ε δε συνεννοουμαστε. η απαντηση ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε κατι διαφορετικο απο αυτο που θελουν να μας επιβαλουν.
ρε εκτοράκο τα πράματα είναι απλά...
όταν δεν βγαίνεις οικονομικά κάνεις ένα ή περισσότερα από τα εξής
(1) κόβεις έξοδα (μείωση δαπανών)
(2) αυξάνεις έσοδα (αύξηση εσόδων)
(3) βρίσκεις δεύτερη δουλειά (ανάπτυξη)
αυτα μας είπαν να κάνουμε και τίποτε παραπάνω.. απλά δεν κάναμε τίποτε από αυτά (τουλάχιστον δεν κάναμε κανένα από αυτά σωστά).. και για να εξηγήσω
(1) Μείωση δαπανών...
Βρες μου πού στα δύο γαμημένα μνημόνια λέει για μείωση συντάξεων . Πουθενά. Και τα δύο μιλάνε για εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος.
Τι κάναμε? Πέρα από την αύξηση των ορίων ηλικίας τίποτε ουσιαστικό. Δεν φροντίσαμε να απλοποιήσουμε το ασφαλιστικό σύστημα, να πιάσουμε την εισφοροδιαφυγή, να σταματήσουν οι μαιμού συντάξεις και οι συντάξεις σε πεθαμένους, να εισπράξουμε από αυτούς που χρωστάνε, να πάρουμε πίσω τα αχρεωστήτως καταβληθέντα σε γιούς και θυγατέρες πεθαμένων... και ήρθαν οι τροικανοί και βλέποντας ότι είμαστε παντοειδώς άχρηστοι είπαν "Κόφτε ρε τις συντάξεις οριζόντια να ξεμπερδεύουμε γιατί με σας δουλεια δεν γίνεται"..
Βρες μου που λέει το γαμημένο το μνημόνιο για μείωση κοινωνικών δαπανών. Για εξορθολογισμό μιλάνε και τα δύο. Να πάψουν δηλαδή να πληρωνονται σαν ανάπηροι ποδοσφαιριστές και σαν τυφλοί ταξιτζήδες. Να πάψουν τα γαμημένα τα νοσοκομεία μας να έχουν περισσότερους διοικητικούς από γιατρούς και νοσοκόμες, να πάψει το φαινόμενο που παρατηρείας άμα πας σε ιατρείο κάποιου γιατρού που είναι στο ΕΣΥ (πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί) να βλέπεις όλο το υλικό που χρησιμοποιούν να είναι από το νοσοκομείο στο οποίο δουλεύουν. Να πάψει ο καθένας μας να έχει από ένα τσουβάλι φάρμακα στο σπίτι του που δεν τα χρειάζεται και να πάψει κάθε συνταγή να είναι σεντόνι και να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία επιπλέον φάρμακα από ότι χρειάζεται ο ασθενής.
Τι κάναμε για όλα αυτά? Τίποτε (σχεδόν)...
Βρες μου πολυ λέει το πρώτο μνημόνιο για μείωση μισθών στο δημόσιο. Πουθενα. Για μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου μιλάει. Αντί λοιπόν οι κυβερνώντες (με την αγαστή συνεργασία φυσικά των αντιπολιτευομένων οι οποίοι σε κάθε ελάχιστη προσπάθεια βγαίνανε στους δρόμους και συνεχίζουνε να κάνουν τις ίδιες μαλακίες όντας πλέον κόμματα εξουσίας μην χέσω μέσα) να κλείσουν μερικούς οργανισμούς που δεν έχουν αντικείμενο, να κάνουν αναδιάταξη δυναμικού να μειώσουν τις υπέρογκες αμοιβές σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων, τραβήξανε οριζόντιες περικοπές... και ένα 10% περικοπή στα 1000 ευρώ τσούζει στα 4000 ευρώ τσούζει λιγώτερο..
(2) Αυξηση εσόδων
Βρες μου που τα γαμημένα μνημόνια λένε για αύξηση ΦΠΑ και εμμέσων φόρων (πλήν καπνού και αλκοόλ)... Πουθενά δεν θα το βρείς. Το μνημόνιο λέει για πάταξη φοροδιαφυγης, για εφαρμογή ενός απλού φορολογικού συστήματος, για είσπραξη όλων των γαμημένων εσόδων .. Τι κάναμε ρε σύ γιαυτό? Καταργήσαμε κανέναν από τους νόμους που μπλοκάρουν την τιμωρία των φοροφυγάδων? Παπάρια..
Κάναμε καμμιά κίνηση για κατασχέσεις ? Αρχίδια...
Είδαν αποείδαν οι άνθρωποι είπανε "Αντε αυξηστε τον ΦΠΑ να ξεμπερδεύουμε με σας. Βάλτε και καμμιά έκτακτη εισφορά μπας και μαζέψετε κανένα φράγκο. Γιατί με σας δουλειά δεν γίνεται"