Νέα

Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα menios34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 513
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Εχω ακούσει και το αλλο... Συγκατοίκηση. Αντί να ψάχνεις να μείνεις μόνος σου, μένεις με ένα φιλαράκι... βάζετε ρεφενέ από 250 και με ένα πεντακοσάρικο βουτάς νεόδμητο διαμερισματάκι με δύο υπνοδωμάτια και ζεις σαν άνθρωπος...

Γαμάς στο δωμάτιό σου και ο συγκάτοικος στο δικό του.

Μόνη απαίτηση το διαμέρισμα να έχει μπανιο και wc με ντους και την απαραίτητη διαρύθμιση ωστε να μην έρχεται σε δυσκολη θέση κανείς.
εγω που θελοντας και μην θα καταληξω εξωτερικο δεν ερχεται κανεις γμτ :-

θα παω μονος δεν γαμιεται :rockon:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Πρεπει να δειτε τι ποσοστο του μισθου ειναι το ενοικιο. Παλια πχ δεκαετια 80 - 90 ηταν γυρω στο 20 % πανω κατω, τωρα κοντα στο 40 %. Δεν ειναι το ιδιο. Αν και υπαρχει ταση να ξαναπεσουν τα ενοικια.

το 40% είναι πάρα πολύ...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εχω ακούσει και το αλλο... Συγκατοίκηση. Αντί να ψάχνεις να μείνεις μόνος σου, μένεις με ένα φιλαράκι... βάζετε ρεφενέ από 250 και με ένα πεντακοσάρικο βουτάς νεόδμητο διαμερισματάκι με δύο υπνοδωμάτια και ζεις σαν άνθρωπος...

Γαμάς στο δωμάτιό σου και ο συγκάτοικος στο δικό του.

Μόνη απαίτηση το διαμέρισμα να έχει μπανιο και wc με ντους και την απαραίτητη διαρύθμιση ωστε να μην έρχεται σε δυσκολη θέση κανείς.

Η συγκατοικηση στην αρχη φαινεται καλη. Αλλα μακροπροθεσμα χιλιες φορες προτιμοτερο να μεινει καποιος με την οικογενεια του παρα αυτο το μοτιβο.. Οκ για περιστασεις ψιλο χυμα οπως φοιτιτιλικια η πχ να πας καπου προσωρινα για δουλεια ειναι καλα. Αλλα γενικα η συγκατοικηση δημιουργει προβληματα.
Τωρα αν ειναι να δινεις 250 να συγκατοικεις , αυτα τα δινεις για να ζεις μονος! η και λιγοτερα!

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Η συγκατοικηση στην αρχη φαινεται καλη. Αλλα μακροπροθεσμα χιλιες φορες προτιμοτερο να μεινει καποιος με την οικογενεια του παρα αυτο το μοτιβο.. Οκ για περιστασεις ψιλο χυμα οπως φοιτιτιλικια η πχ να πας καπου προσωρινα για δουλεια ειναι καλα. Αλλα γενικα η συγκατοικηση δημιουργει προβληματα.
Τωρα αν ειναι να δινεις 250 να συγκατοικεις , αυτα τα δινεις για να ζεις μονος! η και λιγοτερα!
συγκατοικηση εννουμε για κανα 3-4 χρονια το πολυ με κανα φιλο,σιγα μην περασουμε και ολη την ζωη μαζι :grin:

TAFTAAR

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
13
Like
202
Πόντοι
4.525
εγω μενω μονος  :)

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Εγώ θεωρώ ότι καλό είναι να μένει κανείς μόνος του όταν ενηλικιώνεται. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα ώπου οι συνθήκες δύσκολα το επέτρεπαν, πόσο μάλλον τώρα.

Πολλοί ζουν μόνοι τους σε σπίτια που τους ανήκουν, με γονική υποστήριξη κλπ και αυτό είναι το Ελληνικό "όνειρο".

Όσους έχω γνωρίσει που ζουν μόνοι χωρίς καμία υποστήριξη περνούσαν πολύ δύσκολα και δεν είχαν ζωή οπότε δεν θεωρώ ότι τους έκανε καλό. Εάν έχεις ένα καλό εισόδημα βέβαια εννοείται ότι πρέπει να ζεις μόνος.

bk1981

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2011
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
26
Εγώ θεωρώ ότι καλό είναι να μένει κανείς μόνος του όταν ενηλικιώνεται. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα ώπου οι συνθήκες δύσκολα το επέτρεπαν, πόσο μάλλον τώρα.

Πολλοί ζουν μόνοι τους σε σπίτια που τους ανήκουν, με γονική υποστήριξη κλπ και αυτό είναι το Ελληνικό "όνειρο".

Όσους έχω γνωρίσει που ζουν μόνοι χωρίς καμία υποστήριξη περνούσαν πολύ δύσκολα και δεν είχαν ζωή οπότε δεν θεωρώ ότι τους έκανε καλό. Εάν έχεις ένα καλό εισόδημα βέβαια εννοείται ότι πρέπει να ζεις μόνος.
για εξηγησε μου λιγο το περνουσαν  πολυ δυσκολα  και δεν ειχαν ζωη

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
για εξηγησε μου λιγο το περνουσαν  πολυ δυσκολα  και δεν ειχαν ζωη

Επειδή τους έμεναν ελάχιστα χρήματα μετά το ενοίκιο και τους λογαριασμούς έκαναν σημαντικούς συμβιβασμούς στις εξόδους τους, τις διακοπές τους και στις λοιπές δραστηριότητες στις οποίες θέλει να συμμετέχει ο μέσος άνθρωπος.

bk1981

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2011
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
26
Επειδή τους έμεναν ελάχιστα χρήματα μετά το ενοίκιο και τους λογαριασμούς έκαναν σημαντικούς συμβιβασμούς στις εξόδους τους, τις διακοπές τους και στις λοιπές δραστηριότητες στις οποίες θέλει να συμμετέχει ο μέσος άνθρωπος.
μαλιστα.επειδη  δεν πηγαν στον βερτη,το καλοκαιρι στη μυκονο και εχασαν και τις διαφορες δραστηριοτητες του μεσου ανθρωπου περνανε δυσκολα τα καμαρια μου.μαλλον καποιοι δεν εχουν ζησει το δυσκολα και γραφουν οτι να ναι.εχεις  μεινει ποτε μονο  σου.προσεχε πραγματικα μονο σου οχι με τη βοηθεια του μπαμπα και της μαμας.
δεν ξερω αν  με εκανε αντρα περισσοτερο η λιγοτερο το οτι εμεινα μονος μου απ τα 18 ,σιγουρα  με εκανε παντως περισσοτερο υπευθυνο και λιγοτερο κλαψομουνι

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
υποθέτω πως έκαναν συμβιβασμούς σε σχέση με την παρέα που έμεναν με τους γονεις και είχαν άνεση να κάνουν 2-3 πράγματα παραπάνω...

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
μαλιστα.επειδη  δεν πηγαν στον βερτη,το καλοκαιρι στη μυκονο και εχασαν και τις διαφορες δραστηριοτητες του μεσου ανθρωπου περνανε δυσκολα τα καμαρια μου.μαλλον καποιοι δεν εχουν ζησει το δυσκολα και γραφουν οτι να ναι.εχεις  μεινει ποτε μονο  σου.προσεχε πραγματικα μονο σου οχι με τη βοηθεια του μπαμπα και της μαμας.
δεν ξερω αν  με εκανε αντρα περισσοτερο η λιγοτερο το οτι εμεινα μονος μου απ τα 18 ,σιγουρα  με εκανε παντως περισσοτερο υπευθυνο και λιγοτερο κλαψομουνι

Το να έχεις κοινωνική ζωή και δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικό. Επίσης και το να μπορείς να αγοράζεις πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Εάν δουλεύεις όλη μέρα και δεν μπορείς να βγείς με τους φίλους σου, να διασκεδάσεις το Σ/Κ, να κάνετε τις διακοπές σας κλπ ποιό το νόημα της ζωής? Η εργασία δεν είναι αυτοσκοπός, και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην επιβίωση και στην διαβίωση.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
μαλιστα.επειδη  δεν πηγαν στον βερτη,το καλοκαιρι στη μυκονο και εχασαν και τις διαφορες δραστηριοτητες του μεσου ανθρωπου περνανε δυσκολα τα καμαρια μου.μαλλον καποιοι δεν εχουν ζησει το δυσκολα και γραφουν οτι να ναι.εχεις  μεινει ποτε μονο  σου.προσεχε πραγματικα μονο σου οχι με τη βοηθεια του μπαμπα και της μαμας.
δεν ξερω αν  με εκανε αντρα περισσοτερο η λιγοτερο το οτι εμεινα μονος μου απ τα 18 ,σιγουρα  με εκανε παντως περισσοτερο υπευθυνο και λιγοτερο κλαψομουνι

σε εκανε επισης να εκτιμας το χρημα, να εισαι αυταρκης, να βλεπεις το περιττο, να αυτοπεριοριζεσαι.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Το να έχεις κοινωνική ζωή και δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικό. Επίσης και το να μπορείς να αγοράζεις πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο. Εάν δουλεύεις όλη μέρα και δεν μπορείς να βγείς με τους φίλους σου, να διασκεδάσεις το Σ/Κ, να κάνετε τις διακοπές σας κλπ ποιό το νόημα της ζωής? Η εργασία δεν είναι αυτοσκοπός, και υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην επιβίωση και στην διαβίωση.

αν το νοημα της ζωης σου δεν ειναι στις σχεσεις σου με τους ανθρωπους αλλα είναι στο να αγοραζεις πραγματα και να διασκεδαζεις σε βλεπω συντομα πολυ δυστυχισμενο.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
αν το νοημα της ζωης σου δεν ειναι στις σχεσεις σου με τους ανθρωπους αλλα είναι στο να αγοραζεις πραγματα και να διασκεδαζεις σε βλεπω συντομα πολυ δυστυχισμενο.

εγω τσιγγουνη θα τον ελεγα.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1

Όταν λες "σχέσεις" τι εννοείς? Να πηγαίνεις για διαλογισμό στο Ζάππειο με τις παρέες σου? Δεν βγαίνεις δηλαδή ποτέ? Δεν πας για κανένα ποτό, σινεμά, χορό κλπ με τους φίλους σου? Έστω κάθεστε σπίτι και παραγγέλνετε σουβλάκια. Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα και αν δεν τα έχεις δεν θα μπορείς να δημιουργήσεις σχέσεις με τους άλλους επειδή πολύ απλά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα μαζί τους.

Επίσης, το να αγοράσεις κάτι που σε ευχαριστεί, ότι και να είναι αυτό, είναι οκ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom