Μπαίνω αργά επειδή δουλεύω βράδυ αυτή την περίοδο.
Αφού δεν έχεις ηθικούς φραγμούς. Μην το παίζεις τώρα ειρηνιστής. Ένα ανθρωπάκι που σκέφτεται την πάρτη του είσαι, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο. Ατομικισμός και ωφελιμισμός δεν είναι ούτε ιδεολογίες ούτε επιδέχονται ηθικής. Όσο για την «συμφωνία» που αναφέρεις πως σε απείλησαν, άρα είναι και άκυρώσιμη, μπορείς να υπαναχωρήσεις και να συμφωνήσεις με άλλη κοινωνία που θα κάνει δεκτό το αίτημα σου. Ξέρεις όμως πως
ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Γι’ αυτό το λόγο και θα κάνεις το κοινωνικό συμβόλαιο λέγοντας ΨΕΜΑΤΑ. Εκτός από την
απειλή όμως, που αποτελεί λόγο για να σπάσει το ένα μέρος τη συμφωνία υπάρχει και η
πλάνη . Αυτό δηλαδή που κάνεις εσύ. Όπως λοιπόν σπας εσύ την συμφωνία όποτε θελήσεις, έτσι και η Κοινωνία σπάει την συμφωνία.
Ο λόγος? Πολύ απλός,
επειδή χρησιμοποίησες απατηλά μέσα για να σε δεχτεί ως μέλος της.
Η ποινική σου ρήτρα? Φυλάκιση στην καλύτερη, θάνατος στην ακόμα καλυτερότερη….
Όταν ένας τύπος βάλει το πιστόλι του στο κεφάλι μου και με ρωτήσει αν πιστεύω σε αυτά που πιστεύει, π.χ. Χριστός, Μανιτού, δέντρα και λίμνες, θα πω ψέματα για να σώσω τη ζωή μου. Μετά το βλέπω ηθικότατο να του τη φέρω. Η ηθική μου είναι απλή και διαφορετική από τη δική σου. Βάζω τον εαυτό μου πάνω από όλα τα άλλα. Αυτό που δε μπορείς να καταλάβεις είναι πως διαφέρουμε σε θέματα ηθικής και γιαυτό με κατηγορείς. Εγώ από την άλλη δε σε κατηγορώ αλλά λέω πως είσαι ηλίθιος. Απόψεις είναι αυτά.
Και μια υποσημείωση περί όρκου. Πέραν του θρησκευτικού όρκου που εσένα δε σου λέει τίποτα υπάρχει και ο πολιτικός όρκος. Ορκίζεσαι στην
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΣΟΥ. Ούτε αυτός ο όρκος σου λέει τίποτα?
Αλλά που να βρεις τα αρχίδια να κάνεις πολιτικό όρκο στο στρατό??
Θρησκευτικό μαζί με τα άλλα πρόβατα ανοιγοκλείνοντας το στόμα σου και έτσι νομίζεις πως καθάρισες… Την άλλη φορά κάνε δακτυλάκια….
Δεν σου είπε κανείς πως οφείλεις να δώσεις τη ζωή σου. Σου παρέχει ένα όπλο και
ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! Την ζωή σου θα στην πάρει αν την εξαπατήσεις… ξέρεις εσύ τον τρόπο. Μην διαστρεβλώνεις τις λέξεις και τα νοήματα. Αφενός δεν τα κατέχεις και αφετέρου γίνεσαι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!
Ούτε ο πολιτικός μου λέει τίποτα, να τη χέσω την τιμή και την υπόληψή μου αν είμαι νεκρός. Στο στρατό ούτε καν βρέθηκα στο σημείο να ορκιστώ. Δε πήγα καν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει κάτι, αν με υποχρέωναν θα έκανα αυτό που λες. Θα ανοιγόκλεινα το στόμα μου. Πρόβατο είσαι όταν κάνεις αυτό που κάνουν οι άλλοι, όταν ορκίζεσαι.
Οφείλω να αμυνθώ? Πάλι παραλογίζεσαι. Η Ελλάδα με έβαλε εκεί με το ζόρι, δεν οφείλω τίποτα σε κανέναν. Η κάθε χώρα θέλει τους πολίτες της να οφείλουν και εσύ το δέχεσαι.
Τώρα θα μας μιλήσεις και για την Ηθική σου…
Είναι ανήθικο να βάζεις το κέρδος πάνω από τις ζωές των άλλων και δεν είναι ανήθικο να βάζεις τον εαυτούλη σου πάνω από το Σύνολο????
Μας είπες ρε πως αρνείσαι τον θάνατο γιατί δεν βρίσκεις κανένα ώφελος. Αν έβρισκες, δεν θα τον επιδίωκες?????
Τα ίδια σκατά είσαι με τους εφοπλιστές που κράζεις, απλά δεν διαθέτεις τα μέσα για να κάνεις το ίδιο. Όσο για τον Νίτσε πρώτα ξεφορτώθηκε το κουφάρι του παλιού του εαυτού… Σου συνιστώ να κάνεις το ίδιο.
Η ηθική μου είναι απλή, ο εαυτός μου πάνω από όλα και όσον αφορά του άλλους, η ζωή τους. Θα σώσω κάποιον αν δεν υπάρχει κίνδυνος για εμένα. Θα είμαι υπέρ κάποιου πράγματος αν σώζει ζωές και δεν επηρεάζει τη δική μου. Θα κατηγορήσω κάποιον που για λεφτά σκότωσε κάποιον.
Όχι βλάξ. Αυτός που μια κοινωνία τον θεωρεί μέλος της και όταν χρειαστεί να πολεμήσει στο πλάι των υπολοίπων, εκείνος τους λέει να πάρουν τα παπάρια του και την κάνει για το δίπλα χωριό για να μείνει ζωντανός λέγεται ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Στο λεξικό της μητρικής σου γλώσσας,
δίπλα στο λήμμα ΠΡΟΔΟΤΗΣ έχει την φωτογραφία σου. Και μιας και αναφέρεις τον Λεωνίδα και τους 300 ηλίθιους του, εσύ σε τι διαφέρεις από τον Εφιάλτη????
Ποιος μου εγγυάται πως για να σώσεις το τομάρι σου δεν θα πας με τον εχθρό…. Η ηθική σου???? Δεν το νομίζω μας την είπες και αυτή.
Και στον θάνατο αναζητάς το ώφελος… Δεν θα το ζητήσεις στη ζωή…
Και ποιος σου είπε ρε πως η Κοινωνία σε θέλει για μέλος της????
Να δουλεύεις, να παράγεις, να πληρώνεις και να αγοράζεις. Ποια από αυτές δεν είναι δραστηριότητα της ζωής?????
Στο ξανάπα οι Κοινωνίες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ!
Αν αυτό το ονομάζεις εσύ προδοσία τότε δεν έχω πρόβλημα με τον ορισμό σου, εγώ το ονομάζω εξυπνάδα. Είναι όπως το βλέπει ο καθένας. Αν για να σώσω τη ζωή μου έπρεπε να προδώσω τη χώρα, θα το έκανα, ο εφιάλτης το έκανε για το κέρδος νομίζω. Αν έχω άδικο και το έκανε για να σώσει τη ζωή του καλά έκανε. Τα υπόλοιπα που έγραψες είναι απλά παραλογισμοί. Δεν έβγαλα άκρη.
Και όπως επαρκώς εξηγήθηκε
οι Κοινωνίες αποφασίζουν για τα μέλη τους. Το Σύνολο. Όχι η Μονάδα.
Το Σύνολο λοιπόν ξέρει πια πως είσαι και ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Τώρα έμαθε πως είσαι και ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΟΣ.. Και τέτοιους ανθρώπους ΚΑΝΕΙΣ δεν τους θέλει κοντά του, όχι απλά σε μια κοινωνία, ούτε καν σε μια δουλειά. Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να στηριχτείς απάνω τους για να προοδεύσεις. Την προδοσία πολλοί ελάτρεψαν. Τον προδότη ΟΥΔΕΙΣ. Μην απορείς λοιπόν που κάποιοι θέλουν την αποβολή σου από τώρα και την ταυτότητα σου για να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, το οποίο ευθαρσώς δήλωσες πως θα εξαπατούσες για να σε κάνει δεκτό ή θα το πρόδιδες στην ύστατη στιγμή. Μην απορήσεις ούτε όταν, αφού τους γυρίσεις την πλάτη στην ύστατη στιγμή, το μαχαίρι θα σου έρθει
πισώπλατα… Εσύ τους την γύρισες.
Αν νομίζεις πως απειλώ το σύνολο του bourdela είναι πράγματι περίεργο, μάλλον θες να μην είμαι εδώ επειδή με αντιπαθείς επειδή βλέπεις πως είμαι συνεπής σε αυτά που αντιπροσωπεύω.
Επίσης, εδώ που συμμετέχεις είναι το Forum του site. Επειδή δεν είναι η μητρική σου γλώσσα να σου το μεταφράσω.
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ=FORUM. Φυσικά και μιλάμε για πουτάνες και μπουρδέλα, όπως και για πολλά άλλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. Το φόρουμ είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, είτε το δέχεσαι, είτε όχι. Εφόσον όμως δήλωσες
ΔΗΜΟΣΙΑ πως δεν θα είχες πρόβλημα να γίνεις προδότης, η Κοινότητα οφείλει να λάβει τα μέτρα της. Όσο για τα μπουρδέλα σιγά μην πάρουμε και την γνώμη σου. Είναι προφανές πως παίζεις το πουλάκι σου…
Είσαι βλάκας αλλά δε πειράζει, δε φταίς εσύ για αυτό.
Γιατί η Κοινωνία θα διαλυθεί από κάποιον τρίτο που θα της επιτεθεί και την επιβουλεύεται. Δεν θα αυτοκαταστραφεί. Και όλες οι κοινωνίες ξέρεις μπορεί να δεχτούν επίθεση, ανά πάσα στιγμή, από οποιονδήποτε τρίτο. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Αν βρεις κοινωνία που δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί έλα να μας την πείς και μας. Αλλά τι λέω και αυτό για την πάρτη σου θα το κρατήσεις… ποιό το όφελος ε?????
Δε με νοιάζει, ας διαλυθεί, θα πάω σε άλλη κοινωνία και ας διαλυθεί και εκείνη. Η επιβίωση με νοιάζει πιο πολύ από το ξεβόλεμά μου.
Η Γή γυρίζει Γαλιλαίο… και αυτό είναι προφανές, ήτοι φανερό και αντιληπτό απ’ όλους. Το γεγονός πως εσύ δεν το δέχεσαι, ως δόγμα (ανάθεμα με και αν ξέρεις την σημασία της λέξης αυτής…) δεν του στερεί την υπόσταση του προφανούς.
Όλοι το βλέπουν, εκτός απ’ όσους εθελοτυφλούν. Σε αυτούς ανήκεις ΕΣΥ!
Η γη γυρίζει όμως πριν το 1500 η γη δε γύριζε εξυπνάκια. Δεν ήταν φανερό τότε. Πως ξέρεις πως αυτά που είναι φανερά για εσένα δεν είναι βλακείες για εμένα? Το δόγμα είναι να δέχεσαι πως θα δώσεις τη ζωή σου για οτιδήποτε. Αν δε το καταλαβαίνεις, είναι επειδή είσαι δογματικός. Με τις σοφιστείες δε βγάζεις άκρη.
Δεν δέχεσαι τα προφανή, αλλά ένα είναι προφανές... Στις 3.30 το ξημέρωμα ήθελες να πάρεις τηλέφωνο κάποιον άγνωστο σου για να «… βγάλετε άκρη». Δεν στο λέω στα ίσια, αλλά έχεις μεγάλο πρόβλημα και πλέον είναι ξεκάθαρο πως οι αφέλειες 16χρονου που μας τσαμπουνάς με το υφάκι του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έχουν άλλο σκοπό… Έχε χάρη που έχω κάνει τάμα στον Μανιτού και δεν γαμάω στράκια…
Σωστά, έχεις κάνει τάμα στον Μανιτού να σε γαμάνε μόνο (είσαι μαλάκας).
Από τα υπόλοιπα μέλη ζητώ συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά θα συμφωνήσω με τον georgebest. Ο τύπος είναι παράδειγμα προς αποφυγή ή πολύ απλά θέλει να κερδίσει τη δημοσιότητα
από άλλα μέλη... Αρκετή φαιά ουσία κατανάλωσα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι και ευγενικοί Εθνικιστες για να αφουγκραστούν τις ανησυχίες του...
Το κεφάλι μου ζαλίστηκε από τις τόσες πολλές μαλακίες του...
Ο georgebest υπερασπίζονταν κάτι χωρίς λογική, αν δέχονταν να τον πάρω τηλέφωνο θα καταλάβαινε το λάθος του, όμως είναι από αυτούς που δε παραδέχονται τα λάθη τους, γιαυτό και δε το δέχτηκε.
Κακός Ινδιάνος Μίλησε..............
[/quote]
Οι άλλοι που με κατηγορούν, δε τους αδικώ, λογικό να είσαι διατεθειμένος να δώσεις τη ζωή σου, και να βλέπεις κάποιον που νομίζει πως είναι καλύτερος και δε θέλει να το κάνει, τους κάνει να νιώθουν κορόιδα. Αυτό είναι ανθρώπινος λόγος.
Ο λόγος που σου απάντησα κακέ μαλάκα ινδιάνε είναι επειδή νιώθω μια έντονη προσωπική αντιπάθεια για εσένα. Όσο πιο πολύ καταλάβεις τις απόψεις μου τόσο πιο πολύ θα σκυλιάζεις με εμένα και τόσο πιο πολύ θα χαίρομαι που σκυλιάζεις. Γουστάρω όταν αντιπαθώ κάποιον, πρώτα επειδή δε το κάνω συχνά και δεύτερο επειδή βγάζει κάτι πολύ ανθρώπινο από μέσα μου.
ADMIRAL GR, εσένα δε σε αντιπαθώ επειδή είσαι απλά βλάκας. Μου αρέσει όμως να στη λέω γιατί μου θυμίζεις βλακεία μωρού που θυμώνει.
Τα παιδιά που συζητάγαμε χθες βράδυ (ακόμα και ο georgebest που είχε πρόβλημα αντίληψης λογικών θεμάτων μου είναι πολύ πιο συμπαθή - και βλέπω πως με βρίζει κιόλας), ακόμα και αν δε με συμπαθούν, δε με πειράζει.