Νέα

Έξωση για ιδιοκατοίκηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Marie-ann
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 817
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Εντάξει παιδιά, αν διαβάσω 2 σελίδες ακόμα, θα πιστέψω ότι γύρισε και το ενοικιοστάσιο.

Ρε συνέλθετε όλοι σας, αυξημένη προστασία είχαν κάποτε οι εμπορικές μισθώσεις, και αυτό την εποχή που έπεφτε "αέρας" και υπήρχε η έννοια της πελατείας.
Στις αστικές μισθώσεις, μόνο εφόσον η μίσθωση ήταν πρόσφατη και αυτό για καταχρηστική καταγγελία της συμβάσεως (δηλαδή αν πχ. είχες κάνει έξοδα μετακόμισης και στους 3 μήνες στην κατήγγειλε ο εκμισθωτής), μπορούσες να ζητήσεις αποζημίωση. Ειδικά όταν λήξει το συμβόλαιο, και περάσεις σε σιωπηρή αναμίσθωση (δηλαδή η σύμβαση γίνει αορίστου χρόνου με τους όρους της αρχικής ή τελευταίας συμβάσεως), η καταγγελία είναι απρόθεσμη και δεν χρειάζεται σπουδαίο λόγο.

Μαριάννα πήγαινε κορίτσι μου σε έναν δικηγόρο και άσε τις πίπες στο φόρουμ.

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
όχι, απλά της λες έχει λήξει εδώ και καιρό το συμβόλαιο, θέλω τόσα για να το ανανεώσουμε και αν δεν μπορείς έχεις τόσο καιρό για να αποχωρήσεις.
και φυσικά επιμένεις σε αυτήν τη στάση. το θέμα δεν είναι να συμφωνήσει αλλά να καταλάβει ότι δεν έχει και πολλά περιθώρια και θα πρέπει να φύγει.

σωστά
μα αν δώσει περισσότερα ή όσα έδινε στην αρχή, παίρνω το νοίκι και νοικιάζω αλλού και δε τη διώχνω
αλλά με αυτά που δίνει δε βρίσκω τίποτα ικανοποιητικό
συν του ότι έχω 1 σκυλί 2 γατιά
σε δικό μου σπίτι μπορώ να τα βάλω
αν νοικιάσω δύσκολα

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Νομίζω ότι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό και από ότι διάβασα οι δικηγόροι κλπ που πήγες μάλλον επιδείνωσαν (επίτηδες ίσως για να σου πάρουν λεφτά) παρά διόρθωσαν το πρόβλημα!

Όπως λες, το συμβόλαιο έχει λήξει. Εφόσον έχει λήξει πρώτα πρώτα πώς συνεχίζει να μένει στο σπίτι σου; Πώς σε πληρώνει; Πολύ απλά μπορείς να την ενημερώσεις ότι το σπίτι πλέον δεν ενοικιάζεται γιατί θέλεις να μείνεις εσύ και να της ζητήσεις να φύγει. Δε καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα; Κάνατε μια σύμβαση για Χ μήνες και οι μήνες πέρασαν. Εφόσον δεν ανανεώσατε γιατί να θες να μπλέξεις δικηγόρους και ιστορίες;

Εκτός και αν κάτι μου ξεφεύγει  :think:

υποτίθεται, παρ'όλο που δεν ανανεώσαμε, εφόσον συνεχίζει να πληρώνει, είναι σαν να ανανεώσαμε προφορικά
κάποιος μπορεί να στο θέσει με νομική ορολογία αυτό που είπα τώρα :p
παρ'όλα αυτά εφόσον έληξε μπορούμε να τη διώξουμε
το πότε είναι το θέμα και το πως

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
σωστά
μα αν δώσει περισσότερα ή όσα έδινε στην αρχή, παίρνω το νοίκι και νοικιάζω αλλού και δε τη διώχνω
αλλά με αυτά που δίνει δε βρίσκω τίποτα ικανοποιητικό
συν του ότι έχω 1 σκυλί 2 γατιά
σε δικό μου σπίτι μπορώ να τα βάλω
αν νοικιάσω δύσκολα

κοίτα,μπορείς να το κάνεις και έτσι αλλά φορολογείσαι για το νοίκι που παίρνεις και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμιά φοροαπαλλαγή για το νοίκι που ΘΑ πληρώνεις.
οπότε καλύτερα στον δικό σου χώρο.

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
υποτίθεται, παρ'όλο που δεν ανανεώσαμε, εφόσον συνεχίζει να πληρώνει, είναι σαν να ανανεώσαμε προφορικά
κάποιος μπορεί να στο θέσει με νομική ορολογία αυτό που είπα τώρα :p
παρ'όλα αυτά εφόσον έληξε μπορούμε να τη διώξουμε
το πότε είναι το θέμα και το πως

Α δε το ήξερα αυτό με την προφορική ανανέωση.

Έχεις πάει (με καλό τρόπο) να της πεις ότι πλέον χρειάζεσαι το σπίτι; Σου είπε ότι δε φεύγει;

Γενικά θεωρώ ότι αν μπλέξεις δικηγόρο θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι - δε φαίνεται άλλωστε για θέμα που δύο λογικοί άνθρωποι δε μπορούν να λύσουν μόνοι τους!

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
11 σελιδες για ενα πουτσονοικι χαχααχ βαλε το σκυλι εκει να σου κανει ενα γλυφομουνι να ξελαμπικαρεις

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
κοίτα,μπορείς να το κάνεις και έτσι αλλά φορολογείσαι για το νοίκι που παίρνεις και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει καμιά φοροαπαλλαγή για το νοίκι που ΘΑ πληρώνεις.
οπότε καλύτερα στον δικό σου χώρο.

ήδη νοικιάζω ένα πολύ μικρό στουντιάκι για φωτογράφηση και το πληρώνω με το νοίκι που παίρνω
η φορολογία είναι γαμήσι δε με συμφέρει καθόλου
εννοείται καλύτερα στο δικό μου

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Α δε το ήξερα αυτό με την προφορική ανανέωση.

Έχεις πάει (με καλό τρόπο) να της πεις ότι πλέον χρειάζεσαι το σπίτι; Σου είπε ότι δε φεύγει;

Γενικά θεωρώ ότι αν μπλέξεις δικηγόρο θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι - δε φαίνεται άλλωστε για θέμα που δύο λογικοί άνθρωποι δε μπορούν να λύσουν μόνοι τους!

Ναι. Αρκετές φορές. Επιμένει ότι δε φεύγει

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
ήδη νοικιάζω ένα πολύ μικρό στουντιάκι για φωτογράφηση και το πληρώνω με το νοίκι που παίρνω

τι ήθελες να το γράψεις αυτό?  :grin:
ξέρεις τι θα γίνει τώρα... :2funny:

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Ναι. Αρκετές φορές. Επιμένει ότι δε φεύγει

Άρα κάποιος από τους 2 είναι παράλογος εδώ  :headbang:

Αν την απειλήσεις ότι θα πας σε δικηγόρο ;

Δεν είναι δυνατόν να μη φεύγει από το σπίτι σου! Δηλαδή αν νοικιάσεις ένα σπίτι εφόσον πληρώνεις δε μπορεί να σε διώξει κανείς; Δε γίνεται, κάποιος τρόπος θα υπάρχει να προστατευθεί ο ιδιοκτήτης!

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ο ενοικιαστής προστατεύεται από τον νόμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του συμβολαίου γιατί το να αλλάξει κανείς κατοικία είναι μεγάλη υπόθεση.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Ο ενοικιαστής προστατεύεται από τον νόμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του συμβολαίου γιατί το να αλλάξει κανείς κατοικία είναι μεγάλη υπόθεση.

Ενδιαφέρον. Για πες μας περισσότερα. Ειδικά ποιος είναι ο νόμος.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ενδιαφέρον. Για πες μας περισσότερα. Ειδικά ποιος είναι ο νόμος.
Δε ξέρω μαν τώρα ποιος είναι ο νόμος δες εδώ πρώτο αποτέλεσμα στο γκουκγλ αλλά εγώ το ξέρω γιατί έχω συναντήσει την ίδια περίπτωση και είχα ακούσει συμβουλές.

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Άρα κάποιος από τους 2 είναι παράλογος εδώ  :headbang:

Αν την απειλήσεις ότι θα πας σε δικηγόρο ;

Δεν είναι δυνατόν να μη φεύγει από το σπίτι σου! Δηλαδή αν νοικιάσεις ένα σπίτι εφόσον πληρώνεις δε μπορεί να σε διώξει κανείς; Δε γίνεται, κάποιος τρόπος θα υπάρχει να προστατευθεί ο ιδιοκτήτης!

απλά όλοι οι Ελληναράδες θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν γιατί πιστεύουν ότι κανείς τελικά δε θα φτάσει μέχρι τα δικαστήρια
μας είπε "εγώ δε φεύγω να με πάτε δικαστικά!"
και προφανώς πιστεύει πως μιας και αυτό κοστίζει τουλάχιστον 500 ευρώ, δε θα το κάνουμε
όπως πολλοί ας πούμε μου κλέβουν φωτογραφίες και εγώ σαν το μαλάκα δε τους παω δικαστικά για να μη πληρώνω δικηγόρο και συνεχίζουν να παρανομούν
αλλά τώρα επειδή μιλάμε για σπίτι εννοείται θα κινήσουμε διαδικασίες

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26

εισαι σιγουρη πως δεν σε συμφερει το γαμησι ? ισως αν τον νιωσεις βαθια στο κωλαρακι να σου αρεσει...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Δε ξέρω μαν τώρα ποιος είναι ο νόμος δες εδώ πρώτο αποτέλεσμα στο γκουκγλ αλλά εγώ το ξέρω γιατί έχω συναντήσει την ίδια περίπτωση και είχα ακούσει συμβουλές.

Τον link που έδωσες, δεν δουλεύει. Προστασία με την έννοια ότι θα διατηρηθεί η μίσθωση δεν υπάρχει, δεν υπήρχε καν στις εμπορικές παλιά.
Εφόσον όμως με την καταγγελία της τάξει μια εύλογη προθεσμία (πχ. ένα μήνα) είναι μια χαρά καλυμμένη.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Τον link που έδωσες, δεν δουλεύει. Προστασία με την έννοια ότι θα διατηρηθεί η μίσθωση δεν υπάρχει, δεν υπήρχε καν στις εμπορικές παλιά.
Εφόσον όμως με την καταγγελία της τάξει μια εύλογη προθεσμία (πχ. ένα μήνα) είναι μια χαρά καλυμμένη.
Εμένα μου το εμφανίζει κανονικά. Αυτό που λέει πάντως είναι ότι από το 97 δεν ισχύει ο νόμος για την έξωση σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης.
Εδώ σου λέω στην περίπτωση που είχα ψάξει εγώ ήταν για να πουληθεί το ακίνητο και ο ενοικιαστής το τράβηξε 1μισι χρόνο παραπάνω από το συμβόλαιο.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Εμένα μου το εμφανίζει κανονικά. Αυτό που λέει πάντως είναι ότι από το 97 δεν ισχύει ο νόμος για την έξωση σε περίπτωση ιδιοκατοίκησης.
Εδώ σου λέω στην περίπτωση που είχα ψάξει εγώ ήταν για να πουληθεί το ακίνητο και ο ενοικιαστής το τράβηξε 1μισι χρόνο παραπάνω από το συμβόλαιο.

Η ιδιοκατοίκηση μπορεί να έχει καταργηθεί, αλλά σε μίσθωση αορίστου χρόνου λέμε, δεν χρειάζεται σπουδαίος λόγος για την καταγγελία.
Προσωπικά ουδέποτε με την θέσπιση της διαταγής απόδοσης δεν είδα ενοικιαστή να κάθεται πάνω από εξάμηνο μέσα.

Η μόνη δε, δύσκολη περίπτωση που είδα, ήταν μίσθωση στην οποία δεν είχε υπογραφεί μισθωτήριο, και μετά η νοικάρισσα έκανε την τρελή. Προφανώς οι δικοί μου την πάτησαν, ίσως και γιατί θα ήθελαν να πάρουν τα λεφτά στην ζούλα (εμένα πάντως μου είπαν ότι την λυπήθηκαν και την άφησαν να μπει πριν υπογράψουν γιατί τους είπε ότι είχε ανάγκη να μείνει κάπου). Τελικά αποδείχτηκε ότι η αλβανή το είχε σύστημα αυτό, πλήρωσε μόνο την εγγύηση και έκτοτε τους ενημέρωσε ότι θα μείνει τζάμπα και θα φύγει όποτε θέλει αυτή. Και όντως, από την στιγμή που δεν υπήρχε νόμιμος τίτλος (το μισθωτήριο) η τακτική αγωγή θα έπαιρνε μια διετία στο νερό. Βέβαια, λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, καθότι με παρέμβαση τρίτων πήγαν στα τοπικά της ΧΑ, και η νοικάρισσα έφυγε τρέχοντας μέσα σε μια εβδομάδα.

Τέσπα, στην περίπτωση της χαζής, από την στιγμή που θα μπορούσαν να της ζητήσουν να φύγει με την λήξη της μίσθωσης, μπορούν σαφέστατα να το κάνουν και οποτεδήποτε αργότερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom