Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Πάνω στης Τρίας τα βουνά που 'ταν σαν κωλομέρια
καθότανε ο Όμηρος με την ψωλή στα χέρια
καθώς μαλακιζότανε και κόντευε να χύσει,
του ήρθε θεία έμπνευση το έργο του ν' αρχίσει.
Σου το συνεχιζω....αρπαζει πεννα και χαρτι....χαρι και καλαμαρι και αφου στο κωλο του εχωσε ενα μακρυ κονταρι εγραψε...ο Τρωικος ο πολεμος ειχε αφορμη τον Παρι, της Τροιας το κωλοπαιδο με το φαρδυ παπαρι!Αδελφε Μενελαε και αν ησουν η αιτια μην απελπιζεσαι και συ...και βαρα μαλακια!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:....Εγραψα κατι για χαβαλε.....καθοτι τον Ομηρο τον θεωρω αξεπεραστο ποιητη και τεχνιτη του λογου,ο οποιος ζωγραφιζει με λογια,οτι θελησει να περιγραψει!!!Επισης τον θεωρω σωστο και μεγα Δασκαλο-Παιδαγωγο του Γενους μας και της Οικουμενης!!!

Επισκέπτης
Ρε μεγάλε πώς την είδες?
Το θρεντ είναι σοβαρό, δεν θα το γαμήσουμε με μαλακίες...

Ρουφάω τη μύξα μου κι αποσύρομαι ζητώντας ταπεινά συγνώμη.

Υ.Γ. Παραδέξου ότι δε θυμόσουν την επόμενη ραψωδία κι άσε τις δικαιολογίες..

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Ρουφάω τη μύξα μου κι αποσύρομαι ζητώντας ταπεινά συγνώμη.

Υ.Γ. Παραδέξου ότι δε θυμόσουν την επόμενη ραψωδία κι άσε τις δικαιολογίες..

Δεν θα μπω στο παιχνιδάκι σου... μπορεί να μην τη θυμάμαι αλλά έχω ανοίξει ήδη το .doc που την έχω κρατήσει ;)
Αποσύρομαι κι εγώ, αφού η πατρίς κινδυνεύει, αφήνοντάς τη στα (έμμισθα) μαχίμια που την υπερασπίζονται...

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Δεν θα μπω στο παιχνιδάκι σου... μπορεί να μην τη θυμάμαι αλλά έχω ανοίξει ήδη το .doc που την έχω κρατήσει ;)
Αποσύρομαι κι εγώ, αφού η πατρίς κινδυνεύει, αφήνοντάς τη στα (έμμισθα) μαχίμια που την υπερασπίζονται...
Η Πατριδα μας, δεν κινδυνευει....εμεις ειμαστε.."Αταφοι νεκροι"..και οσο παραμενουμε ετσι κινδυνευουμε!!

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
"Δεν τoν ενημέρωσε κανείς για να περάσει περιοδεύων"

"Εχω εναν ανιψιο ο οποιος περασε προσφατα περιοδευων στη στρατολογια πειρεως αλλα πήγε στη στρατολογια 2μηνες αργοτερα απο τη ημερομηνια που περναγε,γιατι...

απλα δεν τον ενημερωσε κανενας,οταν πυγε στο κεντρο να παρουσιαστει στα γιαννενα του ζητησαν ενα εγγραφο απο τη σρατολογια της περιοχης του και φυσικα εστηλε το πατερατου να το παρει,εκει του ειπαν οτι εκρεμει και ενα προστιμο 100 Ευρω γιτι αργισε δυο μηνες να περασει περιοδευων αλιως θα υπερετισει αλον ενα μηνα αν δεν το πλυρωσει,γιατι οπως λενε οι καραβαναδες επρεπε
να γνωριζατε ποτε περναει ο γιος σας περιοδευων.Και απο οτι ρωτισε στη μοναδα ο νεοσύλλεκτος το ενα τριτο ειχε πληρωσει αυτο το προστιμο..."

Για να καταλαβουμε σε τι κρατος ζουμε. Βρηκαν νεες φοροεισπρακτικες μεθοδους..

giasou

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
156
Πόντοι
16
γιατι ξυνεσε ρε μαλακα εσυ?

σου εμεινε μερεντα στο κεφαλι και ξεραθηκε? :think: :think: :think: :think:
χμμμμμμμμμ!
να ξερεισ σκεφτομοθνα !!
να σοθ δωσω τον μποθντζον μοθ να τον παρεισ πιπιλα αλλα χωρισ τα μπαλακια η να σοθ σκισω την γκωλαθρα μεχρι τησ αμιγδαλεσ ?
εχει μεινει λιγο μερεντα παντωσ για να γλιψεισ αμα θεσ!!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
"Δεν τoν ενημέρωσε κανείς για να περάσει περιοδεύων"

"Εχω εναν ανιψιο ο οποιος περασε προσφατα περιοδευων στη στρατολογια πειρεως αλλα πήγε στη στρατολογια 2μηνες αργοτερα απο τη ημερομηνια που περναγε,γιατι...

απλα δεν τον ενημερωσε κανενας,οταν πυγε στο κεντρο να παρουσιαστει στα γιαννενα του ζητησαν ενα εγγραφο απο τη σρατολογια της περιοχης του και φυσικα εστηλε το πατερατου να το παρει,εκει του ειπαν οτι εκρεμει και ενα προστιμο 100 Ευρω γιτι αργισε δυο μηνες να περασει περιοδευων αλιως θα υπερετισει αλον ενα μηνα αν δεν το πλυρωσει,γιατι οπως λενε οι καραβαναδες επρεπε
να γνωριζατε ποτε περναει ο γιος σας περιοδευων.Και απο οτι ρωτισε στη μοναδα ο νεοσύλλεκτος το ενα τριτο ειχε πληρωσει αυτο το προστιμο..."

Για να καταλαβουμε σε τι κρατος ζουμε. Βρηκαν νεες φοροεισπρακτικες μεθοδους..
είναι ή 100 ευρώ, ή 1 μήνας φυλακή στη θητεία σου.
το έπαθα και εγώ και το ξέρω.
3 ευρώ/μέρα είναι το φέσι

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
χμμμμμμμμμ!
να ξερεισ σκεφτομοθνα !!
να σοθ δωσω τον μποθντζον μοθ να τον παρεισ πιπιλα αλλα χωρισ τα μπαλακια η να σοθ σκισω την γκωλαθρα μεχρι τησ αμιγδαλεσ ?
εχει μεινει λιγο μερεντα παντωσ για να γλιψεισ αμα θεσ!!
μπράβο... και 3 μέρες σκεφτόσουνα για να γράψεις μια μαλακία.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
όχι αλλά πέρασα περιοδεύον 2 μήνες μετά την λήξη και της παράτασης της προθεσμίας.

Επισκέπτης
Oπότε θα υπηρετήσεις 2 μηνές λιγότερο έτσι;;; :think:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
εννοώ ότι εγώ άργησα πιο πολύ από όλους να περάσω περιοδεύων.
το πρόστιμο-φυλακή έχει ως είναι.
αν παρουσιαστώ σε περίοδο που είναι 9 μήνες η στράτευση θα έχω θητεία τουλάχιστον 10.
αν είναι 12 τότε 13 , κ.ο.κ.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
«Λοιπόν μου λέτε πως θέλουν να τιμήσουν ποιον; Εμένα (...).

Ημουν ένας εργάτης, ένας αγρότης, ένας φτωχός διανοούμενος. Στη ζωή μου με πήγαιναν του κλώτσου και του βρόντου.

Πείνασα, δίψασα, γύρισα γυμνός, ταπεινώθηκα, χρεώθηκα, διώχτηκα από τη δουλειά μου.
Τέλος με φωνάξανε φαντάρο να υπερασπίσω, λέει, την πατρίς.
Πήγα χωρίς το θέλημά μου. Και κείνοι το ξέρανε πως χωρίς το θέλημά μου πήγα. Γι' αυτό με σφίξανε μέσα στην τρομοκρατία, την πιο άγρια. Σούζο! Να μη σκεφτώ, να μη μιλήσω. Δεν ήμουνα γι' αυτούς παρά ένα φονικό μηχάνημα, σαν το τουφέκι μου, που έπρεπε να σκοτώνω τον εχθρό. Κι αν τόφερνε η περίσταση να σκοτωθώ, έπρεπε νάδινα τη ζωή μου πρόθυμα κι αδιαμαρτύρητα. Ημουνα το πολύ-πολύ ένα ζώο... Τι αξία είχα; Τομάρι... Φονικό μηχάνημα και κρέας για το κανόνι του εχθρού.

Κι όταν εγώ, κάτω από τη βία και την τρομοκρατία, σερνόμουνα πάνω στα ματωμένα πεδία των μαχών, πίσω μου, στο σπίτι μου πεινούσαν. Τα παιδιά μου κι η γυναίκα μου, η μάνα κι ο πατέρας μου (...)

Σκοτώθηκα έτσι, όπως ένα μυρμήγκι σκοτώνεται κάτω από το παπούτσι ενός που περνάει... τόσο ήμουν ασήμαντος στη ζωή γι' αυτούς... Ενας λιγότερος!

Στείλανε θαρρώ κάποιο γράμμα στο σπίτι μου, πως πέθανα σαν ήρωας, και οι γυναίκες του σπιτιού μου δινότανε σαν πόρνες! Τέτοιο τομάρι λοιπόν ήμουνα στη ζωή μου, χωρίς καμιά εχτίμηση, χωρίς καμιά υπόληψη!

Τώρα πώς βρέθηκα ξάφνου τόσο σπουδαίος, που να μου κάνουνε παράτες, να μου βγάνουν λόγους και να μου καταθέτουνε στεφάνους;

Δεν είναι ωστόσο μυστήριο το πράγμα, όσο θα φαινότανε. Για τη μάζα των κουτών, τους χρειάζεται να δείχνουν πως μ' έχουν σε τέτοια τιμή και υπόληψη. Αύριο στο νέο πόλεμο που ετοιμάζουν θα καλέσουν και νέα κορόϊδα να πάνε, όπως εγώ. Κι άλλους να σκοτωθούνε.

Γι' αυτά τα μελλοντικά τραγιά, χρειάζεται να δείχνουνε πως με τιμούνε και με θεωρούν ήρωα... Στο βάθος δεν έπαψαν ποτέ να με θεωρούν ένα ηλίθιο, που χάθηκα τζάμπα γι' αυτούς, κι αν μάθαιναν τώρα τι σας λέω θα μ' έστελναν στρατοδικείο...»

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
«Λοιπόν μου λέτε πως θέλουν να τιμήσουν ποιον; Εμένα (...).

Ημουν ένας εργάτης, ένας αγρότης, ένας φτωχός διανοούμενος. Στη ζωή μου με πήγαιναν του κλώτσου και του βρόντου.

Πείνασα, δίψασα, γύρισα γυμνός, ταπεινώθηκα, χρεώθηκα, διώχτηκα από τη δουλειά μου.
Τέλος με φωνάξανε φαντάρο να υπερασπίσω, λέει, την πατρίς.
Πήγα χωρίς το θέλημά μου. Και κείνοι το ξέρανε πως χωρίς το θέλημά μου πήγα. Γι' αυτό με σφίξανε μέσα στην τρομοκρατία, την πιο άγρια. Σούζο! Να μη σκεφτώ, να μη μιλήσω. Δεν ήμουνα γι' αυτούς παρά ένα φονικό μηχάνημα, σαν το τουφέκι μου, που έπρεπε να σκοτώνω τον εχθρό. Κι αν τόφερνε η περίσταση να σκοτωθώ, έπρεπε νάδινα τη ζωή μου πρόθυμα κι αδιαμαρτύρητα. Ημουνα το πολύ-πολύ ένα ζώο... Τι αξία είχα; Τομάρι... Φονικό μηχάνημα και κρέας για το κανόνι του εχθρού.

Κι όταν εγώ, κάτω από τη βία και την τρομοκρατία, σερνόμουνα πάνω στα ματωμένα πεδία των μαχών, πίσω μου, στο σπίτι μου πεινούσαν. Τα παιδιά μου κι η γυναίκα μου, η μάνα κι ο πατέρας μου (...)

Σκοτώθηκα έτσι, όπως ένα μυρμήγκι σκοτώνεται κάτω από το παπούτσι ενός που περνάει... τόσο ήμουν ασήμαντος στη ζωή γι' αυτούς... Ενας λιγότερος!

Στείλανε θαρρώ κάποιο γράμμα στο σπίτι μου, πως πέθανα σαν ήρωας, και οι γυναίκες του σπιτιού μου δινότανε σαν πόρνες! Τέτοιο τομάρι λοιπόν ήμουνα στη ζωή μου, χωρίς καμιά εχτίμηση, χωρίς καμιά υπόληψη!

Τώρα πώς βρέθηκα ξάφνου τόσο σπουδαίος, που να μου κάνουνε παράτες, να μου βγάνουν λόγους και να μου καταθέτουνε στεφάνους;

Δεν είναι ωστόσο μυστήριο το πράγμα, όσο θα φαινότανε. Για τη μάζα των κουτών, τους χρειάζεται να δείχνουν πως μ' έχουν σε τέτοια τιμή και υπόληψη. Αύριο στο νέο πόλεμο που ετοιμάζουν θα καλέσουν και νέα κορόϊδα να πάνε, όπως εγώ. Κι άλλους να σκοτωθούνε.

Γι' αυτά τα μελλοντικά τραγιά, χρειάζεται να δείχνουνε πως με τιμούνε και με θεωρούν ήρωα... Στο βάθος δεν έπαψαν ποτέ να με θεωρούν ένα ηλίθιο, που χάθηκα τζάμπα γι' αυτούς, κι αν μάθαιναν τώρα τι σας λέω θα μ' έστελναν στρατοδικείο...»
εσυ τα εκανες ολα αυτα? :think: :think: :think: :think: :think:

mparmpoutsala

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Η κυρίως φράση είναι η εξής: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ????????

Η απάντηση της παραπάνω ερώτησης εξαρτάται από την απάντηση της παρακάτω:

ΤΙ ΜΕ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ?

Αν δεν σε δένει τίποτα, τότε στα αρχίδια σου.

Επίσης, ξέρεις ποιος είσαι κ' από πού έρχεσαι ; Μάλλον όχι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom