Νέα

Έξωση για ιδιοκατοίκηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Marie-ann
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 817
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
Αν κατάλαβα καλά, η μίσθωση έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο αλλά εξακολουθεί και πληρώνει κανονικά στο μήνα της το ενοίκιο.Μάλιστα.
Ερώτηση: Το αρχικό υπογεγραμμένο συμφωνητικό (και όποιο άλλο τυχόν υπήρξε) κατατέθηκε στην ΔΟΥ? Τα έσοδα από τα ενοίκια τα δήλωνες στην Εφορία? Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που δεν υπάρχει καν κατατεθημένο στη ΔΟΥ συμφωνητικό, τα δήλωσες τα έσοδα στην τελευταία σου δήλωση? Κι αν ναι, πώς το δικαιολογείς?
(Ρωτάω, μήπως και πηγαίνοντας δικαστικά σου γυρίσει μπούμεραγκ και ψάχνεις μετά στο Bou για λογιστές και εφοριακούς)

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Αν κατάλαβα καλά, η μίσθωση έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο αλλά εξακολουθεί και πληρώνει κανονικά στο μήνα της το ενοίκιο.Μάλιστα.
Ερώτηση: Το αρχικό υπογεγραμμένο συμφωνητικό (και όποιο άλλο τυχόν υπήρξε) κατατέθηκε στην ΔΟΥ? Τα έσοδα από τα ενοίκια τα δήλωνες στην Εφορία? Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που δεν υπάρχει καν κατατεθημένο στη ΔΟΥ συμφωνητικό, τα δήλωσες τα έσοδα στην τελευταία σου δήλωση? Κι αν ναι, πώς το δικαιολογείς?
(Ρωτάω, μήπως και πηγαίνοντας δικαστικά σου γυρίσει μπούμεραγκ και ψάχνεις μετά στο Bou για λογιστές και εφοριακούς)

Ο λογιστής θα συνεργαστεί με τον δικηγόρο προς το συμφέρον του πελάτη.

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Ρε φιλε αληθεια, πού να παει το μυαλο μου???
Ηταν πολυ προχωρημενο να σκεφτω οτι με την λεξη "εξωδικο" θεωρουσε οτι γινεται "εξωση" επειδη μοιαζουν οι λεξεις...

τίποτα δε ταύτισα
απλά στην απάντηση μου ξαναρώτησα για την έξωση γιατί για αυτήν μιλάω τοσην ώρα
με το εξώδικο δεν ξέρω καν τι παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση και τι πρέπει να κάνω
μετά μου εξήγησαν πως με το εξώδικο στέλνεις τη καταγγελία και έβγαλα μια άκρη
αν είσαι τόσο έξυπνος και επαγγελματίας, εξήγα
άσε την έπαρση  :jerking:

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Ε, ο σκοπός του εξώδικου θα ήταν όμως η έξωση, έτσι?

Νταξ μωρέ, αφού σου είπε πως δεν ήξερε ότι είσαι χασοδ.... δικηγόρος θέλω να πω!  :grin:

Τωρα αφότου το έμαθε... ίσως παραπιρφορίστηκε...  :dunno: μην απογοητεύεσαι, έχασες τίποτα..?

θα έστελνα αν δεν είχε τέτοια έπαρση του τύπου "ξέρεις ότι είμαι δικηγόρος και δεν έστειλες?" (που να το ξέρω?)
"και αφου δεν έστειλες δε σε βοηθάω" μπράβο καλός μαλάκας είσαι κι εσύ, πας να αποσπασεις πμ
και μετά κοροιδεύεις κιόλας
αν κοροιδεύεις και τους πελάτες σου , θα έχεις πολύ δουλειά  :jerking:

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
τίποτα δε ταύτισα
απλά στην απάντηση μου ξαναρώτησα για την έξωση γιατί για αυτήν μιλάω τοσην ώρα
με το εξώδικο δεν ξέρω καν τι παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση και τι πρέπει να κάνω
μετά μου εξήγησαν πως με το εξώδικο στέλνεις τη καταγγελία και έβγαλα μια άκρη
αν είσαι τόσο έξυπνος και επαγγελματίας, εξήγα
άσε την έπαρση  :jerking:
ουτε δικη δεν εχει κανει οχι να κερδισει κιολας...

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
θα έστελνα αν δεν είχε τέτοια έπαρση του τύπου "ξέρεις ότι είμαι δικηγόρος και δεν έστειλες?" (που να το ξέρω?)
"και αφου δεν έστειλες δε σε βοηθάω" μπράβο καλός μαλάκας είσαι κι εσύ, πας να αποσπασεις πμ
δεν σου ειχε πει οταν μπηκες πρωτη φορα "ειμαι ο Αλεξανδρος,καλως ηρθες"?

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16

επειδή η μάνα μου είναι η επικαρπώτρια και εγώ έχω την ψιλή κυριότητα , η μάνα μου έχει το δικαίωμα να το νοικιάσει και ασχλείται με αυτά
απλά έφτασα 27 και οικονομικά πλέον μπορώ να μείνω μόνη μου και θέλω να παω σπίτι μου
και ναι όλα τα ενοίκια τα αναφέρουμε κανονικά στην εφορία ακόμη και τον τεέυταία χρόνο
έχουμε συμβουλευτεί και λογιστη
όλα οκ

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
επειδή η μάνα μου είναι η επικαρπώτρια και εγώ έχω την ψιλή κυριότητα , η μάνα μου έχει το δικαίωμα να το νοικιάσει και ασχλείται με αυτά
απλά έφτασα 27 και οικονομικά πλέον μπορώ να μείνω μόνη μου και θέλω να παω σπίτι μου
και ναι όλα τα ενοίκια τα αναφέρουμε κανονικά στην εφορία ακόμη και τον τεέυταία χρόνο
έχουμε συμβουλευτεί και λογιστη
όλα οκ

Τότε νομίζω ότι όλα είναι ΟΚ. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, βάζεις το δικηγόρο να συντάξει ένα εξώδικο, το οποίο θα ορίζει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τη νοικάρισσα΄να την κάνει (πχ 2 μήνες) το οποίο και παραδίδεται σε αυτή (και παραλαμβένεται ενυπογράφως) μέσω δικαστικού κλητήρα ή θυροκολείται (σε περίπτωση απουσίας, αλλά εδώ μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις πχ. θυροκολλήθηκε αλλά ποτέ δε το βρήκα, το πήρε ο αέρας, το πέταξε η καθαρήστρια, κλπ). Από τη στιγμή που παραλαμβάνει το εξώδικο και δεν συμμορφώνεται, τότε ενδίκως την στέλνεις στο καλό (2 μήνες προθεσμία το εξώδικο + 2-3 μήνες η εκδίκαση = 5-6 μήνες όπως ειπώθηκε κι άντε γειά!) Όντως το θέμα "ιδιοκατοίκηση" δεν παίζει εδώ και κάποια χρόνια (για ιδιοχρηση δε γνωρίζω) αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον κάποιο ενυπόγραφο , από αυτήν, συμφωνητικό, πιστεύω εύκολα θα φύγει (από τη στιγμή που σκάσουν στη πόρτα της τα αρμόδια δικαστικά και αστυνομικά πρόσωπα)! (γνώμη μου. Αν κάνω λάθος -καθότι δεν είμαι νομικός σύμβουλος και δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου- ας απαντήσουν οι πιο γνώστες) Θεωρώ όμως δεδομένο ότι τα πάντα θα γίνουν από τη μεριά της μητέρα σου η οποία έχει την επικαρπεία κι όχι από σένα με την ψιλή κυριότητα. 

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Τότε νομίζω ότι όλα είναι ΟΚ. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, βάζεις το δικηγόρο να συντάξει ένα εξώδικο, το οποίο θα ορίζει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τη νοικάρισσα΄να την κάνει (πχ 2 μήνες) το οποίο και παραδίδεται σε αυτή (και παραλαμβένεται ενυπογράφως) μέσω δικαστικού κλητήρα ή θυροκολείται (σε περίπτωση απουσίας, αλλά εδώ μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις πχ. θυροκολλήθηκε αλλά ποτέ δε το βρήκα, το πήρε ο αέρας, το πέταξε η καθαρήστρια, κλπ). Από τη στιγμή που παραλαμβάνει το εξώδικο και δεν συμμορφώνεται, τότε ενδίκως την στέλνεις στο καλό (2 μήνες προθεσμία το εξώδικο + 2-3 μήνες η εκδίκαση = 5-6 μήνες όπως ειπώθηκε κι άντε γειά!) Όντως το θέμα "ιδιοκατοίκηση" δεν παίζει εδώ και κάποια χρόνια (για ιδιοχρηση δε γνωρίζω) αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον κάποιο ενυπόγραφο , από αυτήν, συμφωνητικό, πιστεύω εύκολα θα φύγει (από τη στιγμή που σκάσουν στη πόρτα της τα αρμόδια δικαστικά και αστυνομικά πρόσωπα)! (γνώμη μου. Αν κάνω λάθος -καθότι δεν είμαι νομικός σύμβουλος και δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου- ας απαντήσουν οι πιο γνώστες) Θεωρώ όμως δεδομένο ότι τα πάντα θα γίνουν από τη μεριά της μητέρα σου η οποία έχει την επικαρπεία κι όχι από σένα με την ψιλή κυριότητα. 

Ναι όντως η μητέρα πρέπει να τα κάνει αυτά, αλλά εγώ θα τον πληρώσω τον δικηγόρο και εγώ θα παω να μείνω οπότε συμμετέχω στις αποφάσεις
Τα ίδια που μου λες μου είπε και ο δικηγόρος που είδα προχτές
Της στέλνει την έξωση με κλητήρα, και αφότου παραλάβει την έξωση ίσως συμμορφοθεί και φύγει
Αν δεν συμμορφοθεί όμως θα εκδικαστεί η υπόθεση τον Ιανουάριο και θα βγει η απόφαση Ιούνιο!!!
Καλά κρασιά!!!
Άλλος δικηγόρος όμως μου είπε κάτι άλλο που ειπώθηκε και εδώ μέσα
Πως δεν χρειάζεται καν να μπούμε στη διαδικασία δικαστηρίων
Έχει βγει νέος νόμος και το θέμα λύνεται πολύ πιο γρήγορα
Στέλνεις καταγγελία και με τη καταγγελία είναι υπορεωμένη να φύγει
Τι σκατά ισχύει απ'όλα?
Εννοείται δε τα καταλαβαίνω πλήρως, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο και δε βγάζω άκρη

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Ναι όντως η μητέρα πρέπει να τα κάνει αυτά, αλλά εγώ θα τον πληρώσω τον δικηγόρο και εγώ θα παω να μείνω οπότε συμμετέχω στις αποφάσεις
Της στέλνει την έξωση με κλητήρα, και αφότου παραλάβει την έξωση ίσως συμμορφοθεί και φύγει
Αν δεν συμμορφοθεί όμως θα εκδικαστεί η υπόθεση τον Ιανουάριο και θα βγει η απόφαση Ιούνιο!!!
Καλά κρασιά!!!
Τι σκατά ισχύει απ'όλα?
Εννοείται δε τα καταλαβαίνω πλήρως, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο και δε βγάζω άκρη
ΔΕΝ μπορεις να βγαλεις εναν ανθρωπο σε μια μερα απο το σπιτι που μενει επειδη ετσι καυλωσες....προσπαθησε να συνεννοηθείς και δωσε λιγο χρονο.....

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
ΔΕΝ μπορεις να βγαλεις εναν ανθρωπο σε μια μερα απο το σπιτι που μενει επειδη ετσι καυλωσες....προσπαθησε να συνεννοηθείς και δωσε λιγο χρονο.....

ηλίθιος είσαι άνθρωπέ μου?
είπαμε της το λέμε απ'τον Ιούνιο
και είπαμε πως εννοείται πως θα της δώσουμε προθεσμία
όσο για το έτσι επειδή μου καύλωσε, δε ξέρεις τους λόγους, και ούτε σου οφείλω εξηγήσεις ειδικά με τον τρόπο που μιλάς

Spiste

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Λογικές μου ακούγονται οι απαντήσεις σου (κι αυτή και άλλες που έχεις δώσει) και οι απορίες σου

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
ηλίθιος είσαι άνθρωπέ μου?
είπαμε της το λέμε απ'τον Ιούνιο
και είπαμε πως εννοείται πως θα της δώσουμε προθεσμία
όσο για το έτσι επειδή μου καύλωσε, δε ξέρεις τους λόγους, και ούτε σου οφείλω εξηγήσεις ειδικά με τον τρόπο που μιλάς

δωστης μωρε μια προθεσμια 4-5 χρονακια να εχει και αυτη τον χρονο της να συμβιβαστει με το γεγονος οτι δεν θα πρεπει πια να ειναι αντιμετωπη με το απολυτο θηλυκο την μαριαννα....δεν ειναι ευκολες αποφασεις αυτες....θελουνε χρονο....

Doctormit

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2010
Like
230
Πόντοι
21
Καλά κρασιά!!!
Τι σκατά ισχύει απ'όλα?
Για αρχή, για να μην χανόμαστε, ο κλητήρας δεν είναι ταχυδρόμος που διανέμει "εξώσεις", ο δικαστικός κλητήρας παραλαμβάνει και προωθεί/παραδίδει "εξώδικα".
Το συγκεκριμένο εξώδικο λέει: ή φεύγεις σε 1-2 μήνες ή σε πάω δικαστικώς και φεύγεις στους 5-6 μήνες (περίπου τόσο παίρνει)
Όμορφα, απλά κι ωραία!

Επισκέπτης
Θέλω να κάνω έξωση για ιδιοκατοίκηση στη νοικάρα μου
Βρίσκομαι στην αναζήτηση δικηγόρου αυτές τις μέρες
Έχω αποφασίσει να τη διώξω απ'τον Ιούνιο αλλά μιας και τόσο καιρό ήταν κλειστά τα δικαστήρια και δεν υπήρχε νόημα να κάνω κάτι.
Το θέμα είναι ότι άλλος μου λέει ότι έχουν αλλάξει οι νόμοι και αυτές οι διαδικασίες πλέον γίνονται πολύ πιο σύντομα,
άλλος μου λέει ότι θα πάρει κάνα χρόνο μέχρι να γίνει το δικαστήριο και να βγει η απόφαση.
Τι παίζει πραγματικά?
Μήπως αυτός που μου λέει πως θα 'χουμε ξεμπερδέψει σε 2-3 μήνες μου λέει μαλακίες για να του δώσω την υπόθεση, ή μήπως μου λέει μαλακίες ο άλλος που λέει ότι θα πάρει ένα χρόνο?
Έχει κανείς προσωπική πείρα απο εξώσεις εδώ μέσα?
Ακούω πως πλέον πολύς κόσμος που νοικιάσει έχει αναγκαστεί να διώξει ενοικιαστές, γιατί πλέον κανείς δε πληρώνει.
Βέβαια αν δε πληρώνει ο άλλος η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και σύντομη και δυστυχώς αυτή πληρώνει κανονικά.
Παίζει να είναι κανείς δικηγόρος ή να έχει κανέναν να συστήσει?

αρα εχις πρικα.

The Lover

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2005
Like
415
Πόντοι
36
Καλά κρασιά!!!
Τι σκατά ισχύει απ'όλα?

..και την πρώτη φορά από πίσω, δεν το καταλάβαινες πλήρως, αλλά έβγαλες άκρη...>!!!!!!

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
387
Πόντοι
36
Καλά κρασιά!!!
Τι σκατά ισχύει απ'όλα?
αυτο ισχυει στο αν δεν σου πληρωνει τα τα νοικια... απο την στιγμη που στα πληρωνει πας με εξωδικο οπως σου ειπαν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom