maik_mk
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2009
- Like
- 1.505
- Πόντοι
- 266
Τύπε, αν ο Τσιπρας έλεγε 100.000 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια και ταυτόχρονα την απόλυση 100.000 διεφθαρμένων, κομματόσκυλων, λαμογιών, βυσμάτων, παράσιτων που έχουν τρυπώσει με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θα ήταν κάτι το εντελώς λογικό, όλοι θα συμφωνούσαν.
Το πρόβλημα είναι ότι θέλει να κάνει μόνο προλήψεις, δεν θελει να αγγίξει το σάπιο κομματικό κράτος γιατί τον στηρίζει μαζικά πλεον.
θα συμφωνισω εν μερη
χωρις να θελω να υποστηριξω τον τσιπρα αλλα ο καθε τσιπρας θα εχει το ιδιο προβλημα
και θα στο δικαιολογισω
το προβλημα πλεον οπως μας καταντησαν ειναι οτι αν διωξει απο το δημοσιο αυτη την στιγμη η ανεργια θα αναιβει κατακορυφα
οταν μαλιστα η αγορα ειναι νεκρη οποτε δεν προκειτε να αποροφηθει κανεις αφου δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας
αρα το πρωτο βημα ειναι να παρει μπροστα η αγορα και να δημιοργηθουν προηποθεσεις
αυτο που ο καθε ενας πρεπει να κανει ειναι να δημιουργησει και ειναι δυσκολο στην φαση που βρισκομαστε οποτε πρατεις ως εξης
1)προσληψεις σε τομεις που εχουν αναγκη(νοσοκομεια,ιατρεια,σχολεια) ωστε να δωθει μια ανασα μικρη στην αγορα
2)δεινει κινητρα για ανοιγμα θεσεων εργασιας(ειναι πιο ευκολο αν εχει ανασανει η αγορα) πως πιεζοντας επιτελους τις τραπεζες να κανουν αυτο για το οποιο παιρνουν λεφτα αλιως τα δεινεις κατευθειαν σε επιχειρησεις/μικρομεσεους σαν επιστροφες φορων για οσους δικαιουνται.
3)το προβλημα σε καμια περιπτωση δεν ειναι λογο μισθου ενας εργαζομενος των 700 ευρω εχει κρατησεις 450 ευρω+ αλλα450 που δεινει ο ιδιοκτητης της εταιριας(το βαζω με βαση καποιας αποδηξης που ειχα οταν δουλευα σε μια εταιρια οποτε συγνωμη αν ειμαι λαθος στα ποσα)
αρα ενας εργαζομενος κοστηζει στον επιχειρηματια εαν τον εχει νομιμο 1600 ευρο και δεν εχει απο το κρατοις καμια καληψη απο οσες πληρωνει και ταυτοχρονα ο επιχειρηματιας με λειγοτερο κοσμο προσπαθει να κανει την ιδια δουλεια επομενος μειωση των κρατησεων
κατω απο το μισο(στην τελευταια δουλεια ειχα μεχρι και 600 ευρω κρατησεις ΕΓΩ) ΕΤ ετσι ωστε εκει που εχουν ενα να μπορουν να παρουν 2
4)πλαφον τιμων αναλογα με τους μισθους,εχω τον αδερφο μου στο βελγιο και με βασικο ανω των 1000 ευρο που εχει εκει εχω βρει
πραγματα πιο φτηνα απο εδω που οι μισθοι ειναι χαμηλοτεροι(ακομα και σε ελληνικα προιοντα)
3) αλλαγη και πιο δικαιη κατανομη φορολογιας και χαμηλωμα του φπα και ταυτοχρονα υπερβολικα σκληρα μετρα για την φοροδιαφυγη
(δεινεις κινητρο να ειναι ολοι σωστοι αλλα κοβεις κεφαλια αν δεν το κανουν)
5)εκμεταλευση πηγων, λογικους μισθους στο δημοσιο, καταργση παραλογων επιδοματων,σωστη και πληρη απασχοληση
πχ η δεη πουλαει φτηνα το ρευμα σε αλλες εταιριες ακριβα σε καταναλωτη οποτε οι αλλες εταιριες πουλανε φτηνο ρευμα η δεη χανει εσοδα
ας ριξει τιμες να μαζεψει κοσμο αφου ειδη πολαει ρευμα πιο φτηνα σε εταιριες χωρις μοναδες παραγωγης
και ταυτοχρονα αυξανη την παραγωγη της μειωνη το εισαγομενο ρευμα αρα περισοτερα κερδη για το κρατος καθαρα.
δευτερο παραδειγμα? το μετρο οπου δουλευει γνωστος μου 3 μερες πρωη και μετα καθεται παετην αλλη βδομαδα 2 μερες νυχτα και καθετε την υπολοιπη.... μισθος.....? 3200 και δουλευα σε εταιρια με 3 βαρδιας 750ευρο το μηνα μια εβδομαδα σερρυ η καθε βαρδια
6)εξιχρονισμος του δημοσιου με pc και δικτιωση ολων των υπηρεσιων(ολα σε ενα νοικοκηρεμενα) ωστε: α) μειωνοντε τα εξοδα σε υλικα(χαρτια παραχαρτια) β) μειωση προσωπικου γ)καταπολεμιση ψευδον στοιχειων(αν υπηρχε τετοιο συστημα στην ελλαδα ενα νοσοκομειο θα διλωνε νεκρον καποιον αυτοματα στο συστημα και δεν θα περιμεναν να φιλοτιμηθει καποιος να το κανει οποτε παρανομες συνταξεις σε πεθαμενους καπουτ)
7)ελεγχος και τιμωρια των υπευθηνων για την κατασταση αυτη καθως και δεσμευση της αμφιβολου περιουσιας τους( αντε να τους μεινει ενα σπιτι αλλα στην ελλαδα δεν θα το κανει κανεις αυτο)
τα πραγματα ειναι απλα η φτηνια φερνει τον παρα
και φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι αλλα απο καπου πρεπει να γινει η αρχη
και η αρχη δεν γινετε χαριζοντας λεφτα σε τραπεζες και χωρις να ελεγχουμαι αν κανουν αυτο που πρεπει
να υπαρξει ειναι ΕΛΕΓΧΟς ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΤΙΚΟς ΤΟΜΕΑς ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΜ ΚΑΝΕΙ