Οι άντρες που μεγαλώνουν από το σπίτι τους (κυρίως από την μανούλα) με τα πρότυπα των περασμένων γενεών, του άντρα "αρσενικού" που πρέπει να είναι πασάς και αφέντης και σκληρός άντρας είναι κατά κανόνα αυτοί που καταντάνε έτσι όπως περιγράφει ο νηματοθέτης και ας φαίνεται οξύμωρο.
Γιατί ούτε ανεξάρτητοι και αυτόνομοι μπορούν να είναι ποτέ στην ζωή τους, αλλά ούτε και τις "αντρικές" δουλείες (τύπου αλλάζω λάμπα, σφίγγω βρύση που στάζει, βάφω κάγκελα κλπ) μαθαίνουν να κάνουν γιατί τους τα έχει πάντα έτοιμα η μαμάκα και ο μπαμπάκας.
Το πρότυπο του άντρα provider δεν ισχύει πια, αφού και οι γυναίκες βγάζουν πλέον φράγκα, οπότε τα περισσότερα "αρσενικά" που στο καφενείο το παίζουν μάγκες και γαμάω, καταντάνε στο σπιτάκι τους να είναι εξαρτώμενοι από την γυναίκα μέχρι και για το σώβρακο που θα βάλουν για να πάνε να δούνε μουντιάλ. Και αφού η γυναίκα αντικαθιστά την μανούλα στο σώβρακο μοιραία την αντικαθιστά και στον πλήρη έλεγχο της ζωής του άντρα. Και θα του τα φορέσει κιόλας αργά ή γρήγορα γιατί δεν θα τον έχει σε καμία εκτίμηση.
Ο άντρας για να είναι μάγκας, πρέπει να είναι ολοκληρωτικά ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ και να έχει ανάγκη την γυναίκα μόνο για σεξ και ας πούμε για παρέα.
Δεν μου μαγείρεψες, στ' αρχίδια μου μαγειρεύω και τρώω. Δεν μου σιδέρωσες, στ' αρχίδια μου σιδερώνω και βγαίνω κλπ κλπ κλπ.
Χάλασε η πρίζα, εγώ ξέρω αν την αλλάξω εσύ γυναίκα όχι. Τρέχει η βρύση, εγώ ξέρω εσυ γυναίκα όχι κλπ κλπ κλπ
Και έτσι αυτή με έχει πάντα ανάγκη και σε εκτίμηση. Εγώ πάλι δεν την έχω καμία ανάγκη.
Και επειδή βγήκα λίγο από το θέμα, ναι η οικογένεια και κυρίως οι μανάδες φταίνε γι' αυτό το είδος αντρών, που κατά την γνώμη μου είναι και η πλειοψηφία.