Νέα

Είναι απαραίτητο ένας άντρας να μένει μόνος του για να ζήσει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα menios34
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 513
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
σε πληροφορω οτι πολοι αν ηξεραν το τι παιδια εσπειραν δεν θα το εκαναν
ερχετε η ωρα που και το παιδι πρεπει να αναλαβει τις ευθηνες του
δηλαδη η κολητη της κοπελας μου που δεν εχει γωνεις εργαζετε για 700 ευρω μενει μονη
σε ανοικιο και εχει και τον ανηλικο τον αδερφος της τι πρεπει να πει?
ετσι για να βλεπουμε και τα χειροτερα στα οποια κανουμε τα στραβα ματια
ενας ο οποιος ξαφνικα ειδε τον μισθο του να πεφτει στο μισο τι πρεπει να πει?
το παιδι δεν οφειλει να σεβαστει?
εστω και λιγο?
γιατι να εχει την απετησει να ζει οπως ζουσε πριν?
αυτο δεν καταλαβαινω
αυτο δεν πρεπει να προσαρμοστει?
απο σεβασμο και φιλοτιμο οχι απο κατι αλλο

Να αυτομαστιγωνεται μηπως κιολας για να δειξει τον πονο του?  :2funny:

επιδη εμεινα πολλα χρονια μονος σε πληροφορω οτι τα παγια εξοδα δεη νερο θερμανση τηλεφωνο(η μανα μπορει να μιλαει ωρες αλλα και αυτος/η εχει ιντερνετ)
εφταναν τα 150 το μηνα και ας εμενα ελαχιστα στο σπιτι λογο δουλειας
πλεον με τις αυξησεις δεν θα εχει παει χοντρικα 200?
το φαγητο που εσυ το λες μεροκαματο γιατι κατι πρεπει να μαγειρεψει και η μανα δεν μαγειρευει τον αερα δεν το πληρωνει στο σουπερ μαρκετ /μαναβικο/κρεοπολη/φουρνο?
εκει να πανε τα 200 και εδω λαθος ειμαι?

Αν το παιδι λειπει ολη την ωρα απο το σπιτι και η μανα χρησιμοποιει κυριως το τηλεφωνο και κανει τα μεγαλυτερα του εξοδα τοτε ας τα πληρωνει αυτη.
Πολυ απλο. Γιατι να κατηγορησουμε και το παιδι για την υπαρξη του στο σπιτι?
Και σου ειπα για το φαγητο ποσο να πληρωσει?Να πληρωσει το μερτικο του? Ωραια ποσο ειναι? Να το μοιραζονται τοτα δια τρια αφου θελεις Γερμανικο συστημα  :jerking:

Επισκέπτης
το 200 που ειπα ειναι λογικο τοσα ηταν τα δικα μου παγεια χωρις σουπερ μαρκετ
και ειπα πριν μου ξαναβαλεις τα 450 ευρω μισθο οταν παιρνει 600-700 το παιδι να τα δεινει αυτα
σαν βοηθεια στο σπιτι
εαν ειχες μεινει μονος θα καταλαβαινες ποσο λογικο ποσο ειναι αυτο που σου ειπα

τα 200 να πανε δια τρια τοτε.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
στην ελλαδα τις οικονομικης κρισης και του μνημονιου οι περισσοτεροι <μενουν> με τους γονεις τους και μαλιστα το χειροτερο ειναι οτι μερικοι εξ'αυτων εχουν αρχισει να <μενουν> και με τα πεθερικα τους με οτι αυτο συμεπαγεται για τις σχεσεις του ζευγαριου και ειδικα για τις νυφες με τις πεθερες

φυσικα δεν μιλαω για συγκατοικηση κατω απο την ιδια στεγη αλλα για το οικονομικο κομματι τις συντηρησης μιας νεας οικογενειας

π.χ εχω φιλο μου που εμενε με τους γονεις του παντρευτικε πηγε στο σπιτι τις γυναικας του το οποιο ειναι ακριβως πανω απο αυτο που μενουν τα πεθερικα του τωρα εχει μεινη και ανεργος και του συντηρουνε κιολας...αυτος ειναι λοιπον....μπουλης?????

το θεμα ειναι πως η εποχη αλλαξε και πλεον το συμβιωνεις κατω απο μια στεγη με αλλους ανθρωπους ποσο μαλλον με τους γονεις σου για οικονομικους λογους δεν ειναι κατακριτεο πια.....αλλωστε και εγω μεχρι πριν απο λιγο καιρο εμενα μονος μου σε δικο μου σπιτι τωρα πλεον ξαναγυρισα στο πατρικο μου και νοικιασα την γκαρσονιερα που έμενα μεχρι προσφατα....
η κριση βλεπεις
παντος μεχρι στιγμης δεν μου λειπη η εργενικη ζωη μιας και 5 χρονια ισως και να την βαρεθηκα......διαφορα δεν εχω δει στην προσωπικοτητα μου απλα εμαθα πως να χειριζομαι ηλεκτρικες στυσκευες που μεχρι τα 25 δεν γνωριζα πως μπαινουν στην μπριζα πλυντηριο ρουχων π.χ κουζινα κτλ  

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
γιατι?Καθε μερα φρεσκο μοσχαρισιο θα τρωνε?  :2funny:
Ειπαμε εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας απο την δικια του οπτικη γωνια. Και ξαναλεω οι γεροι που μπορει να παιρνουν και κανενα 1200αρι συνταξη ειναι για μενα ντροπη να ζητανε λεφτα απο το παιδι τους που μπορει να δουλευει και για 450-500 ευρω. Απο την στιγμη που ουτε και ιδιοι κανουν καμια τρελη ζωη.
Αν το παιδι τους εβγαζε και αυτο 1200 ε πες τοτε ειναι αλλιως.
Καληνυκτα.

οι γονείς δεν θα ζητήσουν, λόγω ανοχής, ντροπής και για άλλους λόγους
το παιδί λέμε πως θα πρέπει να δίνει από μόνο του...
έχεις σκεφτεί πως οι γονείς θα ήθελαν να κάνουν κάποια έξοδα για τον εαυτό τους και δεν θα μπορούν αν συντηρουν τις εξόδους των παιδιών;
ίσως τα παραδείγματα που αναφέρεις (σύνταξη, ιδιώκ. σπίτι, μσιθός παιδιού) είναι από την περίπτωσή σου...

Επισκέπτης
οι γονείς δεν θα ζητήσουν, λόγω ανοχής, ντροπής και για άλλους λόγους
το παιδί λέμε πως θα πρέπει να δίνει από μόνο του...
έχεις σκεφτεί πως οι γονείς θα ήθελαν να κάνουν κάποια έξοδα για τον εαυτό τους και δεν θα μπορούν αν συντηρουν τις εξόδους των παιδιών;
ίσως τα παραδείγματα που αναφέρεις (σύνταξη, ιδιώκ. σπίτι, μσιθός παιδιού) είναι από την περίπτωσή σου...

Ε ειπαμε τα δεδομενα αλλαζουν απο περιπτωση σε περιπτωση. Οποτε τι καθομαστε και το κουραζουμε?
Αν δουλευει και ο πατερας για 500 ευρω και ο γιος μπαινει τοτε ενα κοινο ταμειο στο σπιτι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ για λογους επιβιωσης.
Αν δεν τιθεται θεμα επιβιωσης δεν σου πεφτει και λογος. Για το τι ειναι ηθικο καμια φορα ειναι και υποκειμενικο. Για μερικους ειναι ανηθικο να γαμας και πριν τον γαμο.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
τα 200 να πανε δια τρια τοτε.

καλα οκ μεινε μονος σου και μετα ελα πες μου

ειχα φιλοξενησει ενα διαστημα τον ξαδερφο μου μεχρι να βρει σπιτι να μεινει σε πληροφορω τα εξοδα ηταν διπλασια

ξερεις ποσο μου κακοφανηκε που ενω καθε μερα εβγαινε μια φορα δεν ειπε παρε 50 ασχετα που αν τοσο ηταν μονο το επιπλεον ρευμα

εαν θεωρεις την προσφορα στο σπιτι καταναγκαστηκα εργα και αυτομαστηγομα τοτε μην κανεις οικογενεια γιατι αυτα που σου λεω θα τα βιωσουν τα παιδια σου χειροτερα

γιατι πολυ απλα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αυτο γινετε μονο και μονο γιατι λενε παιδι μου ειναι
και στερουνε πραγματα απο τους ιδιους για εσενα εμενα και τον καθε ενα που γραφει εδω μεσα
αλλα εχουν και αυτοι αναγκες περα απο το να μας ταιζουν

δεν νομιζω να ειμαι τοσο παραλογος πλεον ελεος

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ε ειπαμε τα δεδομενα αλλαζουν απο περιπτωση σε περιπτωση. Οποτε τι καθομαστε και το κουραζουμε?
Αν δουλευει και ο πατερας για 500 ευρω και ο γιος μπαινει τοτε ενα κοινο ταμειο στο σπιτι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ για λογους επιβιωσης.
Αν δεν τιθεται θεμα επιβιωσης δεν σου πεφτει και λογος. Για το τι ειναι ηθικο καμια φορα ειναι και υποκειμενικο. Για μερικους ειναι ανηθικο να γαμας και πριν τον γαμο.

αν δεν θελεις να απαντήσεις απλά πες το... το θέμα δεν είναι το ποσό αλλά ο τρόπος σκέψης
αυτό που έγραψες στο τέλος είναι λίγο άσχετο;

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
τεσπα δεν βγαζουμε ακρη
οπως το ειπε ο ντιμ ειναι καθαρα θεμα για τον τροπο σκεψης του καθενος

λοιπον καληνυχτιζω

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
δεν έχουμε αναφέρει πόσο πολύ αλλάζει το θέμα ανάλογα την ηλικία! Δεν είναι το ίδιο στα 27,απ ότι στα 33 και απ ότι στα 40.
π.χ. δεν είναι τραγικό ο 27αρης να μένει ακόμα στους γονείς αλλά είναι τραγικό να μένει ο 35αρης.
Όσο για το αν είναι απαραίτητο αναρωτιέμαι κανείς δεν μαγειερεύει στη γκόμενα του?
κανείς δεν μαζεύει 2-3 φίλους να δουν ποδόσφαιρο πίνοντας μπύρες? (ακόμα και στα 40 και 50 κλπ)
Όλοι πρεπει να μένουν μόνοι τους αλλά το κάνουν όσοι μπορούν. :idiot: :idiot: :idiot:

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
.....τα παντα εχουν σχεση με το βαλαντιο που διαθετει ο καθε ενας απο εμας,γνωριζω περιπτωσεις ανθρωπον που τα χρονια τις καλοπερασης και των δανεικων για την χωρα μας εφυγαν απο το χωριο τους(οχι επειδη το ηθελαν αλλα γιατι λογο σπουδων και καλυτερης επαγγελαμτικη αποκαταστασης τα εφερε ετσι η τυχη ενα ειδος δλδ εσωτερικης μεταναστευσης)και ηρθαν στην αθηνα με μια καποια αξιοπρεπη δουλεια χωρις ομως να μπορεσουν να βαλουν ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι τους τωρα αυτοι οι ανθρωποι λογο ανεργιας επιστρεφουν στο χωριο τους μενοντας παλι με τους γονεις τους λογο αναγκης....
το μενω μονος πλεον εχει παραμεριστει στις μερες μας αυτο που προεχει ειναι πια το επιβιωνω απο την οικονομικη λελαπα που καιει τον τοπο     ;)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Αν ο αντρας δεν μπορει να συντηρησει τον εαυτο του, τι σκατα αντρας ειναι? Μετα τα 30 ειναι απαραιτητο να εχεις σταματησει να εξαρτασαι απο τους δικους σου, αν οχι κατι δεν παει καλα...

Οσο και να στερεισαι πραγματα για να εχεις το δικο σου σπιτι, αξιζει τον κοπο. Η ανεξαρτησια ειναι μεγιστη κατακτηση :rockon:

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
επειδή το μένω με γονείς το είχα ταυτίσει με ήττα,παθητικότητα και εφηβεία,όταν κάποιος δει ότι καταλήγει εκεί,μήπως σημαίνει ότι πρέπει να φύγει πχ εκτός? οτι ήρθε η ώρα να φύγει εξωτερικό .Δεν είναι προσβλητικό να λέει κάποιος μένω στους γονείς μου?  :think: :think: :think:
θέλω δηλαδή σήμερα να τραγουδάω νταλάρα όλη μέρα? να γυρνάω με το πούτσο σηκωμένο να έχω u2 σε ένταση και να μιλήσω φωναχτά στο τηλέφωνο ....γίνονται αυτά με τους γονείς? εκτός κι αν μιλάμε για 25χρονους όπου πραγματικά η παραμονή με τους γονείς είναι σήμερα δεδομένη!!!!!!!!!!!!!     :rockon: :rockon:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Μυθος νο 1: μενω μονος = ειμαι ανεξαρτητος

Οι περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι απο επαρχια, αρα καταλαβαινετε οτι εφοσον μενουν Αθηνα μενουν και μονοι τους. Σας πληροφορω οτι οι περισοστεροι δε δουλευουν, αλλα ακομα και σε αυτους που δουλευουν τσονταρουν οι γονεις. Μαλιστα δεν ξερω ουτε ενα κατω απο 30 ετων που μενει μονος του και ειναι οικονομικα ανεξαρτητος, δηλαδη δεν τσονταρουν τουλαχιστον κανα 200αρι οι γονεις.

Μυθος νο2: μενω μονος = γινομαι πιο υπευθυνος, οργανωτικος κτλ

Την ιδια πανω κατω μαλακια λενε και για το στρατο  :jerking:  ενας ανθρωπος που εχει ζησει 2-3 πραγματακια στη ζωη του δεν περιμενει το στρατο για να γινει ανδρας ουτε αποκτα σοβαροτητα και υπευθυνοτητα οταν μενει μονος. Ουτε γινεται πιο οργανωτικος επειδη αναγκαζεται να βαζει πλυντηριο και να πηγαινει στο σουπερμαρκετ, ελεος δηλαδη...

Επειδη εχω ζησει για αρκετα μεγαλο διαστημα μονος (2 χρονια αθροιστικα οταν ημουν εξωτερικο) πρεπει να πω οτι εχει το μεγαλο προτερημα οτι εισαι κυριος του εαυτου σου αλλα εχει και 2 μεγαλα κακα: α) τη μοναξια και β) το οτι πρεπει να αφιερωνεις χρονο ή χρημα για δραστηριοτητες που σχετιζονται με την επιβιωση σου (μαγειρεμα, καθαρισμα σπιτιου, πλυσιμο ρουχων, σιδερωμα).

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Αν ο αντρας δεν μπορει να συντηρησει τον εαυτο του, τι σκατα αντρας ειναι? Μετα τα 30 ειναι απαραιτητο να εχεις σταματησει να εξαρτασαι απο τους δικους σου, αν οχι κατι δεν παει καλα...

Οσο και να στερεισαι πραγματα για να εχεις το δικο σου σπιτι, αξιζει τον κοπο. Η ανεξαρτησια ειναι μεγιστη κατακτηση :rockon:

αυτο πες το στο 1.500.000 ανεργους που εχουμε στην χωρα μας,με αυξητικο μαλιστα ποσοστο

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
καλημερα...χθες ειχατε οιστρο μερικοι,γεμισατε 15 σελιδες το βραδι,στραβωθηκα να διαβαζω σημερα...
επανερχομαι...
η απαντηση:οχι απαραιτητα
τα παραδειγματα απειρα σε ολες τις εκφανσεις της Ελληνικης οικογενειας.

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
καλημερα...χθες ειχατε οιστρο μερικοι,γεμισατε 15 σελιδες το βραδι,στραβωθηκα να διαβαζω σημερα...
επανερχομαι...
η απαντηση:οχι απαραιτητα
τα παραδειγματα απειρα σε ολες τις εκφανσεις της Ελληνικης οικογενειας.

φιλε dimmits για εμενα η απαντηση ειναι πως πρεπει να μενει μονος του για πολλους και διαφορους λογους,το θεμα ειναι εαν πλεον μπορει να μενει μονος του χωρις την βοηθεια (οικονομικη κυριως) των γονιων του,αυτο ειναι που πρεπει να μας απασχολησει...πιστευω πως το θεμα που εχει ανοιχτει(κατα την αποψη μου) εχει μια μικρη συντακτικη αμελεια
οι εποχες ειναι πολυ δυσκολες και θα γινουν ακομα πιο δυσκολες τα επομενα 3-4 χρονια

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
αυτο πες το στο 1.500.000 ανεργους που εχουμε στην χωρα μας,με αυξητικο μαλιστα ποσοστο
Εχεις σιγουρα δικιο, ομως ο τιτλος του θρεντ δεν εχει χρονικο προσδιορισμο, γενικα μιλαμε :rolleyes:

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
Εχεις σιγουρα δικιο, ομως ο τιτλος του θρεντ δεν εχει χρονικο προσδιορισμο, γενικα μιλαμε :rolleyes:

νομιζω πως απαντησα στο πιο πανω μνμ(ισως να μην προλαβες να το δεις φιλε μου)  και το επαναλαμβανω....ναι πρεπει να μενει μονος του για πολλους και διαφορους λογους, ομως πλεον δεν ξερω εαν μπορει πια και φυσικα αυτο δεν ισχυει μονο για τον αντρα αλλα και για την γυναικα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom