Νέα

Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα menios34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 513
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

aficionado30

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
1
"Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;"

Για να ζησει γενικως και αοριστως οχι, για να μαθει να ζει, να παιρνει ευθυνες, να ψηθει κτλ, και στο να μπορει να μαθει να συντηρει ενα σπιτι, και τον εαυτο του, χωρις εξωτερικες βοηθειες (μανα-γκομενα-γυναικα, η γονεις γενικα) ναι ειναι απαραιτητο.

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
εχεις δικιο γειτονα.
αλλα μην ξεχνας οτι ολοι οι φτωχομπινιδες στην ελλαδα τετοια ονειρα εχουν.

Όχι ρε φίλε..
Εγώ ας πούμε αν έβγαζα ένα 10000euro το μήνα,θα έμενα μόνος μου χώρις δέυτερη σκέψη :cool2:

taou

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
1
Δεν είχα την τύχη ποτέ να ζήσω μόνος μου, να έχω δικό μου σπίτι δηλαδή, δεν σπούδασα και τα οικονομικά μου δεν ήταν ποτέ αρκετά σθεναρά για να νοικιάσω μόνος μου. Σαν αποτέλεσμα μού έχει μείνει η απορία. Μήπως τελικά ένας άνθρωπος, ένας άντρας ειδικότερα, δεν γνωρίζει τι είναι η ζωή αν δε ζήσει μόνος του σαν εργένης, ανεξάρτητος, μακριά από γονείς και συγγενείς; Βλέπω τους φοιτητές που είναι πολύ νεώτεροι μου και ζουν ανεξάρτητοι, κάνουν τα ψώνια τους κλπ, και αναρωτιέμαι, μήπως χάνω κάτι;
Ποιά είναι η γνώμη σας;

φίλε μου, μένω μόνος μου εδώ και 3 χρόνια, από τα 25 μου δηλαδή. Είναι άλλη φάση να μένεις μόνο σου.
Τα -

- Έχεις ευθύνες
- Να συντηρήσεις το σπίτι
- Να μαγειρέψεις
- Να καθαρίσεις
- Έξοδα

Τα +

- Φέρεις όποια/ο θέλεις
- Γυρνάς ότι ώρα θέλεις (χωρίς να σου πει η μάνα σου "το ξενυχτήσαμε χθες, ε; που γυρνούσαμε;")
- Κυκλοφορείς όπως θέλεις
- Δε δίνεις λογαριασμό σε κανένα

Εγώ προσωπικά από τότε που άρχισα να μένω μόνος μου, κοιμάμαι γυμνός χωρίς να σκέφτομαι μήπως μπει η μάνα μου στο δωμάτιο...

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Και απρόσωπη γειτονιά. Να μην έχετε σχέση με κανέναν...

Θέλεις να φέρεις κάνα Σιτυτούρι σπίτι και σε βλέπει η γειτόνισσα απέναντι.... Όταν έχεις πει καποιες κουβέντες.... θα ντραπείς...

Αν δεν έχεις πει ούτε καλημέρα με τη γειτόνισσα μπορείς να της πετάξεις και κάνα.... " Τι κοιτάς γλυκειά μου; Ζηλεύεις; Ήθελες να σουν στη θέση της;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
ανδρας γινεσαι οταν μαθεις να τιμας τα αρχιδια που τυχαινει να κουβαλας...δεν εννοω μονο να γαμας...σε πολλα επιπεδα...
τα αλλα περι στρατου,μενω μονος μου κτλ,κτλ,μιας κ τα χω κανει κ γω,δεν μου λενε κατι...δεν πιστευω οτι σε κανουν ανδρα.Αυτα.κλεινω την παρενθεση....
Η πιο σωστή άποψη!!!!
:rockon: :rockon:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Σιγουρα ειναι καλο να μενει κανεις μονος. Οχι βεβαια  " απαραιτητο για να γινεις αντρας " κλπ πιπες.
Το θεμα ειναι πως συντομα θα ειναι πολυτελεια κατι τετοιο.
Και οσοι αναγκαζονται να αφησουν την πατρικη εστια, λογω δουλειας κλπ θα αναγκαστουν να ψαξουν συγκατοικηση, οπως γινοταν επι χρονια τωρα σε ορισμενες φτωχες χωρες, η σε χωρες οπου το κοστος κατοικιας ειναι υψηλο αλλα καποιες εισοδηματικες ταξεις δεν ανταπεξερχονται ( πχ Λονδινο)

taou

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
1
Επίσης σημαντικό που ξέχασα να πω!
Αν μείνεις μία φορά μόνος σου, δύσκολα γυρνάς ξανά στους γονείς σου.
Εκτός αν πλέον δε γίνεται διαφορετικά, λόγω απώλειας εργασίας κλπ

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
Καποια απο τα σχολια, μου θυμιζουν τις μαλακιες που εγραφε ο Κωστοπουλος στα κωλοπεριοδικα του.

Αντι να λετε να εχετε ενα πιατο φαι και ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι σας, θελετε να μενετε μονοι σας αυτη την εποχη γιατι ταχα μου ετσι θα γινεται αντρες, ή γιατι ετσι θελουν οι γκομενες :jerking:
Αμα εχετε καλη δουλεια και χρημα γιατι οχι. Αν ομως δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις, να παρακαλατε να ειναι καλα οι γεροι να βοηθανε με τη συνταξη γιατι θα πεσει πεινα λεμε.

:rockon: :rockon: :rockon: να και καποιος που τα λεει οπως ειναι

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Εγώ προσωπικά από τότε που άρχισα να μένω μόνος μου, κοιμάμαι γυμνός χωρίς να σκέφτομαι μήπως μπει η μάνα μου στο δωμάτιο...

αυτό έκανα και εγώ όταν έμεινα μόνος μου...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Επίσης σημαντικό που ξέχασα να πω!
Αν μείνεις μία φορά μόνος σου, δύσκολα γυρνάς ξανά στους γονείς σου.
Εκτός αν πλέον δε γίνεται διαφορετικά, λόγω απώλειας εργασίας κλπ

+1,000

taou

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
1
Καποια απο τα σχολια, μου θυμιζουν τις μαλακιες που εγραφε ο Κωστοπουλος στα κωλοπεριοδικα του.

Αντι να λετε να εχετε ενα πιατο φαι και ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι σας, θελετε να μενετε μονοι σας αυτη την εποχη γιατι ταχα μου ετσι θα γινεται αντρες, ή γιατι ετσι θελουν οι γκομενες :jerking:
Αμα εχετε καλη δουλεια και χρημα γιατι οχι. Αν ομως δεν υπαρχουν οι προυποθεσεις, να παρακαλατε να ειναι καλα οι γεροι να βοηθανε με τη συνταξη γιατι θα πεσει πεινα λεμε.

μα δε μιλάμε να μην έχεις να φας και να πας να μείνεις μόνος σου.
υπάρχουν και δουλειές, που πρέπει να ξενιτευτείς, εξωτερικό, σε άλλη πόλη, χωρίς να έχεις συγγενή στα 200 χιλιόμετρα
εγώ προσωπικά είμαι 1500 χιλιόμετρα μακριά. πρέπει να αλλάξω 2 αεροπλάνα για να πάω σπίτι μου...  

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
μα δε μιλάμε να μην έχεις να φας και να πας να μείνεις μόνος σου.
υπάρχουν και δουλειές, που πρέπει να ξενιτευτείς, εξωτερικό, σε άλλη πόλη, χωρίς να έχεις συγγενή στα 200 χιλιόμετρα
εγώ προσωπικά είμαι 1500 χιλιόμετρα μακριά. πρέπει να αλλάξω 2 αεροπλάνα για να πάω σπίτι μου...  
για πες πως ειναι το μελλον μου?καλα περνας μονος? :grin:

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Εγώ πάντως και φτωχομπινές να ήμουν, την ελευθερία μου δεν την άλλαζα με τίποτα.

Προχτές βρήκα ένα διαμερισματάκι στο γιό ενός φίλου μου από Θεσσαλονίκη.

250 ευρώ με τα κοινόχρηστα μέσα. Καινούριο διαμερισματάκι 2009 κατασκευή, 35τμ.

Μια χαρά το παλικαράκι.

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Εγώ πάντως και φτωχομπινές να ήμουν, την ελευθερία μου δεν την άλλαζα με τίποτα.

Προχτές βρήκα ένα διαμερισματάκι στο γιό ενός φίλου μου από Θεσσαλονίκη.

250 ευρώ με τα κοινόχρηστα μέσα. Καινούριο διαμερισματάκι 2009 κατασκευή, 35τμ.

Μια χαρά το παλικαράκι.
μια χαρα .Βεβαια εχουν πεσει τα ενοικια αλλα και παλι πολυ καλα

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
που μένεις ρε ταου;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πρεπει να δειτε τι ποσοστο του μισθου ειναι το ενοικιο. Παλια πχ δεκαετια 80 - 90 ηταν γυρω στο 20 % πανω κατω, τωρα κοντα στο 40 %. Δεν ειναι το ιδιο. Αν και υπαρχει ταση να ξαναπεσουν τα ενοικια.

aficionado30

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2012
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
1
Πιο σωστη ερωτηση θα ηταν: Ειναι καλο και χρησιμο για εναν ανθρωπο να μενει μονος του;

Και η απαντηση θα ηταν κατα τη προσωπικη μου γνωμη, οχι απαραιτητα αν και σιγουρα σε κανει πιο σκληρο στη καθημερινοτητα σου, μαθαινεις να αντιμετωπιζεις πολλα πραγματα, βαζοντας το μυαλο σου να δουλευει πιο εντονα, ειναι ισως μια δοκιμασια-εμπερια που αν εχεις τη οικονομικη δυνατοτηα καλο ειναι να τη ζησεις.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
μια χαρα .Βεβαια εχουν πεσει τα ενοικια αλλα και παλι πολυ καλα

Εχω ακούσει και το αλλο... Συγκατοίκηση. Αντί να ψάχνεις να μείνεις μόνος σου, μένεις με ένα φιλαράκι... βάζετε ρεφενέ από 250 και με ένα πεντακοσάρικο βουτάς νεόδμητο διαμερισματάκι με δύο υπνοδωμάτια και ζεις σαν άνθρωπος...

Γαμάς στο δωμάτιό σου και ο συγκάτοικος στο δικό του.

Μόνη απαίτηση το διαμέρισμα να έχει μπανιο και wc με ντους και την απαραίτητη διαρύθμιση ωστε να μην έρχεται σε δυσκολη θέση κανείς.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.584
Πόντοι
4.615
Εγω που ζω μονος μου εδω και σχεδον 2 χρονια και εχω αποψη μπορω να πω 2 πραγματα...
Εχει τα υπερ του και τα κατα του και θα τα ονομασω...
Υπερ:
Εχεις την ησυχια σου οταν τη χρειαζεσαι π.χ. οταν γυρνας απο δουλεια κουρασμενος και δε θες να μολησεις σε ανθρωπο κτλ...
Μπορεις να φερνεις γυναικες οποτε θες
Και μονο που λες σε γκομενα οτι ζεις μονος ακουγεται καλυτερα απο το να λες οτι ζεις με τους γονεις σου
Γενικα εχεις την ελευθερια να κανεις οτι θες και ιδιως αν ειναι δικο σου το σπιτι να το φτιαξεις οπως θες
Μπορεις να το καθαριζεις οποτε θες κ να το μαζτειες προυποθετοντας οτι δεν εισαι κανενας βρωμιαρης κ δεν το καθαριζεις ποτε...
Κατα:
Πολλα εξοδα
Μερικες φορες νιωθεις τρομερη μοναξια
Σου λειπει το μαγειρευτο φαι αν δεν ξερεις να μαγειρευεις η αν βαριεσαι οπως στη δικια μου περιπτωση γιατι καποτε ημουν σεφ...
Το καθαρισμα κ οι δουλειες γενικα ειναι σπαστικες αν θες να ζεις σαν ανθρωπος...
Αν εχεις μονιμο δεσμο,σου μπαστακωνεται η γκομενα και δεν μπορεις να ξενοπηδηξεις...
Αυτα ειναι τα ευκολα που μου ερχονται στο μυαλο και που τα ζω εγω...
Αν εχει κανεις κ αλλες διαπιστωσεις ας συμπληρωσει.
Σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ με τα παραπάνω του φίλου, η όλη κατάσταση έχει τα υπέρ και τα κατά της. Από τα αρνητικά, εγώ αυτό το οποίο θεωρώ ως το χειρότερο είναι όντως η μοναξιά, κάποιες φορές είναι πράγματι αφόρητη.....
Πάντως, κάνοντας μία γενική αποτίμηση, θεωρώ πως είναι καλύτερα κάποιος να ζει μόνος. Μαθαίνει να γίνεται αυτάρκης, ανεξάρτητος, να αντιμετωπίζει κάποια πράγματα μόνος του και να μην κρέμεται από τους δικούς του. Ξέρω ότι είναι δύσκολο πλέον λόγω της οικονομικής κατάστασης να μείνουν όλοι μόνοι τους, και υπάρχει η οικονομική ανάγκη των γονέων σε μεγάλο βαθμό για πολλούς. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει κατά την άποψή μου να τηρηθεί ένας απαράβατος κανόνας: ΜΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΊΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom