστηκε να δωσω καν ΤΡΙΤΗ φορα ενα μαθημα.
Κι ας μην ειχα καμια σχεση με παραταξεις και βυσματα.

Κάθε φοιτητής όσο δεν περνάει το μάθημα έχει τα σχετικά δικαιώματα για βιβλία αν αλλάξουν ή προστεθούν, σημειώσεις κτλ. Αν έχει και εργαστήριο πρέπει να το κάνει ξανά μέχρι να το περάσει. ΑΥΤΌ εννοούσα!

Σε πολυτεχνικές σχολές τουλάχιστον συμβαινει συχνά να μαζεύονται πολλοί φοιτητές σε κάθε εξεταστική!
Αντίθετα σε παιδαγωγικές δεν συμβαίνει ποτέ ή σπάνια.
Είναι και ανάλογα σε ποιους ψωναρες καθηγητές θα πέσουν οι φοιτητές. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι ανίκανοι οι φοιτητές αλλά υπάρχει ανικανότητα στον καθηγητή! (για να μην πω τίποτα χειρότερο)

δεν ισχυει κατι τετοιο.,.Απο το 6ο ετος και μετα ο φοιτητης δεν εχει κανενα δικαιωμα..ουτε βιβλιο,ουτε στεγαση ουτε σιτιση ουτε καν πασο...Γι αυτο λεμε οιτ οι φοιτητες ανω του 6ου ετους κοστιζουν μονο την κολλα τους στις εξετασεις..

και γενικα οταν δεν δινεται τελος στις καθηγητικες αυθαιρεσιες,οταν υπαρχουν μαθηματα σε σχολες με 80% αποτυχια το εξαμηνο ή οταν υπαρχουν σχολες 4ετους φοιτησης με 9 χρονο μεσο ορο αποφοιτησης δεν φταινε μονο οι φοιτητες για να χτυπαει το ΝΣ μονο αυτους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom